Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1951

Köpenhamnsvägen 42C

Slottsstaden Malmö

Smakfullt renoverad gavelfemma med balkong i söderläge i välskötta Pukan!

Vi har nöjet att presentera denna väldisponerade femma med snyggt kök i grått med matplats, separat matrum med skjutdörrar till rymligt vardagsrum med utgång till balkong, renoverat badrum med dusch samt tvättmaskin, separat gäst-wc, tre bra sovrum och utmärkta förvaringsmöjligheter i klädkammare och garderober. Här bor man på lugnt, grönskande läge med innergårdar på båda sidor i populär bostadsrättsförening med låg skuldsättning. I föreningen finns bland annat fina gårdsmiljöer, gemensamma takbalkonger, övernattningslägenhet, bastu, hobbyrum och garage. Toppläge med närhet till parker, havet och city. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 103.0 m2
Rum: 5 rum och kök
Våningsplan: 1.5 av 7, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Slottsstaden
Byggår: 1951
Månadsavgift: 6310 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud).
Pris: 3 995 000 kr utgångspris

Visningar

Intresseanmälan Boka
Vi har för närvarande inga inbokade visningar.

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var arkitekten Thorsten Roos (1906 - 1969) som ritade byggnaderna som 1951 uppfördes på fastigheten Pukan 1. Thorsten studerade vid Tekniska Elementärskolan i Malmö och efter det till arkitekt i Berlin. Efter en anställning hos Fritz Österlind startade han 1933 eget arkitektkontor. Roos inledde tidigt ett samarbete med en av Malmös största byggmästare - Hugo Åberg. Roos blev i takt med att åren gick den som utformade flertalet av HSB:s byggen och en av efterkrigstidens mest framgångsrika arkitekter i Malmö. Roos har satt sin signatur på omkring 500 byggnader i Malmö och hans mest kända verk är Kronprinsen. Roos stil speglar det modernistiska skedet: 1930-talets introduktion av funktionalismen, det tidiga 1950-talets motreaktion med mer traditionellt formspråk (nyrealism), omkring 1960 den minimalistiska senmodernistiska estetiken och till slut 1960-talets kritiserade miljonprogram och innerstadssaneringar.

Interiör

Nära parker, havet och med flertalet affärer, restauranger utanför porten samt på bekvämt promenadavstånd till city ligger Köpenhamnsvägen 42C. Belägen i stabil förening med många av de tunga renoveringarna gjorda samt med mervärden såsom bastu och övernattningslägenhet. Byggnaden är tidstypisk för 1950-talet och lägenheten har under de senaste åren renoverats på smakfullt sätt, Välkommen!

Hall:

Innanför säkerhetsdörren nås hallen som har greige väggar och ekparkett på golvet. Till höger finns plats för avhängning och att möblera med till exempel byrå. Längre in i hallen erbjuds utmärkta förvaringsmöjligheter i två klädkammare och två garderober med ovanliggande skåp.

Gäst-wc:

Till vänster ligger gäst-wc:n som är halvkaklad i grönt och på golvet ligger ljusgrönt klinkergolv. Här finns wc, tvättställ och spegel.

Kök:

Till höger ligger det renoverade köket som har vita väggar, laminatgolv och fönster som vetter mot föreningens fina gårdsmiljö. Den snygga inredningen i ljusgrått erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan mörkgrått löper vitt kakel. Här finns induktionshäll (-20), inbyggnadsugn (-20), kolfilterfläkt (-20), diskmaskin (-22), kyl och frys. Vin fönstret i köket finns matplats för fyra personer.

Matrum:

Det trevliga matrummet nås från både köket och från vardagsrummet via dubbla skjutdörrar. Väggarna är målade i en behaglig grön färg, på golvet ligger den vackra stavparketten i original och de två fönstren bjuder på grönskande gårdsutsikt. Här finns gott om plats att möblera med matbord och till exempel skänk eller andra möbler.

Vardagsrum:

Det stora vardagsrummet är lägenhetens hjärta. Här är väggarna vita, på golvet ligger ekparkett och det stora fönsterpartiet samt dörren med glas i annat väderstreck ut till balkongen ger ett härligt ljusinsläpp. Rummet är rymligt med plats att möblera med soffgrupp, soffbord, TV-möbel och exempelvis bokhyllor.

Sovrum:

Det första sovrummet är mycket rymligt, har ljusa väggar, ekparkett och fönster mot föreningens gård. Här finns plats att möblera med dubbelsäng, nattduksbord och andra möbler för den som så önskar.

Badrum:

Badrummet som renoverades 2019 (kvalitetsdokument finns) är helkaklat i vitt och på golvet ligger ljust klinkergolv. Här finns duschhörna med infällbara glasdörrar, wc, tvättställ, spegelskåp och tvättmaskin.

Sovrum:

Lägenhetens andra sovrum är även det rymligt och har väggar i blått, ekparkett och fönster mot den grönskande gården. Plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och andra möbler.

Sovrum:

Det tredje sovrummet har ljusblå väggar, ekparkett och fönster mot gården. Här finns plats för säng, nattduksbord, byrå och bra förvaring erbjuds i klädkammaren.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 103.0 m2
Rum: 5 rum och kök
Våningsplan: 1.5 av 7, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2019-07-10
Primärenergital: 121 kWh/m2 och år (E) Energiförbrukning ATEMP: 79 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1951
Övrigt: Lägenhetens balkong som nås från vardagsrummet är rymlig med gott om plats för bord och stolar. Balkongen ligger i soligt söderläge, har väderbeständig klinker samt träkomposit på golvet och bjuder på grönskande utsikt.

Säljaren disponerar idag över ett matkällarförråd och ett vindsförråd om cirka fyra kvadratmeter,
Pris: 3 995 000 kr utgångspris
Månadsavgift: 6310 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud).
Andelstal: Andel i förening 0.3128 %
Andel av årsavgiften: 0.3128 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3000 kr/år,
  • Försäkring: 2285 kr/år,
TOTALT: 5285 kr/år
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:
120 321 kr
Kommentar till nettoskuldsättningen: Uträkning har skett enligt följande med inhämtade uppgifter från årsredovisningen för 2021/2022 (Lång- och kortfristiga skulder - fastränteplaceringar HSB Malmö -skattekonto - andel HSB Malmö)*bostadsrättens andel av de totala årsavgifterna. (49 518 242 - - 11 000 000 - 52 061 - 500)*0,003128 = 120321
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Föreningen

HSB Brf Pukan

Allmänt

HSB Brf Pukan är en äkta bostadsrättsförening som består av 395 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt och 22 lokaler som upplåts med bostadsrätt. Föreningens byggnader uppfördes 1951-1954 och har adresserna Köpenhamnsvägen 40-48. Föreningen innehar marken med tomträtt, nuvarande tomrättsavtal löper till och med 2024-12-31. Föreningen har nyligen haft en extrastämma där stämman beslutade att fortsätta med tomträtt och inte köpa loss marken. Detta grunande sig i att det var det enomiskt mest fördelaktiga för föreningen.

Mot Köpenhamnsvägen är husen förbundna med varandra genom envåningslängor med lokaler som upplåts med bostadsrätt till företag av olika slag. Bland företagen finns butiker och restauranger men även många andra typer av verksamheter.

Antal lägenheter: 395
Antal lokaler: 22
Äger föreningen marken? Nej.
Överlåtelseavgift: 1433 kr
Pantsättningsavgift: 573 kr
Ekonomi

Den 1 januari 2024 genomfördes en avgiftshöjning om 6 % för att täcka ökade kostnader för föreningens drift. Föreningen har budgeterat för en höjning av månadsavgifterna med cirka 5-6 % de kommande 4-5 åren.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
Fönstren renoverades 1990.
Byte av vattenstammar och balkongrenovering genomfördes 1994.
Nytt tak lades 1998.
Trapphusen renoverades 1999.
Tvättstugor och balkonger i hus 40 renoverades 2003.
Renovering av torkrum och renovering av ytterdörrar till trapphusen genomfördes 2004.
Bastu i hus 44, 46 och 48 renoverades 2006.
OVK, renovering av ventilation och renovering av lekplatser genomfördes 2008.
Renovering av garage, inkoppling av digital-TV och källarmålning genomfördes 2010.
Installation av passagesystem och porttelefon, byte/renovering av dörrar till gemensamma utrymmen, renovering av föreningens fontän samt montering av nya ytter- och innertak genomfördes 2011.
Hissarna moderniserades 2014.
Energibesparande projekt färdigställdes 2014/2015.
Relining av avloppsstammar, ny utemiljö och nya uteplatser och renovering av trapphus genomfördes 2015.
Ny övernattningslägenhet (hus 48) byggdes 2016. Samma år byttes stigarledningar för el och elcentral.
Renovering av källargolven, installation av elektroniska backventiler i avloppsstammarna, fasadarbete. och OVK genomfördes 2017.
Garaget fräschades upp och förberedes för elbilar på vissa platser, OVK (avslutades våren 2019), piskaltanerna renoverades samt byte av stigarledningar för el samt elcentraler i lokaler genomfördes 2018.
OVK, nytt tätskikt och trätrall på piskbalkongerna sattes in och besiktning av fasaderna genomfördes 2019.
Fasadarbeten genomfördes 2020.
Färdigställande av gårdsytor och bastu genomfördes 2021.
Renovering av skadade avloppsstammar genomfördes 2021.
Spolning av avlopp, anläggning av lådcykelparkering, garantibesiktning avloppsstrumpor, årlig kontroll och lagning av fönsterbalkar, nyplantering av växter på gårdarna, utbyte av fjärrvärmeväxlare i värmecentralerna i samtliga fastigheter, renovering av tegelbalkar på fastighetsfasaderna, installation av 6 laddstolpar i garaget, etablering av belyst lådcykelparkering på gård 48, utbyte av samtlig gårdsbelysning och samtlig belysning i garaget till LED, sanering av gamla eldragningar i garaget genomfördes 2022.
Projektet med att införa gemensam el slufördes i mars 2024.
Hissprojektet som påbörjades under våren 2023 avslutades 2024.

Kommande renoveringar:
Projektet med balkongerna fortsätter. Under hösten 2023 har fastighetskontoret gjort studiebesök hos materialtillverkare tillsammans med byggkonsulter för att kunna ta fram en godkänd arbetsprocess så att skadorna kan lagas på ett långsiktigt vis och kraven från Malmö museer kring korrekt färgsättning kan följas. Projektet som kommer att löpa under flera år kommer inledningsvis att rikta sig på balkonger i östlig riktning på hus 40. Enklare underhåll av balkonger som genomförs löpande, exempelvis renovering av puts kommer fortsätta som vanligt.

Lagning av sprickor i fontänens bottenplatta.

Parkering

Föreningen har 86 garageplatser, varav 3 är reserverade för MC. Kostnaden för att hyra garageplats för bil är cirka 522 kronor/månad och garageplats för MC cirka 261 kronor/månad. Det finns 6 laddstolpar för elbil installerade i garaget. Separat kösystem tillämpas.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Tele2, basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via fiber levereras av Ownit, Kostnaden för bredband med en hastighet om 500 - 1000 MBit/s är cirka 55 kronor/månad.

Övrigt

Föreningen har inbjudande gårdsmiljöer med stora grönytor, planteringar, fruktträd och bärbuskar. På gårdarna finns även bänkar, boulebanor och grillplatser. Föreningen har även två lekplatser. Dessutom finns gemensam takbalkonger högst upp i husen.

I källaren i varje hus finns två tvättstugor med vardera 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum. Bokning sker smidigt över internet.

I varje hus källare finns även hobbyrum, barnvagnsrum, cykelrum och bastu.

På Köpenhamnsvägen 48C finns en övernattningslägenhet som medlemmarna kan hyra till en kostnad om cirka 200 kronor/dygn.

Föreningen har miljörum och sopnedkasten är renoverade, så dessa kan användas för matavfall samt restavfall.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Föreningen har gemensamhetsel.

Planritning

Planskiss

Område

Allmänt

Visste du att området Slottsstaden och Kronprinsen tidigare var kronprinsens husarregementes kasernområde med stallar? Av den anledningen har många av gatorna fått sitt namn, exempelvis Skvadronsgatan och Beridaregatan. Precis som nu så var området även förr i tiden ett av Malmös finaste områden och det var här de mest välbeställda borgarna bodde.

Slottsstaden som tillhör västra innerstaden har idag blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Kanske är det inte så konstigt med tanke på dess centrala läge med havet och stranden runt knuten. Inte nog med det finns mycket grönområden och vackra parker som exempelvis Rönneholmsparken samt Slottsparken. Med en kort promenad nås även Pildammsparken där du kan gå en rask promenad och njuta av grönskande omgivningar.

Området har många restauranger, blomsteraffärer och specialbutiker. Här finns dessutom höghuset Kronprinsen med köpcenter och restaurang på 26:e våningen där du har utsikt över hela Malmö. Vi på Grip rekommenderar att äta lunch eller hämtmat från Spoonery och en fika på Atrium

Kommunikation

En av fördelarna med att bo i Slottsstaden är givetvis närheten till centrum liksom Triangeln och citytunneln. Bra kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne som smidigt tar sig över till Öresundsbron eller ut på Ringvägen och Stockholmsvägen. Studenten har endast en kort cykeltur till Malmö Universitet och centralstationen.

Parkering

Bilen parkeras företrädesvis på gatorna i området där det råder boendeparkering, kontakta Gatukontoret för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

SIDOTJÄNSTER
Fastighetsmäklaren får en indirekt administrationsersättning från Hemnet vid förmedling av sidotjänsten Hemnet Bas. Ersättningen utgör 30% av fakturerat belopp exklusive moms. Vid förmedling av tilläggsprodukter från Hemnet såsom Raketen, Hemnet Plus och Hemnet Premium kan det även utgå en indirekt ersättning om 30-50% av de fakturerade beloppet exklusive moms till fastighetsmäklaren.

Dokument