Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1928

Amiralsgatan 32

S:t Knut Malmö

Genomgående trea med fina 20-talsattribut på toppläge!

I ett vackert tjugotalshus invid populära Sankt Knuts torg ligger denna fina trea. Några av bostadens alla tilltalande originaldetaljer är stora, vackra fönster med spröjs, väl tilltagen takhöjd, lamprosetter och brädgolv. Här finns två sovrum, rymligt vardagsrum, kök med originaldetaljer, renoverat badrum med badkar, möblerbar hall och bra förvaringsmöjligheter. Föreningen bjuder in med en grönskande innergård och bostadsföreningen har god ekonomi samt låg belåning. Runt hörnet ligger S:t Knuts torg med alla mysiga fika och restauranger. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Andel i bostadsförening
Boarea: 73.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: S:t Knut
Byggår: 1928
Månadsavgift: 3594 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV och bredband.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

På Andreélund 7 står en vacker tegelbyggnad i fyra våningar som uppfördes i slutet av tjugotalet efter ritningar av August Ewe (1875-1956). Ewes verk kännetecknas framförallt av en stram nyklassicism och utsmyckningarna på fasaderna var under denna tidsperiod betydligt färre än under exempelvis jugendstilen men fortfarande väl genomtänkta, vilket även återspeglas på huset. Fasaden har mörkrött tegel med vackra spröjsade fönster som smyckar fasadens mitt.

Fastigheten är idag välbevarad både exteriört och interiört och föreningen Amiralsgården stoltserar med en trevlig innergård med utemöbler och grillmöjligheter.

Interiör

Torget på Sankt Knut anlades i början av 1900-talet och är idag en charmfull och levande plats. Runt knuten, några meter in på Amiralsgatan, finner du fastigheten Andréelund 7 där bostadsföreningen Amiralsgården huserar. När huset byggdes fick varje beställare göra olika tillval vilket gör att alla lägenheter idag ser olika ut och är unika i sitt slag. Gemensamt är dock den generösa takhöjden, de stora spröjsade fönstren och de väldisponerade ytorna som ger luft och rymd åt bostaden vilket gör det lätt att trivas. Lägenheten bjuder bland annat på en trevlig planlösning, smakfullt renoverat badrum med badkar, stilrent kök och vackra brädgolv. Välkommen!

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med gråmålat brädgolv och vita väggar. Här finns plats för avhängning samt att möblera med exempelvis arbetsplats och byrå. Längre in i fortsättningen av hallen finns plats för avhängning och bra förvaring i de två klädkammarna.

Sovrum:

Det första sovrummet ligger till vänster och har vackert spröjsat fönster som vetter mot föreningens innergård. Väggarna är ljusgula och på golvet ligger ljusgrått brädgolv. Här finns plats för säng och nattduksbord.

Kök:

Köket har ljusa väggar, ljusgrått brädgolv och fönster med utsikt över föreningens innergård. Den vita inredningen i kombination med skafferiet som är bevarat i original erbjuder bra förvaring och ovanför bänkskivan i ek löper vitt kakel. Här finns diskmaskin (-2013), kyl/frs (-2016), gasspis med elektrisk ugn (-2015) och kolfilterfläkt. I köket finns även matplats för 3-4 personer.

Badrum:

Badrummet som renoverades 2012 är helkaklat i vitt och på golvet ligger schackrutigt klinkrgolv i svart/vitt. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställ och spegelskåp.

Sovrum:

Lägenhetens andra sovrum har ljusgrått brädgolv, vita väggar och två vackra spröjsade fönster. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och det väggfasta skåpet i kombination med de två garderoberna erbjuder bra förvaring.

Vardagsrum:

Vardagsrummet som nås både via vacker skjutdörr från sovrummet samt från förlängningen av hallen har väggar i vitt och grått. Rummet har samma fina ljusgråa brädgolv och tvåa fönster som bidrar till ett generöst ljusinsläpp. Gott om plats för soffa, soffbord, TV-möbel, bokhylla och matplats.

Fakta

Bostadstyp: Andel i bostadsförening
Boarea: 73.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2019-10-02
Primärenergital: 192 kWh/m2 och år (F) Energiförbrukning ATEMP: 157 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1928
Övrigt: Säljaren disponerar idag över ett vinds- och ett källarförråd.

Elen i lägenheten drogs om 2015.

Boarea:
Boarean är enligt säljarens uppgift 73 kvadratmeter och enligt föreningens uppgift 67 kvadratmeter. Anledningen till att uppgifterna skiljer sig är sannolikt den att föreningens uppgift baseras på en äldre mätnorm. Den köpare som anser att boarean har en stor betydelse för köpet uppmanas att mäta upp lägenheten.
Månadsavgift: 3594 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV och bredband.
Andelstal: Andel i förening 2.906619 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 4 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3474 kr/år,
  • Försäkring: 3270 kr/år,
  • Övrigt: 1096 kr/år,
TOTALT: 7840 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Posten övrigt avser gas.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Bf Amiralsgården Upa

Allmänt

Bf Amiralsgården Upa är en äkta förening som bildades i samband med husets uppförande 1928. Föreningen består av 36 lägenheter och har adresserna Amiralsgatan 32-36. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 36
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1000 kr
Pantsättningsavgift: 200 kr
Ekonomi

Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Större genomförda renoveringar sedan 2005 i fastigheten:
Takpannor och takplåt omlagd, nya stuprör o hängrännor.
Relining av avloppsstammar.
Elrenovering på vind.
Tappvattenstammar utbytta.
Värmestamventiler utbytta.
Yttre målning av fönster och portar samt ytterdörrar.
Yttre och inre målning i allmänna utrymmen samt källarinnerfönster.
Nytt låssystem till källare.
Utbyte av fjärrvärmeväxlare.
Uppförande av fastighetsboxar i portvalven för post och paket.
Samtliga lägenheter är elrenoverade med nya ledningar, centraler o jordfelsbrytare.
Utbyte av fastigheternas elstigare till trefas och elcentraler samt källarel/belysning.
Utbyte av tak och väggar till cykelställ i 36:an.
Ny golvbeläggning -Hard Epoxi- i fastigheternas tre tvättstugor.
Förbättring av sopplatser med fundament och plattsättning.
Fastighetens samtliga lägenheter är OVK besiktigade 2017 och är godkända 2018.

Planerade större renoveringar enligt underhållsplan:
För 2020 är planerat underhåll/investering beslutad till 934tkr. Större förändringar är målning av fönster mot Amiralsgatan, utökning av cykelställ, justering av dagvatten anslutning mot gatan samt justering av ventilationskorsten i 32:an. Utbyte av stängselnät på gården. Ändringar härvid kan förekomma.
Planerat underhåll/investeringar enligt plan 2021 tom 2030 beräknas till årssnitt cirka 810tkr. Detta underhåll/investeringar med åtföljda kostnader är inte beslutade ännu, bara planerade, beslut tas löpande årsvis november/december.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV leveras av ComHem (basutbudet ingår i månadsavgiften) och bredband av Bredbandsbolaget. Bredband med en hastighet om 100 Mbit/s ingår i månadsavgiften.

Övrigt

Föreningen har en lummig innergård med en stenbelagd gång, plantering och två bersåer där det finns utemöbler under sommarhalvåret. Det finns också två cykelparkeringar under tak.

Föreningens tre tvättstugor med tillhörande torkvindar är belägna på vinden.

Bf Amiralsgården är en bostadsförening, dvs. en äldre variant av bostadsrättsförening. Det är därför extra viktigt att läsa igenom föreningens stadgar (regler) så man känner till sina rättigheter och skyldigheter.

Spekulanter uppmanas att läsa mer information på föreningens hemsida; http://amiralsgardenupa.bostadsratterna.se/

Område

Allmänt

Sankt Knut upplevs av många som en liten stad i staden och präglas av trädgårdar samt grönska. Området är väldigt lugnt trots sitt centrala läge och mycket gemytligt. Stadsdelen välkomnar med sina pampiga 20-talsfasader och charmerar med de låga Kulturhusen. Runt Sankt Knuts Torg ligger flera populära caféer, restauranger och små affärer. På andra sidan Amiralsgatan ligger omtyckta Folkets Park och i området ligger Sankt Pauli kyrkogårdar som många nyttjar för promenader eller joggingturer. I området ligger flera förskolor och även grundskolan Sorgenfriskolan. Vi på Grip rekommenderar sushi från prisbelönta Saiko, bröd och bakverk från Söderberg & Sara, blominköp på Florera och en bit mat på populära Spoonery.

Kommunikation

Härifrån tar man sig enkelt över hela stan med både buss, bil och cykel. Pendlaren promenerar till stationen Triangeln på cirka tio minuter och Malmö city ligger på bekvämt gång- samt cykelavstånd. I området stannar flera stadsbussar och inte långt härifrån avgår flertalet pendelbussar. Den bilburne tar sig enkelt ut på motorvägarna.

Parkering

Boendeparkering råder i området, kontakta gatukontoret för mer information. Det finns även flera garage i stadsdelen, bland annat har PMalmö två garage på Disponentgatan.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument