Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1929

Västra Värlingevägen 249-0

Västra Värlinge Trelleborg

Totalrenoverat gathus anno 1929 på lugnt, lantlige läge!

Välkommen till denna vitputsade villa som under det senaste året totalrenoverats med påkostade materialval. Gathuset bjuder på sociala ytor i form av ett stort, stilrent kök med köksö i öppen planlösning mot vardagsrummet, fem sovrum, två badrum, en gäst-wc, tvättstuga och goda förvaringsmöjligheter. Hela huset var sobra vita väggar och snyggt plankgolv i härdad ek från Bjelin. Den lättskötta trädgården ligger i soligt västerläge har ett inbjudande trädäck och kantas av häckar. Lugnt läge på landet, med närhet till förskolor samt skolor i Skegrie och all tänkbar närservice i Vellinge samt Trelleborg. Här är det bara att flytta rakt in och trivas, varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: 1-familjs friliggande villa
Boarea: 220.0 m2
Rum: 7 rum varav 5 sovrum
Kommun: Trelleborg
Område: Västra Värlinge

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Interiör

I lantliga Västra Värlinge med närhet till Hallongården, Skåres Havsbad, Slättarpsgården och goda kommunikationskanaler ligger detta totalrenoverade gathus. Huset kombinerar gamla detaljer och moderna lösningar på ett utmärkt sätt. Här bjuds det på smakfulla materialval i form av härdat plankgolv i ek, sobra vita väggar, stilren köksinredning, snygg svart marmor och påkostade badrum. Vidare är huset ypperligt planerat med stora sociala ytor, fem sovrum, två stora badrum, tvättstuga, separat gäst-wc och goda förvaringsmöjligheter. Mysig trädgård i västerläge med nybyggt trädäck. Välkommen!

ENTRÉPLAN: Hall/Entré:

Innanför ytterdörren nås den välkomnande hallen med stilrena vita väggar, härdade plankgolv i ek från Bjelin och belysningen utgörs av infällda spotlights. Här finns plats för avhängning, förvaring i liten klädkammare och garderob samt möjlighet att möblera med till exempel byrå.

Gästtoalett:

Från hallen nås den stilrena gästtoaletten som har grå klinker på golvet, vitmålande väggar och infällda spotlights. Här finns wc, tvättställsmöbel och spegel.

Kök:

Även köket har sobra, vita väggar, samma snygga ekplank på golvet och fönstret vetter mot trädgården på baksidan. Köket är rymligt med stora arbets- och avlastningsytor på den snygga bänkskivan i svart marmor. Stilren inredning med släta, mörkgrå luckor med integrerade handtag. Köket är utrustat med induktionshäll med inbyggd köksfläkt, två integrerade kyl/frys, inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin och inbyggnadsmikro. Samtliga vitvaror är från 2022. I köket finns även dubbla vaskar och köksön erbjuder såväl sittplats för 3-4 personer liksom arbetsyta. I köket finns även ett skafferi med utmärkta förvaringsmöjligheter.

Vardagsrum och matplats:

I öppen planlösning mot köket finns luftiga sällskapsytor i form av matplats och vardagsrum. Här är väggarna vita, på golvet ligger samma enhetliga ekplank, fönstren vetter mot entrésidan och här finns även dörr ut till trädäcket och trädgården. Här finns gott om plats att möblera med stor matplats, soffgrupp, soffbord, TV-möbel och bokhyllor.

Master-sovrum:

Till höger från entrén sett ligger master-sovrummet som har vita väggar, samma enhetliga ekplank på golvet, belysningen utgörs av infällda spotlights och fönstret vetter mot entrésidan. Här finns plats för dubbelsäng, sängbord och exempelvis byrå.

Klädkammare i Master-sovrummet:

I anslutning till master-sovrummet ligger en rymlig klädkammare som har vita väggar, enhetligt ekgolv och fönster mot trädgården på baksidan. Här finns en praktisk inredning med utmärkt förvaring.

Badrum:

Från den lyxiga klädkammaren nås ensuite-badrummet som är inrett i ljust kakel respektive klinker signerat Versace, belysningen utgörs av infällda spotlights. Badrummet är utrustat med dusch, tvättställsmöbel, spegel, separat högskåp och vägghängd wc. Badrummet har elburen golvvärme.

Tvättstuga/Groventré:

Från hallen nås en kombinerad tvättstuga och groventré, som även den har en utgång till trädgården. Väggarna är vita, på golvet ligger klinker och ovanför inredningen löper snygg bänkskiva i svart marmor. Här finns tvättmaskin (Elektrolux-22) torktumlare (Electrolux-22), vask och ytterligare förvaring i garderob samt städskåp.

OVANVÅNING: Allrum:

Den vackra, vitmålade orginaltrappan leder upp till ovanvåningen. Här nås ett stort, ljust allrum som har vita väggar, samma snygga ekplankgolv, infällda spotlights och takfönster. Rummet lämpar sig perfekt som sällskapsrum med plats för soffa, soffbord och TV-möbel.

Badrum:

Badrummet är inrett med i beige toner på väggar och golv med kakel samt klinker från Versace. Här finns även fönster mot trädgården på baksidan. Badrummet är utrustat med badkar med dusch, separat dusch, vägghängd toalett, separat skåp för ytterligare förvaring och tvättställsmöbel. Badrummet har elburen golvvärme.

Sovrum:

Till vänster från trappan sett nås ett sovrum som har vita väggar, ekplankgolv och fönster mot gaveln. Här finns plats att möblera med säng, nattduksbord och exempelvis skrivbord. I rummet finns även en klädkammare.

Sovrum:

Vägg i vägg med det första sovrummet ligger ytterligare ett sovrum som har vita väggar, ekplankgolv och fönster mot gaveln. Även här finns plats att möblera med säng, nattduksbord och byrå. Utanför rummets erbjuds även bra förvaring i en inbyggd klädkammare.

Sovrum:

Till höger ligger ytterligare ett sovrum som har vita väggar, ekplankgolv och fönster som vetter mot entrésidan. Här finns plats att möblera med säng, nattduksbord och byrå.

Sovrum:

Ovanvåningens fjärde sovrum har vita väggar, ekplankgolv, infällda spotlights, fönster mot gaveln och ett takfönster. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och andra möbler för den som så önskar.

Fakta

Bostadstyp: Friköpt
Taxeringskod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Tomt: 386 m2,
Övrigt tomt: Lättskött, insynnskyddad trädgård som ramas in av häckar. Här finns stor gräsmatta och trädäck med gott om plats för utemöbler.
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boarea: 220.0 m2
Rum: 7 rum varav 5 sovrum
Taxeringsår: 2021
Byggnadsvärde: 777 000 kr
Markvärde: 492 000 kr
Värdeår: 1929
Pantbrev: 460 000 kr
Energideklaration: Utfärdad 2022-12-02
Primärenergital: 129 kWh/m2 och år (E) Energiförbrukning ATEMP: 65 kWh/m2 och år
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 4 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 43400 kr/år,
  • Vatten och avlopp: 9000 kr/år,
  • Försäkring: 5800 kr/år,
  • Renhållning: 2988 kr/år,
TOTALT: 61188 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Driftskostnaderna är en uppskattning baserat på energideklarationen, utförd 2022-12-02. Kostnaderna för elförbrukningen kan variera beroende på avtal. Ovan uppvärmningskostnad är beräknad på 2 kr/kWh.
Byggnadstyp: 1½-plansvilla
Byggnadsår: 1929
Grund: Betongplatta
Fasad: Puts
Stomme: Tegel
Bjälklag: Trä och stål
Externt plåtarbete: Plåt
Takbeklädnad: Schingel
Fönster: 3-glas (Elitfönster Retro och takfönster Velux)
Uppvärmning: Vattenburna radiatorer och frånluftsvärmepump

Renoveringar

Byggnaden totalrenoverades 2022, då bland annat följande genomfördes; fönsterbyte, betongplattan gjöts om, fasaden renoverades, taket lades om, ny gräsmatta anlades, nytt trädäck byggdes, elen drogs om, nytt värmesystem installerades, vatten och avlopp drogs om, köket renoverades, badrum och gäst-wc renoverades (kvalitetsdokument finns), samtliga ytskikt renoverades.
Byggnaden har belysningsstyrning (Plejd Smarthouse).

Planritning

Planskiss
Planskiss

Område

Allmänt

I närheten av fastigheten finns mysiga Slättarps Gård och Hallongården. I närheten finns även Västervångsskolan, Fågelbäcksskolan och Skegries förskolor som är perfekt för småbarnsfamiljen. Närområdet kring Västra Värlinge erbjuder en mängd variation på aktiviteter såsom golfklubbar, padelklubb, badhus och restauranger. Inom cirka 10 minuters bilresa nås de stora mataffärerna såsom Ica kvantum, Ica maxi, stora Coop och Willys. Inom cirka 10 minuters bilresa nås även stränderna vid Skåre havsbad och Kämpinge/Höllviken.

Kommunikation

Det finns goda kommunikationer till både Vellinge, Malmö, Trelleborg och Köpenhamn. Inom fem till tio minuter nås buss och tåg. Vid busshållplatsen finns pendlarparkering, bussarna har täta avgångar till Malmö och Trelleborg.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar köparen via säljaren att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Jordabalken 4:19).
En teknisk besiktning är genomförd av säljaren och besiktningsprotokollet finns tillgängligt på visningarna. Köparen kan mot en kostnad genomföra en köpargenomgång med besiktningsmannen och på så sätt även tillgodogöra sig besiktningsprotokollet.

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren. Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud. Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) om 1,5% av köpeskillingen betalas av köparen. Likaså kostnaden för upptagande av nya pantbrev (2% av pantbrevsbeloppet) tillfaller köparen.

BOAREA
Boarea enligt av säljaren utförd areamätning (SS 21054:2020) är 220 kvadratmeter. Enligt taxeringsuppgifter är boarean 125 kvadratmeter.

Dokument