Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1938

Ellstorpsgatan 4C

Ellstorp Malmö

Unik trea utan insyn på toppläge med två balkonger, två badrum och tvättstuga!

På bästa läge med fri, grönskande utsikt på alla håll ligger denna trea som är unik i sitt slag då den består av två sammanslagna lägenheter. Detta gör att lägenheten bjuder på dubbla ingångar, två balkonger och två renoverade badrum med dusch. Den tidigare kokvrån har byggts om till en praktisk tvättstuga med tvättpelare. Här finns även två rymliga sovrum, renoverat kök, rymligt vardagsrum och goda förvaringsmöjligheter. Bostaden bjuder på fina funkisdetaljer såsom generös takhöjd, lamprosetter, fiskbensparkett och originaldörrar. Den som önskar kan återställa lägenheten till två lägenheter, det vill säga till en etta och en tvåa. Belägen i lugna kvarter i välskötta Brf Ellstorp som lockar med härlig innergård och underjordiskt garage. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 72.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 3 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Ellstorp
Byggår: 1938
Månadsavgift: 6762 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV och bredband.

Budgivning

Högsta bud: 1 995 000 kr
Se historik

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var ingenjören Sven Grönkvist, chef för HSB:s eget arkitektkontor i Malmö som tillsammans med den unge arkitekten Thorsten Roos som ritade husen på fastigheten Ellstorp 3 under sent 1930-tal. Roos blev senare under de kommande två årtionden den som utformade flertalet av HSB:s byggen och en av efterkrigstidens mest framgångsrika arkitekter i Malmö. Det nya Ellstorp fick mycket beröm i pressen. Kontrasten till de gamla och ännu slumbetonade kvarteren på Öster underströks och man konstaterade att HSB gjorde vällösta lägenheter. Ellstorpsområdet markerade en glanspunkt för folkhemmet.

Interiör

Några kvarter från Värnhemstorget, i Malmös östra centrala delar ligger gröna, lugna Ellstorp där denna unika och lyxiga trea är belägen. Här välkomnar en grönskande och vackert renoverad innergård med flera olika uteplatser med gemensamma utemöbler samt lekplats. På tredje våningen ligger denna genomgående, väldisponerade lägenhet med två ingångar, renoverat kök, två renoverade badrum, två rymliga sovrum, luftigt vardagsrum, separat tvättstuga, goda förvaringsmöjligheter och två balkonger i söderläge med fri, grönskande utsikt. Välkommen!

Hall:

Innanför säkerhetsdörren nås hallen som har väggar i silvergrått, svart/grått golv och taket smyckas av en lamprosett. Här finns plats för avhängning, bra förvaringsmöjligheter erbjuds i klädkammaren till vänster och dessutom finns plats att möblera med till exempel skänk eller byrå.

Sovrum/matrum:

Till höger ligger det första sovrummet som idag disponeras som matrum. Här är väggarna vita, golvet svart, taket pryds av lamprosett och det stora fönsterpartiet bjuder på fri utsikt över föreningens välskötta innergård. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och exempelvis byrå eller som idag för matbord samt stolar för många gäster.

Kök:

Köket har vita väggar, grått golv och även det här fönstret bjuder på fri, grönskande utsikt. Köksinredningen i vitt fick nya luckor och ny bänkskiva (rostfritt och virrvarr), ovanför bänkskivan löper vitt kakel. Här finns kyl/frys, spis med ugn, kolfilterfläkt och diskmaskin (-2019).

Badrum:

Lägenhetens första badrum renoverades av föreningen i samband med stambytet 2017. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger mosaikklinker i olika blå toner. Här finns duschhörna med takdusch och infällbara glasdörrar, vägghängd wc, tvättställsmöbel, spegelskåp och handdukstork (elburen).

Vardagsrum:

Det luftiga vardagsrummet har vita väggar varav en vägg har vitpigmenterad träpanel, ekparkett, vacker lamprosett i taket och fönster som vetter mot balkongen som även den nås härifrån. Här finns plats att möblera med soffa, soffbord, TV-möbel och matbord med stolar.

Mastersovrum:

Via dubbeldörrar från vardagsrummet nås det lyxiga mastersovrummet med vita väggar samt en vacker påfågelmönstrad tapet, lamprosett och fönster samt utgång till bostadens andra balkong. Rummet är mycket rymligt med gott om plats för den stora dubbelsängen, byrå, garderober och till exempel arbetsplats för den som så önskar. Här finns även en inbyggd klädkammare och lägenhetens andra mindre hall med bostadens andra ytterdörr.

Tvättstuga:

Från mastersovrummet nås tvättstugan som har väggar i vitt samt grönt, mörkgrått klinkergolv och fönster med grönskande utsikt. Här finns tvättpelare med tvättmaskin (Bosch cirka-2013) och torktumlare (Bosch cirka -2013). Tvättstugan har även plats för garderob eller hyllor.

Badrum:

Det andra badrummet renoverades även det av bostadsrättsföreningen i samband med stambytet 2017. Även här är väggarna helkaklade i vitt och på golvet ligger mosaikklinker i grått/svart. Här finns duschhörna med takdusch och infällbara glasdörrar, vägghängd wc, tvättställ med underliggande skåp, spegelskåp och handdukstork (elburen).

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 72.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 3 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2020-02-28
Primärenergital: 159 kWh/m2 och år (F) Energiförbrukning ATEMP: 132 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1938
Övrigt: Lägenheten har två balkonger, den ena nås från vardagsrummet och den andra från mastersovrummet. Båda balkongerna ligger i soligt söderläge och bjuder på grönskande utsikt. Båda balkongerna erbjuder plats att möblera med till exempel bord och stolar.

Säljaren disponerar idag över två källarförråd och två vindsförråd, respektive förråd är om cirka fem kvadratmeter.
Månadsavgift: 6762 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV och bredband.
Andelstal: Andel i förening 0.2927 %
Andel av årsavgiften: 0.2927 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 3 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3600 kr/år,
  • Försäkring: 1392 kr/år,
TOTALT: 4992 kr/år
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:
397 617 kr
Kommentar till nettoskuldsättningen: Uträkning har skett enligt följande med inhämtade uppgifter från årsredovisningen för 2022 (Lång- och kortfristiga skulder - avräkningskonto HSB Malmö -skattekonto - andel HSB Malmö)*bostadsrättens andel av de totala årsavgifterna. (146 330 000 - - 10 484 781 - 23 861 - 500)*0,002927 = 397 617 Andelstalet som anges är det sammanlagda andelstalet (0,1796% + 0,1131%) .
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Hsb Brf Ellstorp

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Ellstorp är belägen vid korsningen Nobelvägen och Sallerupsvägen i Malmö. Föreningen består av 405 lägenheter och 15 lokaler belägna på Nobelvägen 145 och 147 samt Ellstorpsgatan 2 och 4. Föreningen bildades i samband med att huset byggdes år 1938. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 405
Antal lokaler: 15
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1433 kr
Pantsättningsavgift: 573 kr
Ekonomi

Föreningen planerar att genomföra en avgiftshöjning om 6% den 1 april 2024.

Renovering och underhåll

Utförda renoveringar
1980: Fönsterbyte och plåtfasad på husen med adress Nobelvägen 145-147.
Cirka 1990: Byte av vattenstammar i kök och badrum. Elstammar byttes och nya automatsäkringar sattes in i lägenheterna.
2001: Takrenovering.
2009: Nya miljöhus.
2011: Nya postlådor i trapphusen.
2014: Garage- och gårdsrenovering med nya planteringar, stenläggningar, gräsmatta och fruktträd anlades.
2015-2016: Färdigställande av utemiljön. Tvättstugorna renoveras löpande och får löpande nya maskiner.
2016-2017: Tak och fasadrenovering.
2016-2018: stambyte och renovering av samtliga badrum.
2019: renovering av trapphus, entrépartier och byte till säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter. I samband med trapphusrenoveringen installerades även nytt passersystem.
2020: Byte av oljeavskiljare (biltvätt) och renovering av ventilation (Spelens Hus).
2021: genomfördes en översyn av värmeanläggningen och bottenavloppen på huset vid Nobelvägen 145 samt Ellstorpsgatan 2 byttes.
2022 byttes bottenavloppet på Ellstorpsgatan 4.
2023 byttes bottenavloppet på Nobelvägen 147.


Kommande renoveringar:
Cirka 2028 planeras renovering av fönster och fasad. Inga vidare beslut är tagna.

Föreningen är en certifierad HSB-förening och visar framtidsprognoser i sin årsredovisning över både underhåll/reparationer och månadsavgifter.

Parkering

Föreningen har totalt cirka 108 st garage- och mc-platser. Hyra för bilplats är cirka 400 kr/månad och cirka 200 kr/månad för MC-plats. Till dessa tillämpas separat kösystem.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Tele2 (basutbudet ingår i månadsavgiften).
Bredband levereras av Bredband2. Bredband med en hastighet om 1000/1000 Mbit/s ingår i månadsavgiften.

Övrigt

Föreningen har en stor, renoverad innergård med härliga grönområden. Här finns även tre fasta grillplatser. Källsortering görs i miljöhusen på gården. Föreningen har även cykelförråd och barnvagnsrum som går att hyra.

Det finns 11 stycken gemensamma tvättstugor utspridda i föreningen med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp eller torkrum.

I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Planritning

Planskiss
Planskiss

Område

Allmänt

Öster om Nobelvägen ligger lugna Ellstorp, ett bostadsområde som uppfördes kring 1940-talet. Här bor du nära grönområden och för den som uppskattar naturen finns Ellstorpsparken som bjuder på mysiga promenadstråk.

Några kvarter bort ligger Värnhemstorget som idag är en av Malmös största knutpunkter. Här finns oerhört goda pendlingsmöjligheter men också ett rikt utbud av restauranger, dagligvaruhandel och andra nöjen som biograf och bowling. Precis intill ligger även köpcentrumet Entré.

Kommunikation

Härifrån tar man sig enkelt med både buss, bil och cykel. Pendlaren har endast en kort promenad till Värnhemstorget där de flesta pendelbussarna och flertalet stadsbussar går. För bilföraren är det exceptionellt läge eftersom det är väldigt nära till motorvägarna och kan enkelt ta sig både norr- och söderut. Till Malmös centralstation är det cykelavstånd, liksom högskolan.

Parkering

Föreningen har garageplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Budgivning

Högsta bud

1 995 000 kr


Bud Budgivare Datum och tid
1 995 000 Budgivare-1 2024-03-07 16:17:26
1 900 000 Budgivare-1 2024-03-07 11:05:41

För mer information kontakta Annika Rosenberg. Maila till eller ring på telefonnummer 0737-888809

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

LÄGENHETSFÖRTECKNING OCH AVGIFTER
Lägenheten är registrerad som två lägenheter, en tvåa om 47 kvadratmeter och en etta om 25 kvadratmeter. Andelstalet som anges är summan av de två andelstalen (0,1796% + 0,1131%) och månadsavgiften som anges är den totala månadsavgiften (4136,75 +2624,75). Då lägenheten är registrerad som två lägenheter utgår två överlåtelseavgifter.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

SIDOTJÄNSTER
Fastighetsmäklaren får en indirekt administrationsersättning från Hemnet vid förmedling av sidotjänsten Hemnet Bas. Ersättningen utgör 30% av fakturerat belopp exklusive moms. Vid förmedling av tilläggsprodukter från Hemnet såsom Raketen, Hemnet Plus och Hemnet Premium kan det även utgå en indirekt ersättning om 30-50% av de fakturerade beloppet exklusive moms till fastighetsmäklaren.

Dokument