Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1939

Nikolaigatan 6

Triangeln Malmö

Genomgående, smakfullt renoverad tvåa med balkong i västerläge!

På toppläge med shopping, restauranger och caféer utanför porten ligger den här välplanerade, nyrenoverade tvåan. Lägenheten bjuder på nyrenoverat kök, helkaklat badrum, rofyllt sovrum, ljust vardagsrum med utgång till balkong i västerläge och gott om förvaring. Lägenheten har varsamt renoverats och har genomgående släta väggar, vackra golv i form av fiskbensparkett, parkett samt brädgolv. Perfekt läge med Triangelstationen utanför dörren, Möllan runt knuten och promenadavstånd till det mesta! Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 44.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 3 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Triangeln
Byggår: 1939
Månadsavgift: 2193 kr/mån
inkl. VA och värme, 240 kronor för bredband och kabel-TV tillkommer.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var Emil Svenow (1883-1981) som ritade byggnaden som 1939 uppfördes på fastigheten Vesslan 15. Svenow var en av två tvillingbröder och född i Lockarp. Svenow tog examen på Tekniska Elementärskolan i Malmö 1903, praktiserade därefter på olika arkitektkontor och utförde även några mindre projekt på egen hand. Han studerade mellan åren 1909 och 1912 på Berlins Bauakademie. Efter första världskriget sysslade han med återuppbyggnadsarbete i Ostpreussen. 1923 började han arbeta som arkitekt i Malmö då han under sina första år mest ritade villor, bland annat ett 40-tal hus i egnahemsområdet Rostorp. Dessutom utformade Svenow över 100 flerbostadshus, vilket gjorde honom till den mest produktiva arkitekten i Malmö före andra världskriget. Hans byggnader skiljer sig sällan mycket från varandra utan har en mycket enhetlig utformning. Svenow har bland annat ritat flertalet hus runt Dalaplan, Möllevångstorget, Malmö Opera, Västra Sorgenfri, Ribersborg och Folkets Park.

Interiör

Med stationen Triangeln och dess goda kommunikationer på ena sidan, Möllevångens myllrande uteliv på den andra, nära Folkets Park, vackra Pildammsparken och med citys utmärkta shoppingstråk ett stenkast bort kan läget inte bli bättre. Lägenheten som är ljus och genomgående har nyligen renoverats på smakfullt sätt samt bjuder på vackra originialdetaljer kombinerat med moderna bevämligheter. Här är det bara att flytta rakt in och trivas!

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen vacker tapet signerad William Morris, gråmålat brädgolv och plats för avhängning till vänster. Rakt fram erbjuds förvaringsmöjligheter i klädkammaren och in till höger finns ytterligare förvaringsmöjligheter i lägenhetens andra klädkammare.

Sovrum:

Till vänster från entrén sett ligger sovrummet i rofyllt läge mot innergården. Sovrummet har snygg ekparkett (2019/2020), släta, vita väggar och fönster som vetter mot innergården. Här finns plats att möblera med dubbelsäng, nattduksbord, byrå och den fina garderoben bjuder på bra förvaring.

Kök:

Köket som renoverades 2019/2020 har bredspacklade, vita väggar och vacker fiskbensparkett på golvet. Inredningen i grått erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i valnötsfanér löper vitt kakel. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn med mikrofunktion och kolfilterfläkt. Samtliga vitvaror utom induktionshällen är från Elektrolux med fem års garanti och är inköpta år 2019/2020.

Vardagsrum:

Från köket nås det ljusa vardagsrummet som även det har bredspacklade, vita väggar, samma vackra fiskbensparkett på golvet och stort fönsterparti som vetter ut mot balkongen som även nås från detta rum. Rummet är lättmöblerat och erbjuder rum för matplats, soffa, soffbord, TV och andra möbler för den som så önskar.

Badrum:

Från fortsättningen på hallen nås badrummet som är helkaklat i vitt med ljusgrått klinkergolv. Här finns duschhörna, wc, tvättställ med ny blandare (-2019/2020) och spegel (-2019/2020).

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 44.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 3 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2019-09-18
Primärenergital: 182 kWh/m2 och år (F) Energiförbrukning ATEMP: 147 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1939
Övrigt: Från vardagsrummet nås balkongen som vetter åt väster och bjuder på eftermiddags-/kvällssol. Balkongen har trätrall och här finns plats att möblera med bord och stolar.

Säljaren disponerar idag över ett vindsförråd.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som ett rum och kök i föreningens lägenhetsförteckning.
Månadsavgift: 2193 kr/mån
inkl. VA och värme, 240 kronor för bredband och kabel-TV tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 2.9 %
Andel av årsavgiften: 3.084 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3600 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 5100 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Driftskostnaderna är uppskattade schablonkostnader och kan komma att veriera för nästa ägare.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Vesslan 15

Allmänt

Bostadsrättsförening Vesslan 15 bildades 2009 och består av två flerbostadshus om 4 våningar. Föreningen finns på adresserna Nikolaigatan 6 och Södra Förstadsgatan 81 A-B. Föreningens fastighet förvärvades 2010 och omfattar 32 lägenheter (varav 2 hyresrätter och 30 bostadsrätter) och 8 lokaler med blandad verksamhet. Föreningens byggnader uppfördes 1939.

Antal lägenheter: 32
Antal lokaler: 8
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1183 kr
Pantsättningsavgift: 473 kr
Ekonomi

Föreningen sänkte avgifterna med 14,4% den 1/7-2019. l dagsläget har föreningen inga planer på att förändra avgiften.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
1990-talet: byte av vattenstammar, renovering av fasad, fönsterbyte och balkongrenovering.
2010: Renovering av värmestammar, ventiler och termostatater byttes.
2011: Relining av avloppsstammar och ny garageport installerades.
2014: Renovering av innergård.
2016: Installatin av nytt låssystem och säkerhetsdörrar.
2017: Ommålning av trapphus och installation av bredband via fiber och kopparkabel till lägenheterna.
2017-2018: Renovering av elstammarna. I samband med detta fick samtliga lägenheter ny el (jordad el, nya jordade uttag och jordfelsbrytare. Dessutom 3-fas och 16 ampere till alla lägenheter).
2018: Ny fjärrvärmecentral, nytt porttelefonsystem, nytt tätskikt på lokalerna på innergården och täckplåtar för att täcke elstammar.
2019: Uppiffning av innergård.

Kommande renoveringar:
Under våren 2020 planerar föreningen att renovera tvättstugorna. Renovering av ytskikt samt delvis ny maskinpark.
I övrigt följer föreningen en ny upprättad underhållsplan som de arbetar aktivt med. I underhållsplanen finns underhåll av fasad och tak i huvudbyggnaden (Södra Förstadsgatan och Nikolaigatan inom en 5-10 årsperiod). Gällande fasader som nämns är det renovering och reparation, för taket gäller utbyte. I samband med det kommer även självdragskanaler att ses över.

Parkering

Föreningen har 21 garageplatser till uthyrning. Kostnaden för att hyra garageplats är cirka 550 kronor/månad. Separat kösystem tillämpas.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Telenor och betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 75 kronor/månad. Bredband levereras av Telenor och betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 165 kronor/månad.

Övrigt

Till föreningen hör en asfalterad innergård som får nyttjas av föreningens medlemmar. På gården finns utemöbler och plats för cykelparkering.

Föreningen har två tvättstugor. Den ena nås via ingång från innergården och den andra ligger i källaren på Södra Förstadsgatan.

Område

Allmänt

Området Triangeln erbjuder allt man kan tänkas önska. Här finns ett generöst utbud av affärer, både på gågatan och i köpcentrumet Triangeln. På Östra Rönneholmsvägen finns kvartersbageri, ostbutik och en charkuteri. I kvarteren ligger flertalet populära restauranger, bland annat Malmös äldsta kinesiska restaurang Kin Long som är omåttligt populär, vietnamesiska Nois som lämpar sig perfekt för lunch eller take away och någon minut bort ligger Davidshalls torg med sitt generösa utbud med restauranger med uteserveringar. I området ligger även grönskande Magistratsparken med den stora, vackra hängboken. Parken lämpar sig perfekt för en picknick och för de yngre finns här även en populär lekplats. I området ligger även Malmös Konsthall och restaurang Smak.

Kommunikation

Utmärkta förbindelser och perfekt för pendlaren med stationen Triangeln runt hörnet. Härifrån avgår tåg till olika delar av Skåne, till Köpenhamn och andra delar av Sverige. I området avgår även ett stort antal stadsbussar och flygbussen.

Parkering

I området råder boendeparkering, kontakta PMalmö för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument