Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1934

Värnhemsgatan 12

Värnhem Malmö

Välplanerad trea med kök i öppen planlösning i stabil förening på lugn gata!

En halv trappa upp ligger denna väldisponerade lägenhet som bjuder på renoverat kök i öppen planlösning mot vardagsrummet, helkaklat badrum med dusch, två sovrum och goda förvaringsmöjligheter. Lägenheten har sobra vita väggar och enhetliga golv. Här bor man i välskött bostadsrättsförening med de tunga renoveringarna gjorda samt med inbjudande innergård. Fint läge på lugna Värnhemsgatan med närhet till butiker, restauranger, caféer och goda kommunikationer. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 63.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 1 av 4, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Värnhem
Byggår: 1934
Månadsavgift: 3972 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud).

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var Per Nilsson som ritade byggnaden som 1934 uppfördes på fastigheten Balder 11.

Funktionalismen, eller kort och gott ”funkis” karaktäriseras av att husen skapas likt geometriska ytor och volymer, med kuben eller cylindern som grundform. Ny teknik gjorde det möjligt att bygga platseffektivt med stora ytor som avspeglades i byggnadernas utformning och storlek. Positivt med arkitekturstilen var att nya mer moderna hus byggdes med smarta lösningar och funktioner.

Utomlands var taken nästintill helt horisontella. Det lämpade sig inte i vårt snörika land men arkitekterna eftersträvade ändå att utforma taken så låglutande som möjligt utan taksprång. För att ge ett enkelt och avskalat intryck var fasaderna ofta helt utan onödiga ornament som exempelvis burspråk. Fasaden putsades och målades ofta i ljusa kulörer. Balkongerna byggdes större än tidigare och hade räcken av smide med enkel rak karaktär eller av slät/sinuskorrugerad, vitmålad plåt.

Fönsterglas maskintillverkades vilket gjorde det möjligt att få större glasytor i helt nya dimensioner än tidigare, vilket gav ett härligt ljusinsläpp. Fönstren låg i liv med fasaden och placerades ofta asymmetriskt på byggnaden. Formen varierade för att spegla rummets användning, vanligt förekommande var exempelvis att hall och badrum prydes av ett runt litet fönster. Fönstren kunde även vara betydligt större i kvadratiska former eller fönsterband som gick över hörn. Karaktäristiskt för funkis är att fönstren bestod av två- eller treluftsfönster, helt utan spröjs.

Interiör

På lugna Värnhemsgatan med populära caféer, restauranger och utmärkt serviceutbud ligger denna byggnad från 1934. Här välkomnar en mindre, gemytlig förening som genomfört de tunga renoveringarna. En halv trappa upp ligger denna ljusa, väldisponerade trea som bjuder på kök i öppen planlösning mot vardagsrummet, rymligt mastersovrum och ett mindre rum som kan disponeras som sovrum eller kontor, helkaklat badrum och bra förvaringsmöjligheter. Här är det bara att flytta rakt in och trivas!

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med vita väggar och mörkt laminatgolv. Här finns plats för avhängning. Längre in finns en möblerbar förlängning av hallen som exempelvis kan användas som arbetsplats. Härifrån nås även den rymliga klädkammaren med utmärkta förvaringsmöjligheter.

Badrum:

Badrummet som nås från hallen är helkaklat i brunt, på golvet ligger matchande brunt klinkergolv och belysningen utgörs av infällda spotlights. Här finns duschhörna med glasvägg, wc, tvättställsmöbel, vägghängt skåp och handdukstork (elburen).

Kök och vardagsrum:

Rakt fram nås köket som ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet med matplats. Väggarna är vita, på golvet ligger samma smakfulla laminatgolv som i hallen, taket pryds av lamprosett och ljusinsläppet från de två fönstren i söderläge är generöst. Den stilrena köksinredningen i vitt erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan löper vitt kakel. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, glaskeramikhäll, inbyggnadsugn och spisfläkt. Rummet är luftigt och erbjuder plats för matbord, soffgrupp, soffbord och exempelvis bokhylla.

Sovrum / arbetsrum:

Det lilla sovrummet fungerar utmärkt som sovrum eller arbetsrum. Här är väggarna vita, på golvet ligger mörkbetsat trägolv och fönstret vetter mot entrésidan. Här finns plats att möblera med säng och nattduksbord eller skrivbord.

Mastersovrum:

Mastersovrummet har vita väggar, mörkbetsat trägolv och fönstret vetter mot entrésidan. Rummet är rymligt med gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och exempelvis byrå.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 63.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 1 av 4, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2019-03-18
Primärenergital: 165 kWh/m2 och år (F) Energiförbrukning ATEMP: 135 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1934
Övrigt: Säljaren disponerar idag över ett källarförråd om cirka 6-8 kvadratmeter.

Lägenhetsregister:
Lägenheten är registrerad som 2 rum och kök i föreningens lägenhetsregister.

Andelstal:
Ospecificerad andel i föreningen är 8,07%. Andelstalet som anges är det andelstal som föreningen tillhandahållit mäklaren. Föreningen har vid förfrågan från mäklaren inte kunnat uppge andelstalet som avser bostadens andel av den totala insatsen.
Månadsavgift: 3972 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud).
Andelstal: Andel i förening 8.07 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 5748 kr/år,
  • Försäkring: 3216 kr/år,
TOTALT: 8964 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Balder 11

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Balder 11 är en äkta bostadsrättsförening som består av 10 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens byggnad uppfördes 1934 och föreningen bildades 2003. Föreningen har adressen Värnhemsgatan 12 och föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 10
Äger föreningen marken? Ja.
Ekonomi

Föreningen planerar att göra en höjning av månadsavgiften i juli 2023, höjningen kommer motsvara en indexuppräkning.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
2007-2008 renoverades fasaden.
2008 renoverades och målades fönster.
2008 reparerades hissen.
2008 gjordes funktionskontroll på fastighetens värmesystem och de fel som upptäcktes åtgärdades 2009.
2009 målades pannrummet.
2015 installerades ny hiss.
2015 målades takplåten.
2016 målades balkongräcken.
2020 byttes portar och lås.
2022 genomfördes byte av vattenstammar och relining av avloppsstammar.

Kommande renoveringar:
2023 planerar föreningen att måla fönstren mot gatan samt att antagligen renovera tvättstugan.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Canal Digital (basutbudet ingår i månadsavgiften) och bredband via fiber av Telenor. Medlemmen bekostar själv bredband och väljer typ av abonnemang.

Övrigt

I källaren finns en gemensam tvättstuga och ett torkrum. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och en mangel.

Föreningen har en inbjudande gård med grönska, gemensamma utemöbler, gemensam grill och pallkragar. På gården finns även ett cykelskjul.

Föreningen har ett miljörum med källsortering.

Planritning

Planskiss

Område

Allmänt

Värnhem som även innefattar Östervärn ligger i Malmös centrala östra delar. Själva Värnhemstorget stod klart 1923 och många av områdets byggnader är uppförda mellan 1920-1930-talet.

Här ligger korsningarna för flera av Malmös huvudgator (Lundavägen, Sallerupsvägen, Föreningsgatan och Östra Förstadsgatan) vilket gör att området är en viktig knutpunkt och erbjuder utmärkta kommunikationer. Härifrån är det promenadavstånd till både Rörsjöparken och Ellstorpsparken. I området finns flera välsorterade mataffärer, bio, gym, butiker och mycket annan närservice. Under de senaste åren har flertalet nya caféer och restauranger även öppnat i kvarteren. Vi rekommenderar en fika på Cafe Grannen, inköp av bröd på Bagaren och Bonden och varför inte prova någon av områdets många restauranger?

I området ligger bland annat Rönnens förskola, förskolan Ellstorp och Rörsjöns förskola för de yngsta. För de lite äldre barnen hittas här Östra skolan, Värnhemsskolan och Rönnenskolan.

Kommunikation

Läget vid Värnhemstorget lämpar sig perfekt för pendlaren. Vid den stora busstationen avgår de flesta pendelbussarna och flertalet stadsbussar stannar i området. Det är både promenad och cykelavstånd till Centralstationen för tågresor. Den bilburne har här väldigt nära till motorvägarna och kan enkelt ta sig både norr- och söderut.

Parkering

Det råder boendeparkering på gatorna i området, kontakta Gatukontoret för mer information. Det finns även flera garage, bland annat i Värnhemsgaraget och i P-huset Häggen på Zenithgatan.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument