Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1936

Göingeplan 10A

Nobeltorget Malmö

Välplanerad, genomgående 2,5:a med fina 30-talsdetaljer!

På tredje våningen ligger denna genomgående 2,5:a med charmigt originalkök med matplats, rymligt vardagsrum, rofyllt sovrum, badrum med badkar och hall med bra förvaringsmöjligheter. Lägenheten bjuder på fina detaljer från byggåret såsom generös takhöjd, brädgolv, fiskbensparkett och lamprosetter. Toppläge nära Möllan och Folkets Park i välskött förening med god ekonomi.

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 53.0 m2
Rum: 2.5 rum och kök
Våningsplan: 3 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Nobeltorget
Byggår: 1936
Månadsavgift: 2994 kr/mån
inkl. värme och digital-TV (basutbud), 295 kronor för vatten samt bredband tillkommer.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var arkitekt Fritz Österlind (1885-1959) som fick i uppdrag att rita byggnaden som 1936 uppfördes på fastigheten Aftonen 7. Österlind studerade först vid Tekniska Yrkesskolan i Malmö som möbelsnickare och därefter arkitektur i Köpenhamn. Innan Österlind öppnade eget arkitektkontor var han ritbiträde hos Ewe & Melin. Österlind kom att bli en av de mest produktiva arkitekterna i Malmö under 1930-talet, han fokuserade mestadels på att rita villor och flerbostadshus. Österlind var även engagerad i Skånska föreningen för byggnadskulturoch utarbetade typritningar för egnahem åt Statens Byggnadsbyrå. De flesta av Österlinds byggnader i Malmö är belägna runt Nobeltorget, Möllevångstorget, Davidshall, Rörsjöstaden, Sankt Knut, Slottsstaden och Dalaplan. Utöver alla de byggnader Österlind ritat i Malmö har han även ritat biografen Metropol i sin födelseort Hörby och två hyreshus i Lund.

Interiör

I trivsamma, lugna kvarter med närhet till Möllevångstorget och Folkets Park ligger denna ljusa, genomgående 2,5:a i välskött förening från 1936. Vackra 30-talsdetaljer i form av fiskbensparkett, brädgolv, generös takjöjd, lamprosetter och fina fönsterbänkar.

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med ljusa väggar och fiskbensparkett. Här finns plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i de två klädkamrarna.

Kök:

Köket har ljusgröna väggar, vacker brädgolv och vid fönstret som vetter mot innergården finns matplats för 3-4 personer. Den vita inredningen i original erbjuder bra förvaringsmöjligheter, här finns dessutom stort skafferi och kryddhylla med glasskäppor bevarat. Köket är utrustat med spis (keramisk häll) med ugn (cirka -2014), kolfilterfläkt och kyl/frys (-2018).

Sovrum:

Det rofyllda sovrummet har väggar i en vacker röd ton, på golvet ligger fiskbensparkett, taket pryds av lamprosett och fönstret vetter mot föreningens lugna innergård. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och exempelvis byrå.

Badrum:

Badrummet är halvkaklat i vitt och på golvet ligger schackrutigt klinkergolv. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställ, spegel och badrumsskåp.

Halva:

Halvan har ljusa väggar och fiskbensparkett. Här finns plats att möblera med till exempel arbetsplats och bokhyllor.

Vardagsrum:

Det luftiga vardagsrummet har gula väggar, fiskbensparkett, lamprosett i taket och stort fönsterparti som vetter mot Göingeplan samt grönområdet utanför. Här finns plats för soffa, soffbord, TV-möbel, bokhyllor och matplats.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 53.0 m2
Rum: 2.5 rum och kök
Våningsplan: 3 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2017-09-20
Primärenergital: 163 kWh/m2 och år (F) Energiförbrukning ATEMP: 163 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1936
Övrigt: Säljaren disponerar idag över ett vinds- och ett källarförråd.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som två rum och kök i föreningens lägenhetsförteckning.
Månadsavgift: 2994 kr/mån
inkl. värme och digital-TV (basutbud), 295 kronor för vatten samt bredband tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 1.77404 %
Andel av årsavgiften: 1.73875 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 8014 kr/år,
  • Försäkring: 2285 kr/år,
TOTALT: 10299 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Aftonen

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Aftonen är en äkta bostadsrättsförening som bildades i samband med husets uppförande 1936. Föreningen består av 67 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt och har adresserna Brobygatan 3, Göingeplan 10 och Hässleholmsgatan 6. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 67
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1163 kr
Pantsättningsavgift: 465 kr
Ekonomi

Föreningen har inte beslutat om några avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Utförda renoveringar:
2002-2003: Byte elstammar
2004-2005: Rörstambyte
2004-2005: Installation bredband
2004-2006: Byte av maskiner i tvättstugor
2005 :Bredbandsuppkoppling
2007: Bättrings fogat runt portar och källarfönster
2007: Relining av avloppsstammar
2008: Nytt trädäck på innergården
2008-2009: Cykeltak på gården
2009: Installerat nya källardörrar
2010: Renovering av tvättstugorna
2010: Färdigställt övernattningsrum
2012: Nytt tak, renovering av skorstenar och fasadrenovering.
2015: Renoverades staketet på innegården.
2017: Gjordes en spolning av stammar i kök och badrum samt uppfräschning av gästrummet.
2017: Byttes brandsläckare på vind och i källare ut till nya.
2018: Renoverades fönster.
2018: Lagades sprickor och hål i bottenplattan.
2018: Gjordes en obligatorisk ventilationskontroll (OVK) i samtliga lägenheter och i trapphusen.
2019: Genomfördes en besiktning av relining i badrummen.

Planerade renoveringar:
2020: Relining av bottenplattan och renovering av gården.

Kabel-TV och bredband

Tv, internet & telefoni:
Bredband via fiber levereras av Telenor, bredband med en hastighet om 100/10 Mbit/s betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 165 kronor/månad.
Föreningen har även en centralantenn för digital-TV vilket är gratis för de boende i föreningen. För att kunna se de fria digitala TV-kanaler behövs en digitalbox.

Övrigt

Föreningen har två gemensamma tvättstugor belägna på Brobygatan och en på Hässleholmsgatan. Dessa nås från innergården.

Föreningen stoltserar med en innergård med grönska, uteplats med gemensamma utemöbler, parasol, grill och en kryddträdård. På gården finns även cykelställ med skärmtak.

Föreningen har dessutom ett hobbyrum och ett litet gästrum som går att boka upp till fyra nätter i rad. Hyran för gästrummet är 100 kr per natt.

Föreningen anordnar aktiviteter så som gårdsdisko på sommaren, glöggfest till advent och gårdsloppis.

Spekulanter uppmanas att själva kontrollera informationen med föreningen.
Besök gärna föreningens hemsida; www.aftonen.se

Område

Allmänt

Nobeltorget, hjärtat av Nobelvägen ligger i korsningen med Amiralsgatan. Det är ett av områdena i Malmö som blommat ut och blivit en väldigt attraktiv stadsdel att bo i. På populära Nobel får du ett superläge med närheten till city, men även Folkets Park, Möllevången och Pildammsparken. Torget som tillkom 1932 efter att ha kallats Nobelplan, har genomgått en uppfräschning och är idag ett urbant torg med mycket liv och rörelse. Här hittar du flertalet livsmedelsbutiker, lokala caféer och mysiga restauranger.

I närheten finns grönområden och tycker du, precis som vi, om torghandel ligger Möllevångstorget inom promenadavstånd.

Bebyggelsen i området består främst av hus uppförda efter 1930-talet och förvaltas idag av många föreningar med god och välskött ekonomi. Detta är ett perfekt område för dig som vill bo strax utanför den innersta stadskärnan men ändå med närhet till allt!

Kommunikation

Precis intill Nobeltorget avgår stadsbussarna 3, 5 (superbussen) och 32 med regelbundna avgångar till city och andra delar av staden. Härifrån är det endast cirka 15-20 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln, vilket gör det perfekt för pendlaren. Studenten tar sig via cykel till Malmö Universitet på 15 minuter och vill du istället resa till Lunds Universitet, finns täta buss- och tågförbindelser. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument