Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1956

Blekingsborgsgatan 3F

Blekingsborg Malmö

Ljus, välplanerad etta med rymligt kök och inglasad balkong!

Välkommen till denna gårdsvända, ljusa etta som bjuder på stort kök med matplats, helkaklat badrum med dusch, luftigt rum med utgång till inglasad balkong i soligt västerläge. Lägenheten ligger på lugnt läge mot den välskötta, grönskande innergården i stabil HSB-förening. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 43.5 m2
Rum: 1 rum och kök
Våningsplan: 1.5 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Blekingsborg
Byggår: 1956
Månadsavgift: 2845 kr/mån
inkl. värme, VA & kabel-TV (basutbud), 70 kronor för bredband tillkommer.

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var arkitekten Sven Grönqvist som fick i uppdrag att rita byggnaderna som 1956 uppfördes på fastigheten Blekingsborg 1. Grönqvist ledde under många år HSB:s arkitektkontor. Under sent 1930-tal/tidigt 1940-tal ritade Grönqvist bland annat flera kvarter på Ellstorp tillsammans med Thorsten Roos.

Efter att det tidigare varit brist på material kring krigsåren runt 1940 hade man på 1950-talet återigen bredare tillgång av material, inte minst tegel. Byggandet kom åter igång på allvar och idén om folkhemmet slog igenom i bostadsbyggandet. Detta visades bland annat i form av barnrikeshus för trångbodda familjer och ABC-städer med plats för både arbete, bostad och centrum. Husen under 50-talet var mer prefabricerade än tidigare och höll överlag hög kvalitet med fina trägolv, kök av hög kvalité och inredningar som står sig än idag. Bland lägenheter blev tre rum och kök standard för familjelägenheter. Husen förändrades mycket under årtiondet, från de traditionella 1,5-plans egnahemhusen i trä till enplansvillor i tegel eller puts, från källare med funkisytor till enplanshus på platta på mark som då var en nyhet. Husen ökade i storlek och efter att funkisen satt sin prägel på husen i många år hade nu forskare undersökt hur man bäst kunde planera hus och 50-talshusen fick en effektiv planlösning, där alla utrymmen utnyttjades maximalt. Arkitekturen på 50-talet kännetecknas bland annat av fasad i trä, tegel, putsad lättbetong eller eternitplattor, funktionell insida, plast och rostfritt stål, elektrisk spis och diskmaskin, kylskåp blev vanligt, uppvärmning genom eldning med olja, schackmönstrade golv av vinylplattor, linoleumgolv, stavparkett i vardagsrum, släta innerdörrar i fanér, teak eller mahogny. Svensk arkitektur fick stor uppmärksamhet internationellt under 50-talet.

Interiör

I välskött HSB-förening med de stora renoveringarna gjorda och stor, grönskande innergård med såväl lekplats som grillplatser ligger denna ljusa, rymliga etta med renoverat kök med matplats och rum med utgång till stor inglasad balkong.

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med vita väggar och laminatgolv. Här finns plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i de två garderoberna med ovanliggande skåp.

Kök:

Köket som renoverades cirka 2014 har vita väggar, laminatgolv och fönster som vetter mot föreningens grönskande innergård. Den vita inrendningen med högblanka luckor erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i grått löper grått kakel. Här finns kyl/frys, spis med ugn, kolfilterfläkt och diskmaskin (cirka -2016). I köket finns även matplats för 4-6 personer.

Rum:

Det rymliga rummet har ekparkett i original på golvet, väggar i vitt samt grått och stort fönsterparti som vetter mot den inglasade balkongen som även den nås häirfrån. Rummet erbjuder plats för säng, soffa, soffbord, TV-möbel och exempelvis bokhylla.

Badrum:

Badrummet som renoverades cirka 2003 av föreningen i samband med stambyte är helkaklat i vitt med beige detaljer och på golvet ligger beige klinkergolv. Här finns duschhörna, vägghängd wc, tvättställ, spegelskåp och handdukstork (vattenburen).

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 43.5 m2
Rum: 1 rum och kök
Våningsplan: 1.5 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2019-06-20
Primärenergital: 126 kWh/m2 och år (E) Energiförbrukning ATEMP: 103 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1956
Övrigt: Från vardagsrummet nås den stora, inglasade balkongen som ligger i västerläge med gott om plats för möbler. Balkongen har fri utsikt över föreningens grönskande gård.

Säljaren disponerar idag över ett källarförråd.
Månadsavgift: 2845 kr/mån
inkl. värme, VA & kabel-TV (basutbud), 70 kronor för bredband tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 0.22526 %
Andel av årsavgiften: 0.22526 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 1800 kr/år,
  • Försäkring: 1200 kr/år,
TOTALT: 3000 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Driftskostnaderna som anges är schablonmässigt uppskattade kostnader och kan komma att variera för nästa ägare.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

HSB Brf Eriksfält

Allmänt

HSB Brf Eriksfält är en äkta bostadsrättsförening som består av 299 lägenheter och 20 lokaler.
Föreningens byggnader uppfördes 1956 och har adresserna Per Albin Hanssons väg 50 och 52 samt Blekingsborgsgatan 1 och 3. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 299
Antal lokaler: 20
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1183 kr
Pantsättningsavgift: 473 kr
Ekonomi

Föreningen har god ekonomi, 2019 och 2020 hölls en månad avgiftsfri vardera år. Styrelsen förutspår att avgiften kommer att vara oförändras under 2021 och utgå under samtliga 12 månader samt att månadsavgiften kommer att höjas cirka 2 % 2022 och 2023 för att säkerställa god ekonomi.

Renovering och underhåll

Utförda renoveringar:
Under åren 2003 - 2005 genomgick huset en omfattande renovering. Föreningen renoverade då bl a vattenstammar, fönster, balkonger och fasader. Avloppsstammarna i badrummen byttes också i samband med denna renovering och badrummen renoverades. Säkerhetsdörrar sattes in.
Elsanering har skett både i lägenheterna och de gemensamma utrymmena.
Tvättstugorna renoverades under 2008.
Nytt låssystem med "taggar" i entrén.
Stam- och avloppsspolning, renoverat miljöhus invändingt, markarbeten m.m.
Omfattande renovering av innergården.
2018 utfördes relining av avloppsstammarna. Renovering av entréer samt installation av skjutdörrar.
2019 - installation av dörrautomatiker i hus 50 samt till tre miljörum, fortlöpande byte av tvättmaskiner och torktumlare. Installation av videokameror i tre miljörum samt vid containern och målning av källarväggar.
2020 - löpande byte av radiatorer, löpande byte av tvättutrustning, omgjutning av källartrappor och garagetrappor. Justering och byte av marksen. Utökning av odlingslotter.

Kommande renoveringar:
2021 - Gjutning av betonggolv, mälning staket, exteriörbelysning väggar/tak, löpande byte av element, löpande byte av tvättutrustning, byte tryckstegringspannor, OVK och rensning av im-kanaler.
2022 - Löpande byte av element, löpande byte av tvättutrustning, omläggning av asfalt, målning av betongfasad, byte av värmepump, rensning vent-kanaler och byte av jordfelsbrytare.

Föreningen planerar att finansiera framtida underhåll/renoveringar med yttre underhållsfonden och egna medel.

Parkering

Föreningen har 44 garageplatser, 161 parkeringsplatser och 4 MC-förråd till uthyrning. Separat kösystem tillämpas. Kostnaden för att hyra en parkeringsplats är cirka 128 kronor/månad och cirka 290 kronor/månad för garage.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Sydantenn och bredband av Bahnhof (100/10 Mbit/s), bredband betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 70 kronor/månad.

Övrigt

Föreningen har en stor, grönskande inhägnad innergård. Här finns flera grillplatser med gemensamma sittgrupper och lekplats.

Föreningen har totalt tio tvättstugor, varje utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp/torkrum. Dessutom finns tre mangelrum.
Cykel- och barnvagnsförråd finns.
Föreningen har ett gym som kan hyras och nyttjas av medlemmarna till en kostnad om 60 kronor/månad.
I grannföreningen finns en fritidslokal men denna får även lånas av föreningens medlemmar.
Föreningen har miljöhus för sophantering.
Föreningen har dessutom 86 cykelskjul som kan hyras av medlemmarna för 20 kr/månad samt 7 extra källarförråd som hyrs ut till föreningens medlemmar.

Föreningen har gemensamel där den faktiska förbrukningen faktureras tillsammans med månadsavgiften.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Styrelsens mailadress:
styrelsen@hsberiksfalt.se
Föreningens hemsida:
www.hsb.se/malmo/eriksfalt

Område

Allmänt

Lugnt och grönt område endast ett stenkast från köpcentrat Mobila med många affärer, flertalet caféer, restauranger och SATS gym. Här bor man centralt, men lugnt och skönt.

Kommunikation

Goda kommunikationer; från Blekingsborg går stadsbuss nr 7 och från närliggande Dalaplan avgår stadsbussarna flera andra stadsbussar. Pendlaren tar sig smidigt till både yttre och inre ringvägen och särskilt enkelt kommer man ut på E6/E22 i södergående riktning.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser till uthyrning, som kan hyras till en kostnad om cirka 128 kronor/månad. Separat kösystem tillämpas. Därutöver råder fri parkering i området.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument