Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1938

Nobelvägen 147G

Ellstorp Malmö

Välplanerad tvåa med renoverat kök och badrum samt balkong i västerläge!

Hissen leder upp till våning 5 där denna ljusa lägenhet bjuder på renoverat kök, nyrenoverat badrum, rofyllt sovrum, vardagsrum med utgång till balkong i västerläge och bra förvaringsmöjligheter. Lägenheten har fina detaljer från byggåret såsom fiskbensparkett, lamprosetter och generös takhöjd. Belägen i stabil förening med inbjudande gårdsmiljö och de tunga renoveringarna gjorda.

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 50.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 5 av 6, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Ellstorp
Byggår: 1938
Månadsavgift: 3570 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud).

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var ingenjören Sven Grönkvist, chef för HSB:s eget arkitektkontor i Malmö som tillsammans med den unge arkitekten Thorsten Roos som ritade husen på fastigheten Ellstorp 3 under sent 1930-tal. Roos blev senare under de kommande två årtionden den som utformade flertalet av HSB:s byggen och en av efterkrigstidens mest framgångsrika arkitekter i Malmö. Det nya ellstorp fick mycket beröm i pressen. Kontrasten till de gamla och ännu slumbetonade kvarteren på Öster underströks och man konstaterade att HSB gjorde vällösta lägenheter. Ellstorpsområdet markerade en glanspunkt för folkhemmet.

Interiör

Några kvarter från Värnhemstorget, i Malmös östra centrala delar ligger gröna Ellstorp där denna trivsamma tvåa är belägen. Här välkomnar en grönskande och vacker renoverad innergård med flera olika uteplatser med gemensamma utemöbler. Högt upp i hus med hiss ligger denna ljusa, väldisponerade lägenhet med nyrenoverat badrum, renoverat kök, luftigt vardagsrum med utgång till balkong i västerläge, rofyllt sovrum samt hall med plats för både förvaring och möblering. Välkommen!

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med vita väggar och fiskbensparkett. Här finns plats för avhängning, de två klädkamrarna till vänster erbjuder bra förvaringsmöjligheter och till höger finns plats att möblera med exempelvis byrå.

Badrum:

Badrummet som renoverades av föreningen 2018 i samband med stambytet är helkaklat i vitt och på golvet ligger svart klinker. Här finns duschhörna, vägghängd wc, tvättställ, spegelskåp och handdukstork (elektrisk).

Kök:

Det renoverade köket har vita, bredspacklade väggar, laminatgolv och fönster. Köksinredningen erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan löper mosaikkakel. Köket är utrustat med kyl/frys (-2019), spis med ugn och spisfläkt.

Sovrum:

Det rofyllda sovrummet har laminatgolv, vita väggar, lamprosett och fönster. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och garderober för den som så önskar.

Vardagsrum:

Det luftiga vardagsrummet har fiskbensparkett, vita väggar, lamprosett i taket och fönster som vetter mot balkongen som även den nås härifrån. Rummet erbjuder plats att möblera med soffa, soffbord, TV-möbel, matplats och bokhylla.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 50.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 5 av 6, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2010-03-11
Energiförbrukning ATEMP: 140 kWh/m2 och år
Reparationsfond: För närvarande 888 kr
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1938
Övrigt: Från vardagsrummet nås balkongen som ligger i västerläge. Här finns plats att möblera med bord och två stolar.

Säljaren disponerar idag över ett vinds- och ett källarförråd.
Månadsavgift: 3570 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud).
Andelstal: Andel i förening 0.17167 %
Andel av årsavgiften: 0.17167 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 5400 kr/år,
  • Försäkring: 1471 kr/år,
TOTALT: 6871 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Hsb Brf Ellstorp

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Ellstorp är belägen vid korsningen Nobelvägen och Sallerupsvägen i Malmö. Föreningen består av 404 lägenheter och 13 lokaler belägna på Nobelvägen 145 och 147 samt Ellstorpsgatan 2 och 4. Föreningen bildades i samband med att huset byggdes år 1938. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 404
Antal lokaler: 13
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1163 kr
Pantsättningsavgift: 465 kr
Ekonomi

Föreningen genomförde en avgiftshöjning om 2% den 1 januari 2020.

Renovering och underhåll

Utförda renoveringar
1980: Fönsterbyte och plåtfasad på husen med adress Nobelvägen 145-147.
Cirka 1990: Byte av vattenstammar i kök och badrum. Elstammar byttes och nya automatsäkringar sattes in i lägenheterna.
2001: Takrenovering.
2009: Nya miljöhus.
2011: Nya postlådor i trapphusen.
2014: Garage- och gårdsrenovering med nya planteringar, stenläggningar, gräsmatta och fruktträd anlades.
2015-2016: Färdigställande av utemiljön. Tvättstugorna renoveras löpande och får löpande nya maskiner.
2016-2017: Tak och fasadrenovering.
2016-2018: stambyte och renovering av samtliga badrum.
2019: renovering av trapphus, entrépartier och byte till säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter. I samband med trapphusrenoveringen installerades även nytt passersystem.

Kommande renoveringar:
Inom de närmaste åren planeras byte av bottenavlopp.
Cirka 2028 planeras renovering av fönster och fasad.

Föreningen är en certifierad HSB-förening och visar framtidsprognoser i sin årsredovisning över både underhåll/reparationer och månadsavgifter.

Parkering

Föreningen har totalt cirka 108 st garage- och mc-platser. Hyra för bilplats är cirka 400 kr/månad och cirka 200 kr/månad för MC-plats. Till dessa tillämpas separat kösystem.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Com Hem (basutbudet ingår i månadsavgiften).
Bredband levereras av Bredband2. Medlemmar i föreningen kan välja mellan 100/100 Mbit/s för cirka 80 kronor i månaden eller 1000/1000 Mbit/s för cirka 99 kronor i månaden.

Övrigt

Föreningen har en stor, renoverad innergård med härliga grönområden. Här finns även tre fasta grillplatser. Källsortering görs i miljöhusen på gården. Föreningen har även cykelförråd och barnvagnsrum som går att hyra.

Det finns 11 stycken gemensamma tvättstugor utspridda i föreningen med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp eller torkrum.

I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Område

Allmänt

Öster om Nobelvägen ligger lugna Ellstorp, ett bostadsområde som uppfördes kring 1940-talet. Här bor du nära grönområden och för den som uppskattar naturen finns Ellstorpsparken som bjuder på mysiga promenadstråk.

Några kvarter bort ligger Värnhemstorget som idag är en av Malmös största knutpunkter. Här finns oerhört goda pendlingsmöjligheter men också ett rikt utbud av restauranger, dagligvaruhandel och andra nöjen som biograf och bowling. Precis intill ligger även köpcentrumet Entre.

Kommunikation

Härifrån tar man sig enkelt med både buss, bil och cykel. Pendlaren har endast en kort promenad till Värnhemstorget där de flesta pendelbussarna och flertalet stadsbussar går. För bilföraren är det exceptionellt läge eftersom det är väldigt nära till motorvägarna och kan enkelt ta sig både norr- och söderut. Till Malmös centralstation är det cykelavstånd, liksom högskolan.

Parkering

Föreningen har garageplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas.I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument