Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1958

Falkmansgatan 7A

Pildammarna Malmö

Totalrenoverad trea med parkutsikt och hiss från markplan i obelånad förening!

Hissen från markplan leder upp till fjärde våningen där den här smakfullt renoverade trean ligger. Lägenheten bjuder på stilrent kök i vitt med delvis öppen planlösning mot vardagsrummet, inglasad balkong om cirka 10 kvadratmeter, renoverat badrum med jacuzzi, två bra sovrum och rymlig klädkammare. Lägenheten har genomgående vackert parkettgolv och släta, ljusa väggar. Välmående och obelånad förening med bland annat gym och trevlig gård. Toppläge granne med Pildammsparken. Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 75.5 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 4 av 8, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Pildammarna
Byggår: 1958
Månadsavgift: 3822 kr/mån
inkl. värme, V/A, kabel-TV (basutbud) och bostadsrättstillägg.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var arkitekten Sven Grönqvist som medverkade när byggnaderna ritades och 1958 uppfördes på fastigheten Lorensborg 1. Grönqvist ledde under många år HSB:s arkitektkontor. Under sent 1930-tal/tidigt 1940-tal ritade Grönqvist bland annat flera kvarter på Ellstorp tillsammans med Thorsten Roos.

Efter att det tidigare varit brist på material kring krigsåren runt 1940 hade man på 1950-talet återigen bredare tillgång av material, inte minst tegel. Byggandet kom åter igång på allvar och idén om folkhemmet slog igenom i bostadsbyggandet. Detta visades bland annat i form av barnrikeshus för trångbodda familjer och ABC-städer med plats för både arbete, bostad och centrum. Husen under 50-talet var mer prefabricerade än tidigare och höll överlag hög kvalitet med fina trägolv, kök av hög kvalité och inredningar som står sig än idag. Bland lägenheter blev tre rum och kök standard för familjelägenheter. Husen förändrades mycket under årtiondet, från de traditionella 1,5-plans egnahemhusen i trä till enplansvillor i tegel eller puts, från källare med funkisytor till enplanshus på platta på mark som då var en nyhet. Husen ökade i storlek och efter att funkisen satt sin prägel på husen i många år hade nu forskare undersökt hur man bäst kunde planera hus och 50-talshusen fick en effektiv planlösning, där alla utrymmen utnyttjades maximalt. Arkitekturen på 50-talet kännetecknas bland annat av fasad i trä, tegel, putsad lättbetong eller eternitplattor, funktionell insida, plast och rostfritt stål, elektrisk spis och diskmaskin, kylskåp blev vanligt, uppvärmning genom eldning med olja, schackmönstrade golv av vinylplattor, linoleumgolv, stavparkett i vardagsrum, släta innerdörrar i fanér, teak eller mahogny. Svensk arkitektur fick stor uppmärksamhet internationellt under 50-talet.

Interiör

Granne med Pildammsparken, nära mataffärer, förskolor, skolor, med goda pendlingsmöjligheter och en kort cykeltur från Ribersborgsstranden ligger denna ljusa trea som totalrenoverats under de senaste åren. Lägenheten ligger i välskött och skuldfri HSB-förening med bland annat inbjudande utemiljö, gym och fritidslokal. Huset har hiss från markplan som leder upp till fjärde våningen där denna insynsfria trea ligger med fri utsikt mot Pilsammsparken och Malmö Stadion. Lägenheten har renoverats på smakfullt och stilrent sätt. Här är det bara att flytta rakt in och trivas!

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med bredspacklade, vita väggar, ekparkett och belysning som utgörs av infällda spotlights. Här finns plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i den rymliga klädkammaren rakt fram till höger.

Badrum:

Badrummet som renoverades 2015 (kvalitetsdokument finns) är helkaklat i vitt, på golvet ligger vackert skimrande klinkergolv i gråsvart med underliggande golvvärme (elektrisk) och i taket finns infällda spotlights. Här finns jacuzzi med dusch, wc, tvättställsmöbel, spegelskåp, separat badrumsskåp och handdukstork (vattenburen).

Sovrum:

Det första sovrummet har gråa väggar samt en matchande fondtapet, samma snygga ekparkett som i hallen och fönster utan insyn med fri utsikt. Här finns plats att möblera med säng, nattduksbord och till exempel byrå.

Sovrum:

Lägenhetens andra sovrum har vita väggar, samma fina ekparkett och även här fönster med fri utsikt utan insyn. Rummet erbjuder plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och garderoben erbjuder bra förvaringsmöjligheter.

Kök:

Köket som renoverades 2015 har vita väggar, samma snygga ekparkett och fönster som vetter mot balkongen och grönområden. Den snygga inredningen i vitt erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i svart löper glasmosaikkakel. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, indukstionshäll, inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin, inbyggnadsmikro och kolfilterfläkt. I köket samt i den stora öppningen till vardagsrummet finns gott om plats för mycket stort matbord för den som så önskar.

Vardagsrum:

Vardagsrummet som ligger i delvis öppen planlösning mot köket har bredspacklade, vita väggar samt en grå fondvägg, ekparkett på golvet och fönster som vetter mot den inglasade balkongen som även den nås härifrån. Här finns plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel och bokhyllor.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 75.5 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 4 av 8, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2018-09-21
Primärenergital: 93 kWh/m2 och år (E)
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1958
Övrigt: Från vardagsrummet nås den stora, inglasade balkongen om cirka 10 kvadratmeter. Balkongen vetter åt öster, bjuder på morgon-/förmiddagssol och fri utsikt över grönområden, Pildammsparken samt Malmö stadion. Här finns plats att möblera med bord, stolar och exempelvis soffa.

Säljaren disponerar idag över ett matkällarförråd.
Månadsavgift: 3822 kr/mån
inkl. värme, V/A, kabel-TV (basutbud) och bostadsrättstillägg.
Andelstal: Andel i förening 0.47775 %
Andel av årsavgiften: 0.47775 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 4 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 2880 kr/år,
  • Försäkring: 2000 kr/år,
TOTALT: 4880 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Driftskostnaden för hemförsäkring är en uppskattad schablonkostnad och kan komma att variera för nästa ägare.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

HSB BRf Roxen

Allmänt

HSB Brf Roxen i Malmö är en äkta bostadsrättsförening som består av 171 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt och 13 lokaler. Föreningens byggnad uppfördes 1958 och består av tre åttavåningshus. Föreningen innehar marken med tomträtt, tomrättsavgälden omförhandlas vart tioende år och omförhandlades senast 2020-01-01.

Antal lägenheter: 171
Antal lokaler: 13
Äger föreningen marken? Nej.
Överlåtelseavgift: 1656 kr
Pantsättningsavgift: 710 kr
Ekonomi

Föreningen har mycket god ekonomi och är obelånad. Enligt föreningens 5-årskalkyl planeras en årlig höjning av månadsavgifterna med 2-2,5%.

Renovering och underhåll

Genomförda renoveringar:
1997 renoverades hissystemet.
2001 byttes vattenstammarna i kök och badrum.
2010/2011 moderniserades uppvärmningssystemet.
2012 genomfördes renovering av skärmtak, målning underjordsgarage.
2014/2015 relining, hustak inklusive balkongtak, komplettering av trädgård, kameraövervakning i miljörummet.
2015-2016 belysning (ny armatur) garage och huskropp långsidor, upprustning och renovering av fritidslokal, styrelserum och expeditionen, besiktning och uppdatering av skyddsrum, sotning av ventilationskanaler, ny källarnedgång gaveln Falkmansgatan 3 A.
2016-2018 Cewe instrument AB (gemensam el).
2016-2017 Ny belysning i samtliga källare och förråd.
2016-2017 Ny tvättmaskin på Falkmansgatan 5A.
2016-2017 Ny fläkt i taket, Falkmansgatan 7B.
2016-2017 Ny källarnedgång, gaveln Falkmansgatan 3A.
2015 Byte avstängningsventiler för vatten, åtgärder för körbanor/asfalt.
2015 Relining av avloppsstammar.
2014 Fasadrenovering samt byte av stuprör och hängrännor.
2014 Yttertak på Falkmansgatan 3,5 och 7.
2017-2018 Nya ventiler i källarna, samtliga hus gällande värme och VVS.
2017-2018 Nya gavlar på norrsidan.
2017-2018 Justering och reparation av samtliga fönster.
2017-2018 Renovering av lokal på Falkmansgatan 3.
2018-2019 lades taket på Falkmansgatan 1 om.

Kommande renoveringar:
2020 kommer eventuellt hisslinorna att bytas eller kompletteras.
2020 planerar föreningen att genomföra mindre målningsarbeten.
2020 planeras renovering av vipportar.
Under de närmaste fem åren planerades större renovering av utemiljön. Garagetak, miljöhus, cykelparkering, trädgård, plattlägning och torget ingår i arbetet.

Parkering

Föreningen har 60 pakerings- och 31 garageplatser till uthyrning. Separat kösystem tillämpas.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV leverevas av Com Hem (basutbudet ingår i månadsavgiften) och bredband via fiber genom HSB Bolina med möjlighet att välja bland flera olika leverantörer.

Övrigt

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Föreningen har tecknat gemensamt elavtal och hushållen debiteras kvartalsvis efter faktisk förbrukning.

Föreningen har en träningslokal som kan nyttjas av medlemmarna. Föreningen har även en fritidslokal där de anordnar aktiviteter för medlemmarna. Lokalen kan även lånas kostnadsfritt av medlemmarna. I föreningen finns även cykelförråd, snickeri (Falkmansgatan 5), bastu (Falkmansgatan 3), hobbyrum och solarium. Föreningen har 14 större förråd som medlemmarna kan hyra, separat kösystem tillämpas.

I markplan i varje byggnad finns två tvättstugor. En större som är utrustad med en stor tvättmaskin, två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Den andra tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Föreningen har en inbjudande innergård med grönska, uteplatser och grillplatser.

Område

Allmänt

Lugnt, grönskande område med närhet till bland annat Pildammsparkens härliga grönområden och Swedbank Stadion för den fotbollsintresserade. I området finns livs, pizzeria, gym, skola och förskola. På cykelavstånd ligger Ribersborg med strand och badbryggor. Härifrån når man både Mobilia och Kronprinsen med sina generösa shoppingutbud på en kort cykeltur.

Kommunikation

Goda kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne. Stadsbussarna nummer 3 och 8 stannar båda i närheten av lägenheten, dessutom ligger både Triangeln och Hyllie på cykelavstånd.

Parkering

Föreningen har garage- och parkeringsplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. Därutöver råder fri parkering i området.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument