Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1951

Köpenhamnsvägen 44A

Slottsstaden Malmö

Väldisponerad gaveltrea med balkong i välskötta Brf Pukan!

Hissen leder upp till våning 2 där denna trea med fönster i tre väderstreck är belägen. Lägenheten bjuder på rymligt kök med matplats, luftigt vardagsrum med utgång till balkong, två bra sovrum, helkaklat badrum med dusch och bra förvaringsmöjligheter. Här bor man i en Malmös bästa bostadsrättsföreningar med bland annat övernattningslägenhet och bastu. Populära kvarter med närhet till hav, parker och city. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 77.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 2 av 7, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Slottsstaden
Byggår: 1951
Månadsavgift: 4419 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud).

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var arkitekten Thorsten Roos (1906 - 1969) som ritade byggnaderna som 1951 uppfördes på fastigheten Pukan 1. Thorsten studerade vid Tekniska Elementärskolan i Malmö och efter det till arkitekt i Berlin. Efter en anställning hos Fritz Österlind startade han 1933 eget arkitektkontor. Roos inledde tidigt ett samarbete med en av Malmös största byggmästare - Hugo Åberg. Roos blev i takt med att åren gick den som utformade flertalet av HSB:s byggen och en av efterkrigstidens mest framgångsrika arkitekter i Malmö. Roos har satt sin signatur på omkring 500 byggnader i Malmö och hans mest kända verk är Kronprinsen. Roos stil speglar det modernistiska skedet: 1930-talets introduktion av funktionalismen, det tidiga 1950-talets motreaktion med mer traditionellt formspråk (nyrealism), omkring 1960 den minimalistiska senmodernistiska estetiken och till slut 1960-talets kritiserade miljonprogram och innerstadssaneringar.

Verksamheten bedrevs under företagsnamnet Thorsten Roos arkitektkontor till och med 1988. Idag bedrivs den vidare under namnet Hultin & Lundquist Arkitekter.

Interiör

Nära parker, havet och med flertalet affärer, restauranger utanför porten samt på bekvämt promenadavstånd till city ligger Köpenhamnsvägen 44A. Belägen i stabil förening med många av de tunga renoveringarna gjorda samt med mervärden såsom bastu och övernattningslägenhet. Byggnaden är tidstypisk för 50-talet och lägenheten bjuder på flera originaldetaljer från byggåret. Välkommen!

Hall:

Inbjudande hall med vita väggar och laminatgolv. Till höger från entrén sett finns plats för avhängning och hallen erbjuder även möjlighet att möblera med till exempel byrå och spegel. Från hallen nås två klädkammare som erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Kök:

Det luftiga köket har vita väggar, laminatgolv och två fönster som vetter mot entrésidan. Inredningen i vitt erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför den vita bänkskivan löper ljust kakel. Här finns stor kyl, stor frys, spis med ugn och kolfilterfläkt. Köket erbjuder även plats för matbord för cirka sex personer.

Vardagsrum:

Det luftiga vardagsrummet har vita väggar, parkettgolv, fönster i två väderstreck samt utgång till balkongen. Här finns gott om plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel, matplats och bokhyllor.

Sovrum:

Det första sovrummet som nås från vardagsrummet har laminatgolv, vita väggar och fönster mot entrésidan. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och byrå.

Badrum:

Badrummet som nås från hallen är helkaklat i vitt och på golvet ligger ljusblå klinker. Här finns duschkabin, wc, tvättställsmöbel och spegelskåp.

Sovrum:

Lägenhetens andra sovrum har vita väggar, laminatgolv och vackert, blyinfattat fönster. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och bra förvarings erbjuds i rummets garderob med skjutdörrar.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 77.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 2 av 7, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2019-07-10
Primärenergital: 121 kWh/m2 och år (E) Energiförbrukning ATEMP: 79 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1951
Övrigt: Från vardagsrummet nås balkongen som ligger i norrläge och erbjuder sittplats för 2-3 personer.

Säljaren disponerar idag över till vindsförråd om cirka 4 kvadratmeter och ett matkällarförråd om cirka en kvadratmeter.
Månadsavgift: 4419 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud).
Andelstal: Andel i förening 0.24038 %
Andel av årsavgiften: 0.24038 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3600 kr/år,
  • Försäkring: 2000 kr/år,
TOTALT: 5600 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Driftskostnaderna är uppskattade schablonkostnader och kan komma att variera för nästa ägare.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Föreningen

HSB Brf Pukan

Allmänt

HSB Brf Pukan är en äkta bostadsrättsförening som består av 395 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt och 22 lokaler som upplåts med bostadsrätt. Föreningens byggnader uppfördes 1951-1954 och har adresserna Köpenhamnsvägen 40-48. Föreningen innehar marken med tomträtt, nuvarande tomrättsavtal löper till och med 2024-12-31. Föreningen för diskussioner kring att köpa loss marken, inga beslut kring detta är fattade. Beslut kommer att tas först när Malmö Stad lämnar pris på tomten.

Mot Köpenhamnsvägen är husen förbundna med varandra genom envåningslängor med lokaler som upplåts med bostadsrätt till företag av olika slag. Bland företagen finns butiker och restauranger men även många andra typer av verksamheter.

Antal lägenheter: 395
Antal lokaler: 22
Äger föreningen marken? Nej.
Överlåtelseavgift: 1208 kr
Pantsättningsavgift: 483 kr
Ekonomi

2021 genomfördes ingen avgiftsändring. Föreningen genomförde en avgiftshöjning om 2% den 1 januari 2022. Föreningens prognos för de närmaste åren är cirka 2-3 % höjning per år.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
Fönstren renoverades 1990.
Byte av vattenstammar och balkongrenovering genomfördes 1994.
Nytt tak lades 1998.
Trapphusen renoverades 1999.
Tvättstugor och balkonger i hus 40 renoverades 2003.
Renovering av torkrum och renovering av ytterdörrar till trapphusen genomfördes 2004.
Bastu i hus 44, 46 och 48 renoverades 2006.
OVK, renovering av ventilation och renovering av lekplatser genomfördes 2008.
Renovering av garage, inkoppling av digital-TV och källarmålning genomfördes 2010.
Installation av passagesystem och porttelefon, byte/renovering av dörrar till gemensamma utrymmen, renovering av föreningens fontän samt montering av nya ytter- och innertak genomfördes 2011.
Hissarna moderniserades 2014.
Energibesparande projekt färdigställdes 2014/2015.
Relining av avloppsstammar, ny utemiljö och nya uteplatser och renovering av trapphus genomfördes 2015.
Ny övernattningslägenhet (hus 48) byggdes 2016. Samma år byttes stigarledningar för el och elcentral.
Renovering av källargolven, installation av elektroniska backventiler i avloppsstammarna, fasadarbete. och OVK genomfördes 2017.
Garaget fräschades upp och förberedes för elbilar på vissa platser, OVK (avslutades våren 2019), piskaltanerna renoverades samt byte av stigarledningar för el samt elcentraler i lokaler genomfördes 2018.
OVK, nytt tätskikt och trätrall på piskbalkongerna sattes in och besiktning av fasaderna genomfördes 2019.
Fasadarbeten genomfördes 2020.
Färdigställande av gårdsytor och bastu genomfördes 2021.

Kommande renoveringar:
Projektet med att införa gemensam el har återupptagits under hösten, planen är att arbetet ska starta under första kvartalet 2022.

Föreningen kommer att fortsätta med löpande fasadarbete. I övrigt finns inga större renoveringar planerade.

Parkering

Föreningen har 86 garageplatser, varav 3 är reserverade för MC. Kostnaden för att hyra garageplats för bil är cirka 492 kronor/månad och garageplats för MC cirka 246 kronor/månad. Separat kösystem tillämpas.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Tele2, basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via fiber levereras av Ownit, Kostnaden för bredband med en hastighet om 500 - 1000 MBit/s är cirka 55 kronor/månad.

Övrigt

Föreningen har inbjudande gårdsmiljöer med stora grönytor, planteringar, fruktträd och bärbuskar. På gårdarna finns även bänkar, boulebanor och grillplatser. Föreningen har även två lekplatser.

I källaren i varje hus finns två tvättstugor med vardera 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum. Bokning sker smidigt över internet.

I varje hus källare finns även hobbyrum, barnvagnsrum, cykelrum och bastu.

På Köpenhamnsvägen 48C finns en övernattningslägenhet som medlemmarna kan hyra till en kostnad om cirka 200 kronor/dygn.

Föreningen har miljörum och sopnedkasten är renoverade, så dessa kan användas för matavfall samt restavfall.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Område

Allmänt

Visste du att området Slottsstaden och Kronprinsen tidigare var kronprinsens husarregementes kasernområde med stallar? Av den anledningen har många av gatorna fått sitt namn, exempelvis Skvadronsgatan och Beridaregatan. Precis som nu så var området även förr i tiden ett av Malmös finaste områden och det var här de mest välbeställda borgarna bodde.

Slottsstaden som tillhör västra innerstaden har idag blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Kanske är det inte så konstigt med tanke på dess centrala läge med havet och stranden runt knuten. Inte nog med det finns mycket grönområden och vackra parker som exempelvis Rönneholmsparken samt Slottsparken. Med en kort promenad nås även Pildammsparken där du kan gå en rask promenad och njuta av grönskande omgivningar.

Området har många restauranger, blomsteraffärer och specialbutiker. Här finns dessutom höghuset Kronprinsen med köpcenter och restaurang på 26:e våningen där du har utsikt över hela Malmö. Vi på Grip rekommenderar att äta sushi på Chill Out, lunch eller hämtmat från Spoonery och en fika på S:t Jacobs stenugnsbageri.

Kommunikation

En av fördelarna med att bo i Slottsstaden är givetvis närheten till centrum liksom Triangeln och citytunneln. Bra kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne som smidigt tar sig över till Öresundsbron eller ut på Ringvägen och Stockholmsvägen. Studenten har endast en kort cykeltur till Malmö Högskola och centralstationen.

Parkering

Bilen parkeras företrädesvis på gatorna i området där det råder boendeparkering, kontakta Gatukontoret för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument