Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.

Sälja bostad

Första mötet och kostnadsfri värdering

Varje förmedling inleds med ett första möte där du träffar fastighetsmäklaren som tillsammans med dig går igenom bostaden och gör en kostnadsfri värdering. Därefter läggs en rimlig försäljningsplan upp beroende på hur tidsaspekten ser ut. Utöver den kostnadsfria värdering ingår givetvis rådgivning och expertis inom de områden som berör förmedlingsprocessen. När du som säljare är redo tecknas uppdragsavtal mellan dig och fastighetsmäklaren. Oavsett om du är redo att kickstarta försäljningen eller bara vill förbereda via vår tjänst Grip säljklar så hittar vi lösningen som passar just dig.

Homestyling och fotografering

Vi på Grip vet hur viktigt det är att synas och sticka ut ur mängden. Vi erbjuder alltid dig som säljare en kostnadsfri konsultation av stylist innan fotografering eller fotostyling i samband med fotografering. Allt för att ha de bästa förutsättningarna för så bra säljande bilder som möjligt. Då vi är perfektionister och anser att detaljerna är lika viktiga som helhetsbilden har vi själva handplockat en fotograf och en stylist som ingår i vårt team. Är bostaden helt omöblerad går det även att göra en fullstyling. Bilderna tas i dagsljus och om så önskas kan även skymningsbilder läggas till. För att framhäva bostadens karaktäristiska drag på bästa tänkbara sätt så redigeras alla bilder av vår egen fotograf.

Förberedelser

Din mäklare på Grip tar hand om alla säljförberedelser så att du som säljare kan luta dig tillbaka. Ett av våra största mål är givetvis att skapa en trygg och smidig försäljningsprocess av din bostad. De första förberedelserna som mäklaren gör är att samla in all nödvändig information som kan tänkas behövas, samt kontrollera att den stämmer. I samband med detta utformas även en unik objektsbeskrivning med tillhörande planritning. Den presenterar din bostad på bästa sätt och innehåller information som är viktig för en köpare att känna till.

Godkännande av annons och objektsbeskrivning

Du som säljare får ett annonsutkast med objektsbeskrivning, bilder och planritning. Denna får du sedan gå igenom i lugn och ro. Innan marknadsföring påbörjas skall därför annonsen godkännas av dig som säljare.

Matchning mot spekulantregister

Fastighetsmäklaren gör en matchning mot vårt spekulantregister för att i ett tidigt skede fånga upp potentiella spekulanter. Om så önskas arrangeras förhandsvisningar för spekulanterna.

Marknadsföring

Bostaden marknadsförs via de mest välbesökta sajterna på internet (Hemnet, Booli, Bovision, Hittahem), vår egen hemsida och givetvis på Facebook och Instagram. Dessutom marknadsförs bostaden lokalt i området genom utskick och skyltning om så önskas. Vi på Grip är ett nytänkande och kreativt mäkleri som inte är rädda för att testa okonventionella vägar, därför är vi även öppna för om du som kund har andra idéer.

Visningar

Fastighetsmäklaren anordnar visningar på tidigare överenskomna tillfällen. Det går givetvis att använda sig av öppna, bokade och/eller privata visningar. Allt enligt dina önskemål. Vi på Grip arbetar aktivt och är flexibla med visningstider för att bostaden ska visas för så många spekulanter som möjligt. Detta resulterar sedan i att du som kund får bästa möjliga slutpris.

Budgivning

Efter att visningarna har genomförts tar fastighetsmäklaren själv kontakt med alla spekulanter för att stämma av intresset. Vid detta skede får mäklaren även möjlighet att stämma av att spekulanterna har lånelöfte samt när tillträde önskas. Vid budgivning sker oftast den första kontakten med spekulanterna över telefon, därefter är både SMS- och mailkontakt vanligt. Vi på Grip fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Du som säljare och samtliga intressenter får SMS om inkomna bud och om så önskas presenteras även budgivningen i annonsen på nätet. Efter avslutad budgivning får säljare och köpare en lista med samtliga inkomna bud samt kontaktuppgifter till budgivarna.

Kontraktsskrivning

Fastighetsmäklaren är med dig genom hela försäljningsprocessen, från början till slut. När budgivningen är avslutad och det står klart vem som köpare är upprättas ett köpeavtal mellan parterna. Kontraktsskrivning sker på vårt kontor där mäklaren tar hand om allting och ser till att bägge parter är införstådda i avtalets innehåll. I samband med kontraktet bestäms datum för tillträde. Efter kontraktsskrivningen betalar köparen in handpenningen på mäklarens klientmedelskonto. Handpenningen är i regel är tio procent av köpeskillingen.

Tillträde

Tillträde sker på Grips kontor, alternativt på köparens bank på överenskommen tillträdesdag. På tillträdesdagen sker den slutliga transaktionen; resterande del av köpeskillingen erläggs och i samband med detta blir säljarens eventuella lån lösta. Det är på tillträdesdagen som äganderätten övergår och nycklar överlämnas.

Uppföljning

Även om själva försäljningen är avslutad så kommer mäklaren personligen att kontakta bägge parter igen för uppföljning. Mäklaren stämmer av om det återstår några ytterligare frågor som vi kan hjälpa dig med. Du får även möjlighet att lämna ett omdöme om oss hos på Reco.

 

Kontakta oss

*” anger obligatoriska fält

Hantering av personuppgifter*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Om oss

Om oss

Vill du veta mer om vem vi är och vad vi brinner för?

Läs mer
Våra objekt

Våra objekt

Upptäck våra unika objekt som ligger ute till försäljning

Läs mer
Arkitektur

Arkitektur

Följ med på en historisk tillbakablick av de olika stilarna som satt sin prägel på Malmös bebyggelse.

Läs mer