Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1929

Flensburgsgatan 5

Dalaplan Malmö

Genomgående fyra med tjugotalscharm och vackra attribut!

I en klassisk tjugotalsfastighet på stillsamma Flensburgsgatan ligger denna väl omhändertagna fyra. Här har originaldetaljer vårdats och de tillägg som har gjorts är omsorgsfullt utvalda och utförda i stil med byggnadstiden. Väl tilltagen takhöjd, parkett, stuckatur, djupa fönsternischer och spröjsade fönster är ett litet smakprov vad denna vackra våning erbjuder. För dig som vill bo centralt med mycket goda förbindelser men ändå avskärmat på en lugn sidogata till Södra Förstadsgatan med en mysig innergård, är detta boendet för dig. Varmt välkomna på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 94.5 m2
Rum: 4 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Dalaplan
Byggår: 1929
Månadsavgift: 5062 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Såld

Ansvarig Mäklare

Emelie Mäntynen Registrerad Fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

Matsal Vardagsrum Mastersovrum Kök detalj Hall stor Hall Vardagsrum Vardagsrum detalj Vardagsrum Vardagsrum Mastersovrum Mastersovrum Master sovrum Mastersovrum inspo Kök Kök detalj Kök Matsal Matsal Matsal detalj Matsal Matsal Sovrum Sovrum detalj Badrum Badrum detalj Lilla hallen detalj Lilla hallen + garderob Tvättrum Fasat + innergård Fasad Innergård

Tillbakablick

Notarien 3 är en vacker tegelbyggnad i fyra våningar som uppfördes i slutet av tjugotalet efter ritningar av Fritz Österlind. Han studerade först vid Tekniska Yrkesskolan i Malmö som möbelsnickare och därefter arkitektur vid Kunstakademiet i Köpenhamn. Innan Österlind öppnade eget arkitektkontor var han ritbiträde hos Ewe & Melin. Österlind kom att bli en av de mest produktiva arkitekterna i Malmö kring 1930-talet och han fokuserade mestadels på att rita villor och flerbostadshus.

Fastigheten Notarien 3 är idag välbevarad både exteriört och interiört och föreningen Söderhem stoltserar med en trevlig innergård med utemöbler och grillmöjligheter.

Interiör

På lugn sidogata till Södra Förstadsgatan ligger denna vackra tidstypiska 20-talsbyggnad. Innanför fasaden som är klädd i rött tegel välkomnar en gård med plats för umgänge, grillkvällar och lek för barnen i sandlådan. Här finns också ett barnvagnsförråd och cykelställ. För den som vill lata sig i solen går det även bra att utnyttja föreningens lilla rosträdgård som ligger på utsidan av huset. Bostaden är belägen på andra våningen och är genomgående vilket resulterar i ett härligt ljusflöde. I denna väldisponerade fyra bjuds det på många fina detaljer från byggåret men som i vissa delar renoverats varsamt över tid. Här är det bara att flytta rakt in och njuta av denna fantastiska bostad.

Hall:

Stor välkommande hall som har plats för avhängning och möblemang. Den stilfulla tapeten som går i svart och vitt matchas fint med stavparketten i ek och stuckaturen i taket. I anslutning till köket finns även en inbyggd garderob som sväljer mycket förvaring. Härifrån nås både kök, mastersovrummet, vardagsrum, toalett och matsalen.

Kök:

Ljuvligt kök som förenar gammalt och nytt. Den ljusa skåpinredningen, som är mycket välskött, härrör troligtvis från tiden då huset uppfördes. Här finns en massiv bänkskiva i trä och jordnära ton på kaklet som avskiljer över- och underförvaringen.
Gott om förvaring i både över- och underskåp. Det finns också ett äldre platsbyggt skafferi som är inbyggt i väggen. Köket är utrustat med kyl/frys från 2017, diskmaskin, fläkt, gasspis. Här finns även plats för ett mindre matbord och på golvet ligger ett välbevarat brädgolv. Väggarna har en brun kalkfärg och det vackra fönstret vetter ut mot den lugna innergården.

Mastersovrummet:

I det rofyllda mastersovrummet kan du ligga och dra dig samtidigt som du tittar ut genom de två stora fönstren som vetter ut mot den mysiga innergården. Här är gott om plats för både dubbelsäng, två stora garderober, samt andra förvaringsmöbler. Väggarna är målade i en grå kulör och fötterna sätter du på den tidsenliga stavparketten. Fin lamprosett pryder taket.

Vardagsrum:

Mitt emot sovrummet ligger det karaktäristiska vardagsrummet som bjuder på tidsenlig lamprosett, fönsterbleck i marmor, stavparkett på golvet och ljusa väggar. De stora tjusiga fönstren med djup fönsternisch ger dig ett härligt ljusinsläpp vilket skapar en enorm rymd i rummet.

Matsal:

Matsalen, som ligger mitt i bostaden är synnerligen ett vackert sällskapsrum med många kvalitéer. Här ryms ett stort matbord för flera personer men även annan form av möblemang. I taket finns en vacker lamprosett och de stora spröjsade fönstren ger tillsammans med de gråmålade väggarna rummet ett fantastiskt ljusflöde. Här står du på vackert brädgolv och tillåts under middagsbjudningar ha en fin kontakt med gästerna eftersom köket ligger tvärs över hallen.

Sovrum:

Det mindre sovrummet erbjuder en stillsam atmosfär och har väggar som är målade i en fridfull blå och vit färg. Här finns gott om plats för säng, nattduksbord samt annan förvaringsmöbel. Brädgolvet från matsalen följer även in i detta rum som i övrigt har fantastisk stuckatur.

Badrum:

Smakfullt renoverat badrum med badkar. Vitt kakel och gråmålade klinkers. Infällda spotlights med dimmbar belysning. Här finns wc, tvättställ med spegelskåp, stort vägghängt skåp för förvaring och en tidsenlig dörr med glasad överkant.

Tvättrum:

Det som tidigare varit ett badrum fungerar numera som tvättrum. Här finns både tvättmaskin, torktumlare samt tvättställ med kommod. För den som hellre vill använda utrymmet som ett andra badrum finns toalett att sätta in. På golvet ligger grått klinker och väggen har ljust kakel med gråmålad överkant.

Hall:

Mindre hall med mörkblå väggar och brädgolv. Härifrån nås bostadens inbyggda walk in closet, tvättrum samt det mindre sovrummet.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 94.5 m2
Rum: 4 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2008-06-10
Energiförbrukning ATEMP: 137 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1929
Övrigt: Till lägenheten hör två vinds- och två källarförråd.

Driftskostnader:
Cirka 6900 kr/år, vid fyra personer i hushållet varav hemförsäkring cirka 1500 kr. Summan som anges är en schablonmässig uppskattning.
Dessa kan komma att förändras till nästkommande ägare.

Andelstal:
Andelstalet avser lägenhetens andel av årsavgifterna till föreningen och är 3,286 %. Andelstalet som anges är det andelstal som föreningen tillhandahållit mäklaren. Föreningen har vid förfrågan från mäklaren inte kunnat uppge andelstalet som avser bostadens andel av de totala insatserna.
Månadsavgift: 5062 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Andel av årsavgiften: 3.286 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 4 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 5400 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 6900 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Söderhem

Allmänt

Brf Söderhem är en äkta bostadsrättsförening som består av 45 lägenheter där samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns också 3 lokaler. Föreningen bildades 1927 samtidigt som byggnaden uppfördes (1928) och har adresserna Södra Förstadsgatan 115, Flensburgsgatan 3 och 5. Föreningen är lågt belånad och huset står på friköpt tomt.

Vid fler frågor, vänligen kontakta föreningen.

Antal lägenheter: 45
Antal lokaler: 3
Äger föreningen marken? Ja.
Ekonomi

Planerar inga avgiftshöjningar i dagsläget. I januari 2017 höjdes avgiften med 2 %.

Renovering och underhåll

RENOVERINGAR
1982: renovering av balkonger, utbyte av fönster mot gatan
1994: omläggning av elen samt installation av värmeanläggning
1995-1997: byte av vattenstammar
1999: anläggning av gård
2000: nytt golv i trapphus
2004-2005: två nya torktumlare och torkskåp
2006: renovering av värmesystem, ny regulator och målning av takplåtar
2007: nytt staket, omfogning av fasad
2007: utbyte av stuprör, tätade luckor under gården
2008: total takrenovering, trappa 6, ny tvättmaskin
2009: nyinstallation av el i tvättstugor och styrelserum, trappa 6 ny tvättmaskin
2011: relining av avloppsstammar, trappa 1, 2 st nya tvättmaskiner
2011-12: målning av fönster in mot gården
2013: ytbehandling av balkonger, ny reglercentral, ny ställdon och ventiler till värmesystemet, nytt barnvagnsförråd
2015: omfogning av fasad, inomhusmålning av dörrar och fönster

Föreningen har under 2015 i samråd med förvaltaren tagit fram en underhållsplan som sträcker sig över 50 år.
I kommande underhåll utgör den största posten underhåll av ventilationskanaler.

Parkering

Parkering: I området råder boendeparkering. För mer information se www.malmo.se.

Planritning

Planskiss

Område

Allmänt

Dalaplan är ett populärt bostadsområde och en viktig trafikknutpunkt belägen i södra delen av innerstaden. Här möts Södra Förstadsgatan, Nobelvägen, Ystadvägen, Trelleborgsvägen, Per Albin Hanssons väg och John Ericssons väg. Att bo här ger känslan av närhet till det mesta. Vare sig du åker kollektivt, kör bil, cyklar eller går så har du nära till city, men tar dig också snabbt ut ur staden till anslutande vägar. Namnet kommer från en gammal tomt som före den moderna bebyggelsen kallades Dahl som i sin tur tagit sitt namn från landskapet Dalsland.

Runt området samsas många flerbostadshus med restauranger, kafé och naturligtvis shoppingcentret Mobilia som löpande moderniserats de senaste åren. På Mobilia finns allt som kan tänkas behövas såsom matbutiker, all tänkbar shopping och gym. Glöm för all del inte närheten till Pildammsparken där du kan strosa runt i lummiga omgivningar.

Vi på Grip kan varmt rekommendera att besöka Chill Out som tillhör en av Malmös mest populära sushirestaurang. Dalaplans godaste snabbmat hämtar du enligt oss, på Grillspecialisten men är du istället sugen på en köttbit är Fabriken en restaurang vi gillar skarpt!

Kommunikation

Som boende på Dalaplan har du gång- eller cykelavstånd till det mesta i Malmö. Ska du resa längre tar du dig enkelt med buss från Södervärns busstation som har förbindelser till hela regionen. Härifrån är det endast cirka 5 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln, vilket är perfekt för dig som pendlar. För studenten finns cykelväg till Malmö Högskola som du når på 15-20 minuter. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument