Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1946

Solgatan 28D

Kirseberg Malmö

Smakfullt renoverad gaveltvåa på lugna Kirseberg i välskött förening!

Högst upp i huset ligger denna gaveltvåa som bjuder på renoverat kök i grått med fina detaljer i mässing, smakfullt renoverat badrum från 2019, rofyllt sovrum och rymligt vardagsrums. Lägenheten har genomgående vita väggar och vackert, ljust laminatgolv. Här bor man i mysiga kvarter i välskött förening med låg månadsavgift. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 48.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 3 av 3, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Kirseberg
Byggår: 1946
Månadsavgift: 2370 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var ingenjören Sven Grönkvist, chef för HSB:s eget arkitektkontor i Malmö som ritade byggnaderna som 1946 uppfördes på fastigheten Sandbacken 1.

Under 1940-talet var lägenheterna interiört rymligare och inte lika kompakta som på 1930-talet. Finrummet ifrågasattes och bostadsvaneundersökningar visade att det ofta stod oanvänt. Därav blev det viktigt att köket kunde rymma en matplats, vilket också är den största skillnaden från funkis. Golven täcktes ofta av linoleummatta men det blev desto vanligare med vinylplattor som lades i schackmönster. I vardagsrummet lades stavparkett av ek eller bok.

Interiör

Kirseberg har är som en stad i staden och bjuder på trevliga grönområden, däribland inbjudande Beijers Park. Stadsdelen har flera mataffärer, affärer, restauranger och gym. I trevliga kvarter med blandad bebyggelse i form av gathus, flerbostadshus, radhus och villor ligger Solgatan. Byggnaden på Solgatan uppfördes 1946 och på tredje våningen i huset ligger denna väldisponerade tvåa som nyligen totalrenoverats.

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med vita, bredspacklade väggar och ljus laminatgolv. Här finns plats för avhänning, till vänster finns en garderob och längre in i hallen finns möjlighet att möblera med fler garderober.

Badrum:

Till vänster ligger badrummet som renoverades 2019. Badrummet är helkaklat i vitt och på golvet ligger schackrutigt klinker i vitt/svart. Här finns ducshhörna, wc, tvättställ och spegelskåp.

Kök:

Köket som ävet det renoverades 2019 har vita väggar, samma fina golv som i hallen och fönster. Den fina inredningen i ljusgrått erbjuder bra förvaringsmöjligheter och köket har snygga beslag i mässing. Ovanför den ljusa bänkskivan löper vitt, kvadratiskt kakel med svart fog. Köket är utrustat med induktionshäll (Elektrolux -2019), inbyggnadsugn (Miele -2019), spisfläkt (-2019) och kyl/frys. I köket finns även matplats för 3-4 personer.

Sovrum:

Det rofyllda sovrummet har vita, bredspacklade väggar, samma fina, ljusa golv och fönster. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och byrå.

Vardagsrum:

Vardagsrummet har även det vita, bredspacklade väggar, laminatgolv och fönster i två väderstreck som bidrar till ett generöst ljusinsläpp. Här finns plats att möblera med soffa, soffbord, TV-möbel och även matplats för den som så önskar.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 48.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 3 av 3, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2018-05-08
Primärenergital: 98 kWh/m2 och år (D)
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1946
Övrigt: Säljaren disponerar idag över ett vinds- och källarförråd.
Månadsavgift: 2370 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Andelstal: Andel i förening 0.77589 %
Andel av årsavgiften: 0.76091 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3000 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 4500 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Driftskostnaderna som anges är schablonmässigt uppskattade kostnader och kan komma att variera för nästa ägare.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Sandbacken

Allmänt

Brf Sandbacken i Malmö bildades 1946 i samband med att byggnaderna uppfördes. Husen är belägna på adresserna Solgatan 28 A-J, och Vattenverksvägen 17 A-D. Föreningens består av 115 lägenheter och 2 lokaler som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 115
Antal lokaler: 2
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1183 kr
Pantsättningsavgift: 473 kr
Ekonomi

Föreningen har god ekonomi och låg belåning. Den 1 mars 2020 genomfördes en avgiftshöjning om 3% för att finansiera den kommande reliningen.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
1989: Fönsterbyte.
1989: Omläggning av tak.
1995: Vattenstammar.
1995: Byte av radiatorer.
1999: Byte av elstammar.
2001: Lan, datanät.
2010-2014: Byte av maskiner och bokningssystem.
2015: Renovering av imkanaler, kök.
2014-2016: Omfogning av fasader.

Kommande renoveringar:
2020: OVK och relining av avloppsstammar.

Parkering

Föreningen har cirka 55 parkeringsplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. Kostnaden för att hyra en parkeringsplats är cirka 60 kronor /månad.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Com Hem med digital möjlighet. Analogt basutbud samt digital small ingår i månadsavgiften.
Bredband levereras av Ownit och tecknas av medlemmen själv. Kostnader för bredband är 100 Mbit/s för cirka 79 kronor/månad, 250 Mbit/s för 139 kronor/månad alternativt 700-1000 Mbit/s för 199 kronor/månad.

Övrigt

Föreningen har en inbjudande gård med grönska, grill och gemensamma utemöbler.

Föreningen har en gemensamhetslokal som går att hyra för festligheter eller liknande.

Tre tvättstugor finns i föreningen med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Tvättstugorna går att boka online.

Cyklar parkeras antingen i cykelställ eller i speciellt källarutrymme.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information:
www.brf.sandbacken.se

Ovanstående uppgifter är hämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med föreningen.

Område

Allmänt

Kirseberg är en lugn och grön stadsdel i Malmö med ett flertal grönområden i närheten, bland annat Beijers Park. Området har en härlig blandning av flerbostadshus, gathus, radhus och villor. I området finns större mataffär, flera livs, secondhand-affär, apotek och flera restauranger.

Kommunikation

Goda bussförbindelser, i området avgår flertalet stadsbussar och det är promenadavstånd till tågstationen Östervärn. Den bilburne tar sig enkelt ut på motorvägarna.

Parkering

Gratis parkering råder i området.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument