Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1909

Brogatan 13

Triangeln Malmö

Väldisponerad etta med sovloft på toppläge i välskött förening!

På andra våningen välkomnar denna otroligt väldisponerade etta med smarta lösningar. Lägenheten bjuder på kök med matplats, rum med plats för soffa och praktiskt sovloft, badrum med dusch samt bra förvaringsmöjligheter. Lägenheten har fina detaljer från byggåret 1909 i form av generös takhöjd, stora fönster och vackra brädgolv. Välskött förening med jacuzzi på den mysiga innergården, vinkällare och bastu. Här bor man på lugn återvändsgata men med restauranger, shopping, parker och utmärkta förbindelser runt knuten. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Andel i bostadsförening
Boarea: 21.7 m2
Rum: 1 rum och kök
Våningsplan: 2 av 5, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Triangeln
Byggår: 1909
Månadsavgift: 727 kr/mån
inkl. värme, VA, 351 kronor för bredband och 4000 kronor i årsavgift tillkommer.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var arkitekten Georg S Mårtensson som ritade byggnaden som 1909 uppfördes på fastigheten Laxen 15.

Kring sekelskiftet 1900 introducerades den stil som ute i Europa kallades Art Nouveau, som istället benämndes Jugend i Sverige. Den främsta inspirationskällan till Jugendstilens arkitektur var naturens organiska mjukhet men även en engelsk stil kallad Art and Craftsrörelsen som påverkade arkitekturens utformning. Liksom andra konstnärliga nyorienteringar kan Jugend ses som ett avståndstagande från föregående epok. Arkitekter och formgivare hade tröttnat på nybarock, nyrokoko och nyrenässans vilket resulterade i att Jugend blev en motreaktion.

I samband med nya byggnadstekniker och infrastrukturens utveckling drog ett intensivt stadsbyggande igång i Sverige. Material som järn och betong började tillämpas mer allmänt, och med järnbalkarnas hjälp kunde de svängda burspråken utvecklas och sväva allt längre ut över trottoarkanterna. Med personhissarnas uppkomst försvann också problemet med höga flerbostadshus, vilket gjorde det möjligt att bygga både högre och större hus.

Interiör

Brogatan är en lugn, rofylld återvändsgata och som stoltserar med ett toppläge i city samt närhet till parker, shopping, restauranger, caféer samt Triangelns station. Här bor man i vacker byggnad anno 1909 i förening med fina mervärden såsom innergård med jacuzzi, vinkällare och bastu. På andra våningen ligger denna etta som upplevs betydligt större än sina 21,7 kvadratmeter tack vare generös takhöjd och smarta, platsbyggda lösningar.

Hall:

Innanför den vackra dörren välkomnar hallen med brädgolv och röda väggar. Här finns plats för avhängning och i klädkammaren som är inredd med stänger och hyllor finns bra förvaringsmöjligheter.

Kök:

Rakt fram ligger köket som har vita väggar, laminatgolv och ett stort fönster som vetter mot entrésidan. Köket är väl utnyttjat och inredningen som är delvis bevarad i original erbjuder bra förvaringsmöjligheter. Ovanför bänkskivan i acajou löper turkost mosaikkakel. Köket är utrustat med spis med ugn (gas/el), kolfilterfläkt och kyl/frys. I köket finns matplats för 2-3 personer och här finns även en liten öppning som vetter in mot rummet.

Rum:

Det luftiga rummet har ljusa väggar, brädgolv och stort fönster som vetter mot entrésidan. Här finns plats för soffa, soffbord, arbetsplats och bokhyllor. I rummet finns även garderob med skjutdörrar. Rummet har ett platsbyggt sovloft med plats för dubbelsäng och sovloftet nås via hopfällbar stege.

Badrum:

Badrummet som renoverades cirka 2010 har blåa väggar och mörkgrått golv. Här finns duschhörna, wc, tvättställ, spegelskåp, handdukstork (elektrisk) och belysningen utgörs av spotlights.

Fakta

Bostadstyp: Andel i bostadsförening
Boarea: 21.7 m2
Rum: 1 rum och kök
Våningsplan: 2 av 5, utan hiss
Energideklaration: Ej utfärdad
Energiprestanda: Energideklaration har ej utförts.
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1909
Övrigt: Säljaren disponerar idag över ett källarförråd.
Månadsavgift: 727 kr/mån
inkl. värme, VA, 351 kronor för bredband och 4000 kronor i årsavgift tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 2.72 %
Andel av årsavgiften: 3.1291 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 2400 kr/år,
  • Försäkring: 2320 kr/år,
  • Övrigt: 300 kr/år,
TOTALT: 5020 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Posten övrigt avser gas.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Bf Centrum upa

Allmänt

Bostadsföreningen Centrum u.p.a. är en äkta bostadsförening som består av 9 lägenheter som upplåts med nyttjanderätt och 1 lokal som upplåts med hyresrätt. Föreningens byggnad uppfördes 1909 och har adressen Brogatan 13. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 9
Antal lokaler: 1
Äger föreningen marken? Ja.
Ekonomi

Föreningen har inte beslutat om några avgiftshöjningar.

Utöver månadsavgiften betalar varje lägenhet en årsavgift om 4000 kronor/år. Årsavgiften går bland annat till ett täcka driftskostnader för el, etc för föreningens gemensamhetsutrymmen (jacuzzi, innergård, vinkällare, bastu och tvättstuga).

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är utförda:
Balkongerna renoverades 1985.
Fasaden putsades om 1985.
Delar av avloppsstammarna byttes 2002.
Elstammarna byttes 2007.
Renovering av källargolvet genomfördes 2009.
Renovering av respektive lägenhetesägares källargolv i samband med flytt2010-2011.
Vattenstammarna byttes 2012.
Räcket i trapphuset mellan våning 4 till 5 byttes 2013.
Ny dränering sattes in 2018-2019.
Föreningen rustade upp innergården och installerade ny jacuzzi på innergården 2019.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att måla om källaren, se över fasaden och se över balkongerna 2021.
Föreningen filmar löpande avloppsstammarna och vidtar åtgärder när det är nödvändigt. I dagsläget föreligger inget renoveringsbehov.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Sydantenn och basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband levereras av Sydantenn och bredband med en hastighet om 100/100 MBit/s betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 351 kronor/månad.

Övrigt

Föreningen har en inbjudande innergård med stenbelagd uteplats med gemensamma utemöbler, grill, grönska och jacuzzi. På innergården finns även infravärme.

I källaren finns tvättstuga utrustad med en tvättmaskin, en torktumlare, två torkskåp och en mangel.

I källaren finns en vinkällare där varje lägenhet har ett fack att tillgå. Vinkällaren håller en temperatur om 15 grader året runt. I källaren finns även en bastu som föreningens medlemmar kan nyttja.

Cykelförråd finns i källaren.

Föreningen sköter själva den tekniska förvaltningen i huset.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Område

Allmänt

Området Triangeln erbjuder allt man kan tänkas önska. Här finns ett generöst utbud av affärer, både på gågatan och i köpcentrumet Triangeln. Runt hörnet finns kvartersbageri, ostbutik och en charkuteri. I kvarteren ligger flertalet populära restauranger, bland annat Malmös äldsta kinesiska restaurang Kin Long som är omåttligt populär, vietnamesiska Nois som lämpar sig perfekt för lunch eller take away och någon minut bort ligger Davidshalls torg med sitt generösa utbud med restauranger med uteserveringar. I området ligger även grönskande Magistratsparken med den stora, vackra hängboken. Parken lämpar sig perfekt för en picknick och för de yngre finns här även en populär lekplats. I området ligger även Malmös Konsthall och restaurang Smak.

Kommunikation

Utmärkta förbindelser och perfekt för pendlaren med stationen Triangeln runt hörnet. Härifrån avgår tåg till olika delar av Skåne, till Köpenhamn och andra delar av Sverige. I området avgår även ett stort antal stadsbussar och flygbussen.

Parkering

I området råder boendeparkering, kontakta PMalmö för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument