Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1942

Regementsgatan 31D

Ribersborg Malmö

Smakfullt renoverad fyra med fina funkisdetaljer och balkong i sydväst!

På inbjudande Regementsgatan med generöst utbud av caféer, restauranger och butiker ligger denna fina funkisbyggnad anno 1942. Hissen leder upp till tredje våningen där 104 väldisponerade kvadratmeter bjuder på smakfullt, tidsenligt renoverat kök, renoverat badrum, rymligt vardagsrum med utgång till balkong, tre sovrum (möjlighet till fyra) och goda förvaringsmöjligheter. Bostaden har vacker oljad fiskbensparkett, vitmålade brädgolv och ljusa, släta väggar. Stabil och välskött förening på toppläge. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 104.0 m2
Rum: 4 rum och kök
Våningsplan: 3 av 6, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Ribersborg
Byggår: 1942
Månadsavgift: 5714 kr/mån
Inkl. värme, vatten, analogt TV-utbud samt bostadsrättstillägg.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var arkitekten Sven Grönqvist som fick i uppdrag att rita byggnaden som 1942 uppfördes på fastigheten Gudhem 2. Grönqvist ledde under många år HSB:s arkitektkontor. Under sent 1930-tal/tidigt 1940-tal ritade Grönqvist bland annat flera kvarter på Ellstorp tillsammans med Thorsten Roos.

Funktionalism var det svenska namnet på den internationella stiltrenden Modernism. I spetsen för rörelsen var bland annat pionjärerna Sven Markelius, Gunnar Asplund och Uno Åhrén som tillsammans gav ut propagandaskriften acceptera. Utställningen innebar ett genombrott för den nya synen på samhällsplanering och arkitektur. I teorin skulle husets funktion vara grunden för den arkitektoniska utformningen och alla onödiga dekorationer avvisades. Det praktiska ansågs vara vackert. Formen skulle på ett naturligt sätt följa funktionen samtidigt som enkelhet och saklighet var nyckelorden. Med närmare fyra miljoner besökare blev Stockholmsutställningen en succé och därmed en milstolpe för svensk arkitekturhistoria.

Funktionalismen, eller kort och gott ”funkis” karaktäriseras av att husen skapas likt geometriska ytor och volymer, med kuben eller cylindern som grundform. Ny teknik gjorde det möjligt att bygga platseffektivt med stora ytor som avspeglades i byggnadernas utformning och storlek. Positivt med arkitekturstilen var att nya mer moderna hus byggdes med smarta lösningar och funktioner.

Interiör

Med närhet till havet, strand, Ribersborgs rekreationsområde och en kort cykeltur till city ligger denna fyra i vacker byggnad i klassisk funkisbyggnad anno 1942. Bostadens planering präglas av höga sociala ambitioner och omsorg i detaljerna vilket märks genom de stora fönstren, generösa sällskapsytorna och välutnyttjade planlösningen. Lägenheten har under de senaste åren renoverats på mycket smakfullt sätt med funkisstilen bevarad. Här är det bara för köparen att flytta in och trivas.

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med ljusgrå väggar och klinkergolv. Här finns plats för avhängning till vänster och goda förvaringsmöjligheter i den rymliga klädkammaren till höger. Längre in i lägenheten till höger finns en förlängning av hallen. Väggarna är vita och på golvet ligger vitmålat brädgolv. Här finns två klädkammare med bra förvaring.

Vardagsrum:

Det rymliga vardagsrummet har släta, vita väggar, vacker oljad fiskbensparkett på golvet och stort fönster samt utgång till balkongen i sydvästläge. Rummet har en vacker öppen spis (ej i bruk). Här finns gott om plats att möblera med soffgrupp, soffbord, TV-möbel, bokhyllor och matplats.

Matrum / sovrum:

Matrummet är stort och kan även kan disponeras som ett sovrum alternativt enkelt delas av i två rum. Rummet har stora fönsterpartier i två väderstreck, väggarna är släta vita och på golvet ligger samma fina oljade fiskbensparkett som i vardagsrummet. Tack vare rummets luftiga ytor finns gott om plats för stort matbord alternativt dubbelsäng, nattduksbord samt andra möbler.

Sovrum:

Sovrummet har ljusgrå väggar, snyggt vitmålat brädgolv och fönster. Här finns plats för säng, nattduksbord och exempelvis byrå.

Kök:

Köket som nås från både matrummet och hallen har vita väggar, svart klinkergolv och fönster. Köket har gott om både förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Den stilrena inredningen har ljusgrå luckor med tidsenliga beslag. Det är utrustat med integrerad kyl/-frys, inbyggnadsmikro, inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt och tvättmaskin (kombinerad med torktumlarfunktion). Köket har snygga bänkskivor i både marmor och rostfritt stål.

Mastersovrum:

Mastersovrummet har vita väggar, vitmålat brädgolv och fönster. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och byrå. Rummet har en stor garderobsvägg med draperi som erbjuder god förvaring.

Badrum:

Bostadens renoverade badrum är helkaklat i vitt med bruna detaljer. På golvet ligger brunt klinkergolv och belysningen utgörs av infällda spotlights. Här finns duschhörna, wc, tvättställ, separat badrumsskåp och handdukstork (vattenburen).

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 104.0 m2
Rum: 4 rum och kök
Våningsplan: 3 av 6, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2019-11-18
Primärenergital: 140 kWh/m2 och år (E) Energiförbrukning ATEMP: 117 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1942
Övrigt: Från vardagsrummet nås balkongen som ligger i sydvästläge. Här finns plats att möblera med bord och stolar.

Säljaren disponerar idag om ett källarförråd om cirka 6 kvadratmeter.

Lägenhetsförteckning:
Enligt föreningens lägenhetsförteckning är boarean 99 kvadratmeter. Uppgiften skiljer sig från säljarens uppgift som är 104 kvadratmeter. Anledningen till att uppgifterna skiljer sig är sannolikt den att föreningens uppgift baseras på en äldre mätnorm.
Den köpare som anser att boarean har en betydande roll för köpet uppmanas att göra en egen uppmätning.
Månadsavgift: 5714 kr/mån
Inkl. värme, vatten, analogt TV-utbud samt bostadsrättstillägg.
Andelstal: Andel i förening 1.26044 %
Andel av årsavgiften: 1.26044 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 4 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 6600 kr/år,
  • Försäkring: 1296 kr/år,
TOTALT: 7896 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Ragnarök

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Ragnarök är en äkta bostadsrättsförening bestående av 108 lägenheter, varav 106 lägenheter upplåts med bostadsrätt och 2 med hyresrätt. Föreningens byggnader uppfördes 1942 och är belägna på adresserna Regementsgatan 31A-D samt Kilian Zollsgatan 28A och 28B. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 108
Antal hyreslägenheter: 2
Äger föreningen marken? Ja
Överlåtelseavgift: 1190 kr
Pantsättningsavgift: 476 kr
Ekonomi

Föreningen ser varje år över avgiftsläget och normalt görs en justering om cirka 2%. Föreningen har inte beslutat om några avgiftsändringar, beslut om detta fattas varje år.

Renovering och underhåll

Omfattande renovering av fönster och fasad 1992.
Tak målades 2004.
Byte av radiatorventiler och injustering av värmeanläggning genomfördes 2004 – 2005.
Köksstammar genomgick rörstambyte av tappvatten- och avloppsstammar 2004 – 2005.
Trapphus målades 2005.
Hissar renoverades 2006 – 2007.
Fukt i källare/dränering åtgärdades 2009 – 2015.
Fiber till bredband drogs in 2009.
Nytt gårdsbjälklag med trädgård 2010.
Nytt underjordiskt garage byggdes och innergård anlades 2010.
Klinkers på altaner byttes vid behov 2011.
Fågelnät sattes vid ventilationskanaler i taket 2011 – 2012.
Renovering av tvättstuga 2 och torkrum 2012.
Förrådsdörrar och väggar byttes 2012–2016.
Utfasning av gas 2012 – 2017.
Nytt låssystem sattes in 2013 – 2014.
Elstationerna i källaren byggdes in och skyddades 2014–2018.
Källarfönster i sockel renoverades eller byttes ut 2015.
Garageport byttes 2015.
Delvis spolning av rör, avlopp 2016.
Taket lades om 2016.
Balkonger av behov renoverades 2016 – 2017.
Tvättstuga 3 renoverades 2017.
Växlarplattor och ställplattor byttes ut i värmesystem 2017.
Antiduvsystem infördes 2017.
Källarförrådet renoverades 2017 – 2019.
Trygghetsåtgärder i källare gjordes 2017.
Tvättstuga 1 renoverades 2018.
Fönster renoverades 2018 – 2019.
Underhåll av utemiljö på 31A sidan 2019.


Kommande renoveringar:
Föreningen håller just nu på med förarbete för att sedan kunna genomföra ett elstambyte.
Föreningen planerar att putsa om samt måla fasaden 2023 – 2024.
Hissbyte vid behov.
Relining/byte avloppsrör i källaren vid behov.

Parkering

Föreningen har ett garage som erbjuder 31 parkeringsplatser. Separat kösystem tillämpas. Kostnaden för att hyra en garageplats är cirka 700 kronor/månad.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Telenor och bredband av Telia. Bostadsrättsinnehavaren står själv för kostnad och abonnemang, kontakta Telenor respektive Telia för priser.

Övrigt

Föreningen har 3 gemensamma tvättstugor som är belägna i källaren vid Regementsgatan 31B och 31C. De är utrustade med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkrum samt 1 mangel vardera.

Föreningen har en inbjudande, gemensam förgård med gemensamma sittplatser och grillmöjligheter.

Det finns ett cykelställ på förgården samt ett mindre cykelförråd i garaget.

Fastigheten har ett miljöhus utanför Regementsgatan 31D med källsortering.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

En av föreningens lägenheter används som styrelserum/kontor.

Område

Allmänt

Ribersborg, eller "Ribban" som det vanligtvis benämns i folkmun är stadsdelen som ligger mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad. Det är mindre än en kilometer från centrum och avgränsas av gatorna Ribersborgsvägen, Limhamnsvägen, Mariedalsvägen och Regementsgatan. Från början var det endast välbärgade människor som bodde här medan arbetarna istället fick husera i andra delar av staden. Numera är det ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden och kanske är det inte konstigt eftersom du tillåts att bo i ett tätbebyggt område men med havet och stranden som grannar.

Av den anledningen bjuds du in till en aktiv livsstil för den som önskar, liksom avkoppling och lugna turer längsmed strandpromenaden. Ett annat symboliskt guldkorn är Kallbadhuset som uppfördes 1898 av käppfabrikören Richer.

I området finns även affärer, restauranger och dagligvaruhandel inom gångavstånd. Vi på Grip kan varmt rekommendera en middag på de italienska restaurangerna Via Napoli och La Nonnina. För barnfamiljen finns det flera förskolor och två grundskolor, Fridhemskolan och Ribersborgsskolan. Det är inte svårt att förstå varför områdets popularitet är så hög. Här bor du i en lugn men central stadsdel som tilltalat flera generationer år efter år!

Kommunikation

För dig som pendlar tar du dig enkelt in till city med buss 3, 4 eller 7. Föredrar du istället att cykla eller gå rekommenderar vi på Grip att gena genom vackra Slottsparken. Det tar endast några få minuter att cykla till både Malmö Universitet som Triangeln, en av Malmös största knutpunkter.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument