Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1936

Mäster Henriksgatan 8

S:t Knut Malmö

Genomgående 1,5:a med fina funkisdetaljer på toppläge!

Nu erbjuds en genuin 1930-talsbostad om 42 flexibla och genomgående kvadratmeter, belägen på en av Sankt Knuts mest attraktiva adresser. Bostaden stoltserar med vacker fiskbensparkett från byggåret, lamprosett och generös takhöjd. Därtill har du stora fönster som vetter åt två väderstreck, vilket gör att bostaden badar i ljus. Här bor du dessutom i en väl omhändertagen förening, i en lugn, skön funkisoas med närhet till mysiga caféer och grönskande omgivningar. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 42.0 m2
Rum: 1.5 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: S:t Knut
Byggår: 1936
Månadsavgift: 3108 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud), 90 kronor för bredband tillkommer.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Funktionalism var det svenska namnet på den internationella stiltrenden Modernism. Under denna tidsperiod saknar fasaderna i allmänhet dekorationer, vilket var ett avståndstagande från föregående tidsepoker och fönstren bestod till övervägande del av fönster utan spröjs. Fastigheten Pilen 2 är ett typiskt exempel på detta och stoltserar med en fyra våningar hög byggnad med funktionalistiska smarta planlösningar.

Interiör

När du lämnar myllret på Sankt Knuts torg, går förbi Babak cykel och viker av in på lugna Mäster Henriksgatan ser du det ljusgula huset där en del av föreningen Brf Mäster Henrik huserar. När du sedan klivit in genom den brun/röda, glasade porten och går två trappor upp, välkomnar en mycket genuin och välkomponerad lägenhet såväl interiört som storleksmässigt. Väggarna är genomgående ljusa och golven pryds av fiskbensparkett i ek samt brädgolv som är bevarad från byggåret. Fönstren är både många och generösa i storlek vilket förhöjer boendekvaliteten ytterligare. Lägg därtill en stabil förening som har en mysig innergård där du sommartid kan njuta av en härlig grillkväll eller två. Här är det bara att flytta in och börja trivas!

Hall:

Rymlig hall med vita väggar och mörkgrå klinker på golvet. Gott om plats för skoställ och hatthylla/avhängning.

Kök:

Mysigt kök vars fönster vetter ut mot den lugna innergården. Här finns det gott om förvaring och skåpen har släta luckor i petroleumblått med beslag i mässing. Partiet ovanför spis, diskbänk och arbetsbänk är klätt med vitt kakel. Köket är utrustat med spis (-2018) ,kolfilterfläkt (-2017/18) och kyl/frys från 2017. Blandare och vasken är i rostfritt stål och den nya bänkskivan i massivt trä. Här finns plats för ett mindre matbord. Väggarna är ljusa och på golvet ligger brädgolv målat i ljusgrått.

Rum:

Rummet är rymligt och badar i ljus från de stora fönsterpartierna. Stor säng, skrivbord, läsfåtölj med mera ryms lätt och ledigt. Rummets väggar går i ljust olivgrönt och på golvet ligger den vackra fiskbensparkett i original bevarad. Vacker lamprosett pryder taket och från detta rum har du fin utsikt över kulturhusen och dess grönskande trädgårdar.

Halva:

Utmärkt utrymme som idag används till förvaring med fyra garderober. Ljusa väggar och fiskbensparkett i ek. Den som önskar kan sannolikt flytta köket hit och på så sätt göra om det befintliga köket till sovrum och disponera lägenheten som en tvåa.

Badrum:

Det helkaklade badrummet är stort och inrymmer dusch med glasvägg (-2022), kommod, spegelskåp, vattenburen handdukstork och wc (-2021). Väggarna är kaklade i vitt och har en smal, ljusgrå bård, på golvet ligger matchande klinker i ljusgrått.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 42.0 m2
Rum: 1.5 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2020-02-11
Primärenergital: 174 kWh/m2 och år (F) Energiförbrukning ATEMP: 142 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1936
Övrigt: Säljaren disponerar idag över ett källarförråd.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som 1 rum och kök i föreningens lägenhetsregister.
Månadsavgift: 3108 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud), 90 kronor för bredband tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 1.43642 %
Andel av årsavgiften: 1.34007 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 4800 kr/år,
  • Försäkring: 1300 kr/år,
TOTALT: 6100 kr/år
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:
452 680 kr
Kommentar till nettoskuldsättningen: Uträkning har skett enligt följande med inhämtade uppgifter från årsredovisningen för 2021 (Lång- och kortfristiga skulder - kassa och bank)*bostadsrättensandel av de totala årsavgifterna. (37 730 758 - 3 950 447)*0,0134007= 452 679,814
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Föreningen

Riksbyggens brf Mäster Henrik

Allmänt

Brf Mäster Henrik är en bostadsrättsförening med en mycket trevlig fastighet vid Sankt Knuts Torg i Malmö. Föreningen bildades 2004 samtidigt som de köpte fastigheten. Det är en äkta bostadsrättsförening som består av 63 lägenheter varav 61 upplåts med bostadsrätt och 2 med hyresrätt samt 7 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningens byggnader färdigställdes på 1930-talet och har adresserna Mäster Henriksgatan 6, Mäster Henriksgatan 8 och Mäster Danielsgatan 3.

Antal lägenheter: 63
Antal lokaler: 7
Antal hyreslägenheter: 2
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1313 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr
Ekonomi

Föreningen genomförde en höjning av månadsavgifterna om 7% den 1 januari 2023.

Renovering och underhåll

Utförda renoveringar på Mäster Danielsgatan 3 och Mäster Henriksgatan 8:
1988: Stambyte.
1996: Elsanering.
2006: Ventilationskontroll.
2011: Bredband installerades i föreningen.
2012: Nytt system med taggar för inpassering via ytterportarna samt nya lås för allmänna utrymmen in.
2014: Renovering av tak.
2016: Renovering av fönster och husets portar.
2016: Renovering av fasaden mot innergården. Samma år spolades avloppsstammarna på Mäster Danielsgatan 3 och Mäster Henriksgatan 8.
2018: Relining av avloppsstammar (på Mäster Henriksgatan 6 relinades endast de liggande ledningarna i källaren då övriga redan bytts).
2020: Uppdatering av portsystemet och OVK genomfördes.
2020/2021: Renovering av värmesystemet.
2021: Spolning av avloppsstammarna på Mäster Henriksgatan 6.
2021/2022: Renovering av gatufasad och balkonger.

Följande renoveringar är gjorda på Mäster Henriksgatan 6:
2006-2007: Stambyte i badrum och kök samt elsanering och ventilationskontroll.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att måla om trapphusen under vintern 2022 samt att rusta upp innergården och bygga miljöhus 2023-2024. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Canal Digital, basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via fiber levereras av Bredband 2, bredband med en hastighet om 1000/1000 MBit/s betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 90 kronor/månad.

Övrigt

Föreningen har en mysig innergård med stenbelagd uteplats samt grönska och cykelparkering.

Från gården nås två tvättstugor, en för boende på Mäster Danielsgatan 3/ Mäster Henriksgatan 8 och en för boende på Mäster Henriksgatan 6. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp/-rum.

Det finns miljöstation för sophantering.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Det är endast tillåtet att installera kolfilterfläktar i samtliga kök (dvs det finns inga separata im-kanaler i husens ventilationssystem).

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.masterhenrik.se

Planritning

Planskiss
Planskiss
Planskiss

Område

Allmänt

Sankt Knut upplevs av många som en liten stad i staden och präglas av trädgårdar samt grönska. Området är väldigt lugnt trots sitt centrala läge och mycket gemytligt. Stadsdelen välkomnar med sina pampiga 20-talsfasader och charmerar med de låga Kulturhusen. Runt Sankt Knuts Torg ligger flera populära caféer, restauranger och små affärer. På andra sidan Amiralsgatan ligger omtyckta Folkets Park och i området ligger Sankt Pauli kyrkogårdar som många nyttjar för promenader eller joggingturer. I området ligger flera förskolor och även grundskolan Sorgenfriskolan. Vi på Grip rekommenderar sushi från prisbelönta Saiko, bröd och bakverk från Söderberg & Sara, blominköp på Florera och en bit mat på populära Spoonery.

Kommunikation

Härifrån tar man sig enkelt över hela stan med både buss, bil och cykel. Pendlaren promenerar till stationen Triangeln på cirka tio minuter och Malmö city ligger på bekvämt gång- samt cykelavstånd. I området stannar flera stadsbussar och inte långt härifrån avgår flertalet pendelbussar. Den bilburne tar sig enkelt ut på motorvägarna.

Parkering

Boendeparkering råder i området, kontakta gatukontoret för mer information. Det finns även flera garage i stadsdelen, bland annat finns två garage på Disponentgatan.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument