Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1933

Storgatan 8

Lövestad Sjöbo

Smakfullt renoverad 1,5-plansvilla med många 30-talsdetaljer på hörntomt!

Förhandsbesiktigat! Välkommen till denna vitputsade villa anno 1933 som under de senaste åren renoverats på smakfullt sätt med många originaldetaljer bevarade. Huset bjuder på stort kök i öppen planlösning mot matsalen, inbjudande vardagsrum, 3-4 sovrum, två badrum och goda förvaringsmöjligheter. Dessutom finns möjlighet att inreda vinden alternativt öppna upp i nock. Stor källare med ytterligare förvaring och tvättstuga. Belägen på insynsskyddad hörntomt med stor gräsmatta, vackra fruktträd och frodiga blomsterrabatter. Här bor man centralt i byn med gångavstånd till skolor, förskolor och mataffär.

Bostadsfakta

Bostadstyp: 1-familjs friliggande villa
Boarea: 151.0 m2
Biarea: 113 m2
Rum: 5 rum varav 3 - 4 sovrum
Kommun: Sjöbo
Område: Lövestad

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Extra Kontaktperson

Lovisa Lindskog Registrerad fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

Interiör

ENTRÉPLAN: Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med vackra väggar i ljusgrått och vitoljat brädgolv. Här finns plats för möblering med exempelvis liten bänk eller byrå och plats för avhängning till höger.

Vardagsrum:

Till vänster ligger vardagsrummet som har bredspacklade, vita väggar, vitoljat brädgolv, fönster i två olika väderstreck och vacker stuckatur som pryder taket. Murstocken går i anslutning till vardagsrummet, så den som önskar kan sannolikt enkelt här installera en eldstad. Vardagsrummet erbjuder gott om plats att möblera med soffgrupp, soffbord, TV-möbel och bokhylla.

Matrum:

Två vackra, skjutdörrar med spegelmönster leder in till det rymliga matrummet som ligger i öppen planlösning mot köket. Även här är väggarna vita, bredspacklade, det fina brädgolvet är vitoljat, stuckatur pryder taket och ljusinsläppet från de vackra, spröjsade fönstren är generöst. Här finns plats att möblera med stort matbord, skänk och vitrinskåp.

Kök:

Det stilrena köket som renoverades 2018 har vita, bredspacklade väggar, samma fina vitoljade brädgolv, belysningen utgörs av infällda spotlights och det spröjsade fönstret bjuder på utsikt mot trädgården. Den snygga inredningen i grått erbjuder goda förvaringsmöjligheter och den snygga bänkskivan i svart granit löper även upp på väggen som stänkskydd. Här finns integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, inbyggnadsugn och spisfläkt. Samtliga vitvaror är från Siemens, 2018. I köket finns även ett skafferi bevarat i original och från köket nås även trädgården via husets gavelsida.

Badrum:

Badrummet på entréplan renoverades 2017 (kvalitetsdokument finns). Väggarna är helkaklade i vitt, på golvet ligger grå klinker med underliggande golvvärme (elburen), belysningen utgörs av infällda spotlights och här finns ett litet fönster som släpper in naturligt ljus. Här finns duschhörna med glasvägg, wc, tvättställ, spegel och handdukstork (elburen).

Sovrum/kontor:

Från både hallen och köket nås ett sovrum/kontor. Här är väggarna vita, bredspacklade, det fina brädgolvet är vitoljat och fönstret vetter mot entrésidan. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och till exempel arbetsplats.

OVANVÅNING: Alllrum:

Allrummet på ovanvåningen har väggar i ljusgrått, samma fina, vitoljade brädgolv och takkupa med fönster som vetter mot entrésidan. Här finns plats att möblera med exempelvis fåtölj eller skrivbord.

Sovrum:

Det första sovrummet har ljusgrå väggar, vitoljat brädgolv, ett stort spröjsat fönster och ett runt litet fönster som vetter mot trädgården. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och andra möbler. Rummet har även en klädkammare med goda förvaringsmöjligheter.

Sovrum:

Ovanvåningens andra sovrum har tidigare varit två sovrum och kan enkelt återställas till två rum för den som så önskar. Här har väggarna samma fina, ljusgrå färg, de två stora spröjsade fönstren vetter mot husets andra gavel och även här finns små, fina, runda fönster. Rummet erbjuder gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och den stora garderoben erbjuder bra förvaring.

Badrum:

Badrummet på ovanvåningen har våtrumstapet på väggarna, plastmatta på golvet och takkupa med fönster mot trädgården. Här finnsduschhörna, wc, tvättställsmöbel och separat badrumsmöbel.

VIND:

Från allrummet på ovanvåningen nås vinden via trappa. Vinden är idag oinredd två fönster (ett åt varje gavelsida på huset). Här finns stora möjligheter att antingen inreda vinden eller öppna upp till nock på ovanvåningen för ytterligare rymd.

KÄLLARE:

Från hallen på entréplan nås källaren via trappa. I källaren finns tvöttstuga med torktumlare och tvättmaskin (Borsch- 2016). I källaren finns fler rum att disponera som till exempel förråd eller hobbyrum/verksad och även pannrummet med pelletsbrännare.

Fakta

Bostadstyp: Friköpt
Taxeringskod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Tomt: 1095 m2,
Övrigt tomt: Stor, insynsskyddad hörntomt som ramas in av häckar och buskar. Trädgården bjuder på stora ytor med gräsmatta, perfekt för lek och umgänge. Trädgården har många fruktträd bestående av två olika äppelträd, ett päronträd, två plommonträd och två körsbärsträd. Här finns även vinbärsbuskar, krusbärsbuskar, jordgubbsplantor och rabarber. I trädgården finns även syrener och rabatter med bland annat pioner, tulpaner och blåklint.
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boarea: 151.0 m2
Biarea: 113 m2
Rum: 5 rum varav 3 - 4 sovrum
Taxeringsår: 2018
Byggnadsvärde: 517 000 kr
Markvärde: 167 000 kr
Värdeår: 1933
Pantbrev: 1 061 800 kr
Energideklaration: Utfärdad 2016-02-09
(F) Energiförbrukning ATEMP: 172 kWh/m2 och år
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Uppvärmning: 26730 kr/år,
  • Hushållsel: 11208 kr/år,
  • Vatten och avlopp: 6757 kr/år,
  • Försäkring: 7291 kr/år,
  • Renhållning: 3711 kr/år,
  • Sotning: 1156 kr/år,
TOTALT: 56853 kr/år
Byggnadstyp: 1½-plansvilla med källare
Byggnadsår: 1933
Grund: Källare
Fasad: Puts
Stomme: Tegel
Bjälklag: Trä
Takbeklädnad: Tegelpannor
Fönster: 3-glas och 2-glas
Uppvärmning: Pelletspanna (vattenburet system)

Renoveringar

Följande renoveringar är genomförda:
Badrummet på ovanvåningen renoverades under 1990-talet.
Det ena fönsterpartiet i vardagsrummet och fönstren i sovrummet på entréplan byttes på 1990-talet.
Pelletsbehållaren byttes 2016.
Fasaden målades och putslagades 2016.
Badrummet på entréplan renoverades 2017 (kvalitetsdokument finns).
Ytskikten i samtliga rum på entréplan (utom badrum) renoverades 2017. Väggarna bredspacklades samt målades, brädgolven slipades och vitoljades. Samtidigt installerades nya tidsenliga ventiler från Byggfabriken och tidsenliga strömbrytare samt eluttag från serien Renova.
Köket renoverades 2018, i samband med renoveringen togs väggen mellan kök och matrum ner för en öppnare planlösning. Köket fick ny inredning och nya vitvaror.
Bredband via fiber drogs in 2018.
Ytskikten i samtliga rum på ovanvåningen (utom badrum) renoverades 2020. Väggarna bredspacklades samt målades, brädgolven slipades och vitoljades. Samtidigt installerades nya tidsenliga strömbrytare samt eluttag från serien Renova.
Två fönster i källaren byttes 2020.

Område

Allmänt

Lövestad växta fram som ett stationssamhälle under mitten av 1800-talet då Ystad-Eslövs Järnväg (numera nedlagd) var i bruk. Lövestad tillhör Sjöbo kommun och är centralort för kommunens östra delar. I Lövestad är det nära till naturen och vackre Heinge Strövområde samt till bad i till exempel Sövdesjön eller vid utomhusbadet Östra Färsbadet. I Lövestad finns Lövestad skola (förskola samt F-6), Montessoriskolan Fyrkappan (F-6) och Monessoriförskolan Tjädern. I samhället finns även mataffär och restauranger. Mitt i byn finns en lekplats med möjlighet att köpa glass i närheten.
Två gånger om året anonrdnas det marknad i Lövestad, under sommarhalvåret anordnas musikarrangemang och konstnärer har sina ateljéer öppna.

Kommunikation

God kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne. Regionsbussar går mellan Sjöbo–Lövestad–Tomelilla och omvänt. Hållplatsen Lövestad Järnvägsstation ligger mitt i Lövestad (stationssamhället) och hållplatsen Lövestad By ligger vid skolan nära infarten till Lövestad By (kyrkbyn).

Parkering

Uppfart med uppställningsplats för cirka fyra bilar. Utöver det råder gratis parkering på gatan.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar köparen via säljaren att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Jordabalken 4:19).
En teknisk besiktning är genomförd av säljaren och besiktningsprotokollet finns tillgängligt på visningarna. Köparen kan mot en kostnad genomföra en köpargenomgång med besiktningsmannen och på så sätt även tillgodogöra sig besiktningsprotokollet.

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren. Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud. Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) om 1,5% av köpeskillingen betalas av köparen. Likaså kostnaden för upptagande av nya pantbrev (2% av pantbrevsbeloppet) tillfaller köparen.

Dokument