Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1948

Amiralsgatan 85D

Nobeltorget Malmö

Smakfullt renoverad trea med hiss och stor balkong i söderläge!

Hissen leder upp till fjärde våningen där denna lägenhet som precis genomgått omfattande renoveringar ligger. Lägenheten bjuder på nyrenoverat kök i grått med matplats, två bra sovrum som vetter mot innergården, luftigt vardagsrum, helkaklat badrum med dusch och gott om förvaring. Lägenheten har snygg, enhetlig ekparkett och släta, bredspacklade väggar i fina kulörer. Toppläge högst upp i huset i välskött förening. Här är det bara att flytta rakt in och trivas. Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 68.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Nobeltorget
Byggår: 1948
Månadsavgift: 4737 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV (basutbud) och bredband.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

i

Tillbakablick

Det var arkitekten Sven Grönqvist som medverkade när byggnaden ritades och 1948 uppfördes på fastigheten Friheten 1. Grönqvist ledde under många år HSB:s arkitektkontor. Under sent 1930-tal/tidigt 1940-tal ritade Grönqvist bland annat flera kvarter på Ellstorp tillsammans med Thorsten Roos.

Interiör

I trivsamma kvarter med närhet till Möllevångstorget och Folkets Park ligger denna ljusa, genomgående trea i välskött förening från 1948. Lägenheten har precis genomgått en omfattande renovering med med lyckat resultat, där ingenting lämnats åt slumpen. Här välkomnar ett snyggt kök i grått, med plats för matbord, ett ljust vardagsrum, två rofyllda sovrum, en stor inglasad balkong, ett helkaklat badrum med dusch och goda förvaringsmöjligheter. Välkommen!

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med släta, bredspacklade väggar målade i ljusgrått och på golvet ligger ekparkett. Här finns plats att möblera med exempelvis bänk eller byrå och hallens tre garderober med inbyggd belysning som erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Kök:

Köket som renoverades 2020 har släta, bredspacklade väggar i samma färg som i hallen, samma fina ekparkett och vid fönstret finns matplats för minst fyra personer. Den snygga inredningen i grått erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan löper fasat kakel i vitt. Köket är välplanerat med gott om förvaring i lådor med inbyggd belysning. Här finns integrerad kyl/frys, varmluftsugn, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro, induktionshäll och spisfläkt. Samtliga vitvaror har garanti som löper till januari 2025.

Badrum:

Badrummet är helkaklat i ljust kakel och på golvet ligger ljust klinkergolv. Inredningen i form av takdusch med infällbar glasvägg, wc, tvättställsmöbel och spegel som byttes 2020. Här finns även extra hyllor, badrumsskåp och handdukstork (vattenburen).

Vardagsrum:

Det ljusa vardagsrummet har även det släta, bredspacklade väggar i samma nyans som i kök och hall. Ekparkett på golvet och två fönster som bidrar till ett generöst ljusinsläpp. Här finns gott om plats att möblera med soffa, soffbord, TV-möbel och exempelvis bokhyllor eller arbetsplats.

Master sovrum:

Master sovrummet har släta väggar målade i en vacker grön nyans, ekparkett och fönster som vettet mot den inglasade balkongen som även den nås härifrån. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och rummets tre garderober med inbyggd belysning som erbjuder bra förvaringsmöjligheter.

Sovrum:

Det andra sovrummet har bredspacklade väggar i en ljusare grågrön ton, ekparkett på golvet och fönster som vetter mot innergården. Rummet erbjuder plats för säng, nattduksbord och byrå eller ett skrivbord för studier och arbete.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 68.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 4 av 4, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2019-11-19
Primärenergital: 168 kWh/m2 och år (F) Energiförbrukning ATEMP: 136 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1948
Övrigt: Från master sovrummet nås balkongen som vetter åt söder och bjuder på sol dagtid. Balkongen har ljusgrå matta på golvet, infravärme och här finns plats att möblera med bord och stolar. Från balkongen är det fri utsikt över föreningens välskötta innergård.

Säljaren disponerar idag över ett rymligt vindsförråd samt två mindre förråd i källaren.
Månadsavgift: 4737 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV (basutbud) och bredband.
Andelstal: Andel i förening 1.66547 %
Andel av årsavgiften: 1.7 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3600 kr/år,
  • Försäkring: 1800 kr/år,
TOTALT: 5400 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Driftskostnaderna är uppskattade schablonkostnader och kan komma att variera för nästa ägare.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

HSB Brf Dadeln

Allmänt

HSB Bostadsrättsföreningen Dadeln i Malmö är en äkta bostadsrättsförening som består av 58 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt och 4 lokaler. Föreningens byggnad färdigställdes 1948, har adresserna Amiralsgatan 85 A-H. Föreningen innehar marken med tomträtt.

Antal lägenheter: 58
Antal lokaler: 4
Överlåtelseavgift: 1313 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr
Ekonomi

Föreningen genomförde en avgiftshöjning med ca 2% år 2023. I dagsläget finns inga beslut om några avgiftshöjningar. Överlåtelse och pantsättningsavgift tas ut enligt föreningens stadgar.

Renovering och underhåll

Renoveringar:
Följande renoveringar är genomförda:
1992: Byte av tappvattenstammar.
2001: El.
2004: Taket byttes ut.
2014: Gjordes en spolning av avloppsstammarna.
2014: OVK- kontroll av ventilationen gjord.
2018: Renovering av värmesystemet.
2021-2022: Renovering av imkanaler genomförd.

Kommande renoveringar:
Föreningen har planerat att renovera hissar mellan år 2023-2033. Renovering av fasader är planerade mellan år 2023-2033.

Parkering

Föreningen har 39 parkeringsplatser för uthyrning, dessa kostar cirka 100 kronor/månad. Separat kösystem tillämpas. Föreningen har även en gästparkering.

Kabel-TV och bredband

Kabel-tv levereras via Tele2 och ett grundutbud av kanaler ingår i månadsavgiften. Bredband levereras via Ownit med en hastighet om 700-1000 Mbit/s, detta ingår också i månadsavgiften.

Övrigt

I föreningen finns ett hobbyrum samt en samlingslokal som går att hyra för en kostnad om cirka 200 kr/dygn.

Föreningen har dessutom en bastu som föreningens medlemmar får använda.

I källaren finns två tvättstugor utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, centrifug och separat torkrum. I källaren finns även cykelförråd.

Planritning

Planskiss

Område

Allmänt

Nobeltorget, hjärtat av Nobelvägen ligger i korsningen med Amiralsgatan. Det är ett av områdena i Malmö som blommat ut och blivit en väldigt attraktiv stadsdel att bo i. På populära Nobel får du ett superläge med närheten till city, men även Folkets Park, Möllevången och Pildammsparken. Torget som tillkom 1932 efter att ha kallats Nobelplan, har genomgått en uppfräschning och är idag ett urbant torg med mycket liv och rörelse. Här hittar du flertalet livsmedelsbutiker, lokala caféer och mysiga restauranger.

I närheten finns grönområden och tycker du, precis som vi, om torghandel ligger Möllevångstorget inom promenadavstånd.

Bebyggelsen i området består främst av hus uppförda efter 1930-talet och förvaltas idag av många föreningar med god och välskött ekonomi. Detta är ett perfekt område för dig som vill bo strax utanför den innersta stadskärnan men ändå med närhet till allt!

Kommunikation

Precis intill Nobeltorget avgår stadsbussarna 3, 5 (superbussen) och 32 med regelbundna avgångar till city och andra delar av staden. Härifrån är det endast cirka 15-20 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln, vilket gör det perfekt för pendlaren. Studenten tar sig via cykel till Malmö Universitet på 15 minuter och vill du istället resa till Lunds Universitet, finns täta buss- och tågförbindelser. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument