Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1953

Uddeholmsgatan 32E

Lönngården Malmö

Väldisponerad hörntvåa med renoverat badrum, renoverat kök och balkong i söderläge!

Högst upp i huset ligger denna välplanerade tvåa som bjuder på renoverat kök med matplats, vardagsrum med utgång till balkong, helkaklat badrum, rofyllt sovrum, hall med bra förvaringsmöjligheter och balkong med sol hela dagen. Lägenheten har fina färgval och snygga golv i form av parkett och klinkergolv. Välskött och trevlig bostadsrättsförening som lockar med otroligt fin innergård, bastu, gym, parkerings- och garageplatser samt föreningslokal. Trevligt läge med närhet till grönområden, flertalet restauranger, mataffärer och med utmärkta kommunikationer med både buss och tåg. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 53.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Lönngården
Byggår: 1953
Månadsavgift: 4371 kr/mån
inkl. kallvatten, bredband, kabel-TV och bostadsrättstillägg, obligatoriskt tillägg om 646 kronor för värme samt varmvatten tillkommer.
Pris: 995 000 kr utgångspris

Visningar

Söndag 28 April
Kl 13:00 - 13:30 Boka
Välkommen att boka tid för visning.

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Byggnaden på Pyramiden 2 ritades av en arkitekt på Svenska Riksbyggens arkitektkontor i Stockholm 1952. Stilen i byggnaden återfinns i det modernistiska skedet: 1930-talets introduktion av funktionalismen, det tidiga 1950-talets motreaktion med mer traditionellt formspråk (nyrealism), omkring 1960 den minimalistiska senmodernistiska estetiken och till slut 1960-talets kritiserade miljonprogram och innerstadssaneringar.

Interiör

I grönskande kvarter med närhet till både restauranger, tåg och bussar ligger Uddeholmsgatan. Bostadsrättsföreningen Pyramiden lockar med en väldigt fin innergård med gemensamma utemöbler och grillar, gemensam bastu och föreningslokal som kan hyras av medlemmarna. Högst upp i huset ligger den här hörntvåan som renoverats löpande över de senaste åren. Här är det bara att flytta rakt in och trivas.

Hall:

Innanför ytterdörren välkomnar hallen med vita väggar och svart klinkergolv. Här finns plats för avhängning och utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds i garderoben till vänster.

Vardagsrum:

Till höger ligger vardagsrummet som har vita väggar, originalparkett och fönster som vetter mot föreningens gård och balkongen som även den nås härifrån. Här finns plats att möblera med soffa, soffbord, TV-möbel och arbetsplats eller fåtölj.

Kök:

Köket som ligger rakt fram från entrén sett har vita väggar och svart klinkergolv. Vid fönstret finns matplats för cirka fyra personer. Köket som renoverades cirka 2016 har vit inredning och ovanför den svarta bänkskivan löper kakel som målat i en vacker blekrosa färg. Köket är utrustat med kyl/frys, spis med keramisk häll, diskmaskin och kolfilterfläkt.

Badrum:

Badrummet som renoverades av föreningen i samband med stambytet är helkaklat i vitt och på golvet ligger grått klinkergolv. Här finns en rymlig, praktisk duschhörna med dubbla glasdörrar och takdusch, vägghängd wc, tvättställ, spegelskåp och handdukstork (elburen).

Sovrum:

Det rofyllda sovrummet har väggar målade i en vacker grön färg, ekparkett och fönster mot gavelsidan. Här finns gott om plats att möblera med dubbelsäng, nattduksbord och exempelvis byrå eller garderober.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 53.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2019-10-30
Primärenergital: 134 kWh/m2 och år (E) Energiförbrukning ATEMP: 108 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1953
Övrigt: Från vardagsrummet nås balkongen som ligger i soligt söderläge och bjuder på utsikt över föreningens fina gård. Här finns plats att möblera med bord och 2-3 stolar.

Säljaren disponerar idag över ett rymligt vindsförråd om cirka 8 kvadratmeter som nås väldigt enkelt då det ligger på samma våningsplan som lägenheter. Dessutom disponerar säljaren över ett matkällarförråd.
Pris: 995 000 kr utgångspris
Månadsavgift: 4371 kr/mån
inkl. kallvatten, bredband, kabel-TV och bostadsrättstillägg, obligatoriskt tillägg om 646 kronor för värme samt varmvatten tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 0.7961 %
Andel av årsavgiften: 0.7931 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 900 kr/år,
  • Försäkring: 3000 kr/år,
TOTALT: 3900 kr/år
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:
360 648 kr
Kommentar till nettoskuldsättningen: Uträkning har skett enligt följande med inhämtade uppgifter från årsredovisningen för 2022 (Lång- och kortfristiga skulder - kassa och bank -skattekonto - klientmedel hos SBC - räntekonto hos SBC)*bostadsrättens andel av de totala årsavgifterna. (47 914 000 - 50 681 - 283 244 - 1 414 152 - 692 672)*0,007931= 360648
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Föreningen

Brf Pyramiden I Malmö

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Riksbyggen brf Pyramiden är en äkta bostadsrättsförening som består av 122 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 12 lokaler med hyresrätt. Föreningens byggnader uppfördes 1953 och har adresserna Uddeholmsgatan 30-36. Föreningen äger marken (den friköptes 2021).

Antal lägenheter: 122
Antal lokaler: 12
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1433 kr
Pantsättningsavgift: 573 kr
Ekonomi

Föreningen har inte beslutat om några avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
1979 putsades fasaden.
1992 renoverades fönster
2001 renoverades takfönster. Samma år renoverades balkonger.
2008 renoverades taket
2010 byttes fönster
2013-2014 byttes vatten och avloppsstammarna i föreningen. Föreningen bekostade i samband med detta nya badrum i lägenheterna.
2018 - Löpande underhåll samt fixat till innergårdarna.
2018 - Nya dörrar i portarna
2020 - Luftbehandlingssystem
2020 - Gemensamma utrymmen
2020-2021- Tak, fasad, övrig byggnad.
2021 - Nytt fibernätverk till alla lägenheter
2023 - Totalrenovering hiss

Pågående och framtida renoveringar:
Föreningen har inte beslutat om några större renoveringar de närmaste åren. Eventuellt kommer en översyn av värmesystemet/radiatorerna genomföras 2025.

Parkering

I föreningen finns 25 garageplatser som kan hyras för en kostnad om cirka 400 kronor/månad. Det finns även 21 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om 200 kronor/månaden. Av dessa har fyra garageplatser laddstolpe och fyra parkeringsplatser laddstople.Separat kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området. För mer info se www.malmo.se

Kabel-TV och bredband

Föreningen är ansluten till Kabel-TV via Sydantenn (basutbudet ingår i månadsavgiften) och bredband via Riksnet (ingår i månadsavgiften).

Övrigt

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Föreningen har gemensam el med individuell mätning. Kostnaden läggs på avgiftsavin i efterhand.

I föreningen finns sju tvättstugor. Tre stycken är belägna i källaren på hus 32, tre stycken i källaren på hus 34 och en i källaren till hus 36.

I föreningen finns tillgång till gym och en festlokal att hyra. För gymmet utgår en depositionsavgift om 500 kronor för nyckeln samt en engångsavgift om cirka 300 kronor. Föreningslokalen kan hyras till en kostnad om cirka 300 kronor för ett dygn, alternativt cirka 500 kronor för en helg. I källaren finns det även en spa-avdelning.

Föreningen har en gemensam trevlig, lummig innergård i söderläge med grill och utemöbler. På innergården finns även odlingslådor att nyttja.

Föreningen brukar varje år ordna en eller flera sociala aktiviteter, såsom gemensam grillning eller adventsfika.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information:
https://www.brfpyramiden.se/

Planritning

Planskiss

Område

Allmänt

Lugnt och grönskande område med närhet till kommunikationer, grönområden och med gångavstånd till Södervärn, MAS, Triangeln och Möllan.

Kommunikation

Goda kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne. Härifrån avgår både buss 1, 35 och knutpunkten Södervärn ligger på bekvämt promenadavstånd. Dessutom ligger tågstationen Persborg endast någon minuts promenad bort. Den bilburne tar sig smidigt ut på motorvägarna liksom in till city.

Parkering

Föreningen har garage- och parkeringsplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas.
Boendeparkering råder i området, kontakta Malmö Stad för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

SIDOTJÄNSTER
Fastighetsmäklaren får en indirekt administrationsersättning från Hemnet vid förmedling av sidotjänsten Hemnet Bas. Ersättningen utgör 30% av fakturerat belopp exklusive moms. Vid förmedling av tilläggsprodukter från Hemnet såsom Raketen, Hemnet Plus och Hemnet Premium kan det även utgå en indirekt ersättning om 30-50% av de fakturerade beloppet exklusive moms till fastighetsmäklaren.

Dokument