Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1939

Mäster Henriksgatan 6

S:t Knut Malmö

Vacker 1,5:a invid Sankt Knuts torg

Med insynsskyddat, lugnt läge i populära Sankt Knut finns denna väl omhändertagna 1,5:a. Här bor du i en kvadratsmart bostad med gott om förvaringsutrymme som bland annat bjuder på generös takhöjd, lamprosetter och djupa fönsternischer. I hela lägenheten ligger tidsenligt brädgolv och kombinationen mellan det urbana uttrycket interiört samt grönskan och lugnet exteriört gör detta till ett mycket trivsamt boende. Varmt välkomna på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 42.0 m2
Rum: 1.5 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: S:t Knut
Byggår: 1939
Månadsavgift: 2737 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Såld

Ansvarig Mäklare

Emelie Mäntynen Registrerad Fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Pilen 2 är ett vackert 1930-talshus som ritats av Malmöarkitekten Gösta Olson (1894-1969). Olson föddes i Malmö men utbildade sig i Trondheim där han även tog examen. Från 1927 drev han egen arkitektbyrå i Malmö och var under en tid ledamot för Malmö Byggmästareförening samt suppleant i byggnadsnämnden.

Hans mest framträdande verk var Siriusordens byggnad vid Kattsundsgatan i Malmö men han har även ritat många flerbostadshus runtom i Malmö. Pilen 2 är ett typiskt exempel på att han arbetade i gränslandet mellan 1920-talsklassicismen och funktionalismen vilket huset ger uttryck utav med sin ljusa, släta puts och vackra spröjsade fönster som vetter ut mot Mäster Henriksgatan.

Interiör

När du lämnar myllret på Sankt Knuts torg och viker av in på Mäster Henriksgatan ser du det ljusputsade huset. Innanför porten, precis intill Café No 6, tar du trapporna upp till andra våningen där denna ljusa och väldisponerade bostad är belägen. Trapphuset, som är av äldre karaktär, ger ett gemytligt intryck och tittar du ut från ett av trapphusets fönster ser du gården där det finns uteplats med grillmöjligheter och cykelställ. Föreningen äger fastigheten och här är det bara att flytta rakt in och trivas!

Hall:

Rymlig hall med gott om plats för avhängning. Mer förvaring hittar du en bit in, i form av en garderob/klädkammare som är smidigt inbyggd. På golvet ligger gråmålat brädgolv, som följer ända in i rummet och sovalkoven.

Kök:

Ett lyckat möte med äldre bevarad charm och modernt hittar du i köket. Fönstren är stora med djup fönsternisch som erbjuder generöst ljusinsläpp och dessutom ger ett visst insynsskydd. Den maskinella utrustningen innefattar kyl, frys, fläkt och spis/ugn. Köket är platsbyggt och ovanför köksbänken sitter vitt kakel som avskiljer över- och underförvaring. Köksluckorna har en ljusgrön färgton som fint harmoniserar med husets tidsålder. Vitmålat brädgolv och vita väggar.

Allrum:

Detta rum präglas av två fönster som tillsammans med den generösa takhöjden ger ett härligt ljusinsläpp och luftig känsla. Även här är väggarna vita och på golvet ligger välbevarade brädgolv med höga, gråmålade vägglister. I taket finner vi tidsenlig taklist och en vacker lamprosett. Utsikten över hus och grönska är härifrån mycket trevlig.

Badrum:

Det helkaklade badrummet med dusch renoverades 2007 och har behållit sin fräschör sedan dess. Vitt kakel på väggarna och mörk klinker på golvet. Inredning i form av wc, handfat och spegelskåp.

Halva:

Från allrummet nås den mysiga sovalkoven som rymmer en dubbelsäng. Vita väggar och gråmålat brädgolv.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 42.0 m2
Rum: 1.5 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2009-05-11
Energiförbrukning ATEMP: 159 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1939
Övrigt: Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som 2 rum och kök.

Driftskostnader:
Cirka 3900 kr/år, vid en person i hushållet varav hemförsäkring cirka 1500 kr. Summan som anges är en schablonmässig uppskattning.
Dessa kan komma att förändras till nästkommande ägare.

Till lägenheten hör ett vind och källarförråd.
Månadsavgift: 2737 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Andelstal: Andel i förening 1.43642 %
Andel av årsavgiften: 1.40548 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 2400 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 3900 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Riksbyggens brf Mäster Henrik

Allmänt

Brf Mäster Henrik är en bostadsrättsförening med en mycket trevlig fastighet vid Sankt Knuts Torg i Malmö. Föreningen bildades 2004 samtidigt som de köpte fastigheten. Det är en äkta bostadsrättsförening som består av 63 lägenheter varav 60 upplåts med bostadsrätt och 2 med hyresrätt samt 7 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningens byggnader färdigställdes på 1930-talet och har adresserna Mäster Henriksgatan 6, Mäster Henriksgatan 8 och Mäster Danielsgatan 3.

Antal lägenheter: 63
Antal lokaler: 7
Antal hyreslägenheter: 2
Äger föreningen marken? Föreningen köpte fastigheten 2004 och eftersom de äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.
Överlåtelseavgift: 1125 kr
Pantsättningsavgift: 440 kr
Ekonomi

Ingen avgiftsändring är i dagsläget planerad.

Renovering och underhåll

Utförda renoveringar på Mäster Danielsgatan 3 och Mäster Henriksgatan 8:
1988: Stambyte
1996: Elsanering
2006: Ventilationskontroll
2011: Bredband installerades i föreningen.
2012: Nytt system med taggar för inpassering via ytterporterna samt nya lås för allmänna utrymmen in.
2014: Renovering av tak
2016: Renovering av fönster
2016: Renovering av innergårdens fasad

Följande renoveringar är gjorda på Mäster Henriksgatan 6:
2006-2007: Stambyte i badrum och kök samt elsanering och ventilationskontroll.

Planerade renoveringar:
Relining av avloppstammarna i husen Mäster Henriksgatan 8 och Mäster Danielsgatan 3. Planerad start är våren 2018.
Värmecentralen samt radiatorventilerna i huset på Mäster Henriksgatan 6 behöver bytas ut. Planerad start är 2018/2019.

Övrigt

Föreningen har en mysig innergård med stenbelagd uteplats samt grönska och cykelparkering.

Från gården nås två tvättstugor, en för boende på Mäster Danielsgatan 3/ Mäster Henriksgatan 8 och en för boende på Mäster Henriksgatan 6. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp/-rum.

Det finns miljöstation för sophantering.

Det är endast tillåtet att installera kolfilterfläktar i samtliga kök (dvs det finns inga separata imkanaler i husens ventilationssystem).

Planritning

Planskiss

Område

Allmänt

Sankt Knut upplevs av många som en liten stad i staden och präglas av trädgårdar samt grönska. Området är väldigt lugnt trots sitt centrala läge och mycket gemytligt. Stadsdelen välkomnar med sina pampiga 20-talsfasader och charmerar med de låga Kulturhusen. Runt Sankt Knuts Torg ligger flera populära caféer, restauranger och små affärer. På andra sidan Amiralsgatan ligger omtyckta Folkets Park och i området ligger Sankt Pauli kyrkogårdar som många nyttjar för promenader eller joggingturer. I området ligger flera förskolor och även grundskolan Sorgenfriskolan. Vi på Grip rekommenderar sushi från prisbelönta Saiko, bröd och bakverk från Söderberg & Sara, blominköp på Florera och en bit mat på populära Spoonery.

Kommunikation

Härifrån tar man sig enkelt över hela stan med både buss, bil och cykel. Pendlaren promenerar till stationen Triangeln på cirka tio minuter och Malmö city ligger på bekvämt gång- samt cykelavstånd. I området stannar flera stadsbussar och inte långt härifrån avgår flertalet pendelbussar. Den bilburne tar sig enkelt ut på motorvägarna.

Parkering

Boendeparkering råder i området, kontakta gatukontoret för mer information. Det finns även flera garage i stadsdelen, bland annat har PMalmö två garage på Disponentgatan.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument