Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1929

Roslins väg 2

Ribersborg Malmö

Ljus, genomgående 2,5:a med fina 20-talsdetaljer och balkong i sydväst!

På bästa läge ligger denna genomgående lägenhet som bjuder på luftiga sällskapsytor, helkaklat badrum med dusch, kök med vacker originalinredning och gott om förvaring. Fina attribut såsom generös takhöjd, stuckaturer och fiskbensparkett. För den som önskar så kan lägenheten sannolikt byggas om till en trea. Välmående förening med de stora renoveringarna gjorda. Välkommen!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 69.0 m2
Rum: 2.5 rum och kök
Våningsplan: 3 av 5, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Ribersborg
Byggår: 1929
Månadsavgift: 3684 kr/mån
inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud), 158 kronor för bredband tillkommer.
Pris: 3 295 000 kr utgångspris

Budgivning

Högsta bud: 3 350 000 kr
Se historik

Visningar

Intresseanmälan Boka
Vi har för närvarande inga inbokade visningar.

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

e-web

Tillbakablick

Det var E. Andersson som 1929 lät uppföra byggnaden på fastigeheten Inland 3.

Tjugotalsklassicismen, även kallad Swedish Grace kännetecknas av symmetriska putsade fasader målade i mustig kulör som gul, rödbrun eller grönt med avvikande färg som vitt eller grått på fasaddetaljerna. De dekorerades sparsamt med exempelvis girlanger, pilastrar och rosetter. Utsmyckningarna är betydligt färre än exempelvis jugendstilen men fortfarande väldigt genomtänkta.

Bottenvåningen var oftast av stenimiterande puts, vilket liknar ett stenliknande rutmönster. Fönstersättningen var jämn och fönstren låg i liv med fasaden. De bestod av två bågar delade i sex rutor av handgjort glas. Lunettfönster eller runda fönster placerades ofta på fastighetens gavel. Karaktäristisk för fastigheter byggda på 1920-talet var inte de enskilda elementen, snarare den sammantagna upplevelsen som på ett stillsamt vis band samman flera fasader till en lugn vägg. Taken var flacka och kläddes med tegel eller plåt målat i svart eller rött. Takfoten dekorerades ofta med ett tandsnitt.

På 1920-talet började även enklare lägenheter utrustas med egna badrum. Köken byggdes också så pass funktionella att de med mindre moderniseringar skulle uppfylla dagens behov. Köken placerades ofta med fönster ut mot innergården så att husmödrarna kunde hålla uppsikt över barnen medan de utförde sina kökssysslor. Gårdarna var numera obebyggda men lägenheterna var såpass modernt utrustade att uthus inte längre behövdes.

Klassicismen slog främst igenom i Stockholm och Göteborg, men även i södra Sverige finns representanter för stilen. I söder är fasaderna ofta i mörkt tegel och drar mer mot nationalromantik. Kända fastigheter i Malmö är exempelvis kontorshuset (f d Sockerbolaget) på Fersens väg 9. Huset fick en stram men allvarlig stil i 1920-talets klassicistiska stil och ritades bland annat av Malmöbaserade Carl Melin. Detta är ett tydligt exempel på hur tjugotalsklassicismens arkitektur kunde se ut i Malmö med en kvardröjande nationalromantisk anda.

Interiör

I vacker fastighet från 20-talet på Ribersborgs / Slottsstadens paradgata med butiker, restauranger och mysiga fik utanför dörren ligger denna fina lägenhet anno 1929. Perfekt läge nära hav, parker, city och med all tänkbar närservice på bekvämt gångavstånd. Föreningen är mycket välskött med alla de tunga renoveringarna gjorda och har mycket god ekonomi. Lägenheten bjuder på ljuvliga 20-talsattribut såsom generös takhöjd, vacker stuckatur, skjutdörrar och fiskbensparkett. Här är det bara att flytta rakt in och trivas!

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med ljusa väggar och vitpigmenterat brädgolv. Här finns plats för avhängning.
Förlängningen av hallen har även den fiskbensparkett på golvet och ljusa väggar. Här erbjuds goda förvaringsmöjligheter i två klädkammare.

Kök:

Till höger ligger köket som har vita väggar och samma fina vitpigmenterade golv som i hallen. Kökets fönster vetter mot balkongen som även nås härifrån och bjuder på utsikt över den trivsamma innergården. Den fina originalinredningen i vitt är renoverad och bjuder på goda förvaringsmöjligheter, här finns även skafferi. Köket är utrustat med kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn och kolfilterfläkt. Samtliga vitvaror är från 2015. Ovanför bänkskivan i rostfritt och mörkgrått löper vitt kakel. I köket finns även matplats för 2-3 personer.

Halva / matsal:

Halvan som fungerar utmärkt som matsal ligger till vänster från entrén sett, mittemellan köket och vardagsrummet. Här är väggarna vita och på golvet ligger vacker fiskbensparkett. Här får man utan problem plats med matbord för 6-8 personer.

Vardagsrum:

Det stora vardagsrummet har även det vita väggar, vacker fiskbensparkett, fönster som vetter mot entrésidan och fin stuckatur som pryder taket. Tack vare rummets generösa ytor får man här plats med den stora soffan, soffbord, TV-möbel, bokhyllor och andra möbler för den som så önskar.

Sovrum:

Sovrummet nås både från vardagsrummet via dubbla skjutdörrar samt från förlängningen av hallen. Väggarna här är vita, på golvet ligger fiskbensparkett, fönstret vetter mot entrésidan och taket pryds av stuckatur. Här finns gott om plats för den stora dubbelsängen, nattduksbord och byrå.

Badrum:

Badrummet som nås från förlängningen av hallen renoverades av föreningen 2007 i samband med stambytet. Här är väggarna helkaklade i vitt och på golvet ligger grå klinker. Badrummet är utrustat med duschhörna, vägghängd wc, tvättställ, två högskåp och spegel.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 69.0 m2
Rum: 2.5 rum och kök
Våningsplan: 3 av 5, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2018-10-18
Primärenergital: 101 kWh/m2 och år (D)
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1929
Övrigt: Från köket nås balkongen som ligger i soligt sydvästläge och bjuder på eftermiddags- /kvällssol. Balkongen vetter mot gården och erbjuder sittplats för 2-3 personer.

Säljaren disponerar idag över ett källarförråd.

Boarea:
Lägenheten är registrerad som 2 rum och kök i lägenhetsförteckningen.
I lägenhetsförteckningen anges lägenhetens boarea till 61 kvadratmeter. Anticimex gjorde en egen uppmätning av lägenheten och fick då lägenhetens boarea till 69 kvadratmeter. Anledningen till att uppgifterna skiljer sig är sannolikt att föreningens uppgift är baserad på en gammal uppmätningsnorm.
Pris: 3 295 000 kr utgångspris
Månadsavgift: 3684 kr/mån
inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud), 158 kronor för bredband tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 2.5577 %
Andel av årsavgiften: 2.935514 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 4800 kr/år,
  • Försäkring: 2000 kr/år,
TOTALT: 6800 kr/år
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:
303 602 kr
Kommentar till nettoskuldsättningen: Kommentar till bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: Uträkning ar skett enligt följande med inhämtade uppgifter från årsredovisningen för 2022 (Lång- och kortfristiga skulder - kassa och bank -klientmedel - skattekonto - räntekonto)*bostadsrättensandel av de totala årsavgifterna. (16 819 663 - 5 017 035 - 404 478 - 2 255 - 1 053 565)*0,02935524 = 303 602
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Inland 3

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Inland 3 är en äkta bostadsrättsförening som består av 32 lägenheter varav 31 lägenheter upplåts med bostadsrätt och 1 lägenhet upplåts med hyresrätt. Föreningen äger fastigheten Inland 3, byggnaden uppfördes 1929 och har adresserna Regementsgatan 21 och Roslins väg 2.

Antal lägenheter: 32
Antal hyreslägenheter: 1
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 2292 kr
Pantsättningsavgift: 1146 kr
Ekonomi

Föreningen planerar att genomföra en avgiftshöjning om 5 % den 1 juli 2024. Därefter finns inga planerade avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Föreningens byggnad är välskött och de tunga renoveringarna är genomförda.

Följande renoveringar är gjorda:
2003: Nyinstallation hiss.
2006-2007: Elstambyte, trefas indragen i samtliga lägenheter.
2006-2007: Ombyggnad av källarförråd, ombyggda till Troaxförråd.
2007-2007: Rörstambyte - vatten och avloppsstammar bytta.
2007-2007: Badrumsrenovering, samtliga badrum renoverades till helkaklade badrum.
2007: Omläggning av tak, nytt tak samt inklädning av samtliga skorstenar.
2010-2011: Anläggning av ny cykelparkering mellan ingången på Roslins väg och gårdsinfarten.
2012: Renovering av innergården. Ny gräsmatta och gångar av "byasten" anlades. Muren putsades om om och längs muren anlades perennrabatter och ett större fruktträd planterades.
2015: Tvättstugan fick två nya tvättmaskiner, ett nytt torkskåp, ny mangel och ny torktumlare.
2015: Installation av säkerhetsdörrar till lägenheterna.
2017: Målning av hissdörrar, ytterdörrar och ledstänger.
2017: Renovering av hissburen.
2017: Totalrenovering av takterrasser.
2017: Spolning av avloppsstammar.
2018: Renovering av fasaden och muren på innergården.
2018: Fönsterbyten.
2019: Ny port till soprummet.
2020: Ventilationskanaler rensade.
2023: Uppfräschning av ventilation.

Kommande renoveringar:
2024-2025: Trappuppgång ommålning.
2024-2025: värmecentral.

Kabel-TV och bredband

IP-TV levereras av Ownit och bredband av Ownit. Bredband med en hastighet om 1000 MBit/s betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 158 kronor/månad.

Övrigt

Föreningen har en välskött och fint renoverad innergård med gräsmatta och grönska. Här finns gemensamma utemöbler och grill som kan nyttjas av medlemmarna.

Från innegården nås tvättstugan som är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare och två torkskåp i fräscha lokaler.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

För mer information, besök gärna föreningens hemsida; http://inland3.se/

Planritning

Planskiss
Planskiss

Område

Allmänt

Ribersborg, eller "Ribban" som det vanligtvis benämns i folkmun är stadsdelen som ligger mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad. Det är mindre än en kilometer från centrum och avgränsas av gatorna Ribersborgsvägen, Limhamnsvägen, Mariedalsvägen och Regementsgatan. Från början var det endast välbärgade människor som bodde här medan arbetarna istället fick husera i andra delar av staden. Numera är det ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden och kanske är det inte konstigt eftersom du tillåts att bo i ett tätbebyggt område men med havet och stranden som grannar.

Av den anledningen bjuds du in till en aktiv livsstil för den som önskar, liksom avkoppling och lugna turer längsmed strandpromenaden. Ett annat symboliskt guldkorn är Kallbadhuset som uppfördes 1898 av käppfabrikören Richer.

I området finns även affärer, restauranger och dagligvaruhandel inom gångavstånd. Vi på Grip kan varmt rekommendera en middag på de italienska restaurangerna Via Napoli och La Nonnina. För barnfamiljen finns det flera förskolor och två grundskolor, Fridhemskolan och Ribersborgsskolan. Det är inte svårt att förstå varför områdets popularitet är så hög. Här bor du i en lugn men central stadsdel som tilltalat flera generationer år efter år!

Kommunikation

För dig som pendlar tar du dig enkelt in till city med buss 3, 4 eller 7. Föredrar du istället att cykla eller gå rekommenderar vi på Grip att gena genom vackra Slottsparken. Det tar endast några få minuter att cykla till både Malmö Universitet som Triangeln, en av Malmös största knutpunkter.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Budgivning

Högsta bud

3 350 000 kr


Bud Budgivare Datum och tid
3 350 000 Budgivare-1 2024-06-19 08:06:49
3 320 000 Budgivare-2 2024-06-18 22:47:28
3 295 000 Budgivare-1 2024-06-18 09:06:03

För mer information kontakta Annika Rosenberg. Maila till eller ring på telefonnummer 0737-888809

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument