Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1947

Skvadronsgatan 22B

Slottsstaden Malmö

Genomgående och smakfullt renoverad 1,5:a med balkong i sydvästläge!

Med flera mysiga fik, restauranger och parker utanför dörren ligger denna väldisponerade 1,5:a i 1940-talsfastighet. Lägenheten har renoverats på smakfullt sätt, här kombineras moderna bekvämligheter med 40-talsattribut såsom vacker fiskbensparkett, brädgolv, generös takhöjd och severingsskåp i original på bästa sätt. Lägenheten bjuder på ljust vardagsrum med utgång till balkong, smart sovalkov, stilrent renoverat kök med matplats, helkaklat badrum med dusch och utmärkta förvaringsmöjligheter. Förening med de tunga renoveringarna gjorda. Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 47.0 m2
Rum: 1.5 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Slottsstaden
Byggår: 1947
Månadsavgift: 3506 kr/mån
inkl. värme, VA, 299 kronor för bredband och TV (Telia Triple play) tillkommer.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var arkitekten Rune Welin som 1945 ritade byggaden som 1947 uppfördes på fastigheten Ulla 7. Welin studerade vid KTH där han tog examen 1928 och vid Kungliga Konsthögskolan där han tog examen 1934. Han var anställd hos arkitekterna Uno Åhrén, Wolter Gahn, Sigurd Lewerentz och Gustaf Clason 1929–1936, stadsplanearkitekt på Malmö stadsingenjörskontor 1936–1944 och stadsarkitekt i Ystad från 1944-1971. Han var styrelseledamot i Svenska Arkitekters Riksförbund 1960–1962 och ordförande i Arkitektföreningen för Södra Sverige 1959–1960.

Rune ritade bland annat Maria förslamingshus i Helsingborg, båthus för Malmö Roddklubb, sparbank för Ljunits och Herrestads härader i Ystad, ett flertal flerbostadshus i Malmö jämte villor och sportstugor samt kommunala inrättningar i Ystad och restaureringar. Under dryga 25 år arbetade han som stadsarkitekt i Ystad, dä han var starkt engagerad i och bidrog till bevarandet av stadens äldre bebyggelse, detta i en tid då många äldre stadskärnor sanerades. Han fick priser vid flera olika tävlingar och tilldelades bland annat Kungliga Vitterhets Historie och Antikvitets Akademiens Gustaf Adolfsmedalj och Samfundets för hembygdsvård plakett.

Interiör

I Slottsstaden bor man med närhet till flera av Malmös parker, på gångavstång till såväl stranden som citykärnan samt med flera mysiga fik, trevliga restauranger och butiker runt knuten. Byggnaden på hörnet av Östra Kristinelundsvägen och Skvadronsgatan uppfördes 1947 och är i funkisstil. På andra våningen ligger den här smart planerade 1,5:an där varje kvadratmeter disponeras på bästa tänkbara sätt. Lägenheten kan sannolikt byggas om till en tvåa, se bifogad alternativ planlösning.

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med vita väggar och vacker fiskbensparkett. Till höger finns plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter erbjuds de två klädkammarna samt i serveringsgången med vacker inredning i original.

Vardagsrum:

Det luftiga vardagsrummet har en vacker grågrön färg på väggarna, samma vackra fiskbensparkett och fönster som vetter ut mot balkongen som även den nås härifrån. Här finns plats att möblera med soffa, soffbord, TV-möbel, byrå och exempelvis bokhylla.

Sovalkov:

I vardagsrummet ligger sovalkoven som har vita väggar och infällda spotlights i taket. Här finns plats för 160 cm säng.

Kök:

Via serveringsgång från hallen nås köket som har vita väggar och brädgolv som är slipat samt oljat med vitpigment. Vid fönstret i köket som vetter mot gården finns matplats för minst fyra personer. Den snygga inredingen i vitt bjuder tillsammans med det bevarade skafferiet i original på bra förvarinsmöjligheter. Ovanför bänkskivan löper vitt mosaikkakel. Köket är utrustat med kyl/frys, induktionshäll, inbyggnadsugn, diskmaskin och kolfilterfläkt.

Badrum:

Badrummet är helkaklat i vitt och på golvet ligger ljust klinkergolv. Här finns duschhörna, wc, tvättställ, spegelskåp och handdukstork (både vatten- och elburen).

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 47.0 m2
Rum: 1.5 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2018-03-27
Primärenergital: 140 kWh/m2 och år (F)
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1947
Övrigt: Från vardagsrummet nås balkongen som vetter åt sydväst och bjuder på eftermiddags-/kvällssol. Här finns plats att möblera med bord och stolar.

Säljaren disponerar idag över ett stort vinds- och ett källarförråd.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som ett rum och kök i föreningens lägenhetsförteckning.
Månadsavgift: 3506 kr/mån
inkl. värme, VA, 299 kronor för bredband och TV (Telia Triple play) tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 3.85782 %
Andel av årsavgiften: 3.8208 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3600 kr/år,
  • Försäkring: 1487 kr/år,
TOTALT: 5087 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Ulla 7

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Ulla 7 är en äkta bostadsrättsförening som består av 21 lägenheter, varav 19 upplåts med bostadsrätt och 2 med hyresrätt samt 2 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningens byggnad uppfördes 1947 och har adresserna Skvadronsgatan 22 A-B samt Östra Kristinelundsvägen 15. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 21
Antal lokaler: 2
Antal hyreslägenheter: 2
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1183 kr
Pantsättningsavgift: 473 kr
Ekonomi

Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
Säkerhetsdörrar installerades 2004.
Porten mor gatan byttes 2005.
Elen renoverades cirka 2006.
Vatten- och avloppsstammarna byttes 2007 och samtidigt renoverade föreningen samtliga badrum.
Tvättstugan renoverades och fick nya maskiner cirka 2010.
Ny mangel sattes in 2017.
Avloppsstammarna relinades 2017.
Byte/renovering av tak 2017.
Installation av bredband via fiber 2017.
Portarna mot gården byttes 2017.
Renovering av fasad och balkonger 2017.
Byte av fönster 2017.
Dränering innergård och uppfräschning av gård 2019. I samband med detta inköptes nya trädgårdsmöbler för föreningens medlemmar.

Kommande renoveringar:
Föreningen har inga större renoveringar planerade de närmaste åren.

Kabel-TV och bredband

TV, telefoni och bredband med en hastighet om 100 MBit/s leveras av Telia via tjänsten Triple Play. För detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 299 kronor/månad.

Övrigt

Föreningen har en trevlig innergård med uteplats med gemensamma utemöbler. På gården finns cykelparkering, det finns även cykelrum i källaren. På gården finns miljöstation med källsortering.

I källaren finns tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel.

I källaren finns ett hobbyrum som kan användas vid till exempel renovering av möbler eller inredning.

Område

Allmänt

Visste du att området Slottsstaden och Kronprinsen tidigare var kronprinsens husarregementes kasernområde med stallar? Av den anledningen har många av gatorna fått sitt namn, exempelvis Skvadronsgatan och Beridaregatan. Precis som nu så var området även förr i tiden ett av Malmös finaste områden och det var här de mest välbeställda borgarna bodde.

Slottsstaden som tillhör västra innerstaden har idag blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Kanske är det inte så konstigt med tanke på dess centrala läge med havet och stranden runt knuten. Inte nog med det finns mycket grönområden och vackra parker som exempelvis Rönneholmsparken samt Slottsparken. Med en kort promenad nås även Pildammsparken där du kan gå en rask promenad och njuta av grönskande omgivningar.

Området har många restauranger, blomsteraffärer och specialbutiker. Här finns dessutom höghuset Kronprinsen med köpcenter och restaurang på 26:e våningen där du har utsikt över hela Malmö. Vi på Grip rekommenderar att äta sushi på Chill Out, lunch eller hämtmat från Spoonery och en fika på S:t Jacobs stenugnsbageri.

Kommunikation

En av fördelarna med att bo i Slottsstaden är givetvis närheten till centrum liksom Triangeln och citytunneln. Bra kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne som smidigt tar sig över till Öresundsbron eller ut på Ringvägen och Stockholmsvägen. Studenten har endast en kort cykeltur till Malmö Högskola och centralstationen.

Parkering

Bilen parkeras företrädesvis på gatorna i området där det råder boendeparkering, kontakta Gatukontoret för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument