Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1940

Ronnebygatan 7

Västra Sorgenfri Malmö

Totalrenoverad, genomgående vindslägenhet på toppläge!

Välkommen till denna väldisponerade, genomgående vindslägenhet som inreddes 2019 och som upplevs betydligt större tack vare golvyta om 45 kvadratmeter. Lägenheten är smakfullt inredd och det märks att man fokuserat på detaljerna i samband med renoveringen. Här finns ett stilrent kök i ljusgrått i öppen planlösning mot vardagsrummet, stilsäkert badrum med dusch och kombinerad tvättmaskin/torktumlare och ett rofyllt sovrum. Lägenheten har även exklusiv tillgång till ett vindsutrymme om cirka 40 kvadratmeter som nås direkt från lägenheten. Lägenheten bjuder på vackra detaljer i form av synliga takbjälkar och vitmålat tegel. Toppläge i förening som gjort de tunga renoveringarna och med inbjudande innergård. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 35.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 5 av 5, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Västra Sorgenfri
Byggår: 1940
Månadsavgift: 3754 kr/mån
inkl. värme, VA, 289 kronor för bredband och kabel-TV tillkommer.
Pris: 1 595 000 kr utgångspris

Visningar

Intresseanmälan Boka
Vi har för närvarande inga inbokade visningar.

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Byggnadsingenjören Nils Nordling var år 1940 med och uppförde byggnaden på fastigheten Tavlan 2. Byggnaden uppfördes under funktionalismen. Funktionalismen, eller kort och gott ”funkis” karaktäriseras av att husen skapas likt geometriska ytor och volymer, med kuben eller cylindern som grundform. Ny teknik gjorde det möjligt att bygga platseffektivt med stora ytor som avspeglades i byggnadernas utformning och storlek. Positivt med arkitekturstilen var att nya mer moderna hus byggdes med smarta lösningar och funktioner.
Fönsterglas maskintillverkades vilket gjorde det möjligt att få större glasytor i helt nya dimensioner än tidigare, vilket gav ett härligt ljusinsläpp. Fönstren låg i liv med fasaden och placerades ofta asymmetriskt på byggnaden. Formen varierade för att spegla rummets användning, vanligt förekommande var exempelvis att hall och badrum prydes av ett runt litet fönster. Fönstren kunde även vara betydligt större i kvadratiska former eller fönsterband som gick över hörn. Karaktäristiskt för funkis är att fönstren bestod av två- eller treluftsfönster, helt utan spröjs.

Interiör

I de populära kvarteren på Västra Sorgenfri är det lätt att trivas. I området ligger omåttligt populära café Jord och åt andra hållet ligger Ava vinbar. På lugna Ronnebygatan ligger denna välskötta tidstypiska funkisbyggnad. Här välkomnas du av en mindre förening med stor, inbjudande innergård med två mysiga uteplatser med tillhörande möblemang, grönska, odlingslådor och hängmatta. Bostaden är belägen högst upp i huset och är genomgående vilket genererar i ett härligt ljusflöde. Hela vindslägenheten inreddes 2019 på smakfullt sätt med många fina detaljer. Här är det bara att flytta rakt in och trivas.

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med vita väggar samt den vackra tapeten Strawberry Thief Indigo/Mineral av Morris, laminatgolv och synliga takbjälkar. Här finns plats för avhängning och till vänster ligger dörren som leder ut till den stora, inredda vinden med otroligt goda förvaringsmöjligheter.

Kök och vardagsrum:

Köket som ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet har vita väggar samt en snygg, gul vägg, samma stilrena laminatgolv som i hallen och generöst ljusinsläpp från två stora takfönster. Även här återfinns vackra detaljer i form av synliga takbjälkar och vitmålad tegelsten. Köket har stilren inredning i ljusgrått med snygga beslag och vit bänkskiva. Här finns integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, inbyggnadsugn och spisfläkt. Samtliga vitvaror är från 2019. Rummet har naturlig plats för matbord för fyra personer, plats för soffa, soffbord och bakom köket finns ett utrymme som lämpar sig utmärkt som skafferi eller möjligtvis arbetsplats.

Badrum:

Det stilrena badrummet är helkaklat i vitt, kvadratiskt kakel i halvförband, på golvet ligger schackrutigt klinkergolv i svart/vitt med underliggande golvvärme (elburen) och belysningen utgörs av infällda spotlights. Här finns duschhörna med takdusch och infällbara glasdörrar, tvättställsmöbel, spegelskåp, wc, kombinerad tvättmaskin/torktumlare och handdukstork (elburen).

Sovrum:

Det rofyllda sovrummet har vita väggar, samma stilrena laminatgolv, synliga takbjälkar och fönster med utsikt över föreningens innergård. Här finns plats att möblera med dubbelsäng, nattduksbord, byrå och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i rummets två garderober.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 35.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 5 av 5, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2020-03-19
Primärenergital: 156 kWh/m2 och år (F) Energiförbrukning ATEMP: 128 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1940
Övrigt: Säljaren disponerar idag över ett stort, oinrett vindsutrymme om cirka 40 kvadratmeter, vindsutrymmet nås via dörr direkt från lägenheten. Säljaren disponerar även över ett källarförråd.

Lägenhetsförteckning:
Boarean om 35 kvadratmeter enligt föreningens uppgift och byggnadsytan/golvytan om 45 kvadratmeter är enligt säljarens uppgift.
Pris: 1 595 000 kr utgångspris
Månadsavgift: 3754 kr/mån
inkl. värme, VA, 289 kronor för bredband och kabel-TV tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 4.1167 %
Andel av årsavgiften: 4.1167 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 6000 kr/år,
  • Försäkring: 2000 kr/år,
TOTALT: 8000 kr/år
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:
519 045 kr
Kommentar till nettoskuldsättningen: Uträkning har skett enligt följande med inhämtade uppgifter från årsredovisningen för 2022 (Lång- och kortfristiga skulder - kassa och bank) *bostadsrättens andel av de totala årsavgifterna. (12 885 000 - 276 479)*0,041167 = 519 045
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Föreningen

Brf Tavlan 2

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Tavlan 2 är en äkta bostadsrättsförening som består av 23 lägenheter, varav 21 upplåts med bostadsrätt och 2 med hyresrätt. Föreningens byggnad har adresserna Ronnebygatan 7 och Ronnebygatan 7A. Föreningens byggnad uppfördes 1940 och föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 23
Antal hyreslägenheter: 2
Överlåtelseavgift: 1433 kr
Pantsättningsavgift: 573 kr
Ekonomi

Föreningen har inte beslutat om några avgiftsförändringar.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
2014 Ny plåt på taket mot innergården och tvättmaskiner samt torkskåp byttes.
2015 Byttes majoriteten av kall och varmvattenrören ut (det är endast fyra lägenheter där kall och varmvattenrören till köken ej är bytta).
2016 Nya entréportar och samtliga lägenheter fick säkerhetsdörr installerat.
2019 Byggdes fyra vindslägenheter.
2019 Elledningar från källare till samtliga lägenheter byttes ut nya elcentraler i lägenheter och källare.
2020 Ny torktumlare i tvättstugan.
2020 Relinades avloppsstammarna.
2020 Relinades avloppsstammarna i bottenplattan.
2021 Ny undercentral för fjärrvärme.

Kommande renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan och har inga större renoveringar planerade de närmaste åren.

Kabel-TV och bredband

Digital-TV och bredband levereras av Telenor. Ett basutbud av digital-TV och bredband med en hastighet om 250/250 MBit/s betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 289 kronor/månad. Telenors streamingtjänst ingår.

Övrigt

Föreningen har en grönskande, inbjudande innergård med sittgrupper med gemensamma utemöbler, grill, pergola cykelskjul och miljöstation med källsortering. På gården finns även planteringar och odlingar. Föreningen har även en trädgårdsgrupp.

I källaren finns en gemensam tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Här finns även en obokningsbar tvättstuga med en torktumlare och en tvättmaskin.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Planritning

Planskiss

Område

Allmänt

Området Västra Sorgenfri erbjuder det mesta och är omåttligt populärt. Den rofyllda stadsdelen är belägen mellan Sorgenfrivägen, Falsterbogatan/Mariagatan, Amiralsgatan och Nobelvägen. Stadsplanen för området arbetades fram av Erik Bülow-Hubes och var färdig 1927, vilket också är anledningen till att många av fastigheterna härstammar från denna tidsperiod.

Numera kantas området av gemytliga caféer längsmed gatuhörnen, små butiker och mindre livsmedelsbutiker. Både Karlskronaplan och närliggande S:t Knuts torg är uppskattade platser under vår- och sommarhalvåren då de erbjuder gott om uteserveringar. Vi på Grip kan varmt rekommendera att köpa hämtmaten från Spoonery eller sushi på en av Sveriges bästa sushirestauranger Saiko. Är du fikasugen bör Café JORD besökas.

Omtyckta Folkets Park ligger ett stenkast från Karlskronaplan och erbjuder något för såväl vuxna som barn. S:t Pauli kyrkogård är också väldigt uppskattad.

Malmös mest centrala delar når du med en kort promenad på 15-20 minuter. På samma korta avstånd ligger Möllevångstorget som är ett av Malmös mest kulturrika områden med myllrande liv och rörelse.

Kommunikation

Alldeles i närheten avgår stadsbussarna 3, 5 (superbussen) och 32 med regelbundna avgångar till city och andra delar av staden. Härifrån är det endast cirka 15-20 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln - perfekt för pendlaren. För studenten finns cykelväg till Malmö Universitet som du når på 15 minuter. Vill du resa till Lunds Universitet finns istället täta buss- och tågförbindelser. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

SIDOTJÄNSTER
Fastighetsmäklaren får en indirekt administrationsersättning från Hemnet vid förmedling av sidotjänsten Hemnet Bas. Ersättningen utgör 30% av fakturerat belopp exklusive moms. Vid förmedling av tilläggsprodukter från Hemnet såsom Raketen, Hemnet Plus och Hemnet Premium kan det även utgå en indirekt ersättning om 30-50% av de fakturerade beloppet exklusive moms till fastighetsmäklaren.

Dokument