Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1956

Branteviksgatan 10A

Nobeltorget Malmö

Ljus, genomgående tvåa med stor inglasad balkong i välskött förening!

En halv trappa upp ligger denna välplanerade tvåa som bjuder på stilrent kök i vitt med stor matplats, stort vardagsrum med utgång till inglasad balkong, rofyllt sovrum, helkaklat badrum med dusch och god förvaringsmöjligheter. Belägen i välskött HSB-förening med stora, grönskande gårdar. Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 60.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 1.5 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Nobeltorget
Byggår: 1956
Månadsavgift: 3782 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Funktionalismen hade forskat fram normer hör hur man skulle utforma huset på ett funktionellt sätt och planlösningen utnyttjades till max. Efter att det tidigare varit brist på material kring krigsåren runt 1940 hade man återigen bredare tillgång av material, inte minst tegel på 50-talet. Byggandet kom åter igång på allvar och idén om folkhemmet slog igenom i bostadsbyggandet. Detta visades bland annat i form av barnrikeshus för trångbodda familjer och ABC-städer med plats för både arbete, bostad och centrum. Husen under 50-talet var mer prefabricerade än tidigare och höll överlag hög kvalitet med fina trägolv, kök av hög kvalité och inredningar som står sig än idag. Bland lägenheter blev tre rum och kök standard för familjelägenheter. Husen förändrades mycket under årtiondet, från de traditionella 1,5-plans egnahemhusen i trä till enplansvillor i tegel eller puts, från källare med funkisytor till enplanshus på platta på mark som då var en nyhet. Husen ökade i storlek och efter att funkisen satt sin prägel på husen i många år hade nu forskare undersökt hur man bäst kunde planera hus och 50-talshusen fick en effektiv planlösning, där alla utrymmen utnyttjades maximalt. Arkitekturen på 50-talet kännetecknas bland annat av fasad i trä, tegel, putsad lättbetong eller eternitplattor, funktionell insida, plast och rostfritt stål, elektrisk spis och diskmaskin, kylskåp blev vanligt, uppvärmning genom eldning med olja, schackmönstrade golv av vinylplattor, linoleumgolv, stavparkett i vardagsrum, släta innerdörrar i fanér, teak eller mahogny. Svensk arkitektur fick stor uppmärksamhet internationellt under 50-talet.

Interiör

I grönskande omgivningar med närhet till affärer och med utmärkta kommunikationer ligger Branteviksgatan. Föreningen har gjort många av de tunga renoveringarna. Lägenheten som ligger en halv trappa upp bjuder på välplanerade ytor och en rymlig, inglasad balkong i söderläge. Välkommen!

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med vita väggar och laminatgolv. Här finns plats för avhängning och den stora garderoben med skjutdörrar i spegelglas erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Sovrum:

Till höger ligger sovrummet som har vita väggar, laminatgolv och fönster som vetter mot entrésidan. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och garderoben erbjuder förvaring.

Kök/matplats:

Det rymliga köket har vita väggar, laminatgolv och två fönster som bidrar till ett generöst ljusinsläpp. Den vita inredningen erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ovanför den gråa bänkskivan löper ljusgrått kakel. Köket är utrustat med kyl/frys, inbyggnadsugn, keramikhäll och kolfilterfläkt. I köket finns plats för stort matbord för minst sex personer.

Vardagsrum:

Det luftiga vardagsrummet har vita väggar, laminatgolv och stort fönsterparti som vetter mot balkongen som även den nås häirfrån. Här finns gott om plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel och bokhyllor.

Badrum:

Badrummet som renoverades av föreningen i samband med vattenstammarna byttes 1999 är helkaklat i vitt med detaljer i aprikost och på golvet ligger ljust klinkergolv. Inredningen i badrummet byttes ut 2018 och består av duschhörna med infällbara dörrar, wc, tvättställsmöbel och spegelskåp.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 60.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 1.5 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2018-02-14
Primärenergital: 112 kWh/m2 och år (E)
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1956
Övrigt: Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen som ligger i söderläge. På golvet ligger svart golv och här finns gott om plats att möblera med bord och stolar eller soffgrupp.

Säljaren disponerar idag över ett källarförråd.
Månadsavgift: 3782 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Andelstal: Andel i förening 0.51255 %
Andel av årsavgiften: 0.51255 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 3 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 6000 kr/år,
  • Försäkring: 2000 kr/år,
TOTALT: 8000 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Hsb Brf Gunnebo

Allmänt

HSB Brf Gunnebo är en äkta bostadsrättsförening och består av 188 lägenheter och 2 lokaler med adresserna Branteviksgatan 8-16. Föreningens bildades samma år som byggnaderna färdigställdes 1956.

Äger föreningen marken? Nej.
Överlåtelseavgift: 1183 kr
Pantsättningsavgift: 473 kr
Ekonomi

Föreningen har inte beslutat om några avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Utförda renoveringar:
1999: Balkongerna glasades in och föreningen renoverade alla badrum i samband med att vattenstammarna byttes ut.
2000: Installerades ett tag-system till entréerna.
2004: Målning av trapphus, källargångar och barnvagnsrum.
2005: Nya nyckelbrickslås till entréerna installerades.
2006: Nya tvättmaskiner installerades.
2007: Nytt låssystem och porttelefoner.
2012: Nya yttertak.
2013: Två nya tvättstugor färdigställdes.
2015: Nya fönsterbalkar och visst fasadarbete.
2015-2016: Relining av avloppstammar i kök och badrum.
2018 Föreningen har installerat nytt elektroniskt bokningssystem för tvättstugorna.
2019 Fasadarbete.

Planerade renoveringar:
Föreningen följer en undehållsplan och har inga större renoveringar planerade de närmaste åren.

Parkering

Föreningen har 43 st parkeringsplatser för uthyrning som kostar cirka 200 kr/månad samt 7 MC-platser för cirka 50 kr/månad. Till dessa tillämpas separat kösystem. Det finns även möjlighet att hyra garageplats i grannföreningen Brf Torbjörn för 400 kr/mån. Utöver detta råder det boendeparkering på gatorna i området.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Com Hem (basutbudet ingår i månadsavgiften) och bredband kan erhållas av Ownit med en hastighet om 100/100 Mbit till en kostnad om cirka 79 kronor/månad.

Övrigt

Föreningen har en stor, grönskande innergård med gräsmatta, vackra träd och buskar. Här kan du spendera många mysiga kvällar ute i sommarsolen! Det finns även tillgång till cykelparkering ute på gården samt cykel förråd nere i källaren. Miljöhus finns för sopsortering.

Föreningen har en tvättstuga i varje huskropp som är belägen i källaren och är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och ett torkskåp. Föreningen har ett motionsrum samt hobbyrum som får användas av föreningens medlemmar. Det finns även en gemensam festlokal som kan hyras.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. Bostadsrättstillägg bekostas av lägenhetsinnehavaren.

Föreningen innehar marken med tomträtt, tomträttsavtalet omförhandlas 2026.

Köpare måste bli medlem i HSB för att godkännas som medlem, kostnad cirka 500 kronor. Årsavgift om 300 kronor tillkommer. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1138 kronor av köpare samt pantsättningsavgift om 455 kronor av låntagare.

Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen.

Område

Allmänt

Nobeltorget, hjärtat av Nobelvägen ligger i korsningen med Amiralsgatan. Det är ett av områdena i Malmö som blommat ut och blivit en väldigt attraktiv stadsdel att bo i. På populära Nobel får du ett superläge med närheten till city, men även Folkets Park, Möllevången och Pildammsparken. Torget som tillkom 1932 efter att ha kallats Nobelplan, har genomgått en uppfräschning och är idag ett urbant torg med mycket liv och rörelse. Här hittar du flertalet livsmedelsbutiker, lokala caféer och mysiga restauranger.

I närheten finns grönområden och tycker du, precis som vi, om torghandel ligger Möllevångstorget inom promenadavstånd.

Bebyggelsen i området består främst av hus uppförda efter 1930-talet och förvaltas idag av många föreningar med god och välskött ekonomi. Detta är ett perfekt område för dig som vill bo strax utanför den innersta stadskärnan men ändå med närhet till allt!

Kommunikation

Precis intill Nobeltorget avgår stadsbussarna 3, 5 (superbussen) och 32 med regelbundna avgångar till city och andra delar av staden. Härifrån är det endast cirka 15-20 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln, vilket gör det perfekt för pendlaren. Studenten tar sig via cykel till Malmö Universitet på 15 minuter och vill du istället resa till Lunds Universitet, finns täta buss- och tågförbindelser. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument