Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1954

Köpenhamnsvägen 9D

Slottsstaden Malmö

Smakfullt renoverad fyra med balkong och hiss på fritt läge högst upp i huset!

Hissen leder upp till femte och högsta våningen där denna ljusa gavelfyra ligger på fritt och insynsskyddat läge. Lägenheten bjuder på vackert renoverat kök med bevarade originaldetaljer, stilrent renoverat badrum, stort vardagsrum med utgång till balkong, tre bra sovrum och gott om förvaring. Lägenheten har genomgående vackra bevarade golv och ljusa väggar. Varsamt renoverad där ingenting lämnats åt slumpen, här är det bara att flytta rakt in och trivas! Toppläge i välskött HSB-förening med de tunga renoveringarna gjorda nära parker, hav och city. Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 83.0 m2
Rum: 4 rum och kök
Våningsplan: 5 av 5, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Slottsstaden
Byggår: 1954
Månadsavgift: 5840 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV (basutbud) och bredband.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Funktionalismen hade forskat fram normer för hur man skulle utforma huset på ett funktionellt sätt och planlösningen utnyttjades till max. Efter att det tidigare varit brist på material kring krigsåren runt 1940 hade man återigen bredare tillgång av material, inte minst tegel på 50-talet. Byggandet kom åter igång på allvar och idén om folkhemmet slog igenom i bostadsbyggandet. Detta visades bland annat i form av barnrikeshus för trångbodda familjer och ABC-städer med plats för både arbete, bostad och centrum. Husen under 50-talet var mer prefabricerade än tidigare och höll överlag hög kvalitet med fina trägolv, kök av hög kvalité och inredningar som står sig än idag. Bland lägenheter blev tre rum och kök standard för familjelägenheter. Husen förändrades mycket under årtiondet, från de traditionella 1,5-plans egnahemhusen i trä till enplansvillor i tegel eller puts, från källare med funkisytor till enplanshus på platta på mark som då var en nyhet. Husen ökade i storlek och efter att funkisen satt sin prägel på husen i många år hade nu forskare undersökt hur man bäst kunde planera hus och 50-talshusen fick en effektiv planlösning, där alla utrymmen utnyttjades maximalt. Arkitekturen på 50-talet kännetecknas bland annat av fasad i trä, tegel, putsad lättbetong eller eternitplattor, funktionell insida, plast och rostfritt stål, elektrisk spis och diskmaskin, kylskåp blev vanligt, uppvärmning genom eldning med olja, schackmönstrade golv av vinylplattor, linoleumgolv, stavparkett i vardagsrum, släta innerdörrar i fanér, teak eller mahogny. Svensk arkitektur fick stor uppmärksamhet internationellt under 50-talet.

Interiör

Med flera parker samt stranden på Ribersborg en kort promenad bort, närhet till affärer, restauranger, fik samt på ypperligt pendlingsläge ligger denna 1950-talsbyggnad och välskötta HSB Brf Lessö. Läget gör det lätt att trivas och föreningen har nyligen stambytts samt gjort många av de tunga renoveringarna. Hissen leder upp till femte och högsta våningen där denna stilfullt renoverade gavelfyra kombinerar moderna bekvämligheter med vackra 50-talsattribut på bästa sätt. Välkommen!

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med ljusa väggar samt vacker mönstrad tapet och schackrutigt golv. Här finns plats för avhängning till vänster och förvaringsmöjligheter finns i de två garderoberna till vänster samt i garderoben till höger. Hallen erbjuder även plats att möblera med exempelvis byrå.

Vardagsrum:

Två vackra dubbeldörrar i original med glaspartier leder in till det rymliga vardagsrummet som badar i ljus tack vare fönster i två väderstreck. Rummet har stavparkett med förband på golvet och vita väggar. Vid burspråket med blyinfattade fönster finns naturlig plats för matbord för 6-8 personer. I andra änden av vardagsrummet finns fönster med fri utsikt samt utgång till balkongen i söderläge. I rummet finns gott om plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel och bokhyllor.

Mastersovrum:

Mastersovrummet nås från vardagsrummet via dubbla dörrar med glaspartier. Här är väggarna vita, på golvet ligger stavparkett i original och fönstret vetter mot föreningens innergård. Rummet erbjuder plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och den inbyggda klädkammaren bjuder på goda förvaringsmöjligheter.

Badrum:

Badrummet som renoverades av föreningen 2018 i samband med stambyte är helkaklat i vitt, fasat kakel, på golvet ligger grått klinkergolv och belysningen utgörs av infällda spotlights. Här finns duschhörna med takdusch samt infällbara glasdörrar, vägghängd wc, tvättställsmöbel, separat vägghängt skåp och spegel. Badrummet har plats för skötbord för den som så önskar.

Kök:

Köket har vita väggar samt en snygg fondtapet och schackrutigt golv. Vid fönstret som har fri utsikt över gården finns matplats för 3-4 personer. Den stilrena inredningen i vitt med bevarade originaldetaljer erbjuder utmärkt förvaring och ovanför bänkskivan i betong löper vitt mosaikkakel. Köket är utrustat med kyl/frys, spishäll med ugn, kolfilterfläkt, diskmaskin och tvättmaskin.

Sovrum:

Det andra sovrummet har vita väggar, stavparkett i original på golvet och fönster som vetter mot entrésidan. Här finns gott om plats för både dubbelsäng, nattduksbord och exempelvis arbetsplats. Längs med den ena väggen finna utmärkta förvaringsmöjligheter i form av sju garderober med vackra beslag i 50-talsstil.

Sovrum:

Det tredje sovrummet har vita väggar, fondtapet på en vägg, stavparkett och fönster som vetter mot innergården. Här finns plats att möblera med säng, nattduksbord och byrå.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 83.0 m2
Rum: 4 rum och kök
Våningsplan: 5 av 5, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2010-04-22
Primärenergital: 147 kWh/m2 och år Energiförbrukning ATEMP: 147 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1954
Övrigt: Lägenhetens balkong nås från vardagsrummet. Balkongen vetter åt söder och bjuder på fri utsikt över takåsarna. Här finns plats att möblera med bord och stolar.

Säljaren disponerar idag över ett vindsförråd och ett mindre källarförråd.

Vapenskåpet ingår ej i köpet.
Månadsavgift: 5840 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV (basutbud) och bredband.
Andelstal: Andel i förening 0.8214 %
Andel av årsavgiften: 0.8214 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 4 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 5448 kr/år,
  • Försäkring: 2616 kr/år,
TOTALT: 8064 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

HSB Brf Lessö

Allmänt

HSB Brf Lessö är en äkta bostadsrättsförening som består av 123 lägenheter samt 7 lokaler. Föreningens byggnader färdigställdes 1954 och har adresserna Kramersvägen 2, Mariedalsvägen 49 samt Köpenhamnsvägen 9. Föreningen innehar marken med tomträtt. Nuvarande tomrättsavtalgäld gäller till och med 2028-12-31.

Antal lägenheter: 123
Antal lokaler: 7
Äger föreningen marken? Nej.
Överlåtelseavgift: 1183 kr
Pantsättningsavgift: 473 kr
Ekonomi

Föreningen planerar att höja månadsavgiften med 3% den 1 januari 2021.

Renovering och underhåll

Genomförda renoveringar:
2003 - Byte av elledningar, insättning av 3-glasfönster samt renovering av balkonger.
2010 - Grillplats anlades på föreningens gård.
2014 - Renovering av fasad och tak. Omputsning av och ommålning av väggytor och källartrappor.
2014 - Renovering av balkonger och byte av fönster.
Avloppsstammarna är spolade sedan tidigare.
2016 - Ombygge av miljöhus.
2018 - Installation av ny belysning har installerats både in- och utvändigt.
2018 - Utökning av cykelställ på gården.
2017-2019 - Fullständigt stambyte (vatten och avlopp) inklusive renovering av alla badrum.

Kommande renoveringar:
Föreningen har inga större renoveringar planerade de närmaste åren.

Parkering

Föreningen har 27 parkeringsplatser samt 79 garageplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. Kostnaden för att hyra parkeringsplats är cirka 200 kronor/månad och 365 kronor/månad för garageplats.
Hyran för garage- respektive parkeringsplats höjs med cirka 20 kronor/månad varje årsskifte.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av ComHem (basutbudet ingår i månadsavgiften) och bredband av Öretel. Bredband med en hastighet om 100 Mbit/s ingår i månadsavgiften.

Övrigt

Föreningen har en mysig innergård med stenbelagd uteplats med grillmöjligheter och mycket grönska. Miljöhus finns på gården. Föreningen har även en gemensam takterrass som kan nyttjas av medlemmarna.

I källaren finns tvättstugor, hobbyrum, cykel- och barnvagnsförråd. Dessutom finns bastu med dusch i föreningens byggnad.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Område

Allmänt

Visste du att området Slottsstaden och Kronprinsen tidigare var kronprinsens husarregementes kasernområde med stallar? Av den anledningen har många av gatorna fått sitt namn, exempelvis Skvadronsgatan och Beridaregatan. Precis som nu så var området även förr i tiden ett av Malmös finaste områden och det var här de mest välbeställda borgarna bodde.

Slottsstaden som tillhör västra innerstaden har idag blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Kanske är det inte så konstigt med tanke på dess centrala läge med havet och stranden runt knuten. Inte nog med det finns mycket grönområden och vackra parker som exempelvis Rönneholmsparken samt Slottsparken. Med en kort promenad nås även Pildammsparken där du kan gå en rask promenad och njuta av grönskande omgivningar.

Området har många restauranger, blomsteraffärer och specialbutiker. Här finns dessutom höghuset Kronprinsen med köpcenter. Vi på Grip rekommenderar att äta sushi på Chill Out, lunch eller hämtmat från Spoonery och en fika på Atrium kaffebar.

Kommunikation

En av fördelarna med att bo i Slottsstaden är givetvis närheten till centrum liksom Triangeln och citytunneln. Bra kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne som smidigt tar sig över till Öresundsbron eller ut på Ringvägen och Stockholmsvägen. Studenten har endast en kort cykeltur till Malmö Högskola och centralstationen.

Parkering

Bilen parkeras företrädesvis på gatorna i området där det råder boendeparkering, kontakta Gatukontoret för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.


UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument