Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1951

Österportsgatan 1A

City / Gamla Staden Malmö

Ljus, genomgående tvåa med stor uteplats i väster på toppläge i city!

Hissen leder upp till tredje våningen där denna rymliga, väldisponerade tvåa bjuder in med rymlig terrass, stort vardagsrum i anslutning till det stilrena köket från Noblessa, väl tilltaget badrum och rofyllt sovrum med bra förvaringsmöjligheter. Lägenheten har genomgående vackra skeppsgolv, vita väggar och en tidlös stil. Utmärkt läge i city med caféer, restauranger och shopping utanför dörren, närhet till parker och med utmärkta kommunikationer för pendlaren. Välkommen!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 65.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 3 av 6, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: City / Gamla Staden
Byggår: 1951
Månadsavgift: 3573 kr/mån
inkl. värme, VA, TV och bredband.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Byggnaden på fastigheten Sågen 1 uppfördes 1951 efter ritningar signerade av Malmöarkitekten August Stoltz (1877-1959). Stoltz föddes i Malmö där han efter sin utbildning drev ett eget arkitektkontor i Malmö innan han utnämndes till stadsarkitekt. Under de första åren av egen verksamhet ritade Stoltz ett stort antal flerbostadshus och villor runtom i Malmö, de allra flesta i jugendstil med inslag av nybarock. Runt 1910 började hans arkitektur få inslag av nationalromantik, och ganska snart fick hans byggnader en nationalromantisk prägel med tydliga regionala tendenser, ofta med inslag av nyrenässans och nybarock. Under 1910-talet ritade han ett stort antal villor runtom i Skåne, men fick snart också en lång rad uppdrag att rita bankbyggnader i Falköping, Jönköping, Kalmar, Linköping, Lund, Malmö och Värnamo. På 1910- och 20-talen stod han också för ritningarna till ett stort antal restaureringsprojekt runtom i Skåne. Stoltz ritade och lät uppföra många flerbostadshus i Malmö och står bland annat bakom Mannhem på Ribersborg samt två bankbyggnader på Stortorget.

Interiör

Österportsgatan är en sidogata till Drottningtorget som bland annat lockar med boulebaren, glass på Dolce Sicilia och flera omtyckta restauranger. Kanalen som nås på någon minut erbjuder mysiga promenadstråk och pendlaren har nära till Centralstationen. Här är det nära till all tänkbar närservice och trots detta ligger Österportsgatan på ett lugnt läge. I denna 50-talsbyggnad signerad August Stoltz ligger den här ljusa, väldisponerade tvåan med genomgående planlösning och smakfulla materialval. Här kan köparen bara flytta rakt in och trivas!

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med vita väggar och grått klinkergolv. Här finns plats för avhängning och garderoben erbjuder bra förvaringsmöjligheter.

Vardagsrum / kök:

Det stora vardagsrummet har släta, vita väggar, skeppsgolv och två fönster som vetter mot terrassen. Här finns naturlig plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel och bokhyllor och matplats. Köket som ligger i anslutning till vardagsrummet har samma fina skeppsgolv och vita väggar. Den stilrena inredningen i vitt från Noblessa erbjuder bra förvaring och den svarta bänkskivan i sten har goda arbetsytor. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin, keramikhäll och spisfläkt.

Badrum:

Badrummet är helkaklat i vitt med en vägg i mörkgrått, på golvet ligger matchande klinkergolv i mörkgrått med underliggande golvvärme (elektrisk) och belysningen utgörs av infällda spotlights. Här finns duchhörna med infällbara glasdörrar, wc, tvättställsmöbel och spegel. Badrummet är även förberett för tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Sovrum:

Det rofyllda sovrummet har samma fina skeppsgolv, vita väggar och två fönster som vetter mot entresidan. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och den stora garderoben med skjutdörrar erbjuder bra förvaringsmöjligheter.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 65.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 3 av 6, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2019-03-19
Primärenergital: 199 kWh/m2 och år (F) Energiförbrukning ATEMP: 154 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1951
Övrigt: Vid entrén till lägenheten ligger den stora uteplatsen i västerläge. Terrassen vetter mot föreningens gård. Här finns plats att sitta i de platsbyggda sofforna och även att möblera med matbord samt stolar. Det går bra att grilla med elgrill på uteplatsen.

Säljaren disponerar idag över ett källarförråd.
Månadsavgift: 3573 kr/mån
inkl. värme, VA, TV och bredband.
Andelstal: Andel i förening 1.87 %
Andel av årsavgiften: 1.93 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3756 kr/år,
  • Försäkring: 1798 kr/år,
TOTALT: 5554 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Sågen

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Sågen är en äkta bostadsrättsförening som består av 38 lägenheter, 2 lokaler och ett garage. Föreningens byggnad uppfördes 1951 och byggdes om från delvis kontor kontor och butik till bostäder 2006-2007 i samband med att föreningen bildades och förvärvade fastigheten. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 38
Antal lokaler: 2
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1183 kr
Pantsättningsavgift: 473 kr
Ekonomi

Föreningen har inte beslutat om några avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
Fasader 1951
Fönster 2007
Tak 2007
Trapphus 2007
Vattenstammar 2007
Värmestammar radiatorer 2007
Värmesystem 2007
Elledningar 2007
Avloppsstammar 2007
Balkonger 2013
Trädgård 2013
Källare och vind 2013
Byte av port på 1A sommaren 2017
Fönsterbyte gamla delen våren 2018
OVK 2019
Energideklaration 2019
Vaxat utsidan av huset mot Österportsgatan 2019
Spolat stammarna hösten 2019
Murat igen en trasig port mot Österportsgatan 2019

Kommande renoveringar/underhåll 2020:
Inspektion av gamla balkonger mot Österportsgatan.
Renovering av skorstenar.
Reparation av fasadsprickor mot gården på loftgångssidan.

Parkering

Föreningen äger garaget med 59 stycken garageplatser. Man delar cirka hälften av garageplatserna med grannföreningen som hyr in sig. Det löper om ett 30-årigt kontrakt sinsemellan.
Kostnaden för att hyra en garageplats är cirka 750 kronor/månad och MC-plats cirka 375 kronor/månad. Separat kösystem tillämpas.

Kabel-TV och bredband

Digital TV levereras av Telenor (basutbud ingår i månadsavgiften). Bredband levereras av Telia. Bredband med en hastighet om 100 MBit/s ingår i månadsavgiften.

Övrigt

Gemensam tvättstuga finns på markplan. Den är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, el-mangel och ett stort torkrum. Miljöstation finns också på markplan.

Föreningen har gemensam el och elen debiteras tillsammans med månadsavgiften.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Föreningen har en innergård med stenbelagd uteplats, grönska och gemensamma utemöbler.

Område

Allmänt

Lugnt och vackert område trots det centrala läget mitt i Malmö centrum. Huset vetter ut mot kanalen med grönska och vackra promenadstråk. Ett stenkast från lägenheten ligger stadskärnan med sitt stora utbud av butiker, restauranger, caféer och mycket därtill som Malmö har att erbjuda. Trots detta är det här lugnt och skönt tack vare läget mot kanalen och den lugna återvändsgatan.

Kommunikation

Utmärkta kommunikationer tack vare det centrala läget såväl kommunalt som för den bilburne. Stadsbussar liksom centralstationen ligger på bekvämt promenadavstånd och härifrån tar sig den bilburne smidigt ut på motorvägarna.

Parkering

Föreningen äger garaget med 59 stycken garageplatser. Man delar cirka hälften av garageplatserna med grannföreningen som hyr in sig. Det löper om ett 30-årigt kontrakt sinsemellan.
Kostnaden för att hyra en garageplats är cirka 750 kronor/månad och MC-plats cirka 375 kronor/månad. Separat kösystem tillämpas. Boendeparkering kan erhållas genom P Malmö, för mer information besök www.pmalmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument