Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1936

Vårgatan 3A

Värnhem Malmö

Smakfullt renoverad, genomgående tvåa med balkong i sydvästläge!

På andra våningen ligger denna ljusa och väldisponerade tvåa som bjuder på kök i öppen planlösning mot vardagsrummet, helkaklat badrum med dusch, rofyllt sovrum med utgång till balkong i sydvästläge och goda förvaringsmöjligheter. Fina detaljer från 1930-talet såsom generös takhöjd, spegeldörrar och höga golvsocklar. Här bor man i välskött förening med flera uteplatser på gården och som gjort de tunga renoveringarna. Toppläge på lugn gata men med närhet till restauranger, caféer, affärer och kommunikationer. Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 40.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 2 av 5, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Värnhem
Byggår: 1936
Månadsavgift: 2627 kr/mån
inkl. värme VA, obligatoriskt tillägg om 199 kronor för bredband och TV tillkommer.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var arkitekten Birger Linderoth (1891-1971) som ritade byggnaden som 1936 uppfördes på fastigheten Malmö Värnhem 13. Birger studerade på Malmö tekniska yrkesskola fram till 1914 och var biträde hos olika arkitekter under åren 1912-1914. Linderoth var anställda på olika arkitektkontor i Stockholm, Kristianstad och Malmö. Efter att ha varit anställs på arkitektfirman Yngve Herrström i Malmö övertog Linderoth arkitektfirman år 1930. Linderoth drev arkitektfirman fram till 1965.
Linderoth har ritat och varit delaktig i uppförandet av ett flertal större bostadshus i Malmö, däribland Malmgården samt Filadelfiakyrkan. Han har även ritat byggnader i kvarteren Fersen 2, Von Conow 46, Jerusalem 56 och Stettin 6D i Malmö 1927-1939. Utöver det ritade han även skolor i Simrishamn och Veberöd.

Interiör

På lugna Vårgatan med populära caféer, restauranger och utmärkt serviceutbud gatan ligger denna rödteglade byggnad från 1936. Här välkomnar en mindre, gemytlig förening som genomfört de tunga renoveringarna. På andra våningen ligger denna ljusa, genomgående tvåa med balkong i soligt sydvästläge. Här är det bara att flytta rakt in och trivas!

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med ljusgrå väggar och ekparkett. Här finns plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i de två klädkammarna.

Kök / vardagsrum:

Till vänster ligger köket och vardagsrummet i öppen planlösning. Här är väggarna ljusgrå, på golvet ligger samma snygga ekparkett och det stora fönsterpartier vetter mot entrésidan. Den stilrena inredningen i vitt erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i vitt löper vitt stänkskydd. Här finns integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, keramikhäll, inbyggnadsugn och kolfilterfläkt. Vardagsrummet erbjuder plats att möblera med matbord, soffa, soffbord, TV-möbel och bokhylla.

Badrum:

Badrummet som nås från hallen är helkaklat i vitt och svart mosaikkakel, på golvet ligger matchande klinkergolv i svart. Här finns duschhörna med takdusch samt glasdörrar, wc, tvättställsmöbel, handdukstork (elburen) och spegel.

Sovrum:

Sovrummet har ljusgrå väggar, samma enhetliga ekparkett på golvet och dubbla glasdörrar mot balkongen som även den nås härifrån. Här finns plats att möblera med dubbelsäng, nattduksbord och exempelvis byrå.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 40.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 2 av 5, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2020-07-01
Primärenergital: 176 kWh/m2 och år (F) Energiförbrukning ATEMP: 144 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1936
Övrigt: Via pardörrar från sovrummet nås balkongen som ligger i soligt sydvästläge med utsikt över föreningens innergård. Här ligger trätrall på golvet och det finns plats att möblera med bord och stolar.

Säljaren disponerar idag över ett källarförråd om cirka 4 kvadratmeter.
Månadsavgift: 2627 kr/mån
inkl. värme VA, obligatoriskt tillägg om 199 kronor för bredband och TV tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 1.93 %
Andel av årsavgiften: 1.92978 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 2400 kr/år,
  • Försäkring: 1900 kr/år,
TOTALT: 4300 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Malmö Värnhem 13

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Malmö Värnhem 13 är en äkta bostadsrättsförening som består av 46 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt och 3 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningen bildades 2011 och förvärvade fastigheten 2011. Föreningens byggnad uppfördes 1936 och har adresserna Vårgatan 3A-c och Östervärnsgatan 10. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 46
Antal lokaler: 3
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1208 kr
Pantsättningsavgift: 483 kr
Ekonomi

Föreningen planerar en avgiftshöjning om 5 % i juni/juli 2023.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
2010: Byte av tappvattenstammar och avloppsstammar. Renovering av tvättstugorna.
2011:Omfogning av fasaden, Nio nya balkonger byggdes, tolv befintliga renoverades, Nya fönster (2-glas i
PVC), Renovering av trapphus och portar, Ny värmeväxlarenhet samt styr- och reglerutrustning, El:
ny huvudcentral, lägenhetscentraler och stigare. Även omtrådning av lägenhetsel och komplettering
av uttag, belysning och el i gemensamma utrymmen. (Övriga elinstallationer i gemensamma
utrymmen byttes 2009).
2016: Renovering av hörnlokal. Belysning i källaren. Back-up el till entréportar. Rensning av dagvattenledning Provisorisk tätning av skadat tak.
2017: En dörr har satts in så att man kan gå
direkt ifrån källaren till garaget (tidigare behövde man gå utomhus). Butikslokal har renoverats.
2020: Köpte föreningen vinden. Bygglov finns för att bygga nya lägenheter. Dragit upp byggel +
byggbelysning till vind Reparerat garageport Ändrat avtal gällande sopsorteringsföretag och process.
Div. utredningar gällande vinds exploatering Skaffat nya förråd under afro lokal.
2021: Upprättade föreningen en underhållsplan.
2022: Hiss installerades i trapphus 3C. Just nu pågår en totalrenovering av taket.

Kommande renoveringar:
Under sista kvartalet av 2022 kommer föreningen
att flytta miljöhuset på gården och istället omvandla en av lokalerna till miljörum. Föreningen har fått
bygglov.
2023-2024: Föreningen planerar för dränering omkring garaget, renovering av samtliga gamla balkonger,
renovering av tätskikt i trädgård samt göra om utemiljön på innergården samt åtgärda ojämna
plattor framför Vårgatan 3.

Parkering

Föreningens garage innehåller 13 st bilplatser (850 kr/mån) och 3 st motorcykelplatser (500 kr/mån). Föreningen har även 4 st p-platser (650 kr/mån). Kösystem tillämpas, föreningens medlemmar har företräde i kön. Andrahandsuthyrning av parkeringsplats är inte tillåten. Boendeparkering råder i området.

Kabel-TV och bredband

Föreningen har ett gemensamt TV- och bredbandsavtal via Telenor (100mbit), en obligatorisk avgift om 199 kr/mån tillkommer på månadsavgiften. Möjlighet till utökat TV-abonnemang och IP-telefoni finns även via Telenor, avtal tecknas separat av
bostadsrättsinnehavaren.

Övrigt

Föreningen har en inbjudande gård med grönska, odlingsmöjligheter och gemensamma uteplatser med möbler. På gården finns även miljöstation och cykelställ.

I källaren finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Område

Allmänt

Värnhem som även innefattar Östervärn ligger i Malmös centrala östra delar. Själva Värnhemstorget stod klart 1923 och många av områdets byggnader är uppförda mellan 1920-1930-talet.

Här ligger korsningarna för flera av Malmös huvudgator (Lundavägen, Sallerupsvägen, Föreningsgatan och Östra Förstadsgatan) vilket gör att området är en viktig knutpunkt och erbjuder utmärkta kommunikationer. Härifrån är det promenadavstånd till både Rörsjöparken och Ellstorpsparken. I området finns flera välsorterade mataffärer, bio, gym, butiker och mycket annan närservice. Under de senaste åren har flertalet nya caféer och restauranger även öppnat i kvarteren. Vi rekommenderar en fika på Café Grannen, inköp av bröd på Bagaren och Bonden och varför inte prova någon av områdets många restauranger?

I området ligger bland annat Rönnens förskola, förskolan Ellstorp och Rörsjöns förskola för de yngsta. För de lite äldre barnen hittas här Östra skolan, Värnhemsskolan och Rönnenskolan.

Kommunikation

Läget vid Värnhemstorget lämpar sig perfekt för pendlaren. Vid den stora busstationen avgår de flesta pendelbussarna och flertalet stadsbussar stannar i området. Dessutom ligger tågststationen Östervärn i området. Det är både promenad och cykelavstånd till Centralstationen för ytterligare tågförbindelser. Den bilburne har här väldigt nära till motorvägarna och kan enkelt ta sig både norr- och söderut.

Parkering

Föreningen har garageplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. Det råder boendeparkering på gatorna i området, kontakta Gatukontoret för mer information. Det finns även flera garage, bland annat i Värnhemsgaraget och i P-huset Häggen på Zenithgatan.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument