Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1931

Kamrergatan 32

S:t Knut Malmö

Extraordinär tvåa på eftertraktad adress

Nu erbjuds en unik tvåa full av karaktär med 43 genomgående kvadrat. Lägenheten ger dig ett mysigt kök med öppen planlösning till vardagsrummet samt ett rofyllt sovrum som vetter mot innergården. Högt i tak och vackert brädgolv är några få detaljer som bostaden erbjuder. Här bor du i ett suveränt närområde med närhet till service, utmärkta kommunikationer och Sankt Knuts restauranger och småbutiker. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 43.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 1 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: S:t Knut
Byggår: 1931
Månadsavgift: 1873 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud). Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 165kr avseende bredband.

Såld

Ansvarig Mäklare

Emelie Mäntynen Registrerad Fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Funktionalism var det svenska namnet på den internationella stiltrenden Modernism. Under denna tidsperiod saknar fasaderna i allmänhet dekorationer, vilket var ett avståndstagande från föregående tidsepoker och fönstren bestod till övervägande del av fönster utan spröjs. Fastigheten Cedern 7 är ett typiskt exempel på detta och stoltserar med en fyra våningar hög byggnad med funktionalistiska smarta planlösningar.

Interiör

Med lugnt läge i hjärtat av Sankt Knut ligger denna häftiga lägenhet om två rum och kök. Låt dig imponeras av takhöjden och fönstren som bidrar till en härlig rymd i hela bostaden. Detta är ett genuint och trevligt hem med genomgående planlösning och detaljer utöver det vanliga. Här är trivselfaktorn hög, både i lägenheten men även i det inspirerande och omåttligt populära området. Lägg därtill en stabil förening som har en mysig innergård där du sommartid kan njuta av en härlig grillkväll eller två. Här är det bara att flytta in och börja trivas!

Hall:

När du kliver in genom säkerhetsdörren välkomnas du av en trevlig hall med vita väggar och gråmålat brädgolv. Innanför dörren finns plats för att sätta upp krokar att hänga ytterkläderna på eller hatthylla och skoställ för den som hellre önskar det.

Kök & vardagsrum:

Kök och vardagsrum ligger med öppen planlösning till varandra och är bostadens sociala mittpunkt. Rummets vackra vägg av sten ger bostaden en enorm karaktär och samspelar fint med det mörka klinkergolvet. Köket är byggt längsmed ena väggen, har svarta släta fronter och kakel som skiljer under- och överförvaringen. Den maskinella utrustningen består av gasspis, ugn, kolfilterfläkt samt kyl och frys. Väggarna är nymålade i en ljusgrå nyans och tillsammans med den väl tilltagna takhöjden, skapas en enorm rymd i rummet. Här finns plats för såväl soffa och matbord eller annat möblemang. Stort fönster som vetter ut mot Kamrergatan.

Sovrum:

Sovrummet är ett lugnt och tyst rum vars spröjsade fönster vetter mot föreningens härliga innergård. Väggarna är vita, taket pryds av en vacker lamprosett och på golvet ligger gråmålat brädgolv. I den inre delen av sovrummet finns även en inbyggd garderob som rymmer mycket förvaring.

Badrum:

Direkt till vänster utanför sovrummet nås det fina badrummet vars väggar som är försedda med ljus turkost kakel och klinker i blått. Här finns också ett badkar.

Toalett:

Vägg i vägg med badrummet finns toaletten som har en mustig blå ton på väggarna. Golvet är försett med blått klinker. Inredning i form av spegelskåp, handfat och wc.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 43.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 1 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2009-08-31
Energiförbrukning ATEMP: 132 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1931
Övrigt: Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Lägenhetsförteckning: Står det att antal kvadratmeter är 39,1.
Månadsavgift: 1873 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud). Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 165kr avseende bredband.
Andelstal: Andel i förening 1.53195 %
Andel av årsavgiften: 1.46006 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3000 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 4500 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Summan som anges är en schablonmässig uppskattning. Dessa kan komma att förändras till nästkommande ägare.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Cedern 7

Allmänt

Brf Cedern är en relativt liten och familjär bostadsrättsförening och har adresserna Sankt Knuts väg 6, Kamrergatan 32 och Disponentgatan 29. Föreningen stoltserar med en innergård där det finns grill, utemöbler och sandlåda för barnen.

Antal lägenheter: 48
Antal lokaler: 1
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 448 kr
Pantsättningsavgift: 1120 kr
Ekonomi

Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

Renovering och underhåll

Utförda renoveringar:
1995: Gården gjordes om.
1995: Renovering av taket.
2003: Ny el drogs.
2009: Nya tappvattenstammar.
2011: Tak, insida belagd med papp. Relining av avlopp. Värmecentralen renoverades också och nya termostater installerades.
2011/2013: Renovering av fönster.
2014: Nytt bredbandsnät installerades varpå gruppanslutning av alla lägenheter skedde.
2015: Ommålning av fasaden. Fastigheten försågs med fiber-anslutning.
2016: OVK besiktning, samtliga anmärkningar åtgärdade och ombesiktigade.
2017: Renovering och ommålning av trappuppgång. Lägenheterna förseddes med säkerhetsdörrar.

Planerade renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2010 och sträcker sig fram till 2030. Inga större planerade underhåll i dagsläget.

Övrigt

I föreningen finns det cykelförråd, barnvagnsrum och en gemensamhetslokal.

Gemensam tvättstuga finns i källaren och är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare och två separata torkrum.

Mer informatiion hittas på föreningens egna hemsida; http://brfcedern.se/

Planritning

Planskiss

Område

Allmänt

Sankt Knut upplevs av många som en liten stad i staden och präglas av trädgårdar samt grönska. Området är väldigt lugnt trots sitt centrala läge och mycket gemytligt. Stadsdelen välkomnar med sina pampiga 20-talsfasader och charmerar med de låga Kulturhusen. Runt Sankt Knuts Torg ligger flera populära caféer, restauranger och små affärer. På andra sidan Amiralsgatan ligger omtyckta Folkets Park och i området ligger Sankt Pauli kyrkogårdar som många nyttjar för promenader eller joggingturer. I området ligger flera förskolor och även grundskolan Sorgenfriskolan. Vi på Grip rekommenderar sushi från prisbelönta Saiko, bröd och bakverk från Söderberg & Sara, blominköp på Florera och en bit mat på populära Spoonery.

Kommunikation

Härifrån tar man sig enkelt över hela stan med både buss, bil och cykel. Pendlaren promenerar till stationen Triangeln på cirka tio minuter och Malmö city ligger på bekvämt gång- samt cykelavstånd. I området stannar flera stadsbussar och inte långt härifrån avgår flertalet pendelbussar. Den bilburne tar sig enkelt ut på motorvägarna.

Parkering

Boendeparkering råder i området, kontakta gatukontoret för mer information. Det finns även flera garage i stadsdelen, bland annat har PMalmö två garage på Disponentgatan.

Dokument