Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1907

Bergsgatan 2B, gårdshuset

Triangeln Malmö

Rymlig tvåa med 3,25 meter i takhöjd och stor balkong på tyst läge i gårdshuset!

Högst upp i det lugna gårdshuset anno 1907 ligger denna väldisponerade tvåa som bjuder på rymligt kök med matplats, luftigt sovrum med utgång till balkong, rymligt vardagsrum och helkaklat badrum. Lägenheten bjuder på fina detaljer från förra sekelskiftet i form av generös takhöjd, stora fönster och fina lamprosetter. För den som önskar finns sannolikt möjlighet att köpa loss råvind och bygga ut lägenheten i etage. Toppläge i stabil och välskött förening som planerar att bygga en övernattningslägenhet. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 63.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Triangeln
Byggår: 1907
Månadsavgift: 3219 kr/mån
inkl. värme, VA, 188 kronor för bredband och kabel-TV tillkommer.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var arkitekten Carl Melin (1877 - 1960) som ritade byggnaden som 1907 uppfördes på fastigheten Kastanjen 7. Melin kom från Visby och studerade till arkitekt vid KTH och vid Konstakademin i Stockholm. Efter flera studieresor på kontinenten startade han 1905 verksamhet med August Ewe i Malmö. Mellan 1923 och 1929 var han chef för Malmö Stads byggnadskontor för att efter det bli chef för Stockholm Stads fastighetsnämnd. Under 1920-talet var han även ordförande i Arkitektföreningen för Södra Sverige och i Södra Sveriges Byggnadstekniska samfund. 1946 blev Melin verkställande sekreterare i Sveriges Arkitekters Riksförbund.

Carl Melin har tillsammans med August Ewe ritat flera andra kända byggnader i Malmö, däribland Kungsparken restaurang (idag Casinot) och Miljonpalatset vid Drottningtorget. Han har även ritat ett sjukhus på Gotland, en skola i Nässjö, en tillbyggnad till Polishuset i Stockholm (Kungsholmen), Kvinnohemmet vid Welanders väg på Kungsholmen i Stockholm och barnrikehus i bostadsområdet Vidängen i Traneberg.

Interiör

Det var Carl Melin som 1907 uppförde den vackra byggnaden på Bergsgatan 2. Högst upp i det lugna gårdshuset ligger den här spatiösa tvåan som välkomnar med hela 3,25 meter i takhöjd, stora fönster med fönsterbänkar i marmor, fina parkettgolv och rymlig balkong. Välkommen!

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med vita väggar och klinkergolv. Här finns plats för avhängning och till höger finns en rymlig klädkammare med utmärkta förvaringsmöjligheter. Längre in i hallen ligger parkettgolv.

Badrum:

Till vänster ligger badrummet som är helkaklat i vitt och på golvet ligger vitt klinkergolv. Här finns badkar med dusch, wc och 2017 fick badrummet ny tvättställsmöbel, spegel, lampa och handdukstork (elektrisk).

Kök:

Köket har gula väggar, vitpigmenterat brädgolv och fönster med utsikt över gården. Den vita inredningen erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i rostfritt samt med virrvarrmönster löper vitt kakel. Köket är utrustat med kyl/frys (-2020 med A++ energiklass), spis med ugn och kolfilterfläkt (som även kan kopplas på ventilationen). I köket finns matplats för minst fyra personer. 2017 renoverades köket då väggar målades om, nytt golv lades in, köksluckorna målades om, nytt kakel sattes upp, ny blandare installerades och nya bänkskivor sattes in.

Sovrum:

Det rofyllda sovrummet har vacker, blå färg på vägarna, ekparkett på golvet och två stora fönster som vetter mot balkongen som även den nås härifrån. Rummet erbjuder gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och de två garderoberna erbjuder bra förvaringsmöjligheter.

Vardagsrum:

Vardagsrummet har vita väggar, ekparkett och två stora fönster som vetter mot innergården. Här finns plats att möblera med soffa, soffbord, TV-möbel, bokhyllor och matplats.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 63.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2019-10-24
Primärenergital: 226 kWh/m2 och år (G) Energiförbrukning ATEMP: 184 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1907
Övrigt: Från sovrummet nås den rymliga balkongen som ligger i nordvästläge. Balkongen har trätrall på golvet och erbjuder plats att möblera med bord samt stolar. Balkongen vetter mot föreningens innergård.

Säljaren disponerar idag över ett källarförråd och ett vindsförråd, med en totalyta om cirka 14 kvadratmeter.
Månadsavgift: 3219 kr/mån
inkl. värme, VA, 188 kronor för bredband och kabel-TV tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 2.06103 %
Andel av årsavgiften: 2.6437 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 2900 kr/år,
  • Försäkring: 1700 kr/år,
TOTALT: 4600 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Kastanjen 7

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Kastanjen 7 är en äkta bostadsrättsförening som består av 29 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt och 7 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningens byggnad uppfördes 1907 och har adresserna Henrik Smithsgatan 1A-C och Bergsgatan 2A-C. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 29
Antal lokaler: 7
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1183 kr
Pantsättningsavgift: 473 kr
Ekonomi

Föreningen har inte beslutat om några avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
Vattenstammarna är bytta sedan tidigare.
2014 fick tvättstugan fick nya maskiner (tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp). Samma år
dränerades föreningens gård.
2014 renoverades ventilationssystemet. Köksfläkt får kopplas till befintligt ventilationssystem.
2015 lades taket har delvis om och plåtarbeten på taket utfördes.
2016 målades fönstren mot innergården.
2017 målades fönstren mot gatorna.
2017 sågs värmesystemet över och styrsystem för värmen byttes.
2020 relinades avloppsstammarna samt avloppsstammar i marken till kommunens nät byttes ut.

Kommande renoveringar:
Föreningens planerar att byta båda hissarna under första kvartalet 2021.
Föreningen planerar att bygga en övernattningslägenhet, sannolikt kommer detta att ske 2021. Övernattningslägenheten kommer att ligga på Henrik Smithsgatan i bottenplan.
Föreningen planerar besiktiga fasaden (framför allt mot innergården) och därefter fatta beslut om eventuell renovering.

Parkering

Föreningen har sju parkeringsplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. Kostnaden för att hyra en parkeringsplats är cirka 560 kronor/månad.

Kabel-TV och bredband

Digital-TV levereras av Telenor och grundutbudet betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 89 kronor/månad. Bredband levereras av Ownit och betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 99 kronor/månad för 1000 Mbit/s.

Övrigt

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

I källaren finns tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

På gården finns cykelparkering under tak och cykelrum finns i källaren.

Föreningen har ett hobbyrum som medlemmarna kan nyttja.

Område

Allmänt

Området Triangeln erbjuder allt man kan tänkas önska. Här finns ett generöst utbud av affärer, både på gågatan och i köpcentrumet Triangeln. I området finns kvartersbageri, ostbutik och en charkuteri. I kvarteren ligger flertalet populära restauranger, bland annat Malmös äldsta kinesiska restaurang Kin Long som är omåttligt populär, vietnamesiska Nois som lämpar sig perfekt för lunch eller take away och någon minut bort ligger Davidshalls torg med sitt generösa utbud med restauranger med uteserveringar. I området ligger även grönskande Magistratsparken med den stora, vackra hängboken. Parken lämpar sig perfekt för en picknick och för de yngre finns här även en populär lekplats. I området ligger även Malmös Konsthall och restaurang Smak.

Kommunikation

Utmärkta förbindelser och perfekt för pendlaren med stationen Triangeln i närheten. Härifrån avgår tåg till olika delar av Skåne, till Köpenhamn och andra delar av Sverige. I området avgår även ett stort antal stadsbussar och flygbussen.

Parkering

I området råder boendeparkering, kontakta PMalmö för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument