Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1944

Vitemöllegatan 4 A

Nobeltorget Malmö

Charmig hörntvåa med solig balkong i söder!

Varmt välkomna till denna ombonade och hemtrevliga tvåa med fina originaldetaljer. Här erbjuds väldisponerade kvadratmetrar med välbevarat kök i originaltappning, renoverat badrum, ljust sovrum och ett härligt vardagsrum med utgång till balkong i söderläge. Den tilltagna takhöjden tillsammans med härligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck skapar tillsammans en luftig atmosfär. Här bor du med närhet till Nobeltorget, Möllevångstorget och ett stort utbud av restauranger, matbutiker och goda kommunikationer. Välkomna på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 50.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 3 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Nobeltorget
Byggår: 1944
Månadsavgift: 3708 kr/mån
inkl värme, va, samt kabel-tv. En obligatorisk kostnad om 159 kr tillkommer för bredband.

Såld

Ansvarig Mäklare

Lovisa Lindskog Registrerad fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Nobeltorget tillkom 1932 efter en stadsplan av stadsingenjör Erik Bülow Hübe. Bülow Hübes propagerade för och introducerade det öppna funktionalistiska byggnadssättet i Malmö. Som stadsplanerare lyfte Bülow Hübe fram vikten av grönområden och parker i stadsplaneringen. Kring denns tid blev det alltmer vanligt att husen som uppfördes grupperades intill varandra kring grönskande gårdar. Tidstypiskt var också spritputsade fasader i mustiga kulörer eller tegelfasader, vilket Ärligheten 4 är ett exempel av. Bebyggelsen i området består till stor del av flerbostadshus byggda mellan 1910 och 1940. Anmärkningsvärt för området är att nästintill alla fastigheter har fyra våningar.

Interiör

På tredje våningen hittar vi denna välplanerade tvåa. Här finns flera fint bevarade originaldetaljer, vackra parkettgolv och en väl tilltagen takhöjd som ger en härlig rymd. Bostaden erbjuder gott om förvaring med sina två stora garderober i hallen och den soliga balkongen ger ett härligt ljusflöde in i lägenheten.

Hall:

Innanför ytterdörren välkomnas vi in i en luftig hall. Den vackra gröna färgen som pryder väggarna ger en ombonad känsla tillsammans med det ljusa vinylgolvet som löper genom hallen. Direkt till vänster om ytterdörren finns bra med avhängningsmöjligheter och vidare in i hallen finns gott om förvaring i form av två rymliga garderober. Från hallen nås samtliga av lägenhetens övriga rum och en tidsenlig detalj är de vackert bevarade originaldörrarna.

Vardagsrum:

Vardagsrummet är ett inbjudande rum med fönster i två väderstreck som ger ett härligt ljusinsläpp. På golvet ligger fint parkettgolv och väggarna är målade i vitt. Vardagsrummet är rymligt och ger plats för både soffgrupp och matplats eller arbetsplats, om så önskas. Det är även härifrån vi når den rymliga balkongen i söderläge.

Sovrum:

Vi tar oss in i lägenhetens sovrum genom den vackra skjutdörren i original. Sovrummet ger en rogivande känsla med sitt vackra parkettgolv och ljusa väggar. Här erbjuds gott om plats för dubbelsäng och övriga förvaringsmöbler.

Badrum:

Badrummet är snyggt renoverat med svart klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Här är det utrustat med wc, dusch med infällbara dörrar, tvättställsmöbel, spegelskåp och handdukstork.

Kök:

Bostaden erbjuder ett charmigt originalkök med skåpsluckor i vitt. Här finns gott om förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i grå laminat löper vitt kakel. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger parkettgolv. Här finns kyl/frys, spis/ugn och integrerad diskmaskin (2021). I köket finns även matplats för 2-4 personer.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 50.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 3 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2013-04-16
Energiförbrukning ATEMP: 179 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1944
Övrigt: Via vardagsrummet når vi balkongen som ligger i soligt söderläge. Här finns det gott om plats att inreda med utemöbler för att slå sig ner och njuta av soliga dagar.

Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett källarförråd.
Månadsavgift: 3708 kr/mån
inkl värme, va, samt kabel-tv. En obligatorisk kostnad om 159 kr tillkommer för bredband.
Andelstal: Andel i förening 1.4989 %
Andel av årsavgiften: 1.4989 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3900 kr/år,
  • Försäkring: 1300 kr/år,
TOTALT: 5200 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Driftskostnaderna är säljarens nuvarande kostnader och kan komma att variera till nästkommande ägare beroende på elförbrukning och val av hemförsäkring.

Föreningen

HSB Brf Granen

Allmänt

Bostadsrättsföreningen HSB Brf Granen omfattar förvaltningen av fastigheten Ärligheten 4 som föreningen innehar med tomträtt. Föreningens byggnader uppfördes 1944 på adressen Vitemöllegatan 4 och innefattar 72 st lägenheter.

Antal lägenheter: 72
Äger föreningen marken? Nej. Innehas med tomträtt.
Överlåtelseavgift: 1190 kr
Pantsättningsavgift: 476 kr
Ekonomi

I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Tomträttsavgälden förnyades 2018.

Renovering och underhåll

2013 Inhängningen av gården samt port till markparkering färdigställdes.
2014-2015 Relining av avloppsstammarna.
2017 Brandsskyddsutrustning och skyltning installerad i hela huset.
2017-2018 Fasadrenovering och omfogning av samtliga fasader.
2018 Utbyggnad av styrelserum.
2019 Renovering av tvättstugor
2020 Ingick serviceavtal med Electrolux angående maskinger i tvättstugorna.

Planerade renoveringar:
2023 Radiatorer och värmeledningar ska bytas ut vid behov
Uppfräschning av utomhusmiljön.

Parkering

Föreningen har 30 st P-platser för uthyrning till en kostnad om 250kr/mån. Kösystem tillämpas. Låst parkering med fjärrstyrd grind. I området finns flera parkeringsplatser och här råder även boendeparkering.

Kabel-TV och bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem, basutbudet ingår i månadsavgiften.
Internet levereras av Ownit, 159 kr/mån, 100/100Mbit. Ingen uppkopplingsavgift.

Övrigt

Det finns totalt tre tvättstugor. Samtliga tvättstugor har två tvättmaskiner, en torktumlare samt torkrum.

Föreningen har en grönskande inhängnad innergård med utemöbler.

I källaren finns cykelrum, barnvagnsrum och hobbyrum.

Planritning

Planskiss
Planskiss

Område

Allmänt

Nobeltorget, hjärtat av Nobelvägen ligger i korsningen med Amiralsgatan. Det är ett av områdena i Malmö som blommat ut och blivit en väldigt attraktiv stadsdel att bo i. På populära Nobel får du ett superläge med närheten till city, men även Folkets Park, Möllevången och Pildammsparken. Torget som tillkom 1932 efter att ha kallats Nobelplan, har genomgått en uppfräschning och är idag ett urbant torg med mycket liv och rörelse. Här hittar du flertalet livsmedelsbutiker, lokala caféer och mysiga restauranger.

I närheten finns flera grönområden och tycker du, precis som vi, om torghandel ligger Möllevångstorget inom promenadavstånd.

Bebyggelsen i området består främst av hus uppförda efter 1930-talet och förvaltas idag av många föreningar med god och välskött ekonomi. Detta är ett perfekt område för dig som vill bo strax utanför den innersta stadskärnan men ändå med närhet till allt!

Kommunikation

Precis intill Nobeltorget avgår stadsbussarna 3, 5 och 32 med regelbundna avgångar till city och andra delar av staden. Härifrån är det endast cirka 15-20 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln, vilket gör det perfekt för pendlaren. Studenten tar sig via cykel till Malmö Universitet på 15 minuter och vill du istället resa till Lunds Universitet, finns täta buss- och tågförbindelser. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument