Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1952

Köpenhamnsvägen 49B

Slottsstaden Malmö

Välplanerad trea på högt läge med stor balkong i österläge!

Hissen leder upp till sjätte våningen där denna välplanerade trea bjuder på rymligt vardagsrum med utgång till stor balkong, helkaklat badrum, kök med originalinreding, två bra sovrum och gott om förvaring. Stabil och välskött förening med bland annat övernattningsrum, gym, bastu och festlokal. Toppläge nära parker, hav och city. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 59.5 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 6 av 7, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Slottsstaden
Byggår: 1952
Månadsavgift: 4214 kr/mån
inkl. värme, VA , kabel-TV, 59 kronor för bredband tillkommer.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var arkitekten Thorsten Roos (1906-1969) som vid ung ålder blev mycket framgångsrik som ritade byggnaderna som år 1952 uppfördes på fastigheten Trumman 1.

Thorsten studerade vid Tekniska Elementärskolan i Malmö och efter det till arkitek i Berlin. Efter en anställning hos Fritz Österlind startade han 1933 eget arkitektkontor. Roos inledde tidigt ett samarbete med en av Malmös största byggmästare - Hugo Åberg. Roos blev i takt med att åren gick den som utformade flertalet av HSB:s byggen och en av efterkrigstidens mest framgångsrika arkitekter i Malmö. Roos har satt sin signatur på omrking 500 bygnader i Malmö och hans mest kända verk är Kronprinsen. Roos stil speglar det mordenistiska skedet: 1930-talets introduktion av funktionalismen, det tidiga 1950-talets motreaktion med mer traditionellt formspråk (nyrealism), omkring 1960 den minimalistiska senmodernistiska estetiken och till slut 1960-talets kritiserade miljonprogram och innerstadssaneringar.

Interiör

Nära parker, havet, med flertalet affärer och restauranger utanför porten samt på bekvämt promenadavstånd till city ligger Köpenhamnsvägen 49B. Belägen i stabil förening med många av de tunga renoveringarna gjorda samt med mervärden såsom gym, övernattningsrum och festlokal. Byggnaden är tidstypisk för 50-talet och lägenheten bjuder på flera originaldetaljer från byggåret. Välkommen!

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med laminatgolv och gröna väggar. Här finns plats för avhängning och till höger finns goda förvaringsmöjligheter i de tre rymliga garderoberna med ovanliggande skåp.

Badrum:

Badrummet som nås från hallen är helkaklat i vitt, på golvet ligger svart klinkergolv och belysningen utgörs av infällda spotlights. Här finns dusch, wc, tvättställ med underliggande skåp (-2019) och spegelskåp (-2019).

Sovrum:

Det första sovrummet har vita väggar, laminatgolv och fönster som vetter mot föreningens fina gårdsmiljö. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och exempelvis byrå.

Sovrum:

Det andra sovrummet har vita väggar, laminatgolv och fönster som vetter mot föreningens fina gårdsmiljö. Här finns plats för säng, nattduksbord och arbetsplats.

Kök:

Köket har vita väggar, grå/svart laminatgolv och fönster som vetter mot gården. Köksinredingen i original sträcker sign hel vägen upp till taket och erbjuder bra förvaringsmöjligheter. Köket är utrsustat med kyl/frys, spis med ugn, inbyggnadsmikro, kolfilterfläkt och diskmaskin. Ovanför bänkskivan löper svart/vitt kakel.

Vardagsrum:

Det rymliga vardagsrummet har vacker originalparkett på golvet, vita väggar och fönster som vetter mot balkongen som även den nås härifrån. Här finns plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel, matplats och bokhylla.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 59.5 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 6 av 7, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2010-10-04

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1952
Övrigt: Från vardagsrummet nås den rymliga balkongen som ligger i österläge och bjuder på morgon-/förmiddagssol. Balkongen är stor med gott om plats för möblemang och bjuder på utsikt över föreningens fins gårdsmiljö.

Säljaren disponerar idag över ett vinds- och ett källarförråd.

Lägenhetsförteckning:
Bostadsrätten är registrerad som två rum och kök i föreningens lägenhetsregister.
Månadsavgift: 4214 kr/mån
inkl. värme, VA , kabel-TV, 59 kronor för bredband tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 0.21864 %
Andel av årsavgiften: 0.21864 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3000 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 4500 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

HSB Brf Trumman

Allmänt

HSB Brf Trumman är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1949. 1952 var föreningens byggnader färdigställda. Det finns fem bostadshus om sammanlagt 15 trapphus på adresserna Köpenhamnsvägen 41, 43, 45, 47 samt 49. Föreningen består av 397 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt och 7 lokaler, varav 5 upplåts med bostadsrätt samt två med hyresrätt. Föreningen innehar marken med tomrätt, nuvaravde tomträttsavtal löper till och med 2024.

Antal lägenheter: 397
Antal lokaler: 7
Äger föreningen marken? Nej.
Överlåtelseavgift: 1163 kr
Pantsättningsavgift: 465 kr
Ekonomi

Föreningen planerar årliga avgiftshöjningar om cirka 2% p.g.a. tomträttsomförhandlingar som sker 2024. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.
Styrelsen bedömer föreningens ekonomi som god. Föreningen har en förhållandevis låg belåningsgrad per kvadratmeter och de senaste årens gynnsamma ränteläge har gjort att föreningens lån kunnat bindas om till lägre räntor. Föreningen har kunnat fortsätta hålla en normal amorteringsnivå och inte behövt ta några nya lån. Föreningen har kunnat utföra första etappen av reliningen med egna medel. Flera olika parallella arbeten med energibesparande projektering drivs för på sikt minska kostnad för uppvärmning.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
2019 färdigställande av två nya bostadsrätter till försäljning (Plan 0), beslut och påbörjan av relining av stående avloppsstammar, modernisering av gemensamma uteplatser, energibesparande projektering, Omförhandling avtal för Gemensam El (IMD).
2019 upphandlas fönsterrenovering och reliningen av hus 47 och 45 påbörjades.
2018 påbörjades relining av stående avloppsstammar. Byggstarten sker i hus 49, för att sedan fortsätta till nästa hus under nästa år. Målning Pergonia genomfördes, underhåll av gymmet, samt införskaffande av ny maskin, byte av viss tvättutrustning och kontroll av dräneringsbrunnar. Två nya bostadsrätter färdigställdes på plan 0 i hus 41. Förbättringsarbete av utemiljöer och sittytor påbörjas.
2017 genomfördes ett utbyte av ventilation i butikslokalerna och i garaget. Samtliga källardörrar är utbytta mellan trapphus och källargång. Ny belysning för portnummer installerades. Personbilsgaraget har målats om.
Projektering och inhämtning av anbud för relining av vertikala avloppsstammar påbörjades
2016 färdigställdes övernattningslägenheten och en OVK-besiktning utfördes. Föreningen införskaffade även gruppanslutning av bredband samt gemensam el. Dränering framför hus 49 genomfördes. Garantibesiktning av tak och fasad utfördes.
2015 byttes stamventilerna i källaren, samtliga radiatorventiler i föreningen byttes till moderna termostater och bottenavloppen renoverades med metoden relining.
2014 installerades ny LED-belysning i stolparna längs gångbanorna på gårdarna.
2013 målades källaren och nya värmeväxlare installerades.
2012 målades fönstren. Föreningen bytte även stigarledningar för el i hus 49 då detta inte gjordes samtidigt som de andra husen fick nya under 2000.
2008-2010 renoverades fasader, tak, balkonger och sophus. Cykelgarage byggdes på gårdarna 41, 43 och 47.
2005-2009 byttes fläktarna på taket ut till elektroniska fläktar som endast är igång när de behövs. Frånluftsfläktar på taket, tre per tak.
2004 installerades bredband i alla lägenheter.
2000-2001 byttes fönstren och renovering skedde på de fönster som inte skulle bytas.
1999-2000 renoverades bastun.
1999 målades alla trappuppgångar om.
1998-1999 byttes golvbrunnar och vattenstammar i kök och badrum. Dessutom renoverades tvättstugor.
1997-2000 byttes elledningar, strömbrytare och jordade uttag samt jordade takproppar, doslock och spisuttag. Elstigarna byttes och elcentral sattes in i varje lägenhet.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar under de närmsta fem åren att måla fönster, byta balkongdörrar och relina de vertikala avloppsstammarna. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Parkering

Föreningen har cirka 97 garageplatser varav 7 mc-platser. Kostnaden för att hyra garageplats är cirka 460 kronor/månad och cirka 230 kronor/månad för en mc-plats. Hyran höjs varje år (den 1/1) med cirka 2 %. Separat kösystem tillämpas.

Kabel-TV och bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem (basutbudet ingår i månadsavgiften och bredband levereras av Bahnhof. Bredband med en hastighet om och 100/100 Mbit/s betalas genom ett obligatoriskt tilllägg till månadsavgiften om 59 kronor/månad.

Övrigt

I föreningen finns lummiga, stora gårdar mellan husen. Här finns lekplats, grillplats och boulebana för föreningens medlemmar att nyttja. Det finns även cykelställ utanför husen.
I varje hus i föreningen finns två gemensamma tvättstugor som är belägna i källaren och är utrustade med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och separata tork samt mangelrum. I 49:an finns även tillgång till en grovtvättstuga.
Föreningen har gemensam el och elförbrukningen faktureras tillsammans med månadsavgiften.
Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.
I föreningen finns tillgång till ett gym som nyttjas till en kostnad om cirka 400 kronor/år.
Varje hus har egen bastu och hobbyrum i källaren med tillhörande omklädningsrum och dusch som kan nyttjas kostnadsfritt.
I föreningen finns en festlokal som kan hyras till en kostnad om ca 500 kr kvällstid och 300 kr dagtid fram till kl 18.00. En depositionsavgift tas ut om 1 000 kr och återbetalas efter godkänd kontroll.
Föreningen erbjuder även tillgång till en övernattningslägenhet. Övernattningslägenheten har fyra sängplatser som kan hyras för 200 kronor per natt. En smidig och billig möjlighet när släkten kommer på besök nästa gång!
Barnvagnsrum och cykelrum finns i källaren, och cykelgarage kan hyras till en kostnad om 27 kr/månad.
Cirka fyra gånger per år tar föreningen in en container så att medlemmarna kan göra sig av med grovsopor.
Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://www.hsb.se/malmo/brf/trumman

Område

Allmänt

Visste du att området Slottsstaden och Kronprinsen tidigare var kronprinsens husarregementes kasernområde med stallar? Av den anledningen har många av gatorna fått sitt namn, exempelvis Skvadronsgatan och Beridaregatan. Precis som nu så var området även förr i tiden ett av Malmös finaste områden och det var här de mest välbeställda borgarna bodde.

Slottsstaden som tillhör västra innerstaden har idag blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Kanske är det inte så konstigt med tanke på dess centrala läge med havet och stranden runt knuten. Inte nog med det finns mycket grönområden och vackra parker som exempelvis Rönneholmsparken samt Slottsparken. Med en kort promenad nås även Pildammsparken där du kan gå en rask promenad och njuta av grönskande omgivningar.

Området har många restauranger, blomsteraffärer och specialbutiker. Här finns dessutom höghuset Kronprinsen med köpcenter och restaurang på 26:e våningen där du har utsikt över hela Malmö. Vi på Grip rekommenderar att äta sushi på Chill Out, lunch eller hämtmat från Spoonery och en fika på S:t Jacobs stenugnsbageri.

Kommunikation

En av fördelarna med att bo i Slottsstaden är givetvis närheten till centrum liksom Triangeln och citytunneln. Bra kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne som smidigt tar sig över till Öresundsbron eller ut på Ringvägen och Stockholmsvägen. Studenten har endast en kort cykeltur till Malmö Högskola och centralstationen.

Parkering

Bilen parkeras företrädesvis på gatorna i området där det råder boendeparkering, kontakta Gatukontoret för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument