Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1936

Osbygatan 11C

Nobeltorget Malmö

Välplanerad fyra med generöst ljusinsläpp och många funkisdetaljer!

Högst upp i huset ligger denna ljusa, genomgående fyra som bjuder på rymligt vardagsrum, tre sovrum, två helkaklade badrum varav det ena med tvättmaskin, kök och goda förvaringsmöjligheter. Här bjuds det på många fina attribut från byggåret såsom generös takhöjd, fiskbensparkett, brädgolv och lamprosetter. Lägenheten har ett härligt ljusinsläpp och bjuder på fin utsikt tack vare det fria läget. Belägen i stabil och välskött förening med låga månadsavgifter och mervärden i form av bland annat övernattningslägenhet och gym. Välkommen!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 89.9 m2
Rum: 4 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Nobeltorget
Byggår: 1936
Månadsavgift: 4576 kr/mån
inkl. värme, VA. kabel-TV (basutbud), 71 kronor för bredband och 90 kronor för elnätsavgift tillkommer.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Fastigheten Cirkeln 8 stod färdig 1936 efter ritningar av arkitekten Fritz Österlind (1885-1959). Det är en klassisk och välbevarad 1930-talsfastighet med fyra bostadsvåningar, tegelfasad och ospröjsade fönster, vilket var vanligt förekommande detta årtionde.

Österlind studerade först vid Tekniska Yrkesskolan i Malmö som möbelsnickare och därefter arkitektur i Köpenhamn. Innan Österlind öppnade eget arkitektkontor var han ritbiträde hos Ewe & Melin. Österlind kom att bli en av de mest produktiva arkitekterna i Malmö när funktionalismen hade sin framfart. Under denna tidsperiod saknar fasaderna i allmänhet dekorationer, vilket var ett avståndstagande från föregående tidsepoker och även detta är Cirkeln 8 ett typexempel på.

Interiör

I lugna omgivningar med närhet till all tänkbar närservice ligger Osbygatan 11C, granne med Göingeplans grönområde. Högst upp i denna funkisbyggnad anno 1936 ligger denna fyra med många detaljer från byggåret och ett härligt ljusflöde. Lägenheten har tidigare varit två lägenheter och har därför två ingångar. Välkommen!

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med ljusgrå väggar och fiskbensparkett. Här finns plats för avhängning och i klädkammaren erbjuds goda förvaringsmöjligheter.

Kök:

Till vänster ligger köket som har ljusa väggar, brädgolv och fönster som vetter mot innergården. Köksinredningen erbjuder bra förvaring och ovanför bänkskivan löper kakel i rött. grönt och gult. Köket är utrustat med kyl/frys, spis med ugn och spisfläkt.

Matsal / sovrum:

Vägg i vägg med köket ligger matsalen som även kan disponeras som sovrum. Väggarna är gula, på golvet ligger fiskbensparkett och fönstret vetter mot föreningens innergård. Här finns gott om plats för stort matbord och skänk.

Badrum:

Det första badrummet som renoverades cirka 2011 är helkaklat i vitt och på golvet ligger ljust klinkergolv. Här finns duschhörna, wc, tvättställsmöbel, spegelskåp och tvättmaskin.

Vardagsrum:

Vardagsrummet har ljusa väggar samt en vägg i korall, fiskbensparkett, lamprosett som pryder taket och stort fönsterparti med fri utsikt över grönskande Göingeplan. Här finns gott om plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel, bokhyllor och exempelvis arbetsplats.

Badrum:

Lägenhetens andra badrum renoverades även det cirka 2011. Väggarna är helkaklade i ljust kakel och på golvet ligger klinker. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställsmöbel och spegelskåp.

Sovrum:

Lägenhetens andra sovrum har grön tapet, brädgolv och fönster med fri, grönskande utsikt. Här finns plats för säng, nattduksbord, byrå och rummets garderober erbjuder bra förvaringsmöjligheter.

Mastersovrum:

Det rymliga mastersovrummet har vita väggar, vacker, oljad fiskbensparkett, lamprosett som pryder taket och från det fina burspråket bjuds det på fri, grönskande utsikt. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och andra möbler för den som så önskar.

Hall:

Bostadens andra hall har vita väggar, parkettgolv och här finns ytterligare en ingång till lägenheten. Hallen erbjuder plats för avhängning samt förvaring i klädkammaren.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 89.9 m2
Rum: 4 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2019-03-17
Primärenergital: 157 kWh/m2 och år (F) Energiförbrukning ATEMP: 127 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1936
Övrigt: Säljaren disponerar idag över två vinds- och två källarförråd.
Månadsavgift: 4576 kr/mån
inkl. värme, VA. kabel-TV (basutbud), 71 kronor för bredband och 90 kronor för elnätsavgift tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 2.0884 %
Andel av årsavgiften: 2.0884 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 1440 kr/år,
  • Försäkring: 2500 kr/år,
TOTALT: 3940 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Driftskostnaderna som anges är schablonmässigt uppskattade kostnader och kan komma att variera för nästa ägare.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Cirkeln

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Cirkeln är en äkta bostadsrättsförening som bilades år 1936, samma år som fastigheten byggdes. Föreningen består av 88 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen har adresserna Nobelvägen 87, Hässleholmsgatan 4, Osbygatan 9, Osbygatan 11 A-C och Brobygatan 1 A-C. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 88
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1190 kr
Pantsättningsavgift: 476 kr
Ekonomi

Föreningen genomförde en avgiftshöjning om 2,5% den 1 januari 2022.

Renovering och underhåll

För att se utförda renoveringar, vänligen se bilaga.

Planerade renoveringar:
Föreningen planerar relining av badrumsavloppen, renovering av tak och dränering. Beslut om när renoveringarna ska utföras har ännu inte tagits.

Kabel-TV och bredband

Bredband via fiber levereras av A3, bredband med en hastighet om 1000 MBit/s betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 71 kronor/månad.
Kabel-TV levereras av Telenor (basutbudet ingår i månadsavgiften).

Övrigt

Det finns tillgång till en grönskande innergård med grillar som alla boende i föreningen får bruka. På gården finns sophus och cykelställ. Från innergården nås även ett cykelförråd samt de två gemensamma tvättstugorna.

Föreningen har ett mycket fräscht och välutrustat gym med en konditionsdel och en styrkedel. Det finns även en övernattningslägenhet som kan hyras till en kostnad om cirka 100 kronor/natt av medlemmarna i föreningen. Utöver detta har även föreningen en gemensamhetslokal, ett hobbyrum och ett lekrum.

Föreningen har gemensam el. Det tas ut en fast avgift om 90 kronor/månad för nätet och den faktiska förbrukningen debiteras tillsammans med månadsavgiften.

Område

Allmänt

Nobeltorget, hjärtat av Nobelvägen ligger i korsningen med Amiralsgatan. Det är ett av områdena i Malmö som blommat ut och blivit en väldigt attraktiv stadsdel att bo i. På populära Nobel får du ett superläge med närheten till city, men även Folkets Park, Möllevången och Pildammsparken. Torget som tillkom 1932 efter att ha kallats Nobelplan, har genomgått en uppfräschning och är idag ett urbant torg med mycket liv och rörelse. Här hittar du flertalet livsmedelsbutiker, lokala caféer och mysiga restauranger.

I närheten finns grönområden och tycker du, precis som vi, om torghandel ligger Möllevångstorget inom promenadavstånd.

Bebyggelsen i området består främst av hus uppförda efter 1930-talet och förvaltas idag av många föreningar med god och välskött ekonomi. Detta är ett perfekt område för dig som vill bo strax utanför den innersta stadskärnan men ändå med närhet till allt!

Kommunikation

Precis intill Nobeltorget avgår stadsbussarna 3, 5 (superbussen) och 32 med regelbundna avgångar till city och andra delar av staden. Härifrån är det endast cirka 15-20 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln, vilket gör det perfekt för pendlaren. Studenten tar sig via cykel till Malmö Universitet på 15 minuter och vill du istället resa till Lunds Universitet, finns täta buss- och tågförbindelser. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument