Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1929-1935

Värnhemsgatan 15

Värnhem Malmö

Ljus, genomgående och välplanerad fyra högst upp i hus med hiss!

På lugn sidogata med närhet till Värnhemstorgets breda serviceutbud och utmärkta förbindelser ligger denna väldisponerade fyra. Hissen leder upp till femte och högsta våningen där denna lägenhet bjuder på smakfullt renoverat kök i öppen planlösning mot vardagsrummet, renoverat badrum, renoverad gäst-wc, tre bra sovrum och generösa förvaringsutrymmen. Belägen i välskött bostadsrättsförening med inbjudande innergård. Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 101.0 m2
Rum: 4 rum och kök
Våningsplan: 5 av 5, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Värnhem
Byggår: 1929-1935
Månadsavgift: 6462 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV, 165 kronor för bredband tillkommer.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var den Malmöfödda arkitekten Gösta Olson (1894-1969) som ritade byggnaden som 1929-1935 uppfördes på fastigheterna Brage 8, 11 och 13. Olson utbildade sig i Trondheim och studerade därefter till arkitekt vid Konstakademin i Düsseldorf. Efter att ha praktiserat hos bland annat jugendarkitekten Johan Osness i Trondheim och hos Leon Nilsson i Ignaberga återvände Olson till Malmö. 1927 startade Olson egen arkitektbyrå och byggnadsrörelse i Malmö. Han ritade främst hyreshus och flertalet uppförde han i egen regi, på så sätt skapade han sig ett stort fastighetsbestånd. Under 50-talet uppförde han även ett antal hus i Limhamn samt bland annat ett badhus och posthus i Alvesta. Olson deltig även ofta i arkitekttävlingar samt var under en tid ledamot i styrelsen för Malmös Byggmästareförening och suppleant i byggnadsnämnden i Malmö. Under sin tid i Norge träffade Olson sin blivande hustru och han höll under hela sitt liv kontakt med grannlandet. Olson var med och grundade Svensk-Norska föreningen och under andra världskriget engagerade han sig för norska flyktingar. För sin insats fick han Haakon-medaljen efter kriget.

Interiör

På lugna Värnhemsgatan med närhet till all tänkbar närservice och med utmärkta kommunikationer ligger den här väldisponerade och ljusa fyran. Hissen från markplan leder upp till femte och högsta våningen där lägenheten ligger. Bostaden bjuder på renoverat kök i öppen planlösning till vardagsrummet, renoverat badrum, renoverad gäst-wc, tre bra sovrum och mycket goda förvaringsmöjligheter. Välkommen!

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med vita väggar och mörkgrått klinkergolv. Här finns plats för avhängning och utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds i den rymliga klädkammaren/förrådet till höger. I fortsättningen på hallen, längre in i lägenheten finns ytterligare en rymlig klädkammare med bra förvaring.

Gäst-wc:

Gäst-wc:n som nås från hallen är helkaklad i brunt och på golvet ligger matchande klinkergolv. Här finns wc och tvättställsmöbel.

Badrum:

Rakt fram ligger badrummet som är helkaklat i svart och har matchande klinkergolv i svart. Här finns badkar med takdusch (går att byta till endast dusch), wc, tvättställsmöbel och spegel.

Sovrum:

Det första sovrummet har vita väggar, en fin fondtapet, laminatgolv och fönster som vetter mot föreningens innergård. Här finns gott om plats för säng, nattduksbord, byrå och bra förvaring erbjuds i de två garderoberna.

Kök:

Köket har vita väggar, ekparkett och fönster som vetter mot entrésidan. Den stilrena inredningen i vitt erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Här finns även en både snygg och praktisk köksö. De ljusa bänkskivorna erbjuder bra arbetsytor och ovanför dessa löper ljusgrönt mosaikkakel. Köket är utrustat med spishäll med ugn, kyl/frys, spisfläkt och diskmaskin (-2017).

Vardagsrum:

Det ljusa och luftiga vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot köket. Här är väggarna vita, på golvet ligger samma ekparkett som i köket och fönstret vetter mot entrésidan. Rummet erbjuder gott om plats att möblera med matbord, soffgrupp, soffbord, TV-möbel och bokhyllor.

Sovrum:

Lägenhetens andra sovrum har vita väggar, snygg fondtapet, ekparkett på golvet och fönster som vetter mot entrésidan. Här finns plats för säng, nattduksbord och byrå.

Sovrum:

Det tredje sovrummet har vita väggar, laminatgolv och fönster som vetter mot innergården. Här finns plats att möblera med dubbelsäng, nattduksbord, byrå och rummets garderober erbjuder bra förvaring.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 101.0 m2
Rum: 4 rum och kök
Våningsplan: 5 av 5, hiss finns
Energideklaration: Ej utfärdad
Energiprestanda: Energideklaration har ej utförts.
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1929-1935
Övrigt: Säljaren disponerar idag över ett källarförråd.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som tre rum och kök i föreningens lägenhetsförteckning.
Månadsavgift: 6462 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV, 165 kronor för bredband tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 1.53262 %
Andel av årsavgiften: 1.53262 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 4 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 5895 kr/år,
  • Försäkring: 2462 kr/år,
TOTALT: 8357 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Kaprifolen I Malmö

Allmänt

Brf Kaprifolen i Malmö är en äkta bostadsrättsförening som består av 90 lägenheter varav 84 lägenheter upplåts med bostadsrätt och 6 med hyresrätt samt 3 lokaler och 2 restauranglokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningens byggnad uppfördes 1929- 1935 och har adresserna Värnhemsgatan 15, Nobelvägen 80, 82 samt Sallerupsvägen 14, 16 och 18. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 90
Antal lokaler: 5
Antal hyreslägenheter: 6
Överlåtelseavgift: 1183 kr
Pantsättningsavgift: 473 kr
Ekonomi

Föreningen genomförde en avgiftshöjning om 2% den 1 april 2020. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. Styrelsen har inte beslutat om några avgiftshöjningar, beslut om detta fattas i december/januari.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
1987 genomfördes följande;
Byte av vatten- och avloppsstammar.
Renovering av värmesystem och byte av radiatorer.
Renovering av ventilations- och elsystem.
Hissrenovering.
Renovering av fönster, fasader, balkonger och tak (helt eller delvis).
Nybyggnation av vindslägenheter.
Plåttaken målades om 2006
2006 spolades stammarna
Tvättstugorna renoverades 2012. 2012-2018 installerades nya tvättmaskiner i samtliga tvättstugor.
Innergårdsfasaden på Värnhemsgatan 15 och Nobelvägen 82 fogades om under slutet av 2013. Samma år gjordes en genomgång av värmesystemet (från centralen ut till alla lägenheter för att säkerställa drift).
Under 2014/2015 gjordes en obligatorisk ventilationskontroll vilken visade på omfattande fel i ventilationen som berodde på dåligt underhåll och felaktiga renoveringar. Dessa åtgärdades (utbyte av don och spiskåpor där det fanns behov) och OVK godkändes under 2015. Föreningen utför numera kontroller av en leverantör för att säkerställa att ventilationen är i gott skick.
2017 renoverades fasaden mot gatan (Värnhemsgatan, Nobelvägen och Sallerupsvägen).
2017 installerades nytt golv i hissarna på Nobelvägen 80, Sallerupsvägen 18, Sallerupsvägen 16 och Sallerupsvägen 14.
2018 installerades råttstopp i stammarna.
2018 målades dörrar och fasaddetaljer mot gatan och innergården.
2019 relinades avloppsledningarna på källarnivå.
2019 renoverades hissarna på Värnhemsgatan 15 och Nobelvägen 82.

Kommande renoveringar:
Föreningen undersöker möjligheten att införa gemensam el och gemensamt bostadsrättstillägg.
Föreningen ser över möjligheten att bygga en övernattningslägenhet.
2021 planerar föreningen att genomföra OVK.
Föreningen håller i dagsläget på att uppdatera underhållsplanen tillsammans med HSB. Därefter kommer styrelsen att diskutera besked från besiktningsmannen som undersöka hela fastigheten och besluta om eventuella renoveringar för 2021.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Com Hem (basutbudet ingår i månadsavgiften) och internet av Bredbandsbolaget. Bredband med en hastighet om 250/100 MBit/s betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 165 kronor/månad.

Övrigt

Föreningen har en inbjudande innergård med grönska, liten lekplats med sandlåda, utemöbler och grill. På gården finns även cykelställ.

I källaren på Nobelvägen 82, Nobelvägen 80 V, Sallerupsvägen 18 och Sallerupsvägen 14 finns tvättstugor.

Soprum finns i passagen Värnhemsgatan 15, Nobelvägen 80, Sallerupsvägen 18, Sallerupsvägen 14.

I källaren finns biljard-/pingisrum, ett hobbyrum och hobbyverkstad.

Vad gäller fläktsystem så har Sallerupsvägen 14, Nobelvägen 82 och Värnhemsgatan 15 centralfläkt på vinden och passiva fläktar i varje lägenhet som är anslutna till ett slutet system. Nobelvägen 80, Sallerupsvägen 18 och
Sallerupsvägen 16 har egna fläktmotorer i varje lägenhet och de är anslutna till ett slutet system.

För mer information, besök gärna föreningens hemsida; http://www.brfkaprifolen.net/

Område

Allmänt

Värnhem som även innefattar Östervärn ligger i Malmös centrala östra delar. Själva Värnhemstorget stod klart 1923 och många av områdets byggnader är uppförda mellan 1920-1930-talet.

Här ligger korsningarna för flera av Malmös huvudgator (Lundavägen, Sallerupsvägen, Föreningsgatan och Östra Förstadsgatan) vilket gör att området är en viktig knutpunkt och erbjuder utmärkta kommunikationer. Härifrån är det promenadavstånd till både Rörsjöparken och Ellstorpsparken. I området finns flera välsorterade mataffärer, bio, gym, butiker och mycket annan närservice. Under de senaste åren har flertalet nya caféer och restauranger även öppnat i kvarteren. Vi rekommenderar en fika på Cafe Grannen, inköp av bröd på Bagaren och Bonden och varför inte prova någon av områdets många restauranger?

I området ligger bland annat Rönnens förskola, förskolan Ellstorp och Rörsjöns förskola för de yngsta. För de lite äldre barnen hittas här Östra skolan, Värnhemsskolan och Rönnenskolan.

Kommunikation

Läget vid Värnhemstorget lämpar sig perfekt för pendlaren. Vid den stora busstationen avgår de flesta pendelbussarna och flertalet stadsbussar stannar i området. Det är både promenad och cykelavstånd till Centralstationen för tågresor. Den bilburne har här väldigt nära till motorvägarna och kan enkelt ta sig både norr- och söderut.

Parkering

Det råder boendeparkering på gatorna i området, kontakta Gatukontoret för mer information. Det finns även flera garage, bland annat i Värnhemsgaraget och i P-huset Häggen på Zenithgatan.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

ENERGIDEKLARATION
Bostadsrättsföreningen har i dagsläget ingen giltig energideklaration, därav kan ingen sådan tillhandahållas.

Dokument