Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1950

Fågelbacksgatan 14B

Slottsstaden Malmö

Genomgående trea med social planlösning och balkong i söderläge!

Hissen från markplan leder upp till andra våningen där denna väldisponerade trea ligger. Här välkomnar ett rymligt kök i delvis öppen planlösning mot vardagsrummet, två rofyllda sovrum, helkaklat badrum med dusch, balkong i soligt söderläge och goda förvaringsmöjligheter. Belägen i stabil och gemytlig bostadsrättsförening med inbjudande gårdsmiljö samt många av de större renoveringarna gjorda. Toppläge, granne med Kronprinsen samt med närhet till hav, parker och city. Här är det lätt att trivas. Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 69.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 2 av 5, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Slottsstaden
Byggår: 1950
Månadsavgift: 5301 kr/mån
inkl, värme, VA, TV, 139 kronor för bredband tillkommer.
Pris: 2 845 000 kr utgångspris

Visningar

Intresseanmälan Boka
Vi har för närvarande inga inbokade visningar.

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var arkitekten August Stoltz som ritade byggnaden som 1950 uppfördes på fastigheten Vapensmeden 2. Stoltz föddes 1877 i Malmö och studerade vid KTH och flyttade efter examen 1903 tillbaka till sin hemstad där han redan 1904 startade egen arkitektverksamhet.1924 utsågs han till stadsarkitekt i Malmö och tvingades samtidigt lägga ner sin privata arkitektverksamhet. 1942 lämnade han posten som stadsarkitekt varpå han återigen drev egen arkitektverksamhet fram till sin död 1959. Stolts har satt sig signatur på flertalet villor och flerbostadshus i många olika stadsdelar i Malmö samt på bland annat bankkontor och kyrka. Dessutom har han ritat byggnader i bland annat Lund, Helsingborg och Jönköping.

Interiör

Nära parker, havet och med Kronprinsens nyrenoverade shopping och restaurangtorg med flertalet affärer, restauranger utanför porten ligger Fågelbacksgatan 14B. Belägen i stabil förening med många av de tunga renoveringarna gjorda samt med inbjudande gård och hiss från markplan. Lägenheten har en optimal och väldisponerad planlösning, vilket gör att den upplevs större än sina 69 kvadratmeter. Välkommen!

Hall:

Innanför dörren nås hallen som har vita väggar och ekparkett. Här finns plats för avhängning och längre in erbjuds förvaring i den inbyggda garderoben till vänster.

Kök:

Till höger ligger köket som har vita väggar och ekparkett. Den stilrena inredningen i vitt erbjuder bra förvaringsmöjligheter, bänkskivan i svart erbjuder goda arbetsytor och ovanför bänkskivan löper matchande kakel i svart. Köket är utrustat med kyl/frys, induktionshäll, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin och kolfilterfläkt. Vid fönstret finns rum för stort matbord för 8-10 personer.

Vardagsrum:

Vardagsrummet som ligger i delvis öppen planlösning mot köket nås även från hallen. Även här är väggarna vita, på golvet ligger ekparkett och flera fönster ger ett generöst ljusinsläpp. Rummet erbjuder plats att möblera med soffa, soffbord, TV-möbel och exempelvis bokhyllor.

Badrum:

Badrummet är helkaklat i ljust kakel, på golvet ligger ljust klinkergolv och belysningen utgörs av infällda spotlights. Här finns duschhörna, tvättställsmöbel, wc, spegel och handdukstork (elburen).

Mastersovrum:

Mastersovrummet har vita väggar, ekparkett och fönster som vetter mot gården samt utgång till balkongen. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och den stora garderoben med skjutdörrar erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Sovrum:

Lägenhetens andra sovrum har vita väggar, ekparkett och fönster mot den lugna innergården. Här finns plats att möblera med säng, nattduksbord och exempelvis skrivbord.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 69.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 2 av 5, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2019-03-12
Primärenergital: 179 kWh/m2 och år (F) Energiförbrukning ATEMP: 146 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1950
Övrigt: Från mastersovrummet nås balkongen som ligger i söderläge och bjuder på utsikt över föreningens välskötta innergård. Här finns plats att möblera med bord och stolar.

Säljaren disponerar idag över ett källarförråd och ett matkällarförråd.
Pris: 2 845 000 kr utgångspris
Månadsavgift: 5301 kr/mån
inkl, värme, VA, TV, 139 kronor för bredband tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 3.33608 %
Andel av årsavgiften: 3.33608 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 3 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 6132 kr/år,
  • Försäkring: 2220 kr/år,
TOTALT: 8352 kr/år
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:
321 368 kr
Kommentar till nettoskuldsättningen: Uträkning har skett enligt följande med inhämtade uppgifter från årsredovisningen för 2022/2023 (Lång- och kortfristiga skulder - avräkningskonto hos HSB Malmö - övriga kortfristiga placeringar - skattekonto - andel HSB Malmö)*bostadsrättens andel av de totala årsavgifterna. (10 604 437 - 553 357 - 450 000 - 38 331 - 500)* 0,033608 = 321 368
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Föreningen

HSB Bostadsrättsförening Värjan i Malmö

Allmänt

HSB Bostadsrättsförening Värjan i Malmö är en äkta bostadsrättsförening som består av 30 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt och 1 lokal som upplåts med hyresrätt. Föreningens byggnader uppfördes 1950 och har adresserna Fågelbacksgatan 14A-B och Eriksrogatan 3. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 30
Antal lokaler: 1
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1433 kr
Pantsättningsavgift: 573 kr
Ekonomi

Föreningen har inte beslutat om några avgiftshöjningar. Nästa budgetmöte äger rum i augusti/september.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
1991: fönster (nya), lägenhetsdörrar (nya), hissar (nyinstallation)m balkonger (nya), trapphus, el-stammar (nya), tappvattenstammar (nya), sopnedkast, gård.
2007: tvättstugor.
2010: ny fjärrvärmecentral och gård.
2013: ny porttelefonanläggning.
2016: nya hissar, inga avvikelser från
underhållsplanen.
2018: ny sandlåda, inga avvikelser från
underhållsplanen
2021: slutfört relining av avloppstammar. Byte
av samtliga termostater och justering av
ventilation av värme. Inköp av ny
tvättmaskin.
2022: nytt styrsystem för reglering av värme.
Nya takfläktar. Initierat att
lägenhetsinnehavarna gjort översyn av
glaspartier på balkongerna. Nya cykelställ.
Tagit in anbud av renovering av båda
tvättstugor samt startat processen.
2023: uppfräschning av tvättstuga, med nytt
kakel, ommålning, ny el samt en ny
tvättmaskin. Bänken i sandlådan har
målats om.

Kommande renoveringar:
Föreningen gör lite statusundersökningar som ska vara klara i början av juni. Detta kommer sedan ligga till grund för underhållsplanen, utöver det gör föreningen mindre uppfräschningar.

Kabel-TV och bredband

Digital-TV levereras av Telia och bredband av Telia. Bredband med en hastighet om 1000/1000 MBit/s betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 139 kronor/månad.

Övrigt

Föreningen har en grönskande innergård med gemensamma utemöbler och grillmöjligheter. På gården finns även pallkragar för odling. På gården finns cykelställ med tak och det finns även cykelkällare.

Föreningen har en trädgårdsgrupp som aktivt jobbar med gården och odlingar. Detta ger en levande och inbjudande
gård.

Styrelsen har bjudit in till ett antal sammankomster, ex gemensam grillning, julgranständning och
fixardagar i trädgården med gemensam fika.

I källaren finns två tvättstugor, ett torkrum och ett mangelrum.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Planritning

Planskiss

Område

Allmänt

Visste du att området Slottsstaden och Kronprinsen tidigare var kronprinsens husarregementes kasernområde med stallar? Av den anledningen har många av gatorna fått sitt namn, exempelvis Skvadronsgatan och Beridaregatan. Precis som nu så var området även förr i tiden ett av Malmös finaste områden och det var här de mest välbeställda borgarna bodde.

Slottsstaden som tillhör västra innerstaden har idag blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Kanske är det inte så konstigt med tanke på dess centrala läge med havet och stranden runt knuten. Inte nog med det finns mycket grönområden och vackra parker som exempelvis Rönneholmsparken samt Slottsparken. Med en kort promenad nås även Pildammsparken där du kan gå en rask promenad och njuta av grönskande omgivningar.

Området har många restauranger, blomsteraffärer och specialbutiker. Här finns dessutom höghuset Kronprinsen med nyrenoverat köpcenter och nyrenoverat restaurantorg med brett utbud. Vi på Grip rekommenderar att äta sushi på Sushibaren, lunch eller hämtmat från Spoonery och en fika på Atrium.

Kommunikation

En av fördelarna med att bo i Slottsstaden är givetvis närheten till centrum liksom Triangeln och citytunneln. Bra kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne som smidigt tar sig över till Öresundsbron eller ut på Ringvägen och Stockholmsvägen.

Parkering

Bilen parkeras företrädesvis på gatorna i området där det råder boendeparkering, kontakta Gatukontoret för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

SIDOTJÄNSTER
Fastighetsmäklaren får en indirekt administrationsersättning från Hemnet vid förmedling av sidotjänsten Hemnet Bas. Ersättningen utgör 30% av fakturerat belopp exklusive moms. Vid förmedling av tilläggsprodukter från Hemnet såsom Raketen, Hemnet Plus och Hemnet Premium kan det även utgå en indirekt ersättning om 30-50% av de fakturerade beloppet exklusive moms till fastighetsmäklaren.

Dokument