Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1943-44

Ellstorpsgatan 3C

Ellstorp Malmö

Välplanerad etta med rymligt kök, renoverat badrum och sovalkov på högt läge!

Hissen leder upp till femte våningen där denna väldisponerade etta bjuder på kök med matplats, renoverat badrum med dusch, luftigt rum med smart sovalkov och bra förvaringsmöjligheter. Bostaden har genomgående ljusa väggar, den fina stavparketten bevarad och ett härligt ljusinsläpp tack vare det höga, fria läget i huset. Här bor man i stabil bostadsrättsförening med många av de stora renoveringarna gjorda. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 34.0 m2
Rum: 1 rum och kök
Våningsplan: 5 av 6, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Ellstorp
Byggår: 1943-44
Månadsavgift: 3395 kr/mån
Inkl. värme, VA, TV, 89 kronor för bredband tillkommer.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var ingenjören Sven Grönkvist, chef för HSB:s eget arkitektkontor i Malmö som tillsammans med den unge arkitekten Thorsten Roos som ritade huset på fastigheten Midgård 11 under tidigt 1940-tal. Roos blev senare under de kommande två årtionden den som utformade flertalet av HSB:s byggen och en av efterkrigstidens mest framgångsrika arkitekter i Malmö. Det nya Ellstorp fick mycket beröm i pressen. Kontrasten till de gamla och ännu slumbetonade kvarteren på Öster underströks och man konstaterade att HSB gjorde vällösta lägenheter. Ellstorpsområdet markerade en glanspunkt för folkhemmet.

Interiör

På populära, grönskande och lugna Ellstorp mer närhet till Värnhems alla trevliga restauranger, mysiga caféer och affärer ligger denna välplanerade etta. Lägenheten är välplanerad med rymligt kök med matplats, stort rum med sovalkov, bra förvaringsmöjligheter och badrum som renoverades av föreningen i samband med stambyte 2020. Lägenheter bjuder på flera trevliga detaljer från byggåret så som generös takhöjd, stavparkett och originalsnickerier.

Hall:

Innanför säkerhetsdörren nås hallen som har grågröna väggar och klinkergolv. Här finns plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i den rymliga klädkammaren.

Rum:

Det luftiga rummet har vita väggar, vacker stavparkett i original och stort fönsterparti som med fri, grönskande utsikt. Rummet har rymlig sovalkov, vilket skapar naturlig plats för dubbelsäng och nattduksbord. Därutöver finns plats att möblera med soffa, soffbord, TV-möbel och exempelvis arbetsplats. I rummet finns ytterligare en klädkammare som erbjuder bra förvaring.

Kök:

Köket som nås från hallen har vita väggar, klinkergolv och fönster med fri, grönskande utsikt. Köksinredningen i svart erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i laminat löper vitt kakel. Här finns kyl/frys, spis med ugn och kolfilterfläkt. I köket finns även matplats för fyra personer.

Badrum:

Badrummet som renoverades av bostadsrättsföreningen i samband med stambytet 2020 är helkaklat i vitt, på golvet ligger mörkgrått klinker och belysningen utgörs av infällbara spotlights. Här finns duschhörna med infällbara glasdörrar, vägghängd wc, tvättställsmöbel, spegelskåp och handdukstork (elburen).

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 34.0 m2
Rum: 1 rum och kök
Våningsplan: 5 av 6, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2018-09-18
Primärenergital: 133 kWh/m2 och år (E)
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1943-44
Övrigt: Säljaren disponerar idag över ett källarförråd om cirka 3 kvadratmeter och ett vindsförråd om cirka 5 kvadratmeter.

Lägenheten har säkerhetsdörr.
Månadsavgift: 3395 kr/mån
Inkl. värme, VA, TV, 89 kronor för bredband tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 0.6055 %
Andel av årsavgiften: 0.6055 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 4390 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 5890 kr/år
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:
194 900 kr
Kommentar till nettoskuldsättningen: Uträkning har skett enligt följande med inhämtade uppgifter från årsredovisningen för 2022 (Lång- och kortfristiga skulder - kortfristiga placeringar - avräkningskonto HSB Malmö -skattekonto - andel HSB Malmö)*bostadsrättens andel av de totala årsavgifterna. (38 744 110 - 4 000 000 - 2 539 987 - 15 345 - 500)*0,006055 = 194 900
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Föreningen

HSB Brf Magne

Allmänt

HSB bostadsrättsföreningen Magne är en äkta bostadsrättsförening som består av 122 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt samt ett fastighetskontor och två lokaler som upplåts med hyresrätt. Byggnaderna uppfördes år 1943-1944 och har adresserna Ellstorpsgatan 3 A-E och Sofierogatan 1. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 122
Antal lokaler: 2
Äger föreningen marken? Ja
Överlåtelseavgift: 1433 kr
Pantsättningsavgift: 573 kr
Ekonomi

Föreningen har inte beslutat om några kommande avgiftshöjningar. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undviks stora höjningar enskilda år.

Renovering och underhåll

Utförda renoveringar:
1965-1984 Konvertering av värmesystemet var en stor förändring. Ombyggt pannrum. Värmepanna ersatt med fjärrvärmecentral.
1989 Sopsuganläggning i gemenskap (Samfälligheten Storgården) tas i bruk
1991 Fönsterbyte samt ombyggnad av hissar och ny korgbeklädnad.
1995 Byte av elstammar och nya vattenledningar.
1996 Balkongbyte och målning av ytterväggar.
1997 Det ursprungliga bostadshuset helt avskrivet den 31 augusti 1997.
1999 Två cykelskjul uppförda och gårdsplan i vid A-trapp ombyggd.
2003 Individuella skorstenskanaler installerade.
2004 Miljöhus uppfört vid E-trapp ,ombyggnad av gårdsplanen i norr och installation av bredband till samtliga lägenheter.
2005 Nytt passagesystem och nya dörrar till källare och vind.
2006 Ombyggnad fjärrvärmecentral.
2007 Installation av råttstopp, byte av radiatorer i alla lägenheter,
skyddsrumsutrustning i källaren demonterad samt cykelparkering iordningställt vid trappa A.
2008 Brandskyddsutrustning monterad samt serviceavtal för brandskydd
OVK och ventilrensning, avveckling av sopsuganläggningen, målning av källarfönster och bättringsmålning källargolv, cykelställ till cykelparkering i källaren och uppdaterat passagesystem.
2010 Källarväggar runt huset dränerade, nya räddnings och servicevägar samt nya gångbanor & cykelskjul. Nya sittgrupper med grill på innergård,
uppfört staket mot Brf Ymor samt nya rabatter runt huset.
2011 Ny rabatt vid Sofierogatan, grindstängare vid Miljöhuset. Nya
fastighetsboxar och tidningshållare samt nytt bredbandsavtal (Ownit Broadband AB)
2012 Träningslokal renoverad och träningsmaskiner installerade.
2013 Målning av fasad, byte av yttertakets papp, montering av solcellsfästen på taket samt rensning av imkanaler.
2014 Multigym-maskin insatt i träningslokalen, webbokningssystem installerat.
2015 Samfälligheten "Storgården" upplöstes, rörelsestyrd LED belysning installerad i trapphus, källare & vind.
2017 Uppfräschning av utemiljön (grillplatser och rabatter). Nya utemöbler
2017 Säkrat och sett över brandskydden. Nya brandsläckare är inköpta och uppsatta.
2020 Byte av föreningens tappvattenstammar och renovering av badrum. Sanering av källare, lägenheter i Ellstorpsgatan 3E samt lokalen på Sofierogatan 1 efter vattenläcka.
2021 Slutfört bytet av föreningens tappvattenstammar och renovering av badrum. Byte av tappvattenrör i källaren samt relining av bottenplattan. Flytt av barnvagnsförråd.
2023-2024 Renovering av tvättstugor och torkrum.

För utförligare information om genomförda och kommande renoveringar, se föreningens årsredovisning.

Pågående och kommande renoveringar:
2024 Ombyggnation av hissar.
2024-2025 Målning av källare och trapphus samt källarförråd.
2025 Uppdatering eller byte av passagesystem.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Com Hem (basutbudet ingår i månadsavgiften) och bredband av Ownit. Bredband med en hastighet om 100/100 Mbit/s betalas genom ett obligatoriskt tillägg om 89 kronor/månad. Det går även att uppgradera bredbandet till en hastighet om 700-1000 MBit/s till en kostnad om 199 kronor/månad.

Övrigt

Föreningen har en fin och välskött innergård med mycket grönska, stor gräsmatta och uteplatser med grillar. Framför entrén finns cykelparkering. Det finns även miljöhus med källsortering.

I källaren finns fyra stycken tvättstugor med torkrum. Här finns även cykelrum och plats för barnvagnar. I källaren finns dessutom ett gym som medlemmarna kan boka och nyttja kostnadsfritt. Gymmet är utrustat med löpband, cyklar, crosstrainer, roddstol, bänkpress och skivstång etc. Intill gymmet finns även wc och dusch som får användas av föreningens medlemmar. Ett hobbyrum finns också i källaren som kan bokas.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.hsb.se/malmo/brf/magne/

Planritning

Planskiss

Område

Allmänt

Öster om Nobelvägen ligger lugna Ellstorp, ett bostadsområde som uppfördes kring 1940-talet. Här bor du nära grönområden och för den som uppskattar naturen finns Ellstorpsparken som bjuder på mysiga promenadstråk.

Några kvarter bort ligger Värnhemstorget som idag är en av Malmös största knutpunkter. Här finns oerhört goda pendlingsmöjligheter men också ett rikt utbud av restauranger, dagligvaruhandel och andra nöjen som biograf och bowling. Precis intill ligger även köpcentrumet Entré.

Kommunikation

Härifrån tar man sig enkelt med både buss, bil och cykel. Pendlaren har endast en kort promenad till Värnhemstorget där de flesta pendelbussarna och flertalet stadsbussar går. För bilföraren är det exceptionellt läge eftersom det är väldigt nära till motorvägarna och kan enkelt ta sig både norr- och söderut. Till Malmös centralstation är det cykelavstånd, liksom högskolan.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

SIDOTJÄNSTER
Fastighetsmäklaren får en indirekt administrationsersättning från Hemnet vid förmedling av sidotjänsten Hemnet Bas. Ersättningen utgör 30% av fakturerat belopp exklusive moms. Vid förmedling av tilläggsprodukter från Hemnet såsom Raketen, Hemnet Plus och Hemnet Premium kan det även utgå en indirekt ersättning om 30-50% av de fakturerade beloppet exklusive moms till fastighetsmäklaren.

Dokument