Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1944

Sofierogatan 4A

Ellstorp Malmö

Välplanerad tvåa med fina originaldetaljer och balkong i västerläge!

På grönskande Ellstorp ligger Sofierogatan och denna väldisponerade tvåa. Lägenheten bjuder på kök med bevarad originalinredning och nyare vitvaror, rymligt vardagsrum med utgång till balkong, rofyllt sovrum, badrum med badkar och goda förvaringsmöjligheter i två klädkammare. Lägenheten har genomgående ljusa väggar och fina golv i form av parkett- samt brädgolv. Här bor man i välskött bostadsrättsförening som äger marken, har låg belåning och de stora renoveringarna gjorda. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 53.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Ellstorp
Byggår: 1944
Månadsavgift: 3056 kr/mån
inkl. värme, VA, bredband och TV (basutbud).

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Byggnaderna på fastigheten Åsgård 4 stod färdiga 1946 efter ritningar av arkitekten Fritz Österlind (1885-1959). Det är en klassiska och välbevarade 1940-talsfastigheter med fyra bostadsvåningar, putsade fasader och ospröjsade fönster, vilket var vanligt förekommande detta årtionde.

Österlind studerade först vid Tekniska Yrkesskolan i Malmö som möbelsnickare och därefter arkitektur i Köpenhamn. Innan Österlind öppnade eget arkitektkontor var han ritbiträde hos Ewe & Melin. Österlind kom att bli en av de mest produktiva arkitekterna i Malmö när funktionalismen hade sin framfart. Under denna tidsperiod saknar fasaderna i allmänhet dekorationer, vilket var ett avståndstagande från föregående tidsepoker och även detta är Åsgård 4 ett typexempel på.

Interiör

På populära, grönskande och lugna Ellstorp med närhet till Värnhems alla trevliga restauranger, mysiga caféer och affärer ligger denna välplanerade tvåa. Lägenheten är väldisponerad med kök med matplats, vardagsrum med utgång till balkong, rofyllt sovrum, badrum med badkar och bra förvaringsmöjligheter i två klädkammare. Lägenheten bjuder på flera trevliga detaljer från byggåret så som generös takhöjd, stavparkett, brädgolv och originalinredning i köket. Välskött, stabil bostadsrättsförening med låg belåning och de stora renoveringarna gjorda.

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med brädgolv och vita väggar. Här finns plats för avhängning och utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds i de två klädkammarna längre in till vänster.

Kök:

Till höger ligger köket som har vita väggar, brädgolv och fönster som vetter mot föreningens gård. Den vita köksinredningen i original är bevarad och ovanför bänkskivan i rostfritt löper vitt kakel. Köket är utrustat med kyl/frys, spis med ugn (-2023) och kolfilterfläkt (-2023). I köket finns även matplats för fyra personer.

Sovrum:

Sovrummet har den fina originalparketten bevarad, ljusa väggar och fönster med utsikt över föreningens grönskande gårdsmiljö. Här finns plats att möblera med dubbelsäng, nattduksbord och exemeplvis byrå.

Badrum:

Badrummet som nås från hallen är halvkaklat i vitt och på golvet ligger schackrutiga klinkerplattor. Här finns badkar (remaljerat 2023) med dusch, wc, tvättställ, spegelskåp och badrumsskåp.

Vardagsrum:

Vardagsrummet är ljust tack vare fönster i två väderstreck och det är även från vardagsrummet som balkongen i västerläge nås. Rummet har vita väggar och parkettgolv. Här finns plats att möblera med soffa, soffbord, TV-möbel, matbord och andra möbler för den som så önskar.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 53.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2018-12-14
Primärenergital: 160 kWh/m2 och år (F)
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1944
Övrigt: Från vardagsrummet nås balkongen som ligger i västerläge och bjuder på eftermiddags- och kvällssol. Här finns plats att möblera med bord och stolar.

Säljaren disponerar idag över ett vindsförråd och ett källarförråd.
Månadsavgift: 3056 kr/mån
inkl. värme, VA, bredband och TV (basutbud).
Andelstal: Andel i förening 0.73878 %
Andel av årsavgiften: 0.73878 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 4200 kr/år,
  • Försäkring: 2731 kr/år,
TOTALT: 6931 kr/år
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:
76 258 kr
Kommentar till nettoskuldsättningen: Uträkning har skett enligt följande med inhämtade uppgifter från årsredovisningen för 2022 (Lång- och kortfristiga skulder - kassa och bank)*bostadsrättens andel av de totala årsavgifterna. (11 926 214 - 1 604 067,19)*0,0073878= 76 258
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Föreningen

Brf Svenstorp nr 1

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Svenstorp nr 1 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1943. Föreningen består av 125 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens består av tre byggnader som uppfördes 1944-46 och tomterna avgränsas av gatorna Idaborgsgatan, Ellstorpsgatan och Sofierogatan. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 125
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1000 kr
Ekonomi

Föreningen hat låg belåningsgrad och god ekonomi. Föreningen planerar en avgiftshöjning om cirka 4% 2024.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
1985 Byte av vattenledningar
1990 Nya entréer och nya soprum
1991 Nya fönster och balkongdörrar
1993 Förbättring av utemiljön
1994 Nya säkerhetsdörrar till lägenheterna, målning av trapphus, målning i källare och ny antennkabelstam
1995-1997 Nya tvättmaskiner
1995 Reparation av befintliga balkonger, tvättning och målning av fasader, tillbyggnad av sopsorteringsutrymme och installation av portkod
1999 Renovering tvättstugor
2001 Upprustning av befintlig lekplats enligt gällande säkerhetsnormer
2001-2002 Elsanering inklusive byte av elledningar och nya proppskåp i samtliga lägenheter och gemensamhetsutrymmen
2004-2005 Installation av nipplar på element för att ge en jämnare värmefördelning
2005 Ombyggnad av källarlokal till styrelserum och kontor, samt duschutrymme
2005 Spolning av avloppsstammar inklusive filmning för att fastställa att de ännu ej är i behov av renovering/byte
2005 Installation av nya TV-kanaler
2005 Byte av nyckelsystem på samtliga externa dörrar
2005 Installation av bredband via TV-nätet
2005 Målning av väggar i trapphus, gäller alla tre husen
2006 Byte/Reparation av trappräcken, sista steget i digitalisering av TV-nätet, installation av ny TV-kanal, Disney Channel och installation av höghastighetsinternet
2008 Inoljning av källargolv
2008 Rörelsedetektorer för belysning insatta i tvättstugor, obligatorisk ventilationskontroll genomförd (OVK) och energideklaration genomförd
2008 Nät (förhindra fågelbon) är monterade på skorstenar
2009 Renovering och målning av socklar och byte/renovering av källarfönster
2009 Statusbesiktning av avloppsstammar
2009 Genomgång och förbättring av brandskyddet
2009 Byte av källardörrar
2010 Byte / reparation av samtliga tak samt genomgång av alla vindsfönster
2011 Genomgång av drag från fönster och balkongdörrar
2011 Möjliggjort för bredband med 100/100 Mbit/s
2011 Teknikbyte för TV-sändningar med 20 TV-kanaler som föreningen står för, samt möjlighet att själv teckna individuella kanaler i HD.
2012 Nya tvättmaskiner i A-huset
2012 Genomgång och uppfräschning av alla tvättstugor och torkrum (efter behov)
2012 Gården mellan B- och C-huset har gjorts vid (buskar bort och nya gräsbelagda slänter)
2013 Uppfräschning av p-platser, nya tvättmaskiner i B-huset och rivning av Klätterhus på lekplatsen
2014 Nya vipp-kontakter i entréerna, borttagning av lekplats och källarbelysning bytt
2015 Nya tvättmaskiner i C-huset, nya torkskåp i alla husen och renoveringar som behövs för överskådlig framtid. Nya porttelefoner i lägenheterna.
2016 Tre källardörrar utbytta, ny uteplats mellan hus A och B, råttfällor installerade
2017 Nya tryckknappar i alla hus och renovering av utemiljö (byggt ny uteplats). Relining av alla avlopp.
2018 Asfaltering av p-platser samt breddning. Digitalisering av källardörrar och tvättstugor. Moderniserat all ytterbelysning. Gemensamt bredband installerat.
2019 Modernisering av värmesystem.
2020 Målning av källarutrymmen samt husgrunder.
2021 Nya vindsdörrar samt digitalisering av dessa.
2022 Brandskyddet uppgraderat. Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) genomförd.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att uppgradera TV och bredband under 2023.

Styrelsen har en underhållsplan som sträcker sig 10 år framåt. Det går att läsa lite mer om denna i årsredovisningarna. Föreningen anser att fastigheterna är mycket väl underhållna (se ovanstående lista över vad som är gjort) och att alla större renoveringar är gjorda, vilket återspeglas i den underhållsplan som ligger.

Parkering

Föreningen har 37 parkeringsplatser på sitt egna område. Det brukar vara 15-20 boende som står i kö till dessa och kö-tiden är normalt 1-2 år. Styrelsen kommer att kontakta medlemmen när denne blivit tilldelad en p-plats. Föreningen kräver att medlemmen har en bil för att kunna bli tilldelad bli tilldelad en p-plats.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Sydantenn Tele AB (basutbudet ingår i månadsavgiften). Bredband är tecknat kollektivt för medlemmarna och levereras av Sydantenn. Bredband med en hastighet om 100/10 MBit/s ingår i månadsavgiften.

Övrigt

Föreningen har en trevlig gårdsmiljö med grönska och uteplatser med gemensamma utemöbler. På gården finns även miljöhus med källsortering.

Föreningen har totalt fyra tvättstugor, vardera är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp och torkrum.

Cykelparkering finns på gården och i källaren finns cykelrum. På gården mellan B- och C -huset finns ett miljörum med källsortering.

Planritning

Planskiss

Område

Allmänt

Öster om Nobelvägen ligger lugna Ellstorp, ett bostadsområde som uppfördes kring 1940-talet. Här bor du nära grönområden och för den som uppskattar naturen finns Ellstorpsparken som bjuder på mysiga promenadstråk.

Några kvarter bort ligger Värnhemstorget som idag är en av Malmös största knutpunkter. Här finns oerhört goda pendlingsmöjligheter men också ett rikt utbud av restauranger, dagligvaruhandel och andra nöjen som biograf och bowling. Precis intill ligger även köpcentrumet Entré.

Kommunikation

Härifrån tar man sig enkelt med både buss, bil och cykel. Pendlaren har endast en kort promenad till Värnhemstorget där de flesta pendelbussarna och flertalet stadsbussar går. För bilföraren är det exceptionellt läge eftersom det är väldigt nära till motorvägarna och kan enkelt ta sig både norr- och söderut. Till Malmös centralstation är det cykelavstånd, liksom högskolan.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument