Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1939

Sölvesborgsgatan 3C

Folkets Park Malmö

Smakfullt renoverad, genomgående tvåa med två balkonger högst upp i huset!

På områdets kanske mysigaste gata ligger denna smakfullt renoverade tvåa med vackra detaljer från byggåret bevarade. Lägenheten bjuder på social planlösning med det vackra köket i delvis öppen planlösning mot vardagsrummet med utgång till den ena balkongen, rofyllt sovrum med balkong mot gården, helkaklat badrum med dusch, serveringsskåp och goda förvaringsmöjligheter. Välskött förening som även har stor gemensam takterrass och mysig innergård. Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 53.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Folkets Park
Byggår: 1939
Månadsavgift: 3827 kr/mån
inkl. värme, VA, obligatoriskt tillägg om 139 kronor för bredband och kabel-TV tillkommer.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Arkitekten Carl Mattson, som också var en hjälpande hand då Ribershus skulle byggas, är mannen som ritade byggnaden som 1939 uppfördes på fastigheten Ekot 11. Det var även Mattsson som ritade de två intilliggande husen på fastigheterna Ekot 1 och Ekot 5 som är belägna längs med Sölvesborgsgatan. Huset på Ekot 11 som består av fyra bostadsvåningar stod klart i slutet av 1930-talet. Redan då huset uppfördes var det tydligt att modernismen om att bygga välutrustade bostäder till alla fanns. Under senare år har även balkonger byggts till på husets båda sidor.

Interiör

I ett av mysiga Folkets parks funkishus finner vi denna trivsamma bostad om två rum och kök med två balkonger. Här erbjuds ett rofyllt boende samtidigt som pulsen från city och Möllevångstorget ligger inom kort gångavstånd.

När du kliver in genom porten på lugna Sölvesborgsgatan möts du av en grönskande innergård där du både kan parkera cykeln eller grilla med vännerna. En trappa upp från lägenheten nås även den gemensamma härliga takterrassen som badar i sol.

Bostaden, som är belägen på fjärde våningen, högst upp i huset bjuder på ljusinsläpp från två olika väderstreck och de två balkongerna gör att man både kan njuta av morgon- och kvällssol. Detta är ett perfekt boende för den som önskar att bo centralt men ändå vill ha lugn och ro.

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med vita väggar och parkettgolv. Här finns plats för avhängning och till vänster erbjuds förvaringsmöjligheter i de vackra serveringsskåpen som är bevarade i original.

Kök:

Köket har vita väggar, ekparkett på golvet (-2017) och fönster som vetter mot gatan. Köksinredningen med luckor i mörkblått erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i rostfritt löper vitt kakel. Här finns kyl/frys (-2019), gasspis med ugn (-2019) och kolfilterfläkt.

Vardagsrum:

I delvis öppen planlösning mot köket ligger vardagsrummet som har vita väggar, vacker fiskbensparkett och fönster som vetter mot den ena balkongen som nås härifrån. Vid burspråket med utsikt över trädkronorna finns matplats för 3-4 personer och vid köksön finns även plats att sitta två personer. Vardagsrummet erbjuder plats att möblera med soffa, soffbord, fåtölj, TV-möbel och bokhyllor.

Sovrum:

Det rofyllda sovrummet har ljusa väggar, ekparkett på golvet (-2017) och fönster samt utgång till balkong som vetter mot gården. Här finns plats att möblera med dubbelsäng, nattduksbord, byrå och garderoben erbjuder bra förvaring.

Badrum:

Badrummet som renoverades cirka 2012 är helkaklat i vitt med svarta detaljer och på golvet ligger grå klinker. Här finns duschhörna, wc, tvättställsmöbel, spegelskåp, separat badrumsskåp och handdukstork (vattenburen).

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 53.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2018-07-16
Primärenergital: 132 kWh/m2 och år (E) Energiförbrukning ATEMP: 132 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1939
Övrigt: Lägenheten har två balkonger. Den ena nås från vardagsrummet och vetter åt nordost. Lägenhetens andra balkong nås från sovrummet och vetter mot sydväst. På båda balkongerna finns plats att möblera med bord och stolar.

Säljaren disponerar idag över ett vindsförråd.
Månadsavgift: 3827 kr/mån
inkl. värme, VA, obligatoriskt tillägg om 139 kronor för bredband och kabel-TV tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 2.00897 %
Andel av årsavgiften: 2.00897 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 1419 kr/år,
  • Försäkring: 882 kr/år,
TOTALT: 2301 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

HSB Brf Sölve

Allmänt

Brf Sölve är en äkta bostadsrättsförening och består av 64 lägenheter där samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens byggnad färdigställdes år 1939 och har adresserna Sölvesborgsgatan 3A-D. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 64
Äger föreningen marken? Ja
Överlåtelseavgift: 1183 kr
Pantsättningsavgift: 473 kr
Ekonomi

Föreningen har inte beslutat om några avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Utförda renoveringar
1990: Fönster, vatten- och elstammarna byttes.
1997: Fasadrenovering.
2005: Renovering av tvättstugor och nya maskiner installerades.
2006: Renovering av fasad, tak och trappuppgångar.
2008: Relining av avloppstammar.
2011: Nya torktumlare installerades.
2012: Nya plattor lades på gården, renovering av cykelskjul och det lades trä-däck på takterrassen. Avloppen drogs även om på vinden.
2015: OVK besiktning.
2016: Upphandling av gemensam el.
2018: Byte av värmeväxlare. Upphandling och installation av gemensamt avtal för bredband.
2019: Renovering av fasad/balkonger mot gården samt renovering av takterassen gjordes (nytt barnsäkert räcke).

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att byta ut de vattenburna handukstorkarna i badrummen. Eventuellt kommer dessa att ersättas med elektriska handdukstorkar.
Föreningen planerar att byta ut portarna mot gata och gård.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Com Hem och betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 70 kronor/månad. Bredband levereras av Banhof och för detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg till månadsavgften om 69 kronor/månad, då ingår bredband med en hastighet om hastighet på 100/100 MBit/s.

Övrigt

Föreningen har en grönskande innergård med grillplatser och på taket finns en härlig, gemensam takterrass.

Cykelförråd finns i källaren och cykelparkering på gården.

Tvättstuga finns på vinden. Här finns även torkvind.

Föreningen har gemensamt avtal för el. Detta faktureras varje månad med en avstämning var tredje månad.

Område

Allmänt

Det populära området Folkets Park är en sprudlande stadsdel belägen mellan Nobelvägen, Amiralsgatan, Ystadgatan och NFalsterbogatan. Här finns omtalade Folkets Park som är Sveriges äldsta folkpark som anlades i början av 1800-talet. Idag är det en av Malmös viktigaste mötesplatser och i över 120 år har det varit en träffpunkt som erbjuder något för såväl vuxna som barn. Själva parken har stora gräsytor vilket ger den centrala stadsdelen lummiga grönområden trots dess centrala läge.

I området finns stora som små livsmedelsbutiker och för den dansglada ligger Moriska Paviljongen som en omåttligt populär nattklubb som även arrangerar konserter. Far i Hatten är restaurangen du både kan avnjyta en god brunch på liksom en middag eller varför inte ta en drink på kvällen? Sommartid har även Tröls en fantastisk uteservering vid Karlskronaplan där du har möjlighet att testa någon av deras 300 ölsorter. För dig som är fikasugen bör caféet Jord besökas som ligger tvärs över Amiralsgatan.

Malmös mest centrala delar når du med en kort promenad på 5-10 minuter. På samma korta avstånd ligger Möllevångstorget som är ett av Malmös mest kulturrika områden med myllrande liv och rörelse. Vi på Grip kan varmt rekommendera att promenera till vad som i folkmun benämns som Möllan och idag är ett av Malmös mest färgstarka kvarter. Här hittar du restauranger, livsmedelsbutiker och kulturutbud som representerar alla världens hörn.

Kommunikation

Alldeles i närheten avgår stadsbussarna 3, 5 (superbussen) och 32 med regelbundna avgångar till city och andra delar av staden. Härifrån är det endast cirka 10-15 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln - perfekt för pendlaren. För studenten finns cykelväg till Malmö Högskola som du når på 15 minuter. Vill du resa till Lunds Universitet finns istället täta buss- och tågförbindelser. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument