Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1948

Bobergsängen 5A

Dammfri Malmö

Välplanerad, genomgående tvåa med balkong i soligt läge i välskött förening!

På lugnt läge nära Pildammsparken och med Ribersborgs stränder en kort cykeltur bort ligger grönskande Bobergsängen. Högst upp i denna välskötta föreningen ligger den här väldisponerade tvåan utan insyn och med fri utsikt. Här erbjuds ett rymligt vardagsrum med utgång till balkong i soligt läge, rofyllt sovrum, stilrent kök i vitt, badrum med badkar och goda förvaringsmöjligheter i de tre klädkammarna. Förening som gjort de tunga renoveringarna och som har en inbjudande innergård, en övernattningslägenhet och en festlokal. Välkommen!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 55.8 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 3 av 3, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Dammfri
Byggår: 1948
Månadsavgift: 3220 kr/mån
inkl värme, VA, kabel-TV & bredband

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var arkitekten Fritz Österlind (1885-1959) som ritade bygnaderna som 1948 uppfördes på fastigheten Fyen 3. Österlind studerade vid Tekniska Yrkesskolan i Malmö och efter det vid Kunstakademiet i Köpenhamn. 1907 påbörjade han sin karriär som ritbiträde hos malmöarkitekterna August Ewe och Carl Melin för att senare starta eget arkitektkontor. Österlind var en av de mest produktiva arkitekterna i Malmö undeer åren omkring 1930. Framförallt ritade han flerbostadshus och villor. Fram till mitten av 1930-talet hade han det arkitektoniska ansvaret för flertalet av HSB:s projekt i Malmö. Han var även verksam som lärare i byggnadslära och ritning vid Tekniska Läroverket och Tekniska Yrkesskolan i Malmö. Österlind engagerade sig även i Skånska föreningen för Byggnadskultur och han utarbetade typritningar för egnahem åt Statens Byggnadsbyrå.

Österling ritade bland annat kvarteret Ulrika 1926-1927, som är HSB:s första byggnad i Malmö, biografen Metropol i Hörby samt flertalet flerbostadshus i Malmö och Lund.

Interiör

I grönskande omgivningar, på perfekt pendlingsläge och granne med Pildammsparken ligger denna ljusa, genomgående tvåa med fri utsikt.

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med vita väggar och ekparkett. Direkt till höger finns plats för avhängning och de tre klädkammarna erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Hallen erbjuder även plats att möblera med exempelvis byrå.

Vardagsrum:

Till vänster ligger vardagsrummet som har ekparkett, vita väggar och stort fönsterparti som vetter mot balkongen som även den nås härifrån. Rummet är lättmöblerat och erbjuder naturlig plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel, bokhylla och matplats.

Badrum:

Badrummet är halvkaklat i vitt och på golvet ligger svartmålat klinkergolv. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställsmöbel och spegelskåp.

Kök:

Köket har vita väggar, klinkergolv och fönster med utsikt över trädtoppar samt mot Turning Torso. Den vita inredningen erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan löper vackert mönstrat kakel. Köket är utrustat med kyl/frys, spis med keramikhäll, kolfilterfläkt och diskmaskin (cirka -2017). I köket finns även en bänk med matplats för 2-3 personer.

Sovrum:

Det rofyllda sovrummet har ekparkett, väggar i vitt samt grått och fönster utan insyn med grönskande utsikt. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord, arbetsplats och garderob för den som så önskar.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 55.8 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 3 av 3, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2019-09-06
Primärenergital: 129 kWh/m2 och år (E) Energiförbrukning ATEMP: 108 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1948
Övrigt: Från vardagsrummet nås balkongen som ligger i sydvästläge och bjuder på sol från förmiddag till kväll. Balkongen bjuder på fri, grönskande utsikt och här finns plats att möblera med bord och stolar.

Lägenheten har säkerhetsdörr.

Säljaren disponerar idag över ett vinds- och ett källarförråd.
Månadsavgift: 3220 kr/mån
inkl värme, VA, kabel-TV & bredband
Andelstal: Andel i förening 0.66061285771137 %
Andel av årsavgiften: 0.728 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3200 kr/år,
  • Försäkring: 1750 kr/år,
TOTALT: 4950 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Svenstorp 4

Allmänt

Brf Svenstorp 4 är en äkta bostadsrättsförening som består av 128 lägenheter och två lokaler. Föreningen bildades i samband med att byggnaderna uppfördes 1948. Föreningen innehar marken med tomträtt, nuvarande tomträttsavtal löper till och med 2020-10-31

Antal lägenheter: 128
Antal lokaler: 2
Antal hyreslägenheter: 1
Äger föreningen marken? Nej.
Överlåtelseavgift: 1183 kr
Pantsättningsavgift: 473 kr
Ekonomi

Föreningen har god ekonomi och låg belåningsgrad.

Föreningen höjde avgifterna med 5% 2020. Föreningen kommer sannolikt att höja månadsavgifterna med 5% år 2021 och 2022, men inget beslut är taget.

Renovering och underhåll

Renovering och underhåll:
Genomförda renoveringar:
1999 Nya plåtklädda isolerglasfönster och säkerhetsdörrar.
2000 Kall-varm-vatten ledningar utbytta till samtliga lägenheter.
2001 Installation av säkerhetsdörrar.
2002 Nya elcentraler i lägenheterna samt jordfelsbrytare.
2010 Trapphusen ommålade.
2012 Nya miljöstationer.
Samtliga tvättstugor är renoverade och har nyare maskiner.
2013-2014 Avloppsstammarna till kök samt badrum renoverades med relining (rörinfodring).
2016 Byggdes föreningens styrelserum om till ett studentrum och nedre delen av fasaden mot Mariedalsvägen kläddes om.
2016 Renovering av gårdsbyggnaden "Gröna huset".
2017 Byttes samtliga källarstaket.
2019 Byttes fjärrvärmeväxlaren, relining utfördes på de liggande avloppsstammarna i källaren och en del av dagvattenledningarna byttes ut i två av husen.
2019-2020 Takrenovering.

Kommande renoveringar:
Föreningen har en underhållsplan som följs och regelbundet uppdateras.
Föreningen planerar att se över och renovera de dagvattenledningar som är i behov och återställa innergård och trädgårdsmiljöerna runt husen under 2021. I dagsläget inga vidare beslut tagna.

Kabel-TV och bredband

Både basutbud av kabel- TV och bredband ingår i månadsavgiften. Kabel-TV levereras av Telenor och bredband med en hastighet om 250/250 MBit/s levereras av Ownit.

Övrigt

Föreningen har en trevlig, välskött innergård med stora grönytor och en liten damm. En vaktmästare är anställd för att sköta föreningens fastigheter och trädgård. Föreningen erbjuder både utemöbler och grillar kostnadsfritt till medlemmarnas förfogande.

På källarplan finns en gemensam, fräsch tvättstuga med torkrum. I källaren finns också plats för cykelparkering.

På gården finns miljöstation med källsortering. Två gånger om året hyr föreningen containrar för att medlemmarna ska kunna göra sig av med grovsopor.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkring ingår i månadsavgiften.

En övernattningslägenhet med fyra bäddar kan hyras till en kostnad om cirka 150 kronor/natt. Det finns även en festlokal som medlemmarna kan hyra till en kostnad om cirka 250 kronor/tillfälle. Föreningen har även ett biljard- och pingisrum som medlemmarna kan nyttja kostnadsfritt.

För mer information, besök gärna föreningens hemsida; www.brfsvenstorp4.se eller maila brf.svenstorp4@gmail.com.

Område

Allmänt

Lägenheten är belägen på ett av Malmös bästa lägen med gångavstånd till parker, city och havet men i ett lugnt och trivsamt område. Pildammsparken, Rönneholmsparken och Slottsparken ligger alla inom bekvämt gångavstånd från lägenheten och det är även promenadavstånd till stadskärnan med shopping- och nöjesutbud. För den fotbollsintresserade ligger Swedbank Stadion bara ett par minuters promenad bort. I närheten ligger Kronprinsen köpcentrum med bland annat mataffär, klädbutiker, apotek, systembolag och vårdcentral. I området finns även ett brett utbud av restauranger caféer och pubar. Vi på Grip kan varmt rekommendera att ta en fika på Café Knus eller en bit mat på JPs.

Kommunikation

Bra kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne. Flera stadsbussar stannar nära lägenheten och det är endast cirka 15 minuters promenad till Citytunnelns station Triangeln. Med bil tar man sig smidigt både till Öresundbron, Ringvägen och Stockholmsvägen.

Parkering

Gratis parkering respektive boendeparkering råder i området, vilket gör att det är lätt att hitta ledig plats. För mer information om boendeparkering, kontakta Gatukontoret. Därutöver har grannföreningen garageplatser till uthyrning (kösystem tillämpas).

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument