Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1929

Exercisgatan 9

Rörsjöstaden Malmö

Ljus och rymlig 4,5:a med vackra 20-talsdetaljer och balkong i sydvästläge!

På tredje våningen ligger denna luftiga lägenhet som bjuder på kök i anslutning till rymligt matrum samt vardagsrum i fil, två gårdsvända sovrum, stor balkong mot gården, renoverat badrum med tvättmaskin, gäst-wc och goda förvaringsmöjligheter. Belägen i stabil förening med god ekonomi och de tunga renoveringarna gjorda. Föreningen har en lummig och grönskande innergård med uteplats samt grillmöjligheter. Utanför porten lockar promenader i Kungsgatans vackra allé och lek samt umgände i Rörsjöparken. Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 110.0 m2
Rum: 4.5 rum och kök
Våningsplan: 3 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Rörsjöstaden
Byggår: 1929
Månadsavgift: 5052 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud).

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var den Malmöfödda arkitekten Gösta Olson (1894-1969) som ritade byggnaden som 1929 uppfördes på fastigheten Thora 4. Olson utbildade sig i Trondheim och studerade därefter till arkitekt vid Konstakademin i Düsseldorf. Efter att ha praktiserat hos bland annat jugendarkitekten Johan Osness i Trondheim och hos Leon Nilsson i Ignaberga återvände Olson till Malmö. 1927 startade Olson egen arkitektbyrå och byggnadsrörelse i Malmö. Han ritade främst hyreshus och flertalet uppförde han i egen regi, på så sätt skapade han sig ett stort fastighetsbestånd. Under 50-talet uppförde han även ett antal hus i Limhamn samt bland annat ett badhus och posthus i Alvesta. Olson deltig även ofta i arkitekttävlingar samt var under en tid ledamot i styrelsen för Malmös Byggmästareförening och suppleant i byggnadsnämnden i Malmö. Under sin tid i Norde träffade Olson sin blivande hustru och han höll under hela sitt liv kontakt med grannlandet. Olson var med och grundade Svensk-Norska föreningen och under andra världskriget engagerade han sig för norska flyktingar. För sin insats fick han Haakon-medaljen efter kriget.

Interiör

På Exercisgatan 9 ligger denna vackra byggnad signerad Gösta Olson som uppfördes 1929. Tre våningar upp i huset ligger den här rymliga, runtgående lägenheten med fin planlösning, gårdsvända sovrum och som badar i ljus tack vare fritt läge utanför. Lägenheten bjuder på många fina attribut från byggåret och har under senare år försetts med en rymlig balkong mot den grönskande innergården. Nuvarande ägare har även låtit installera luftkonditionering, perfekt för varma sommardagar.Här är det lätt att trivas. Välkommen!

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med vita väggar och brädgolv. Här finns plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i den rymliga klädkammaren till höger. Hallen har även plats att möblera med till exempel byrå.

Gäst-wc:

Till vänster ligger gäst-wc:n som har ljusa väggar och mörkgrått klinkergolv. Här finns wc och tvättställ.

Kök:

Rakt fram ligger köket som har vita väggar, schackrutigt golv och vackert spröjsat fönster med fri utsikt. Här finns ett både vackert och funktionellt skafferi i original bevarat. Den ljusa köksinredningen erbjuder bra förvaringsmöjligher och ovanför bänkskivan löper vitt kakel. Köket är utrustat med gasspis med elektrisk ugn, kolfilterfläkt, diskmaskin och kyl/frys.

Matrum:

Matrummet som nås från både köket och vardagsrummet har grågröna väggar, ekparkett, lamprosett som pryder taket samt vackert, spröjsat fönster med fri utsikt. Här finns gott om plats för det stora matbordet, skänk och exempelvis annat skåp.

Vardagsrum:

Vardagsrummet som ligger i fil med matrummet har väggar i samma grågröna ton, ekparkett på golvet, lamprosett och spröjsat fönster som vetter mot entrésidan. Rummet är mycket rymligt med plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel och bokhyllor.

Halva/arbetsplats:

Halvan nås från både vardagsrummet, mastersovrummet och hallen. Här är väggarna vita och på golvet ligger brädgolv. Halvan fungerar utmärkt som arbetsplats eller till ytterligare förvaring.

Mastersovrum:

Mastersovrummet har ljusa väggar samt en vacker fondtapet, vitbetsat brädgolv, lamprosett och spröjsat fönster som vetter mot föreningens lugna innergård. Här finns gott om plats för den stora dubbelsängen, nattduksbord, byrå och de åtta garderoberna erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter. I rummet finns även luftkonditionering som installerades 2018, perfekt för varma sommardagar.

Sovrum:

Lägenhetens andra sovrum har ljusgröna väggar, vitbetsat brädgolv och dubbla spröjsade dörrar som leder till balkongen. Även här finns gott om plats för säng, nattduksbord, byrå, bokhyllor och andra möbler.

Badrum:

Badrummet som renoverades 2013 (kvalitetsdokument finns) är helkaklat i vitt, på golvet ligger grått klinkergolv och de två små fönstren gör att naturligt ljusinsläpp finns. Här finns duschhörna, wc, tvättställsmöbel, spegel, badrumsskåp, handdukstork (elektrisk) och tvättmaskin med torktumlarfunktion.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 110.0 m2
Rum: 4.5 rum och kök
Våningsplan: 3 av 4, utan hiss
Energideklaration: Ej utfärdad
Energiprestanda: Energideklaration har ej utförts.
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1929
Övrigt: Från det ena sovrummet nås balkongen med fri utsikt över föreningens grönskande gård. Balkongen ligger i sydvästläge och bjuder på eftermiddags-/kvällssol. Balkongen har trätrall på golvet och här finns plats att möblera med bord och stolar.

Säljaren disponerar idag över ett vindsförråd och två källarförråd.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som 4 rum och kök i föreningens lägenhetsförteckning.

Boarea:
Lägenheten är registrerad som 105 kvadratmeter i föreningens lägenhetsregister. Anledningen till att uppgiften skiljer sig från säljarens uppgift är sannolikt att den baseras på en äldre mätnorm.
Den spekulant som anser boarean ha en stor betydelse för köpet uppmanas att göra en egen uppmätning.
Månadsavgift: 5052 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud).
Andelstal: Andel i förening 11.07595 %
Andel av årsavgiften: 12.474 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 3 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 5100 kr/år,
  • Försäkring: 2100 kr/år,
  • Övrigt: 1200 kr/år,
TOTALT: 8400 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Posten övrigt avser gas.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Thora

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Thora är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1934. Föreningens byggnad uppfördes 1929 och har adressen Exercisgatan 9. Föreningen består av 9 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 9
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1183 kr
Pantsättningsavgift: 473 kr
Ekonomi

Föreningen har god ekonomi och låg belåningsgrad. Föreningen planerar en avgiftshöjning om cirka 2% år 2021.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
2005 Renovering av trappuppgångar och tak.
2006 Renovering av tvättstugan och delar av fasaden. Balkongerna byggdes.
2006/2007 Byte av V/A-stammar i kök och badrum.
2007 Trappuppgångarna målades.
2013 Fönster på fasaden mot gatan renoverades.
2015 Tillvattenledningarna byttes och centralt varmvatten infördes.
2016 Trappuppgångar och ytterdörrar till lägenheterna målades.
2017 Tillvattenstammar byttes.

Kommande renoveringar:
Föreningen har inga större renoveringar planerade de närmaste åren.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Canal Digital (basutbudet ingår i månadsavgiften) och internet leveras genom ADSL alternativt genom mobilt bredband.

Övrigt

Föreningen har en inbjudande innergård med mycket grönska, uteplats med gemensamma utemöbler och grillmöjligheter. På gården finns även cykelparkering och vid den ena ingången finns kärl för matavfall och restavfall.

På vinden ligger tvättstugan som är utrustad med en tvättmaskin, en torktumlare och ett torkskåp.

Föreningens medlemmar genomför själva trappstädning och gårdsskötsel.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Område

Allmänt

Rörsjöstaden är en central stadsdel i Malmö city som karakteriseras av vackra byggnader med anor från 1800-talet. Området var från en början en grund sjö, Östra Rörsjön, belägen utanför Malmös fästningsverk. I takt med att stadsdelen växte dikades sjön ut för att ge plats åt stadens expansion. Därav uppkom namnet Rörsjöstaden.
Många av lägenheterna är välbevarade med vacker kraftfull arkitektur, enastående trapphus och tidsenlig stuckatur. De allra äldsta byggnaderna finner du på Löjtnantsgatan, Kommendörsgatan och Kornettsgatan.

Här bor du mitt i centrala Malmö men trots det är Rörsjöstaden en grönskande stadsdel. Vad sägs om en härlig promenad i den lummiga allén längs med Kungsgatan? I anslutning hittar du även populära Rörsjöparken och närhet till kanalen som rinner genom Malmö.

När det är dags för en bit mat rekommenderar vi på Grip restaurangen T-Bone för köttälskaren, Sushido för sushiälskaren och Organic bakery för den fikasugne. Det finns gott om guldkorn. För den kulturintresserade är S:t Pauli kyrkan som är uppförd 1882 värt ett besök.

För barnfamiljer kan det vara bra att veta att Rörsjös förskola och Rörsjöskolan samt S:t Pauli gymnasium finns i knutarna.

Kommunikation

En av fördelarna med att bo Rörsjöstaden är kommunikationsmöjligheterna. Trots promenadavstånd till det mesta så är utbudet av kollektivtrafik utomordentligt bra. I området finns stationen Stadshuset där flertalet stads- och pendlarbussar avgår. Värnhemstorget som är en stor knutpunkt för bussar ligger nära till hands. För dig som pendlar med tåg så är det promenadavstånd till både Centralstationen och Triangeln. Där finner du både Pågatåg och Öresundståg som på bara en kort stund tar dig över sundet till Köpenhamn.

Motorvägen utgår två kvarter härifrån. Det gör att du kommer ut på inre ringvägen inom fem minuter, vilket underlättar för den som vill åka både norr och söderut.

Parkering

Bilen parkeras företrädesvis på gatorna i området där det råder boendeparkering, kontakta Gatukontoret för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument