Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1945

Torggatan 10

Lövestad Sjöbo

Gedigen 40-talsvilla på hörntomt med naturskönt läge!

Välkommen till denna 1,5-plansvilla anno 1945 som löpande över de senaste åren genomgått många större renoveringar. Huset bjuder på många fina originaldetaljer från byggåret såsom fina fönsterbänkar i sten, vacker stentrappa och brädgolv. De sociala ytorna är generösa och belägna på entréplan med rymlig hall, helkaklat badrum med dusch, inbjudande kök, matsal samt vardagsrum med öppen spis. På ovanvåningen ligger två bra sovrum och goda förvaringsmöjligheter i form av garderober och kattvindar. Källaren har stora utrymmen med två rum som exempelvis kan disponeras som hobbyrum, gästrum eller studio, här finns även kombinerad tvättstuga/badrum och separat wc. Huset är beläget på hörntomt om 972 kvadratmeter med stor gräsmatta, fruktträd och många vackra perenner. Rofyllt med utsikt över åker och äng. Centralt läge i byn med gångavstånd till skolor, förskolor och mataffär. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: 1-familjs friliggande villa
Boarea: 91.8 m2
Biarea: 88 m2
Rum: 4 rum varav 2 - 3 sovrum
Kommun: Sjöbo
Område: Lövestad

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Interiör

ENTRÉPLAN: Hall:

Hall med klinkergolv och vita väggar. Plats för avhängning och möblering med exempelvis byrå.

Kök:

Luftigt kök med fönster i två riktningar, ljusa väggar med pärlspont och klinkergolv. Köksinredningen med ljusa luckor erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan löper mosaikkakel i bronsfärgade toner. Köket är utrustat med kyl/frys (frys fungerar ej), keramisk häll, spisfläkt, inbyggnadsugn och diskmaskin (cirka -21).

Matsal:

I öppen planlösning mot köket ligger matsalen som har vita väggar, laminatgolv och fönster i två väderstreck. Gott om plats att möblera med stort matbord och andra möbler.

Vardagsrum:

Vardagsrummet har även det vita väggar, laminatgolv och fönster i två väderstreck. Här finns en eldstad och rummet erbjuder gott om plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel och exempelvis bokhyllor.

Badrum:

Badrummet är helkaklat i vitt och på golvet ligger ljusgrått klinkergolv. Här finns duschhörna med infällbara glasdörrar, wc och tvättställsmöbel.

OVANVÅNING:

En vacker stentrappa anno 1945 leder oss upp till ovanvåningen.

Hall:

Hallen på ovanvåningen har vita väggar, gråmålat brädgolv och här finns utgång till balkong i österläge. Från hallen nås även den stora kattvinden.

Sovrum:

Det första sovrummet har gråmålat brädgolv, vita väggar och fönster på husets ena gavel. Här finns plats att möblera med säng, dattduksbord, byrå och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i rummets garderob. Härifrån nås även den andra kattvinden med ytterligare förvaringsmöjligheter.

Mastersovrum:

Mastersovrummet har vita väggar, gråmålat brädgolv och fönster med fri utsikt över Lövestads åsar. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och rummets stora garderob erbjuder bra förvaring.

KÄLLARE: wc:

Wc:n i källaren har vita väggar och klinkergolv. Här finns wc och tvättställ.

Tvättstuga/badrum:

Den kombinerade tvättstugan/badrummet har vita väggar samt vitt kakel på väggarna, ljusgrått klinkergolv och fönster för naturligt ljusinsläpp. Här finns badkar med dusch, separat dusch tvättställsmöbel, tvättmaskin (-21), torktumlare (-19) och värmepanna (luft/vatten -21).

Matkällare:

Praktisk matkällare med goda förvaringsutrymmen.

Allrum:

Källarens första allrum har vita väggar, klinkergolv och fönster i två väderstreck. Gott om plats att möblera till exempelvis hobby- eller arbetsrum.

Allrum:

Källarens andra allrum har vita väggar, klinkergolv, fönster i två väderstreck, beslysning i form av infällda spotlights och kamin. Rummet lämpar sig perfekt som exempelvis TV-rum med plats för stor soffa och soffbord.

Fakta

Bostadstyp: Friköpt
Taxeringskod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Tomt: 972 m2,
Övrigt tomt: Rymlig hörntomt som ramas in av buskar och staket. Trädgården bjuder på stora ytor med gräsmatta, perfekt för lek och umgänge. Här finns det ett stort körsbärsträd som ger mängder av svarta bigarråer, äppelträd, syrén, forsythia och smårosor. Det finns även många andra ljuvliga perenner såsom astilbe, akleja, tulpaner, scilla, gullviva, blå bolltistel och liljor. I trädgården finns även klassisk kaffegrotta i skyddat läge.
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Boarea: 91.8 m2
Biarea: 88 m2
Rum: 4 rum varav 2 - 3 sovrum
Taxeringsår: 2021
Byggnadsvärde: 418 000 kr
Markvärde: 203 000 kr
Värdeår: 1945
Pantbrev: 20 000 kr
Energideklaration: Utfärdad 2015-10-29
(E) Energiförbrukning ATEMP: 142 kWh/m2 och år
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Uppvärmning: 30847 kr/år,
  • Vatten och avlopp: 5267 kr/år,
  • Försäkring: 4157 kr/år,
  • Renhållning: 4015 kr/år,
TOTALT: 44286 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Posten uppvärmning avser även hushållsel. Driftkostnaderna är beräknade på 2023 års kostnader då elen var extremt dyr. Försäkringen avser fritidshusförsäkring. Sotning tillkommer. Kostnaderna är beräknade på 1-2 personer i hushållet.
Byggnadstyp: 1½-plansvilla med källare
Byggnadsår: 1945
Grund: Källare
Fasad: Puts
Stomme: Tegel
Bjälklag: Trä
Takbeklädnad: Tegel
Fönster: 2-1-glas och 2-glas isolerglas
Uppvärmning: Luft/vatten och eldstad
Övriga byggnader: Friliggande garage med plats för två bilar.

Renoveringar

Följande renoveringar är genomförda:
2012: Omdragning av el.
2012-2013: Borttagning av oljebrännaren.
2012-2014: Byte av de flesta fönster till 2-glas isolerglas.
2014: Renovering av kök och nya vitvaror.
2014: Nytt klinkergolv i wc/dusch.
2013-2015: vävning och målning av väggar i alla rum.
2015: Putsning av fasad.
2015: Installation av luft/luft värmepump i källaren.
2015-2016: Ny dränering.
2017: Bredband via fiber indraget (leverantör är Teleservice).
2017: Omdragning el.
2017: Nytt vattenlås och byte av säkerhetsventil.
2018: Omdragning värme och skorstensarbete.
2018: Ny diskmaskin.
2019: Ny torktumlare.
2021: Ny tvättmaskin.
2021: Ny luft/vattenvärmepump (garanti gäller t.o.m. 2031) och nya element i källaren.
2023: Ny vindskiva på husets västra sida.

Planritning

Planskiss
Planskiss
Planskiss

Område

Allmänt

Lövestad växte fram som ett stationssamhälle under mitten av 1800-talet då Ystad-Eslövs Järnväg (numera nedlagd) var i bruk. Lövestad tillhör Sjöbo kommun och är centralort för kommunens östra delar. I Lövestad är det nära till naturen och vackre Heinge Strövområde samt till bad i till exempel Sövdesjön eller vid utomhusbadet Östra Färsbadet. I Lövestad finns Lövestad skola (förskola samt F-6), Montessoriskolan Fyrkappan (F-6) och Monessoriförskolan Tjädern. I samhället finns även mataffär och restauranger. Mitt i byn finns en lekplats med möjlighet att köpa glass i närheten.
Två gånger om året anordnas det marknad i Lövestad, under sommarhalvåret anordnas musikarrangemang och konstnärer har sina ateljéer öppna.

Kommunikation

Goda kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne. Regionsbussar går mellan Sjöbo–Lövestad–Tomelilla och omvänt. Hållplatsen Lövestad Järnvägsstation ligger mitt i Lövestad (stationssamhället) och hållplatsen Lövestad By ligger vid skolan nära infarten till Lövestad By (kyrkbyn).

Parkering

Uppfart med uppställningsplats för två bilar och garage med plats för två bilar. Utöver det råder gratis parkering på gatan.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

I köpet ingår garderoben i mastersovrummet, spegeln i hallen och samtliga taklampor.
Eldstäderna sotades senast 2018 och behöver därför sotning samt godkännande av sotare innan de används.
Frysen i källaren ingår ej i köpet.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar köparen via säljaren att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Jordabalken 4:19). Säljaren avser att teckna Willis Dolda fel försäkring "UPPDAGA MER".

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren. Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud. Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) om 1,5% av köpeskillingen betalas av köparen. Likaså kostnaden för upptagande av nya pantbrev (2% av pantbrevsbeloppet) tillfaller köparen.

BO- OCH BIAREA
Enligt säljarens uppgift och uppmätning har huset en boaea om 91,8 kvadratmeter och biarea om 87,7 kvadratmeter. Enligt taxeringsuppgifterna är husets borarea 78 kvadratmeter och biarea 60 kvadratmeter. Anledningen till att uppgifterna skiljer sig är sannolikt den att taxeringsuppgifterna baseras på en äldre mätnorm. Den köpare som anser att uppgifterna spelar en betydande roll för köpet uppmanas att själv utföra en uppmätning av huset.

SIDOTJÄNSTER
Fastighetsmäklaren får en indirekt administrationsersättning från Hemnet vid förmedling av sidotjänsten Hemnet Bas. Ersättningen utgör 30% av fakturerat belopp exklusive moms. Vid förmedling av tilläggsprodukter från Hemnet såsom Raketen, Hemnet Plus och Hemnet Premium kan det även utgå en indirekt ersättning om 30-50% av de fakturerade beloppet exklusive moms till fastighetsmäklaren.

ENERGIDEKLARATION
Observera att energideklarationen utfördes innan den nya värmepannan (luft/vatten) installerades, därav har huset sannolikt en betydligt lägre energiförbrukning idag.

Dokument