Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1909

Tegnérgatan 5

Limhamn Malmö

Rymligt, smakfullt renoverat gathus med insynsskyddad trädgård på hörntomt på toppläge på Limhamn!

På bästa Limhamnsläge ligger detta inbjudande gathus med stora sociala ytor, fyra sovrum, badrum, gäst-wc och separat gästhus/kontor. Här kombineras charm från sent 1800-tal med moderna bekvämligheter på utmärkt sätt. Det bjuds på grönskande hörntomt med flera uteplatser, fruktträd, rosenbuskar och stora gräsytor. Beläget på bästa tänkbara läge med badrocksavstånd till havet och med restauranger samt Limhamns trevliga utbud av restauranger, caféer, butiker samt affärer några minuters promenad bort. Välkommen att flytta in och trivas!

Bostadsfakta

Bostadstyp: 1-familjs friliggande villa
Boarea: 157.0 m2
Biarea: 12 m2
Rum: 7 rum varav 4 - 5 sovrum
Kommun: Malmö
Område: Limhamn

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Interiör

Pittoreska Tegnérgatan är en lugn gata som kantas av vackra gathus från förra sekelskiftet och fina stockrosor. Här bor man med havet, Fiskrökeriet och Småbåtshamnen på ena sidan samt med Limhamns shoppingutbud, restauranger och trevliga affärer på andra sidan. Detta charmiga gathus uppfördes under sent 1800-tal och fick senare en omfattande, arkitektritad tillbyggnad. Här kombineras den äldre charmen med en modern, social planlösning med stora ytor i kök, matrum och vardagsrum på nedanvåningen. Lägg till möjlighet till fem sovrum inklusive det separata gästhuset som nås från tomten. På denna hörntomt har man en privat och insynsskyddad trädgård med flera uteplatser, grönska samt uppvuxna fruktträd. Välkommen!

ENTRÉPLAN: Hall:

Innanför de dubbla entrédörrarna nås hallen som har vita väggar och klinkergolv. Här finns plats för avhängning och smart platsbyggd förvaring.

Gäst-wc:

Gäst-wc:n har vackert mönstrad tapet och klinkergolv. Här finns wc, tvättställ och spegel.

Kontor / Sovrum:

Till höger ligger kontoret som även fungerar utmärkt som sovrum. Väggarna går i vitt samt grönt, på golvet ligger askparkett och fönstret vetter mot entrésidan. Här finns gott om plats att möblera med stort skrivbord och andra kontorsmöbler alternativt säng samt nattduksbord för den som så önskar. I rummet finns även en garderob.

Matsal:

Matsalen har väggar i vacker grön färg, på golvet ligger askparkett och fönstren vetter mot den grönskande trädgården. Här finns gott om plats att möblera med stort matbord.

Kök:

I öppen planlösning mot matsalen ligger köket som har vita väggar och klinkergolv. Den stilrena inredningen i vitt från Kvik erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i svart granit löper stänkskydd i glas. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, induktionshäll, integrerad diskmaskin, varmluftsugn och spisfläkt.

Veranda:

Från köket nås verandan med vita väggar, klinkergolv och fönster i tre väderstreck. Härifrån nås även trädgården och den stenbelagda uteplatsen. Verandan kan även användas som läshörna eller kontor.

Vardagsrum:

Det rymliga vardagsrummet har väggar vacker blå kulör, vitt samt kalkfärg och på golvet ligger samma fina askparkett. Rummet har ett underbart ljusinsläpp tack vare fönster i två väderstreck. Här finns stora skjutpartier i glas som leder ut till trädäcket med uteplats. Vardagsrummet erbjuder gott om plats att möblera med soffgrupp, soffbord, TV-möbel, bokhyllor och fåtöljer.

OVANVÅNING: Hall:

En vacker spiraltrappa leder upp till ovanvåningen som upplevs större än den faktiska boarean tack vare golvyta om ytterligare 18 kvadratmeter. Här ligger samma enhetliga askparkett på golvet, väggarna är vita och det är öppet upp till nock, vilket skapar en härlig rymd. Takfönstren ger ett fint ljusinsläpp. I hallen finns möjlighet till förvaring och att möblera med till exempel byrå.

Sovrum:

Till höger ligger det första sovrummet som har vita väggar, askparkett, två takfönster och fransk balkong. Rummet är rymligt med plats för dubbelsäng, nattduksbord och skrivbord. I rummet finns även ett förvaringsutrymme.

Badrum:

Badrummet är helkaklat i vitt, på golvet ligger grått klinkergolv med underliggande golvvärme (elburen) och här bjuds det på naturligt ljusinsläpp genom takfönstret. Här finns badkar med dusch, separat dusch, wc, spegel, tvättställsmöbel, tvättmaskin (cirka -18) och torktumlare (-22).

Sovrum:

Ovanvåningens andra sovrum har väggar ljusgröna väggar, askparkett på golvet och fönster med utsikt över trädgården. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i garderoben med skjutdörrar.

Sovrum:

Det tredje sovrummet på ovanvåningen har vita väggar, askparkett och fönster mot entrésidan. Här finns plats att möblera med säng, nattduksbord och exempelvis byrå.

Fakta

Bostadstyp: Friköpt
Taxeringskod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Tomt: 426 m2, friköpt
Övrigt tomt: Lummig, insynsskyddad hörntomt som ramas in av staket, grönska och nybyggd mur. Trädgården bjuder på grönskande gräsmatta, perfekt för lek och umgänge. Här finns uppvuxna fruktträd i form av fyra äppelträd, ett plommonträd och ett körsbärsträd. Här finns även en vacker vinranka, hibiskus, murgröna, rosbuskar, syrén och stockrosor.

Den första uteplatsen har trädäck och nås från vardagsrummet via skjutdörrarna i glas. Uteplatsen har trädäck, vindskydd i bambu samt eldriven markis och infravärme. Gott om plats att möblera med soffgrupp eller matbord och stolar för den som så önskar. I trädgården finns även en uteplats med ölandssten med plats att möblera med matbord samt stolar.

Stenbelagd uppfart med uppställningsplats för två bilar.
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Boarea: 157.0 m2
Biarea: 12 m2
Rum: 7 rum varav 4 - 5 sovrum
Taxeringsår: 2021
Byggnadsvärde: 1 073 000 kr
Markvärde: 2 158 000 kr
Värdeår: 1958
Pantbrev: 8 120 000 kr
Energideklaration: Utfärdad 2022-08-02
Primärenergital: 79 kWh/m2 och år (C) Energiförbrukning ATEMP: 97 kWh/m2 och år
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 4 personer enligt följande:

  • Uppvärmning: 31715 kr/år,
  • Hushållsel: 14624 kr/år,
  • Vatten och avlopp: 5107 kr/år,
  • Försäkring: 4800 kr/år,
  • Renhållning: 2000 kr/år,
TOTALT: 58246 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Driftskostnaderna är inklusive samtliga poster och avser kostnaderna för juli 2021- - juli 2022.
Byggnadstyp: 1½-plansvilla
Byggnadsår: 1909
Kommentar byggnadsår: Ombyggt 2000
Grund: Krypgrund
Fasad: Puts + trä
Stomme: Tegel + lättbetong (leca)
Bjälklag: Trä
Takbeklädnad: Plåt
Fönster: 3-glas
Uppvärmning: Biogas (vattenburet system)
Övriga byggnader: Från trädgården nås den fina, vitputsade byggnaden med vackra röda, spröjsade glasdörrar. Här finns ett inrett rum som fungerar utmärkt som gästrum eller exempelvis kontor. Väggarna är vita, på golvet ligger vitpigmenterat brädgolv och här finns en fungerande eldstad. Gott om plats att möblera med säng och andra möbler eller skrivbord. I gästhuset finns en luftvärmepump. I anslutning till gästrummet finns ett förråd som erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter. Här finns även en toalett med wc och tvättställ.

Till höger om entrén finns ett utrymme som via servitut delas med grannen. Här finns möjlighet till cykelförvaring och förvaring av sopkärl. Från husets gavelsida nås ett inbyggt förråd där gaspannan står.

Renoveringar

Följande renoveringar är genomförda:
Stor, omfattande tillbyggnad genomfördes 2000.
Takfönster sattes in cirka 2000.
Gaspannan byttes 2005.
Badrummet renoverades 2007.
Ytskikten renoverades 2012.
Köket renoverades och nya vitvaror installerades 2012.
Gäst-wc:n renoverades 2012.
Uppfarten nyanlades med byasten cirka 2016.
Ytterdörren byttes 2017.
Ny tvättmaskin installerades cirka 2018.
Takkuporna målades 2021.
Ny mur mot söder byggdes 2022.
Grunden målades om 2022.
Ny torktumlare installerades 2022.

Bredband via fiber (Telia Öppet) är indraget.

Planritning

Planskiss
Planskiss

Område

Allmänt

I charmiga Limhamn möts du av varierande bebyggelse med både charmiga gatuhus byggda under 1800-talet och moderna nybyggnadsprojekt. Den genuina, småskaliga känslan har under många år lockat och tilltalat generationer av människor och kanske är det inte så konstigt med tanke på att du bor granne med havet. Här erbjuds en aktiv livsstil, liksom avkoppling och lugna turer längs med havet för den som önskar.

Sommartid njuter du kanske av båtlivet i småbåtshamnen eller varför inte ta sig ett dopp från någon av bryggorna eller stranden i Sibbarp? I juli äger också Hamnfestivalen rum, ett populärt evenemang för både barn och vuxna. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Den gamla fiskebyn kantas idag av ett brett utbud av både affärer, restauranger och dagligvaruhandel. Vi på Grip kan varmt rekommendera pizza på Mastio, sushi på Chill Out, middag på Strandhuset eller en fika på Kaka på kaka. Vid hamnen ligger även Limhamns Fiskrökeri med både restaurang och butik med ett brett utbud av havets läckerheter.
För barnfamiljen finns det flera förskolor och skolor. Det är inte svårt att förstå varför områdets popularitet är så hög. Det som en gång varit en fiskeby har idag vuxit och känns som en "stad i staden".

Kommunikation

Bra kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne som smidigt tar sig över Öresundsbron eller ut på Ringvägen.
Stadsbuss 7 och 4 tar dig både till Centralen, Hyllie station eller Triangeln.

Parkering

Uppfart med uppställningsplats för två bilar. Utöver det råder boendeparkering i området.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar köparen via säljaren att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Jordabalken 4:19).
En teknisk besiktning är sedan tidigare genomförd och besiktningsprotokollet finns tillgängligt på visningarna.

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren. Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud. Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) om 1,5% av köpeskillingen betalas av köparen. Likaså kostnaden för upptagande av nya pantbrev (2% av pantbrevsbeloppet) tillfaller köparen.

BO- och BIAREA
Bo- respektive biarea enligt av säljaren utförd areamätning (SS 21054:2020) är 157 respektive 12 kvadratmeter. Enligt taxeringsuppgifter är boarean 85 respektive 13 kvadratmeter.

Dokument