Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1937

Ellstorpsgatan 2C

Ellstorp Malmö

Väldisponerad och ljus 1:a på populära Ellstorp!

På tredje våningen välkomnas vi till denna renoverade och välplanerade etta belägen på lugnt kvarter i Ellstorp! Bostaden har hög standard med välplanerade kvadratmetrar, nyrenoverad köksdel, helkaklat badrum och ett ljust allrum med rymlig sovalkov. Området är väldigt populärt och bjuder på bra kommunikationsförbindelser men även lummiga omgivningar och grönskande parker. På kort promenadavstånd nås Värnhemstorget och in till centrum tar du dig smidigt till fots eller med cykel. Här bor du i en välmående HSB-förening med god ekonomi. Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 25.0 m2
Rum: 1 rum och kök
Våningsplan: 3 av 6, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Ellstorp
Byggår: 1937
Månadsavgift: 2369 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud).

Såld

Ansvarig Mäklare

Lovisa Lindskog Registrerad fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var under sent 1930-tal som ingenjören Sven Grönkvist, chef för HSB:s eget arkitektkontor i Malmö, tillsammans med den unge arkitekten Thorsten Roos ritade husen på fastigheten Ellstorp 3. Roos blev senare under de kommande två årtionden den som utformade flertalet av HSB:s byggen och en av efterkrigstidens mest framgångsrika arkitekter i Malmö. Det nya Ellstorp fick mycket beröm i pressen då bostäder i funktionalismens anda byggdes. Kontrasten till de gamla och ännu slumbetonade kvarteren på Öster underströks och man konstaterade att HSB gjorde vällösta lägenheter. Ellstorpsområdet markerade en glanspunkt för folkhemmet.

Interiör

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med fint parkettgolv i samspel med vita väggar, vilket är genomgående för hela bostaden.
Här finns bra förvaringsmöjligheter och plats för avhängning av ytterkläder.

Badrum:

Badrummet renoverades 2018 i samband med föreningens stambyte och består av dusch, vägghängd wc, handfat, spegelskåp och elektrisk handdukstork. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger grå klinker.

Allrum:

Det generösa allrummet erbjuder ett härligt ljusinsläpp från de fina fönsterpartierna. Här ges möjlighet att möblera med matbord, soffgrupp och förvaringsmöbel om så önskas. Den generösa sovalkoven ger plats för en säng på 120 cm. På golvet vilar samma fina parkett som i hallen och golvet är målat i vitt.

Kök:

Köksdelen är nyrenoverad och inredningen består av luckor i ljust grå kulör och snygg bänkskiva i trä där det löper vitt kakel ovanför. Rummet är yteffektiv med bra arbetsytor och förvaringsmöjligheter. På golvet ligger samma golv som i resterande delar av lägenheten och väggarna är vita. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt och ugn. Utanför köksdelen i anslutning till köket är kyl och frys placerat.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 25.0 m2
Rum: 1 rum och kök
Våningsplan: 3 av 6, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2020-02-28
Primärenergital: 154 kWh/m2 och år (F)
Reparationsfond: För närvarande 118 kr
Byggår: 1937
Övrigt: Säljaren disponerar idag över ett vinds- och ett källarförråd.
Månadsavgift: 2369 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud).
Andelstal: Andel i förening 0.11036 %
Andel av årsavgiften: 0.11036 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 0 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3000 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 4500 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Driftskostnaderna är uppskattade schablonkostnader och kan komma att variera för nästa ägare.

Föreningen

Hsb Brf Ellstorp

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Ellstorp är belägen vid korsningen Nobelvägen och Sallerupsvägen i Malmö. Föreningen består av 405 lägenheter och 15 lokaler belägna på Nobelvägen 145 och 147 samt Ellstorpsgatan 2 och 4. Föreningen bildades i samband med att huset byggdes år 1938. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 405
Antal lokaler: 15
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1190 kr
Pantsättningsavgift: 476 kr
Ekonomi

Föreningen genomförde en avgiftshöjning om 3% den 1 januari 2021. Föreningen har inte beslutat om några framtida avgiftshöjningar, beslut om detta fattas under budgetmöte till hösten. Det kan sannolikt bli aktuellt med en avgiftshöjning om cirka 2-3 % år 2022.

Renovering och underhåll

Utförda renoveringar
1980: Fönsterbyte och plåtfasad på husen med adress Nobelvägen 145-147.
Cirka 1990: Byte av vattenstammar i kök och badrum. Elstammar byttes och nya automatsäkringar sattes in i lägenheterna.
2001: Takrenovering.
2009: Nya miljöhus.
2011: Nya postlådor i trapphusen.
2014: Garage- och gårdsrenovering med nya planteringar, stenläggningar, gräsmatta och fruktträd anlades.
2015-2016: Färdigställande av utemiljön. Tvättstugorna renoveras löpande och får löpande nya maskiner.
2016-2017: Tak och fasadrenovering.
2016-2018: stambyte och renovering av samtliga badrum.
2019: renovering av trapphus, entrépartier och byte till säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter. I samband med trapphusrenoveringen installerades även nytt passersystem.
2020: Byte av oljeavskiljare (biltvätt) och renovering av ventilation (Spelens Hus)

Kommande renoveringar:
Inom de närmaste åren planeras byte av bottenavlopp samt underhåll/byte av värmepanna.
Cirka 2028 planeras renovering av fönster och fasad.

Föreningen är en certifierad HSB-förening och visar framtidsprognoser i sin årsredovisning över både underhåll/reparationer och månadsavgifter.

Parkering

Föreningen har totalt cirka 108 st garage- och mc-platser. Hyra för bilplats är cirka 400 kr/månad och cirka 200 kr/månad för MC-plats. Till dessa tillämpas separat kösystem.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Com Hem (basutbudet ingår i månadsavgiften).
Bredband levereras av Bredband2. Medlemmar i föreningen kan välja mellan 100/100 Mbit/s för cirka 80 kronor i månaden eller 1000/1000 Mbit/s för cirka 99 kronor i månaden.

Övrigt

Föreningen har en stor, renoverad innergård med härliga grönområden. Här finns även tre fasta grillplatser. Källsortering görs i miljöhusen på gården. Föreningen har även cykelförråd och barnvagnsrum som går att hyra.

Det finns 11 stycken gemensamma tvättstugor utspridda i föreningen med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp eller torkrum.

I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Område

Allmänt

Öster om Nobelvägen ligger lugna Ellstorp, ett bostadsområde som uppfördes kring 1940-talet. Här bor du nära grönområden och för den som uppskattar naturen finns Ellstorpsparken som bjuder på mysiga promenadstråk.

Några kvarter bort ligger Värnhemstorget som idag är en av Malmös största knutpunkter. Här finns oerhört goda pendlingsmöjligheter men också ett rikt utbud av restauranger, dagligvaruhandel och andra nöjen som biograf och bowling. Precis intill ligger även köpcentrumet Entre.

Kommunikation

Härifrån tar man sig enkelt med både buss, bil och cykel. Pendlaren har endast en kort promenad till Värnhemstorget där de flesta pendelbussarna och flertalet stadsbussar går. För bilföraren är det exceptionellt läge eftersom det är väldigt nära till motorvägarna och kan enkelt ta sig både norr- och söderut. Till Malmös centralstation är det cykelavstånd, liksom högskolan.

Parkering

Föreningen har garageplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas.I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument