Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1927

Kungsgatan 52B

Rörsjöstaden Malmö

Smakfullt renoverad tvåa med fina 20-talsdetaljer i välskött förening!

Högst upp i huset ligger denna väldisponerade tvåa som renoverats på tilltalande sätt. Lägenheten bjuder på snyggt kök med bra arbetsytor, luftigt vardagsrum, rofyllt sovrum, helkaklat badrum med dusch och goda förvaringsmöjligheter i klädkammare och garderob. Här fins många vackra originaldetaljer såsom generös takhöjd, brädgolv, lamprosetter, spröjsade fönster och spegeldörrar. Stabil, välskött bostadsförening med inbjudande gård och Kungsgatans allé utanför porten. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Andel i bostadsförening
Boarea: 59.7 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Rörsjöstaden
Byggår: 1927
Månadsavgift: 2756 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV (basutbud), 100 kronor för bredband tillkommer.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Arkitekten Carl E. Rosell (1879-1941) fick i uppdrag att rita byggnaden på fastigheten Åsa 16. Byggnaden uppfördes 1927. Rosells arkitektur blev som mest intressant just under denna tid då han arbetade i ett (för Malmö typiskt) gränsland mellan 1920-talsklassicismen och funktionalismen. På ett expressivt sätt kombinerade han stilarnas formspråk.

Rosell utbildade sig till arkitekt i Tyskland, Holland och Italien. Arkitekten har ritat över 30 flerbostadshus i Malmö samt flertalet villor i både Malmö och Lund. Rosell hade även uppdrag i Ängelholm där han 1924 gjorde en stadsplan, förslag till rådhus och ritade även Karl XV:s bro (1921). Ett av Rosells sista stora uppdrag var att utforma den katolska kyrkan på Heden i Göteborg.

Interiör

I populära Rörsjöstaden ligger denna fina, rödteglade byggnad som uppfördes 1927. Innanför portarna välkomnar en stor, lummig innergård med gott om sittplatser och rum för lek samt umgänge. Det vackra trapphuset med fina detaljer från byggåret leder upp till fjärde och högsta våningen där denna smakfullt renoverade tvåa ligger. Lägenheten har ett härligt ljusinsläpp och bjuder på många fina detaljer från byggåret 1927.

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med praktiskt klinkergolv, vita väggar med dekorlist och till vänster finns plats för avhängning. Längre in övergår golvet till vackert, vitbehandlat brädgolv och längre in erbjuds utmärka förvaringsmöjligheter i klädkammaren.

Kök:

Till höger ligger den renoverade köket. Här ligger samma fina, vitbehandlade brädgolv, väggarna är vita och det spröjsade fönstret bjuder på fri utsikt över föreningens innergård. Inredningen i vacker, ljus, gröngrå färg erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i betong löper vitt, kvadratiskt kakel i halvförband. Köket är utrustat med kyl/frys, gashäll, inbyggnadsugn (varmluft) och kolfilterfläkt.

Sovrum:

Det stora, rofyllda sovrummet har ljusgröna väggar, vitbehandlat brädgolv, vacker dekorlist på väggen, lamprosett som pryder taket och två spröjsade fönster som vetter mot innergården. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och garderoben erbjuder bra förvaring.

Vardagsrum:

Vardagsrummet har samma fina vitbehandlade brädgolv, ljusgula väggar, fin lamprosett och två spröjsade fönster. Här finns plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel och matbord.

Badrum:

Badrummet som nås från hallen är helkaklat ljus blågrått, på golvet ligger klinker i bronston med underliggande golvvärme (elburen) och belysningen utgörs av infällda spotlights. Här finns duschhörna med takdusch, wc, tvättställ, spegelskåp och handdukstork (elektrisk).

Fakta

Bostadstyp: Andel i bostadsförening
Boarea: 59.7 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2009-08-07
Primärenergital: 139 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1927
Övrigt: Säljaren disponerar idag över ett vinds- och ett källarförråd.
Månadsavgift: 2756 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV (basutbud), 100 kronor för bredband tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 1.17 %
Andel av årsavgiften: 1.17 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 9780 kr/år,
  • Försäkring: 2665 kr/år,
  • Övrigt: 1988 kr/år,
TOTALT: 14433 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Posten övrigt avser gas.

Föreningen

Bf Åsagården upa

Allmänt

Bostadsföreningen Åsagården upa är en bostadsförening som består av 71 lägenheter som samtliga upplåts med nyttjanderätt, 2 lägenheter med tillhörande lokaler och en lägenhet som föreningens medlemmar kan boka för möten, fester och dylikt. Föreningens bildades 1927, byggnaden uppfördes samma år och föreinngens byggnad har adresserna Kungsgatan 50A-B, Kungsgatan 52A-B, Celsiusgatan 2A-C och Döbelnsgatan 1A-D. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 71
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1000 kr
Pantsättningsavgift: 1000 kr
Ekonomi

Föreningen har god ekonomi och låg belåning. Föreningen genomförde en avgiftshöjning om 3% den 1 januari 2022 samt en höjning av avgiften för gemensam el.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
Elstammarna byttes 1990.
Avloppsstammarna relinades 2010.
Fasadarbete genomfördes och samtliga skorstenar renoverades 2012.
Taket lades om 2012.
Fönstren målades 2013.
Tvättstugorna renoverades 2016.
2018 infördes gemensamhetsel.
2020 bytte föreningen kall- och varmvattenrör.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att renovera trapphusen 2022.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Telenor, basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband levereras av Bredband 2. Bredband med en hastighet om 100/100 MBit/s betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 100 kronor/månad.

Övrigt

Föreningen har en stor och inbjudande gård. På den grönskande gården finns fina buskar, planteringar, gemensamma utemöbler och sandlåda. På innergården finns även cykelparkering.

Föreningen har en gemensamhetslokal som kan lånas för möten, fester och dylikt, lokalen är belägen i trappa 3. Föreningen har även ett hobbyrum och på vinden finns två badrum som medlemmarna kan använda.

På vinden finns två tvättstugor och vid trappa 1 finns en liten tvättstuga. På vinden finns även torkvindar och i källaren ett mangelrum.

Föreningen har gemensamhetsel, elkostnaden debiteras tillsammans med månadsavgiften.

Föreningen anordnar två gemensamma städdagar per år där medlemmarna hjälps åt att rensa trädgården. I samband med detta brukar föreningen även ta in en container.

Föreningen brukar anordna gemensam julgransresning med glögg och pepparkakor.

Planritning

Planskiss

Område

Allmänt

Rörsjöstaden är en central stadsdel i Malmö city som karakteriseras av vackra byggnader med anor från 1800-talet. Området var från en början en grund sjö, Östra Rörsjön, belägen utanför Malmös fästningsverk. I takt med att stadsdelen växte dikades sjön ut för att ge plats åt stadens expansion. Därav uppkom namnet Rörsjöstaden.

Många av lägenheterna är välbevarade med vacker kraftfull arkitektur, enastående trapphus och tidsenlig stuckatur. De allra äldsta byggnaderna finner du på Löjtnantsgatan, Kommendörsgatan och Kornettsgatan.

Här bor du mitt i centrala Malmö men trots det är Rörsjöstaden en grönskande stadsdel. Vad sägs om en härlig promenad i den lummiga allén längs med Kungsgatan? I anslutning hittar du även populära Rörsjöparken och närhet till kanalen som rinner genom Malmö.

När det är dags för en bit mat rekommenderar vi på Grip restaurangen T-Bone för köttälskaren, Sushido för sushiälskaren och Organic bakery för den fikasugne. Det finns gott om guldkorn. För den kulturintresserade är S:t Pauli kyrkan som är uppförd 1882 värt ett besök.

För barnfamiljer kan det vara bra att veta att Rörsjös förskola och Rörsjöskolan samt S:t Pauli gymnasium finns i knutarna.

Kommunikation

En av fördelarna med att bo Rörsjöstaden är kommunikationsmöjligheterna. Trots promenadavstånd till det mesta så är utbudet av kollektivtrafik utomordentligt bra. I området finns stationen Stadshuset där flertalet stads- och pendlarbussar avgår. Värnhemstorget som är en stor knutpunkt för bussar ligger nära till hands. För dig som pendlar med tåg så är det promenadavstånd till både Centralstationen och Triangeln. Där finner du både Pågatåg och Öresundståg som på bara en kort stund tar dig över sundet till Köpenhamn.

Motorvägen utgår två kvarter härifrån. Det gör att du kommer ut på inre ringvägen inom fem minuter, vilket underlättar för den som vill åka både norr och söderut.

Parkering

Bilen parkeras företrädesvis på gatorna i området där det råder boendeparkering, kontakta Gatukontoret för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

ENERGIDEKLARATION
Observera att gilighetstiden för den bifogade energideklarationen har gått ut. Det är föreningens ansvar att upprätta en ny energideklaration.

Dokument