Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1906

Slussgatan 14 U11

Slussen Malmö

Ljus och rymlig tvåa tvåa med vackra jugenddetaljer i populära SJ-husen!

På tredje våningen i de omåttligt populära SJ-husen ligger denna luftiga tvåa som bjuder på kök i öppen planlösning mot vardagsrummet, stort sovrum, helkaklat badrum med dusch och goda förvaringsmöjligheter. Vackra originaldetaljer i form av spröjsade fönster, brädgolv, generös takhöjd och fina originaldörrar. Utanför porten välkomnar föreningens grönskande innergård, en av Malmös vackraste med fina planteringar och gemensamma uteplatser med grillmöjligheter. Stabil och välskött förening med låg avgift. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 57.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 3 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Slussen
Byggår: 1906
Månadsavgift: 3282 kr/mån
inkl. värme, V/A, kabel-TV och bredband.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Extra Kontaktperson

Lovisa Lindskog Registrerad fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

SJ-husen består av två flerbostadshus i området Slussen. Huset på fastigheten Gustav 1 byggdes 1906 -1907 för järnvägens anställda. Byggherre var Statens Järnvägars Änke- och Pupillskassa. Arkitekten var Folke Zettervall. Zettervall ritade ofta hus för den övre borgarklassen vilket kan förklara husets höga standard.

Huset U-format med en stor gård. När huset byggdes fanns det både dass och träd på gården, vilket då var och en ovanlig parkliknande lösning.

Byggnaden på fastigheten Gustav 1 är omsorgsfullt byggd i jugendstil med regional prägel - s.k. Malmö-jugend. Att byggnaden är mycket välbevarad gör att den har ett stort kulturhistoriskt värde. Många detaljer är välbevarade, bland annat de karaktäristiska spröjsade jugendfönstren. Originalfönstren har kvaliteter och värden som aldrig kan ersättas med nytillverkade fönster. Fönsterutformningen har stor betydelse för en byggnads uttryck och karaktär, och det är många faktorer som samverkar för att skapa fönstrets speciella egenskaper och kvaliteter:

Fastigheten förblev i SJs ägo fram till 1939 då den övergick till bostadsrättsföreningen som bildades samma år.

Interiör

På centralt läge med närhet till parker, kanalen, affärer, restauranger och med utmärkta kommunikationer ligger SJ-husen. Byggnaden på Slussgatan 14 uppfördes 1906 och är byggd i jugendstil med lokal prägel, så kallad Malmö-jugend. Innanför grindarna välkomnar den stora och grönskande innergården med vackra planteringar samt flera gemensamma uteplatser. Tre trappor upp ligger denna luftiga två som bjuder på många välbevarade detaljer från tidigt 1900-tal. Välkommen!

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med vackert, vitlaserat brädgolv, ljusa väggar och mönstrad tapet. Här finns plats för avhängning.

Vardagsrum:

Det ljusa, rymliga vardagsrummet har samma fina, vitlaserade brädgolv, ljusa väggar och stort fönsterparti. En vacker detalj i rummet är väggen där tegel tagits fram. Här finns plats att möblera med matbord, soffa, soffbord, TV-möbel och bokhyllor.

Kök:

Köket som ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet har samma fina brädgolv, ljusa väggar och fönster med vacker spröjs. Den vita inredningen från Vedum erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan löper vitt mosaikkakel. Här finns kyl/frys, integrerad diskmaskin, keramikhäll, varmluftsugn och kolfilterfläkt. Vid köket finns även en bänk för ytterligare arbetsytor och som även fungerar utmärkt som barbord.

Sovrum:

En vacker skjutdörr i original leder in till det rymliga sovrummet. Här finns två rymliga, inbyggda klädkammare som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Sovrummet har samma fina, vitlaserade brädgolv, vita väggar samt en mönstrad fondtapet och stort fönsterparti med spröjs. Taket är utsmyckat med vacker stuckatur och här finns även en infälld bokhylla. Rummet erbjuder gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå, arbetsplats och rummets tre garderober ger bra förvaring.

Badrum:

Badrummet som nås från hallen är helkaklat i vitt, på golvet ligger mörkgrått klinkergolv och belysningen utgörs av infällda, dimbara spotlights. Här finns duschhörna med glasbetongvägg, wc, tvättställ och mindre spegelskåp.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 57.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 3 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2019-01-20
Primärenergital: 142 kWh/m2 och år (E) Energiförbrukning ATEMP: 118 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1906
Övrigt: Säljaren disponerar idag över ett vinds- och ett källarförråd.
Månadsavgift: 3282 kr/mån
inkl. värme, V/A, kabel-TV och bredband.
Andelstal: Andel i förening 0.9811 %
Andel av årsavgiften: 0.98424 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 2400 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 3900 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Driftskostnaderna är uppskattade schablonkostnader och kan komma att variera för nästa ägare.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Gustav

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Gustav är en äkta bostadsrättsförening som består av 91 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens byggnad uppfördes 1906 och har adressen Slussgatan 14. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 91
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1190 kr
Pantsättningsavgift: 476 kr
Ekonomi

Föreningen planerar en avgiftshöjning om 2% år 2022 och 2023.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
Vattenstammarna byttes 2001.
Elstammarna i huset är bytta.
Föreningen har under åren (cirka) 2008 - 2019 renoverat samtliga fönster (utom källarfönstren) i fastigheten.
2010 byttes gasstammen i trappa 11.
2017 genomfördes relining av vertikala avloppsstammar lägenheter.
2019 installerades individuell mätning och debitering av el (IMD).
2020 genomfördes en storrenovering av gården inkl. byte av dagvattenbrunnar, markanläggning och trädgårdsmöbler.

Enligt underhållsplanen planeras följande renoveringar de närmaste åren:
2021: Relining horisontella avloppsstammar källare.
2022: Uppfräschning av trapphus, säkerhetsdörrar.
2023: Punktvis omfogning av fasad.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Telenor via Sydantenn och bredband av Ownit. Bredband med en hastighet om 100 MBit/s ingår i månadsavgiften.

Övrigt

I källaren finns tre tvättstugor med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp alternativt torkrum.

Föreningen har en stor, underbar gård med mycket grönska, stora gräsmattor, uteplatser med grillmöjligheter, lekplats samt cykelställ.

I källaren finns ett hobbyrum som kan användas kostnadsfritt vid renovering, etc.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Föreningen har gemensam el vilket debiteras boende kvartalsvis via avgiftsavin.

I föreningen finns en lokal som kan användas vid fest. Lokalen kan hyras för 250 kronor/dygn (fre-sön) samt för 100 kronor/dygn övriga dagar.

Två gånger om året har föreningen “Gårdsdag”. Då hjälps medlemmarna åt med underhåll, trädgårdsarbete och städning av bland annat tvättstugor. Gemensam fika eller mat gör dessa dagar ännu trevligare.

För mer information, besök gärna föreningens hemsida; www.brfgustav.se

Område

Allmänt

Slussen är ett populärt bostadsområde med blandad bebyggelse. På andra sidan Drottninggatan ligger Rörsjöparken, Kungsgatans vackra allé och här finns även fina promenadstråk längs kanalen. .I området ligger Östra Förstadsgatan som sägs vara Malmös restaurangtätaste gata. Vi på Grip rekommenderar ett besök på den vegetariska restaurangen Sajva eller en köttbit på Carnivore Steakhouse som båda ligger på Östra Förstadsgatan. I området finns även livsmedelsbutik, Big Bowl, caféer, affärer och barer. Tack vare det centrala läget ligger citys breda shopping- och nöjesutbud på bekvämt gångavstånd. närhet till restauranger, butiker och all tänkbar närservice. Det centrala läget gör att även kommunikationerna är utmärkta såväl för kommunalt som för den bilburne.

Kommunikation

I området avgår flertalet stadsbussar med täta förbindelser till både Centralstationen och runt om i Malmö. Goda förbindelser från Värnhemstorget som är en stor knutpunkt för bussar så väl inom som utom Malmö. Bekvämt gångavstånd även till Centralstationen. Den bilburne tar sig enkelt ut på motorvägarna.

Parkering

I området råder boendeparkering. Kontakta Gatukontoret för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument