Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1954

Bodekullsgången 19A

Nobeltorget Malmö

Smakfullt renoverad tvåa med stor balkong i sydväst och fina 50-talsdetaljer.

Hissen leder upp till våning två där denna väldisponerade tvåa bjuder på stort vardagsrum med utgång till balkong om cirka 7 kvadratmeter, kök med bevarad originalinredning, rymligt sovrum med gott om garderober, renoverat badrum med dusch och hall med bra förvaringsmöjligheter. Lägenhetens samtliga väggar är bredspacklade samt målade/tapetserade och på golven ligger den fina originalparketten bevarad. Här bor man på lugnt läge mot den stora, grönskande gården i välskött, stabil förening med de stora renoveringarna gjorda. Toppläge med närhet till Folkets Park, Möllan och city. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 56.0 m2
Rum: 2 rum
Våningsplan: 2 av 6, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Nobeltorget
Byggår: 1954
Månadsavgift: 4096 kr/mån
inkl. värme, V/A, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var Thorsten Roos som ritade husen som 1954 uppfördes på fastigheten Dådet 5. Roos studerade vid Tekniska Elementarskolan i Malmö och därefter läste han till arkitekt i Berlin. Roos var ung när han började sin arkitektkarriär och hade tidigare tillsammans med ingenjören Sven Grönkvist, chef för HSB:s eget arkitektkontor och byggmästaren Hugo Åberg, ritat flera av byggnaderna på Ellstorp. Roos var under 1930-1950-talet den som utformade flertalet av HSB:s byggen och en av efterkrigstidens mest framgångsrika arkitekter i Malmö. Roos har satt sin signatur på över 500 byggnader i Malmö och ett av hans mest kända byggnadsverk är Kronprinsen som invigdes 1964.

Interiör

I lugna, grönskande omgivningar, ett stenkast från Nobeltorget ligger Bodekullsgången i tidstypisk byggnad från 1950-talet. Två trappor upp ligger denna gårdsvända lägenhet med fri, grönskande utsikt. Lägenheten har löpande renoverats på smakfullt sätt med 50-talscharmen bevarad, här är det bara att flytta rakt in och trivas!

Hall:

Innanför säkerhetsdörren nås hallen som har bredspacklade väggar målade i ljusgrått och på golvet ligger den fina stavparketten bevarad. Här finns plats för avhhängning, möblering med till exempel liten bänk och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i de två inbyggda garderoberna med ovanliggande skåp.

Vardagsrum:

Till vänster ligger det rymliga vardagsrummet som även det har bredspacklade väggar. Här är väggarna vita, på golvet ligger en annan typ av stavparkett bevarad och fönstren samt burspråket vetter mot föreningens innergård. Här finns även utgång till den stora balkongen i soligt sydvästläge. Rummet erbjuder plats att möblera med soffa, soffbord, TV-möbel, matbord och bokhyllor.

Kök:

Köket har släta bredspacklade väggar målade i vitt och vid matplatsen sitter den vackra tapeten Berså. På golvet i köket ligger ekparkett och fönstret bjuder på utsikt över föreningens fina innergård. Den fina köksinredningen är bevarad i original och luckorna är målade i ljusgrått. Ovanför bänkskivan i ek löper vitt kakel. Här finns kyl/frys (2017), diskmaskin, keramisk spishäll, inbyggnadsugn och kolfilterfläkt. I köket finns även matplats för fyra personer.

Sovrum:

Sovrummets väggar är bredspacklade, målade i vitt, på golvet ligger den fina stavparketten anno 1954 och fönstret vetter mot föreningens lugna gård. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och andra möbler. Rummet har två inbyggda garderober samt en garderob med skjutdörrar, tillsammans erbjuder dessa utmärkta förvaringsmöjligheter.

Badrum:

Badrummet som renoverades av fackman 2016 är helkaklat i vitt, på golvet ligger Marrakech-inspirerat klinker och i duschhörnan matchande klinker i svart. Här finns duschhörna med takdusch och infällbara glasdörrar, wc, vackert, runt tvättställ med underliggande skåp och handdukstork (vattenburen).

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 56.0 m2
Rum: 2 rum
Våningsplan: 2 av 6, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2022-08-08
Primärenergital: 127 kWh/m2 och år (E) Energiförbrukning ATEMP: 136 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1954
Övrigt: Från vardagsrummet nås balkongen om cirka 7 kvadratmeter som ligger i sydvästläge och bjuder på sol från lunch- till kvällstid. Balkongen har vackert trätrall i turkost på golvet och bjuder på utsikt över föreningens fina innergård. Här finns plats att möblera med bord, stolar och växter.

Säljaren disponerar idag över ett källarförråd och ett matkällarförråd.

Lägenheten har säkerhetsdörr (installerades 2018).
Månadsavgift: 4096 kr/mån
inkl. värme, V/A, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg.
Andelstal: Andel i förening 0.5485 %
Andel av årsavgiften: 0.54848 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 1200 kr/år,
  • Försäkring: 1409 kr/år,
TOTALT: 2609 kr/år
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:
100 586 kr
Kommentar till nettoskuldsättningen: Uträkning har skett enligt följande med inhämtade uppgifter från årsredovisningen för 2021/2022 (Lång- och kortfristiga skulder - avräkningskonto hos HSB Malmö + andel HSB Malmö)*bostadsrättens andel av de totala årsavgifterna. (23 295 371 - 4 956 286)*0,0054848= 100 586
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Föreningen

HSB Brf Odlaren

Allmänt

HSB bostadsrättsföreningen Odlaren är en äkta bostadsrättsförening som består av 128 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt och 10 lokaler varav tre upplåts med hyresrätt och sju med bostadsrätt. Föreningen bildades i samband med att byggnaden uppfördes 1954 och föreningens byggnader har adresserna Abbekåsgatan 8 A-B, Nobelvägen 103 A-B, Bodekullsgången 19 A-C samt Bodekullsgången 21 A-B. Föreningen innehar tomten med tomträtt. Befintligt tomträttsavtal löper t.o.m. 31 december 2027.

Antal lägenheter: 128
Antal lokaler: 10
Äger föreningen marken? Nej
Överlåtelseavgift: 1313 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr
Ekonomi

Årsavgiften höjdes med 3 % den 1 september 2022. Styrelsen anser att årsavgiften ska höjas lite varje år (1-3%) för att undvika stora höjningar enskilda år.

Renovering och underhåll

Genomförda renoveringar:
Hissar installerades i låghusen 1991. Samtliga trappuppgångar har hiss.
Omläggning av yttertaken genomfördes 1992. Även 1996 lades delar av yttertaket om. Översyn gjordes i samband med fasad-/balkongrenovering 2010 då smärre fel upptäcktes och åtgärdades. Även 2018 genomfördes en översyn.
Tappvattenledningar byttes 1992/1993.
El-stigare byttes 1994.
Fönster byttes/renoverades 1994/1996.
Vattenstammar i kök/badrum byttes 1996.
Fasader och balkonger renoverades 2010/2011.
Ny värmecentral installerades 2011 .
Innergården renoverades 2012/2013.
Byte av låssystem genomfördes 2014.
Relining av avloppsstammar genomfördes 2015.
Ny belysning gemensamma utrymmen installerades 2017.
Gemensamhetsel installerades vid årsskiftet 2018/2019.
Hissarna renoverades 2019-2021.
Renovering av tak och fasad genomfördes 2022/2023.
Besiktning av fönster genomfördes 2022. I samband med besiktningen konstaterades att fönstren har en återstående livslängd på cirka fem till tio år och fönsterbyte har därmed skjutits på framtiden.

Kommande renoveringar:
Underhåll av fastigheterna sköts enligt en underhållsplan som tas fram av HSB. Besiktningar genomför kontinuerligt av HSB för att säkra standard och kvalitet.

Ventilation:
Senaste obligatoriska ventilationskontrollen genomfördes 2017. Köksfläktar är ej tillåtna i bostäderna, endast kolfilter. Befintliga fläktar är tryckstyrda.

Parkering

Föreningen har 64 garageplatser, varav 6 MC-platser till uthyrning, kostnaden för att hyra garageplats för bil är cirka 550 kronor/månad och för motorcykel cirka 400 kronor/månaden. Kostnaden för parkeringsplats med laddstolpe är, utöver kostnaden för själva platsen, 200 kr/mån samt 1 kr exkl. moms/laddad kWh. Separat kösystem tillämpas.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Tele2 och bredband av Telenor. Bredband med en hastighet om 500/500 MBit/s ingår i månadsavgiften.

Övrigt

Föreningen har en otroligt fin, renoverad innergård med mycket grönska, planteringar och uteplatser med gemensamma utemöbler. På innergården finns även pingisbord.

I källaren finns fem tvättstugor utrustade med två tvättmaskiner och en torktumlare vardera samt torkrum eller torkskåp. Mangelrum finns. Tvättstugorna bokas via app eller på den digitala bokningsskärmen utanför tvättstugorna.

I källaren finns skyddsrum, cykelrum samt barnvagnsrum och hobbyrum. Snickeri- respektive målarrum finns till medlemmarnas förfogande och bokas i förväg av medlemmarna.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Föreningen har gemensamhetsel och elförbrukningen debiteras tillsammans med månadsavgiften.

Föreningen har två miljöstationer på gården. Första helgfria måndagen var tredje månad kommer även en container för avfall som inte utgör hushållsavfall eller kan sopsorteras samt bur för elavfall (tv-apparater och andra hushållsapparater).

För mer information, besök gärna föreningen hemsida:
https://www.hsb.se/malmo/brf/odlaren

Planritning

Planskiss

Område

Allmänt

Nobeltorget, hjärtat av Nobelvägen ligger i korsningen med Amiralsgatan. Det är ett av områdena i Malmö som blommat ut och blivit en väldigt attraktiv stadsdel att bo i. På populära Nobel får du ett superläge med närheten till city, men även Folkets Park, Möllevången och Pildammsparken. Torget som tillkom 1932 efter att ha kallats Nobelplan, har genomgått en uppfräschning och är idag ett urbant torg med mycket liv och rörelse. Här hittar du flertalet livsmedelsbutiker, lokala caféer och mysiga restauranger.

I närheten finns grönområden och tycker du, precis som vi, om torghandel ligger Möllevångstorget inom promenadavstånd.

Bebyggelsen i området består främst av hus uppförda efter 1930-talet och förvaltas idag av många föreningar med god och välskött ekonomi. Detta är ett perfekt område för dig som vill bo strax utanför den innersta stadskärnan men ändå med närhet till allt!

Kommunikation

Precis intill Nobeltorget avgår stadsbussarna 3, 5 (superbussen) och 32 med regelbundna avgångar till city och andra delar av staden. Härifrån är det endast cirka 15-20 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln, vilket gör det perfekt för pendlaren. Studenten tar sig via cykel till Malmö Universitet på 15 minuter och vill du istället resa till Lunds Universitet, finns täta buss- och tågförbindelser. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

Föreningen har garageplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument