Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1959

Nicoloviusgatan 5A

Ribersborg Malmö

Rymlig tvåa med välbevarade 50-talsattribut, stor balkong i sydväst och fantastisk havsutsikt!

Hissen leder upp till fjärde våningen och denna luftiga tvåa om hela 76 kvadratmeter som kännetecknas av en fantastisk utsikt över Öresund samt kallbadhuset. Bostaden bjuder på stort vardagsrum med utgång till den stora balkongen i sydväst, rymligt kök med matplats, rofyllt sovrum, badrum med badkar och goda förvaringsmöjligheter. Lägenheten har flera välbevarade detaljer från byggåret 1959 såsom fiskbensparkett, kalkstensgolv och originalsnickerier. Tack vare planlösningen kan lägenheten sannolikt byggas om till en trea. Belägen i välskött bostadsrättsförening med god ekonomi. Här bor man på bästa Ribersborgsläge, granne med havet, Ribersborgs rekreationsområde samt på gångavstånd till både mataffärer och restauranger. Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 76.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 4 av 9, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Ribersborg
Byggår: 1959
Månadsavgift: 4076 kr/mån
inkl. värme, kallvatten, 152 kronor för TV och bredband tillkommer.

Budgivning

Högsta bud: 3 650 000 kr

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var arkitekten Svenivar Ekstrand som ritade byggnaden som 1959 uppfördes på fastigheten Örehus 2.
Ekstrand saknade formell arkitektutbildning men kom ändå att bli en av stadens mest anlitade arkitekter under 1950- och 60-talen. Han hade studerat vid Tekniska läroverket i Malmö och sedan arbetat hos den legendariske Hans Westman i Lund. Senare anställdes Ekstrand av Eric Sigfrid Persson och ledde hans kontor vid utformningen av Friluftsstaden. Han samarbetade också en tid med en annan välkänd malmöarkitekt, Torsten Roos.
Ekstrand har satt sin signatur på många byggnader i Malmö, däribland Saltimporten i Oljehamnen, flertalet flerbostadshus i Malmö och Limhamn, bland annat på Sandsvångsgatan 3, Sandegårdsgatan 24, Fersens väg 16 och Sergels väg 12. Ekstrand ritade även flertalet exklusiva privatvillor i Malmö.

Interiör

Granne med havet, stranden, Ribersborgs rekreationsområde och en kort cykeltur till city ligger denna rymliga tvåa i byggnad som uppfördes under det svenska byggandets guldålder på 1950-talet. Bostadens planering präglas av höga sociala ambitioner och omsorg i detaljerna vilket märks genom de stora fönstren, generösa sällskapsytorna och välutnyttjade planlösningen. Lägenheten har behov av renovering, här ges köparen möjlighet att sätta sin egna prägel och skapa sitt drömboende.

Hall:

Inbjudande hall med ljusa väggar och vackert kalkstensgolv. Till höger finns plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i de totalt sex inbyggda garderoberna.

Sovrum:

Rymligt, rofyllt sovrum med ekparkett på golvet, ljus tapet på väggarna och havsutsikt från fönstret. Här finns gott om plats att möblera med dubbelsäng, nattduksbord, byrå och andra möbler för den som så önskar.

Kök:

Köket har ljus tapet på väggarna och plastmatta på golvet. Vid fönstret finns matplats för 4-6 personer. Den vita köksinredningen erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivorna i rostfritt samt laminat löper vitt kakel. Köket är utrustat med kyl/frys, spis med ugn och kolfilterfläkt. Den som önskar bygga om lägenheten till en trea kan sannolikt flytta köket till vardagsrummet och på så sätt göra om köket till sovrum.

Vardagsrum:

Vardagsrummet bjuder på en otrolig rymd, fantastisk havsutsikt från det stora fönstret och utgång till den rymliga balkongen. Rummet har ljus tapet på väggarna och på golvet är fiskbensparketten i original bevarad. Gott om plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel, bokhyllor och matbord för många gäster.

Badrum:

Badrummet som nås från hallen är halvkaklat i vitt och på golvet ligger grått klinkergolv. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställ och två badrumsskåp.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 76.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 4 av 9, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2020-03-10
Primärenergital: 121 kWh/m2 och år (E) Energiförbrukning ATEMP: 98 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1959
Övrigt: Från vardagsrummet nås balkongen som ligger i sydvästläge och bjuder på fantastisk utsikt över havet samt kallbadhuset. Här finns plats att möblera med bord och stolar.

Säljaren disponerar idag över ett vinds- och ett källarförråd.
Månadsavgift: 4076 kr/mån
inkl. värme, kallvatten, 152 kronor för TV och bredband tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 0.86158 %
Andel av årsavgiften: 0.888 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 4800 kr/år,
  • Vatten och avlopp: 1000 kr/år,
  • Försäkring: 2000 kr/år,
TOTALT: 7800 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Driftskostnaderna är schablonmässigt uppskattade kostnader och kan komma att variera för nästa ägare. Kostnaden för VA avser varmvatten.
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:
258 821 kr
Kommentar till nettoskuldsättningen: Uträkning har skett enligt följande med inhämtade uppgifter från årsredovisningen för 2022 (Lång- och kortfristiga skulder - kassa och bank -skattekonto) *bostadsrättens andel av de totala årsavgifterna. (35 237 518 - 6 039 317 - 51 707)*0,00888= 258 821
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Föreningen

Brf Örehus 2

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Örehus 2 är en äkta bostadsrättsförening som består av 108 lägenheter varav 102 upplåts med bostadsrätt och 6 med hyresrätt samt 2 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningens byggnad uppfördes 1959 och har adresserna Nicoloviusgatan 5A och 5B. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 108
Antal lokaler: 2
Antal hyreslägenheter: 6
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1433 kr
Pantsättningsavgift: 573 kr
Ekonomi

Föreningen har god ekonomi. Den 1 januari 2024 genomfördes av avgiftshöjning om 2%. Föreningen har inte några planerade avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
2008 Tvättstugor
2009 Säkerhetsdörrar till lägenheter
2010 Entréer och yttertak
2011 Åtgärder centralvärme och nya frånluftfläktar
2013 Nya gårdar med nya tätskikt över garagen
2014 Nya hissar från Kone
2015 OVK
2015-2016 Nya vattenledningsstammar
2016 Nya taggstyrda dörrlås och fjärrkontrollerade garageportar
2017 Prognosstyrd värme
2018 Balkongrenovering
2018-19 Relining av avloppsstammar
2020 OVK
2021 Källarrenovering
2022 Byte av belysning i entréer, källarnedgångar och källare till lågenergiarmaturer.
2022 Soprum
2022 Laddboxar i västra garaget.
2022 Möte med Stadsbyggnadskontoret angående fönsterbyte som resulterade i ett muntligt godkännande att byta fönster under förbehåll att det är träfönster.

Kommande/pågående renoveringar:
Föreningen inväntar just nu beslut från Stadsbyggnadskontoret kring fönster- och fasadrenoveringen. Det är ännu ej beslutat när renoveringen kommer att påbörjas.
Parallellt pågår ett el-projekt där föreningen kommer att uppgradera elmätare för att möjliggöra kollektivt elavtal.

Parkering

Föreningen har två garage, ett på västsidan (35 platser) och ett på östsidan (45 platser). I garagen finns även MC-platser. Kostnaden för att hyra en garageplats är cirka 590 (östra) respektive cirka 690 kronor/månad (västra) och en MC-plats cirka 350 kronor/månad. Separat kösystem tillämpas. I det västra garaget finns även laddaplatser till elbil. Kostnaden för att hyra en garageplats med laddstople är 990 kronor/månad. Utöver det tillkommer kostnad för elförbrukningen som debiteras individuellt enligt rådande spotpris.

Kabel-TV och bredband

TV levereras av Tele2 och bredband levereras av Ownit. Basutbudav TV och bredband med en hastighet om 250 MBit/s betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 152 kronor/månad.

Övrigt

I källaren finns tre gemensamma tvättstugor, samtliga tvättstugor är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.

På föreningens östra innergård finns två cykelhus med sammanlagt 90 cykelplatser varav 60 är bakom låsta dörrar. Det finns även låsbart cykelförråd i källaren.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Debitering av varmvattenförbrukning sker kvartalsvis i efterskott i samband med avisering av avgift.

För mer information, besök gärna föreningens hemsida: https://www.brforehus2.se/

Planritning

Planskiss
Planskiss

Område

Allmänt

Ribersborg, eller "Ribban" som det vanligtvis benämns i folkmun är stadsdelen som ligger mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad. Det är mindre än en kilometer från centrum och avgränsas av gatorna Ribersborgsvägen, Limhamnsvägen, Mariedalsvägen och Regementsgatan. Från början var det endast välbärgade människor som bodde här medan arbetarna istället fick husera i andra delar av staden. Numera är det ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden och kanske är det inte konstigt eftersom du tillåts att bo i ett tätbebyggt område men med havet och stranden som grannar.

Av den anledningen bjuds du in till en aktiv livsstil för den som önskar, liksom avkoppling och lugna turer längsmed strandpromenaden. Ett annat symboliskt guldkorn är Kallbadhuset som uppfördes 1898 av käppfabrikören Richer.

I området finns även affärer, restauranger och dagligvaruhandel inom gångavstånd. Vi på Grip kan varmt rekommendera en middag på de italienska restaurangerna Via Napoli och La Nonnina. För barnfamiljen finns det flera förskolor och två grundskolor, Fridhemskolan och Ribersborgsskolan. Det är inte svårt att förstå varför områdets popularitet är så hög. Här bor du i en lugn men central stadsdel som tilltalat flera generationer år efter år!

Kommunikation

För dig som pendlar tar du dig enkelt in till city med buss 3, 4 eller 7. Föredrar du istället att cykla eller gå rekommenderar vi på Grip att gena genom vackra Slottsparken. Det tar endast några få minuter att cykla till både Malmö Universitet som Triangeln, en av Malmös största knutpunkter.

Parkering

Föreningen har garageplatser till uthyrning, därutöver råder boendeparkering området. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

SIDOTJÄNSTER
Fastighetsmäklaren får en indirekt administrationsersättning från Hemnet vid förmedling av sidotjänsten Hemnet Bas. Ersättningen utgör 30% av fakturerat belopp exklusive moms. Vid förmedling av tilläggsprodukter från Hemnet såsom Raketen, Hemnet Plus och Hemnet Premium kan det även utgå en indirekt ersättning om 30-50% av de fakturerade beloppet exklusive moms till fastighetsmäklaren.

Dokument