Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1953

Spånehusvägen 62A

Nobeltorget Malmö

Välplanerad, smakfullt renoverad tvåa med balkong i sydvästläge!

På tredje våningen ligger denna väldisponerade tvåa som bjuder på smakfullt renoverat kök med matplats, vardagsrum med utgång till balkong, rofyllt sovrum, helkaklat badrum med badkar och goda förvaringsmöjligheter. Här bor man på lugnt läge i stabil och välskött förening med närhet till Folkets park, restauranger och affärer. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 52.5 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 3 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Nobeltorget
Byggår: 1953
Månadsavgift: 3081 kr/mån
inkl. VA & br-tillägg(obligatoriskt tillägg om 743 kronor tillkommer för bredband och värme)

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Funktionalismen hade forskat fram normer hör hur man skulle utforma huset på ett funktionellt sätt och planlösningen utnyttjades till max. Efter att det tidigare varit brist på material kring krigsåren runt 1940 hade man återigen bredare tillgång av material, inte minst tegel på 50-talet. Byggandet kom åter igång på allvar och idén om folkhemmet slog igenom i bostadsbyggandet. Detta visades bland annat i form av barnrikeshus för trångbodda familjer och ABC-städer med plats för både arbete, bostad och centrum. Husen under 50-talet var mer prefabricerade än tidigare och höll överlag hög kvalitet med fina trägolv, kök av hög kvalité och inredningar som står sig än idag. Bland lägenheter blev tre rum och kök standard för familjelägenheter. Husen förändrades mycket under årtiondet, från de traditionella 1,5-plans egnahemhusen i trä till enplansvillor i tegel eller puts, från källare med funkisytor till enplanshus på platta på mark som då var en nyhet. Husen ökade i storlek och efter att funkisen satt sin prägel på husen i många år hade nu forskare undersökt hur man bäst kunde planera hus och 50-talshusen fick en effektiv planlösning, där alla utrymmen utnyttjades maximalt. Arkitekturen på 50-talet kännetecknas bland annat av fasad i trä, tegel, putsad lättbetong eller eternitplattor, funktionell insida, plast och rostfritt stål, elektrisk spis och diskmaskin, kylskåp blev vanligt, uppvärmning genom eldning med olja, schackmönstrade golv av vinylplattor, linoleumgolv, stavparkett i vardagsrum, släta innerdörrar i fanér, teak eller mahogny. Svensk arkitektur fick stor uppmärksamhet internationellt under 50-.talet.

Interiör

På centralt men lugnt läge med närhet till parker, restauranger, affärer och med goda kommunikationer ligger denna väldisponerade tvåa i byggnad uppförd 1953. På tredje våningen ligger den här tvåan som är välplanerad och har balkong med eftermiddags-/kvällssol. Lägenheten har under de senaste åren renoverats med lyckat resultat, här är det bara att flytta rakt in och trivas!

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med släta, vita väggar, vacker stenklinker och belysningen utgörs av infällda spotlights. Här finns goda förvaringsmöjligheter i den stora garderoben med skjutdörrar till höger.

Vardagsrum:

Till vänster ligger vardagsrummet som har vita väggar, laminatgolv och fönster mot entrésidan samt utgång till balkongen. Rummet erbjuder plats att möblera med soffgrupp, soffbord, TV-möbel, bokhyllor och matplats.

Kök:

Köket har vita väggar, klinkergolv, belysningen utgörs av spotlights och fönstret vetter mot entrésidan. Inredningen erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ovanför den gråa bänkskivan löper ljusgrått kakel. Köket är utrustat med kyl/frys, induktionshäll (-2018), kolfilterfläkt (-2018), inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin och integrerad kyl/frys. I köket finns även matplats för 4-6 personer.

Sovrum:

Det rofyllda sovrummet har laminatgolv, vita väggar och fönster som vetter mot entrésidan. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och exempelvis byrå. Rummets garderober erbjuder bra förvaringsmöjligheter.

Badrum:

Badrummet som renoverades cirka 2017 är helkaklat i ljust kakel och på golvet ligger ljusgrå klinker. Här finns bubbelbadkarmed dusch, wc, tvättställ och spegelskåp.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 52.5 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 3 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2021-04-13
Primärenergital: 88 kWh/m2 och år (D) Energiförbrukning ATEMP: 100 kWh/m2 och år
Reparationsfond: För närvarande 669 kr
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1953
Övrigt: Från vardagsrummet nås balkongen som ligger i sydvästläge och erbjuder sittplats för 2-3 personer.

Säljaren disponerar idag över till vinds- och ett källarförråd.
Månadsavgift: 3081 kr/mån
inkl. VA & br-tillägg(obligatoriskt tillägg om 743 kronor tillkommer för bredband och värme)
Andelstal: Andel i förening 0.8336 %
Andel av årsavgiften: 0.8336 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 1584 kr/år,
  • Försäkring: 2400 kr/år,
TOTALT: 3984 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Riksbyggens Brf Malmöhus nr 5

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Riksbyggens Malmöhus nr 5 är en äkta bostadsrättsförening som består av 115 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt och 7 lokaler. Föreningens byggnader uppfördes 1953 och har adresserna Spånehusvägen 62. Föreningen innehar marken med tomträtt, nuvarande tomträttsavtal löper till och med 2027-12-31

Antal lägenheter: 115
Antal lokaler: 7
Äger föreningen marken? Nej.
Överlåtelseavgift: 1190 kr
Pantsättningsavgift: 476 kr
Ekonomi

Föreningen har inte beslutat om några avgiftshöjningar. Det kan bli aktuellt med en avgiftshöjning om någon enstaka procent.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
2009 Nya tak
2009 Utbyte av all el
2012 Bredband via fiber 100Mbit, IP-telefoni och digital TV.
2013 Gemensam elmätning i husen vilket innebär att medlemmarna bara betalar för sin förbrukning.
2013 Renovering av värmecentral.
2014 Injustrering av radiatorer och nytt styrsystem för värme.
2015 Byte av alla fönster och balkongdörrar
2015 Nya varm- och kallvattenledningar
2017-2018 Relining av avloppstammar.
2018-2019 Staket och grindar runt innergård
2018-2019 Gamla porttelefoner utbytta
2019 Utrymningslarm i källare
2020 Torktumlare
2020 Målning i tvättstugor

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att måla fasaden och tvätta balkongerna 2022.

Parkering

Föreningen har 30 parkeringsplatser. Fördelningen görs genom ett kösystem. Intresserade anmäler till styrelsen önskemål om plats. Kostnaden för att hyra parkeringsplats är cirka 150 kronor/månad.

Kabel-TV och bredband

Digital-TV levereras av Telenor (basutbudet ingår i månadsavgiften) och bredband av Ownit. Bredband med en hastighet om 100 Mbit/s ingår i det obligatoriska tillägget om 743 kronor/månad.

Övrigt

Föreningen har en stor, grönskande innergård med mycket grönska, gemensamma utemöbler, bokningsbar grillplats och cykelparkering.

Föreningen har ett barnvagnsrum, ett övernattningsrum, gym och bastu samt en festlokal. Kostnaden för att hyra övernattningsrummet är cirka 100 kronor/natt, för gym samt bastu kvitteras en nyckel ut för 100 kronor och festlokalen kan hyras till en kostnad om cirka 300 kronor/tillfälle (varav 150 kronor utgör deposition). Frågor om bokning av dessa utrymmen, vänligen kontakta föreningen.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Föreningen tillåter delat ägande (barn/förälder).

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: http://brfmalmohusnr5.se/.

Område

Allmänt

Nobeltorget, hjärtat av Nobelvägen ligger i korsningen med Amiralsgatan. Det är ett av områdena i Malmö som blommat ut och blivit en väldigt attraktiv stadsdel att bo i. På populära Nobel får du ett superläge med närheten till city, men även Folkets Park, Möllevången och Pildammsparken. Torget som tillkom 1932 efter att ha kallats Nobelplan, har genomgått en uppfräschning och är idag ett urbant torg med mycket liv och rörelse. Här hittar du flertalet livsmedelsbutiker, lokala caféer och mysiga restauranger.

I närheten finns grönområden och tycker du, precis som vi, om torghandel ligger Möllevångstorget inom promenadavstånd.

Bebyggelsen i området består främst av hus uppförda efter 1930-talet och förvaltas idag av många föreningar med god och välskött ekonomi. Detta är ett perfekt område för dig som vill bo strax utanför den innersta stadskärnan men ändå med närhet till allt!

Kommunikation

Precis intill Nobeltorget avgår stadsbussarna 3, 5 (superbussen) och 32 med regelbundna avgångar till city och andra delar av staden. Härifrån är det endast cirka 15-20 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln, vilket gör det perfekt för pendlaren. Studenten tar sig via cykel till Malmö Universitet på 15 minuter och vill du istället resa till Lunds Universitet, finns täta buss- och tågförbindelser. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument