Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1912

Kapellgatan 4 U2

Triangeln Malmö

Välplanerad tvåa med fina detaljer från tidigt 1900-tal granne med Triangeln!

I det lugna gårdshuset ligger den här väldisponerade tvåan som bjuder på kök med matplats, luftigt vardagsrum, sovrum med bra förvaring och renoverat badrum med dusch. Lägenheten har fina detaljer anno 1912 såsom generös takhöjd, lamprosetter och stora fönster. Lägenheten har genomgående ljusa väggar och fina golv. Belägen i vacker byggnad granne med Triangeln med utmärkta kommunikationer, all tänkbar närservice utanför porten och nära Pildammsparken. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 44.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 3 av 5, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Triangeln
Byggår: 1912
Månadsavgift: 2648 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV och bredband.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var arkitekten Yngve Herrström (1884 -1930) som fick i uppdrag att rita byggnaden som 1912 uppfördes på fastigheten Havsuttern 2. Herrström utbildade sig vid Tekniska Elementärskolan i Malmö och arbetade efter det på flera olika arkitektkontor i Malmö. Efter det praktiserade han i Tyskland och gjorde en studieresa genom flera länder i Europa. 1909-1910 arbetade Herrström på stadsarkitektkontoret i Eskilstuna för att året efter återvända till sin hemstad Malmö och starta eget arkitektkontor.
Han ritade flertalet villor, framför allt i Bellevue i Malmö men även i Helsingborg och Trelleborg. 1916 lät han bygga sitt eget hus - Villa Längan vid Stjärnplan i Bellevue. Villan är ett typiskt exempel på Yngves flärdfria och måttfulla arkitektur som var välförankrad i skånska byggnadstraditioner. I Malmö har Herrström bland annat satt sin signatur på byggnader i stadsdelarna Triangeln, Gamla Väster, Slottsstaden, Limhamn och Davidshall. Det är Yngve Herrström som ritat Sparbankens byggnad på Limhamns torg och Frälsningsarméns byggnad på Spångatan/Helsingborgsgatan. Utanför Malmö har Herrström ritat Handelsföreningens stiftelse i Landskrona, badinrättning och ångkök för Halda i Svängsta och flerbostadshus i Karlshamn.
En av Herrströms anställda var Birger Linderoth, som övertog kontoret när Herrström gick bort.

Interiör

Den vackra byggnaden i rött tegel uppfördes 1912 av arkitekten Yngve Herrström. Kapellgatan ligger på optimalt läge vid Triangeln med restauranger, butiker och tågstation utanför porten. Någon minut bort ligger grönskande Pildammsparken, perfekt för promenader eller en löptur. Uppgång 2 ligger i det tysta gårdshuset och på tredje våningen ligger den här luftiga tvåan med vackra detaljer från byggåret.

Hall:

Innanför dörren nås hallen som har vita väggar och mörkt klinkergolv. Här finns plats för avhängning och förvaring i hyllorna till vänster.

Badrum:

Badrummet som nås från hallen är helkaklat i vitt, på golvet ligger mörkgrått klinkergolv och här finns även ett fönster som ger naturligt ljusinsläpp. Här är det utrustat med duschhörna, wc, tvättställsmöbel, spegel och hyllor.

Sovrum:

Sovrummet har vita väggar samt en diskret mönstrad fondvägg, parkettgolv och fönster som vetter mot gården. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå eller arbetsplats och rummets garderober erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Vardagsrum:

Vardagsrummet har vita väggar, ekparkett och fönster med utsikt över föreningens gård. Här finns plats för soffa, soffbord, TV-möbel, fåtölj och bokhyllor.

Kök:

Köket har vita väggar, ekparkett och fönster mot gården. Den vita inredningen erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan med virrvarrmönster löper svart kakel. Här finns spis med ugn, kolfilterfläkt och kyl/frys (cirka -2019). I köket finns även matplats för fyra personer. Från köket nås ett förråd/klädkammare med bra förvaring.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 44.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 3 av 5, utan hiss
Energideklaration: Ej utfärdad
Energiprestanda: Energideklaration har ej utförts.
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1912
Övrigt: Säljaren disponerar idag över ett källarförråd.
Månadsavgift: 2648 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV och bredband.
Andelstal: Andel i förening 1.76 %
Andel av årsavgiften: 1.76 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 2400 kr/år,
  • Försäkring: 1200 kr/år,
TOTALT: 3600 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Delfinen 2

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Delfinen 2 är en äkta bostadsrättsförening som består av 28 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens byggnad uppfördes 1912 och har adresserna Friisgatan 1 samt Kapellgatan 4. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 28
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1183 kr
Pantsättningsavgift: 473 kr
Ekonomi

Föreningen planerar en avgiftshöjning om cirka 2% år 2021.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
1990: Fönsten renoverades.
2012: Renovering av trapphus, tak och fasad.
2014: Stenläggning av den gemensamma innergården.
2018-2019: Byte av vattenstammar.
2019: Nya portar, nytt entrégolv på Kapellgatan 4, nya namntavlor, uppgradering internet, funktionsbesiktning av elen, OVK, byte av vikdörrar i hissarna, stuprör rensade, reparation efter vattenskador och kontroll av takets skick samt mindre reparationer.

Kommande renoveringar:
2021: Relining. Sannolikt kommer projektet att påbörjas under sensommar/höst 2021.
2025: Dränering av grund mot gård (dränering med isodrän och fiberduk).
2027: Putsade källarväggar (putslagning/målning).
2028: Dränering av grund mot gata (dränering med isodrän och fiberduk).

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV leveras av Com Hem och basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband levereras av Telenor och bredband med en hastighet om 100/100 Mbit/s ingår i månadsavgiften.

Övrigt

I källaren finns tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp och mangel.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Föreningen har en gård med stenbelagd uteplats med gemensamma utemöbler. På gården finns även cykelställ och miljöstation.

För mer information, besökr gärna föreningens hemsida. På hemsidan finna även trivelreglerna som styrelsen uppmanar en köpare att läsa.
https://delfinen2.bostadsratterna.se/

Område

Allmänt

Området Triangeln erbjuder allt man kan tänkas önska. Här finns ett generöst utbud av affärer, både på gågatan och i köpcentrumet Triangeln. Runt hörnet finns kvartersbageri, ostbutik och en charkuteri. I kvarteren ligger flertalet populära restauranger, bland annat Malmös äldsta kinesiska restaurang Kin Long som är omåttligt populär, vietnamesiska Nois som lämpar sig perfekt för lunch eller take away och någon minut bort ligger Davidshalls torg med sitt generösa utbud med restauranger med uteserveringar. I området ligger även grönskande Magistratsparken med den stora, vackra hängboken. Parken lämpar sig perfekt för en picknick och för de yngre finns här även en populär lekplats. I området ligger även Malmös Konsthall och restaurang Smak.

Kommunikation

Utmärkta förbindelser och perfekt för pendlaren med stationen Triangeln runt hörnet. Härifrån avgår tåg till olika delar av Skåne, till Köpenhamn och andra delar av Sverige. I området avgår även ett stort antal stadsbussar och flygbussen.

Parkering

I området råder boendeparkering, kontakta PMalmö för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument