Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1927

Klågerupsvägen 451

Kvarnby Malmö

Rymlig villa anno 1927 med insynsskyddad trädgård i söderläge!

Förhandsbesiktigat! I gröna omgivningar ligger denna stora villa som bjuder på generösa sällskapsytor, möjlighet till fem sovrum, två badrum och goda förvaringsmöjligheter. Många vackra detaljer från byggåret såsom vacker fiskbensparkett, generös takhöjd och stuckatur. Inbjudande trädgård och separat uthus med garage.

Bostadsfakta

Bostadstyp: 1-familjs friliggande villa
Boarea: 192.0 m2
Biarea: 20 m2
Rum: 6 rum varav 4 - 5 sovrum
Kommun: Malmö
Område: Kvarnby

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Efter första världskriget var det svår bostadsbrist runtom i Sverige. Detta påverkade möjligheten att planlägga hela kvarter istället för att bygga ett hus i taget. Trots att fastigheterna uppfördes under en stor prispress skulle det ske med stor omsorg och varken estetiken eller kvalitén fick ge vika.

Vid föregående sekelskifte avlöstes epokerna i arkitekturen med relativt tvära kast. Jugendstilen som var ljus och lättsam vars inspiration hämtades från växtriket, efterföljdes av nationalromantikens tunga och slutna tegelfasader. Det är tydligt att varje stilriktning var en reaktion mot den tidigare epok och tjugotalsklassicismen var inget undantag. Under denna tid hämtades inspiration från antikens Rom och grekiska tempel, där ledorden för arkitekterna istället blev symmetri, enhetlighet och lugn. I Sverige blev Gunnar Asplund en stor förgrundsgestalt för stilen, liksom Ivar Tengbom, Björn Hedvall och Gunnar Leche.

Tjugotalsklassicismen, även kallad Swedish Grace kännetecknas av symmetriska putsade fasader målade i mustig kulör som gul, rödbrun eller grönt med avvikande färg som vitt eller grått på fasaddetaljerna. De dekorerades sparsamt med exempelvis girlanger, pilastrar och rosetter. Utsmyckningarna är betydligt färre än exempelvis jugendstilen men fortfarande väldigt genomtänkta.

Interiör

I gröna, natursköna Kvarnby ligger denna ståtliga villa från 1927. I närheten ligger Torup med populära vandrings- och löpstigar, Kvarnby golfklubb samt både Toftanäs och Stora Bernstorp med sitt generösa shoppingutbud. Stadsdelen har flera förskolor och några av Malmös populäraste skolor. Någon minuts promenad bort avgår stadsbuss och den bilurne tar sig enkelt ut på ringvägarna.

ENTRÉPLAN: Hall:

En vacker trappa i sten leder upp till dubbla entrédörrar som i sin tur leder in till hallen. Hallen har mönstrad tapet på väggarna och nålfiltsmatta på golvet (med underliggande brädgolv). Här finns plats för möblering med exempelvis byrå, plats för avhängning och förvaring i den lilla klädkammaren under den vackra trappan som leder upp till ovanvåningen.

Vardagsrum:

Det stora vardagsrummet har tapet på väggarna, fiskbensparkett på golvet och vacker stuckatur som pryder taket. Rymmet har fyra stora fönster som vetter i två olika väderstreck och bidrar till ett generöst ljusinsläpp samt en eldstad. Här finns gott om plats för stora soffgrupp, soffbord, matplats, bokhyllor och andra möbler för den som så önskar.

Kök:

Köket har ljusa väggar och plastmatta på golvet med underliggande brädgolv. Köket har tre fönster i två olika väderstreck. Köksinredningen erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ovanför den ljusa bänkskivan löper ljust kakel. Köket är utrustat med spis med ugn, spisfläkt och kyl/frys. Här i köket finns även matplats för 4-6 personer.

Sovrum:

Sovrummet på entréplan har vacker tapet i grönt på väggarna och fiskbensparkett på golvet. Fönstret vetter mot trädgården på baksidan, de två vackra blyinfattade glasdörrarna leder till verandan och från sovrummet nås även badrummet. Sovrummet erbjuder gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och byrå och den platsbyggda lösningen med skåp samt garderober erbjuder bra förvaringsmöjligheter.

Badrum:

Badrummet har våtrumstapet på väggarna och plastmatta på golvet. Här finns duschhörna, wc, tvättställ och spegelskåp.

Veranda:

Verandan som tidigare var en glasveranda med som under 70-talet byggdes om har gröna väggar, heltäckningsmatta på golvet och alla fönster vetter mot trädgården på baksidan som även nås härifrån. Här finns gott om plats för fåtöljer, bord och exempelvis bokhylla.

OVANVÅNING: Hall:

Hallen på ovanvåningen har ljusa väggar,nålfiltsmatta (med underliggande brädgolv) och fönster som vetter mot husets entré. Här finns plats att möblera med exempelvis byrå eller arbetsplats.

Sovrum:

Det första sovrummet har heltäckningsmatta på golvet (med underliggande brädgolv), mönstrad tapet på väggarna och fönster som vetter mot husets ena gavel. Här finns naturlig plats för säng samt plats för nattduksbord, byrå och andra möbler. Den inbyggda garderoben erbjuder bra förvaringsmöjligheter.

Allrum / sovrum:

Det stora allrummet på ovanvåningen som även kan fungera som sovrum har heltäckningsmatta på golvet (med underliggande brädgolv), tapet på väggarna och fönster som vetter mot trädgården. Här finns även utgång till taket på verandan som kan användas som takterrass. Rummet har gott om plats för sittgrupp alternativt sovrumsmöblemang och de inbyggda garderoberna erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Sovrum:

Det tredje sovrummet på ovanvåningen har mönstrad tapet på väggarna, heltäckningsmatta på golvet (med underliggande brädgolv) och fönster som vetter mot entrésidan. Rummet är rymligt med gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och andra möbler för den som så önskar.

Sovrum:

Ovanvåningens fjärde sovrum har ljusblå tapet på väggarna, heltäckningsmatta i blått (med underliggande brädgolv) och fönster mot andra gaveln som tack vare husets höga läge bjuder på fri utsikt över grannskapet. Här finns plats för säng, nattduksbord, byrå och i de inbyggda skåpen finns goda förvaringsmöjligheter.

Badrum:

Badrummet är rymligt och nås från både den andra hallen samt allrummet/sovrummet. På golvet ligger grön marmor, väggarna har ljus våtrumstapet och takfönstret bjuder på insläpp av dagsljus. Här finns badkar med dusch, wc, och stor badrumsmöbel med dubbla tvättställ, spegel och förvaring.

KÄLLARE:

Källaren nås från trappa i köket. I källarens första rum finns behållare för centraldammsugaren, skåp, gaspanna och varmvattenberedare. Källarens andra rum är tvättstugan som är utrustad med tvättmaskin samt vask och skåp. Härifrån nås även krypgrunden.

Fakta

Bostadstyp: Friköpt
Taxeringskod: 220 småhusenhet, helårsbostad
Tomt: 962 m2, friköpt
Övrigt tomt: Stor, insynsskyddad tomt i söderläge som ramas in samt insynsskyddas av vacker bokhäck. Den stora delen av trädgården ligger på ostört läge på baksidan av huset. Här finns en stor gräsmatta perfekt för lek och umgänge samt en flaggstång. Trädgården har många fruktträd bestående av flera olika äppelträd och ett päronträd. Här finns även vinbärsbuskar, ett trädgårdsland och rabarber. Stor, stenbelagd uteplats med gott om utrymme för både matbord, stolar och solstolar.

På framsidan finns även mindre gräsmatta och stebnelagd gång som leder till entrén. Här finns en björk och en kastanj.
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boarea: 192.0 m2
Biarea: 20 m2
Rum: 6 rum varav 4 - 5 sovrum
Taxeringsår: 2018
Byggnadsvärde: 1 883 000 kr
Markvärde: 996 000 kr
Värdeår: 1929
Pantbrev: 200 000 kr
Energideklaration: Utfärdad 2019-06-10
(F) Energiförbrukning ATEMP: 191 kWh/m2 och år
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Uppvärmning: 28000 kr/år,
  • Hushållsel: 7500 kr/år,
  • Vatten och avlopp: 5200 kr/år,
  • Försäkring: 4000 kr/år,
  • Sotning: 500 kr/år,
TOTALT: 45200 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Posten V/A avser även renhållning. Driftskostnaden för sotning är en schablonmässigt uppskattad kostnad.
Byggnadstyp: 1½-plansvilla
Byggnadsår: 1927
Grund: Källare + krypgrund
Fasad: Puts
Stomme: Tegel
Bjälklag: Trä
Takbeklädnad: Plåt
Fönster: 3-glas
Uppvärmning: Gaspanna
Övriga byggnader: Intill huset finns ett uthus. I uthuset finns garage med plats för en bil, förråd med gott om plats för utemöbler och trädgårdsredskap, verkstadsdel, cykelförvaring samt med ovanvåning med ytterligare förvaring.

Renoveringar

Följande renoveringar är genomförda:
Centraldammsugare är installerat
Verandan renoverades 1980
Taket lades om 1985
Fönstren byttes 1995
Gaspannan byttes 2013
Fasaden renoverades 2018 (garanti på arbetet löper t.o.m. sommaren 2020)

Område

Allmänt

Välkomna till ett lugnt och barnvänligt område granne natursköna områden och golfbana. Stadsdelen utgör en stor yta grönområden samt jordbruksmark och kallas därför den gröna stadsdelen. Området är populärt med närhet till dagis, skolor, kollektivtrafik och köpcentrum. Här finns bland annat den populära Bäckagårdsskolan och Husieskolan. På andra sidan Sallerupsvägen ligger Toftanäs handelsområde med bland annat ICA Maxi, Blomsterlandet och ÖB. Precis i närheten ligger Kvarnby golfbana och i området ligger dessutom Bulltofta rekreationsområde samt Sallerups fiskedammar.

Kommunikation

Precis i närheten avgår stadsbuss 35 med täta avgångar till Gustav Adolfs Torg och Södervärn. En liten promenad bort avgår även regionbuss nummer 142. Den bilburne tar sig smidigt ut på ringvägarna.

Parkering

Garage med plats för en bil samt uppställningsplats för 2-3 bilar på uppfarten.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar köparen via säljaren att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Jordabalken 4:19).
En teknisk besiktning är genomförd av säljaren och besiktningsprotokollet finns tillgängligt på visningarna. Köparen kan mot en kostnad genomföra en köpargenomgång med besiktningsmannen och på så sätt även tillgodogöra sig besiktningsprotokollet.

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren. Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud. Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) om 1,5% av köpeskillingen betalas av köparen. Likaså kostnaden för upptagande av nya pantbrev (2% av pantbrevsbeloppet) tillfaller köparen.

Dokument